Autor Wątek: Jak Wam sie podoba?  (Przeczytany 7392 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sylwia S
  • użytkownik
  • **
Jak Wam sie podoba?
« dnia: 28 Stycznia 2006, 03:12 »
Czyz nie jest boska?  :serce: To australijska suknia Maggie Sottero- niestety w Polsce niedostepna. Czy ktos moze znalazl cos podobnego , dostepnego?
Szukam czegos w tym stylu.
Mam 165 cm , waze jakies 52 kg- czy myslicie ze to odpowiedni styl dla mnie? W sumie troche przypominam figura te modelke. :D
Watpie, zeby krawcowa uszyla mi dokladnie taka sukienke. Mysle, ze jest "za ciezka"

pozdrowionka dla wszystkich

http://www.maggiesottero.com/catalog/window.php?156

Offline Ecia

• uzależniony
Jak Wam sie podoba?
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Stycznia 2006, 09:03 »
Jest przepiękna... Ja też znalazłam jedną z Maggie Sottero, która mi się baaaardzo podoba.

Niestety na razie nic podobnego do ich kolekcji nie widziałam...
Jakbym tylko coś gdzieś zobaczyła to na pewno dam znać :)

Offline AnetaM

• uzależniony
  • data ślubu: 10.09.2005
Jak Wam sie podoba?
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Stycznia 2006, 11:42 »
śliczne po prostu śliczne, faktycznie też wątpię by krawcowa coś takeigo uszyła  :roll: Szkoda że nie macie rodziny albo kogoś w Niemczech jest sporo sklepów z tymi sukienkami, hhmmm jeszcze zależy jakie ceny pewnie ..... :roll: Ale wybory wasze są super!
czekam aż szczęście powróci...

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
Jak Wam sie podoba?
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Stycznia 2006, 13:46 »
Suknie są przepiękne! Już mi się wydawało, że mam swoją upatrzoną a tu proszę obejrzałam tę stronę i znowu mam mętlik :D Z uszyciem przez krawcową może być ciężko bo to chodzi jeszcze o to czy można dostać w Polsce taki materiał-takie koronki. :(  Jeśli chcecie- o ceny mogę się zorientować jak to się w Niemczech przedstawia.  :D
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline Sylwia S
  • użytkownik
  • **
Jak Wam sie podoba?
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Stycznia 2006, 18:41 »
Cytat: "Agutka"
Jeśli chcecie- o ceny mogę się zorientować jak to się w Niemczech przedstawia.

prosze Agutka zorientuj sie jak stoja te sukienki w Niemczech. Ja mieszkam w USA i one kosztuja ok 1500$. Dosc duzo!!
Czyli gdzies okolo 4,5 tysiaca zl.

I co tu zrobic?????

Offline Agutka

• maniak
Jak Wam sie podoba?
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Stycznia 2006, 18:45 »
Dzisiaj pobuszuję bo stronkach-może coś znajdę,A w poniedziałek podzwonię po salonach. Zobaczymy co da się wykombinować :D

Offline Julia
  • Chuck Norris
Jak Wam sie podoba?
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Stycznia 2006, 18:48 »

Offline madziulek

• Chuck Norris
Jak Wam sie podoba?
« Odpowiedź #7 dnia: 28 Stycznia 2006, 19:59 »
Sylwio to skąd wreszcie jesteś z katowic czy z USA?????? tzn gdzie mieszkasz???? :wink:
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline groszek
  • maniak
Jak Wam sie podoba?
« Odpowiedź #8 dnia: 28 Stycznia 2006, 22:29 »
Nawet nie maszę o tak zjawiskowej sukni ... ehhh

Offline Agutka

• maniak
Jak Wam sie podoba?
« Odpowiedź #9 dnia: 29 Stycznia 2006, 13:15 »
Troszkę pozwiedzałam stronek i niestety tutaj koszt tych sukien jest równie wysoki. Średnio koło 1200 euro. Czyli ceny niebotyczne. No,ale jutro podzwonie jeszcze po salonach-zobaczymy czy coś nowego się dowiem :D

Offline Sylwia S
  • użytkownik
  • **
Jak Wam sie podoba?
« Odpowiedź #10 dnia: 29 Stycznia 2006, 17:31 »
Cytat: "madziulek"
Sylwio to skąd wreszcie jesteś z katowic czy z USA?????? tzn gdzie mieszkasz????

Pochodze z Katowic ale od 3 lat mieszkam w USA. Wesele mam we wrzesniu w Polsce. :D

Offline madziulek

• Chuck Norris
Jak Wam sie podoba?
« Odpowiedź #11 dnia: 30 Stycznia 2006, 09:22 »
aha to teraz wszystko jasne :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline anka24

• entuzjasta
  • data ślubu: 15.07.2006
Jak Wam sie podoba?
« Odpowiedź #12 dnia: 30 Stycznia 2006, 13:58 »
dziewczyny suknie są przepiękne...ciekawe dlaczego jeszcze nie dotarły do Polski? może ceny mają gigantyczne? :?

Offline POLA
  • użytkownik
  • **
Jak Wam sie podoba?
« Odpowiedź #13 dnia: 30 Stycznia 2006, 14:20 »
JA TEZ JESTEM ZAKOCHANA W SUKNIACH MAGGIE SOTTERO.NA SZCZESCIE MISZKAM OBECNIE W LONDYNIE I TU NIE MA PROBLEMU Z KUPNEM.MOJA FAWORYTKA TO DYNASTY :D POZDRAWIAM

Offline Julia
  • Chuck Norris
Jak Wam sie podoba?
« Odpowiedź #14 dnia: 31 Października 2006, 17:50 »
Dla informacji zainteresowanych kupnem sukien Maggie Sottero w Polsce-od stycznia 2007 będzie to możliwe w  salonach Mystique i Tylko ona w Warszawie.

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Jak Wam sie podoba?
« Odpowiedź #15 dnia: 31 Października 2006, 18:25 »
no to powoli wchodzą na polski rynek.. i super..

moze w końcu którys ze szczecińskich salonów zainteresuje sie ta marką   :roll:
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline ainka
  • forumowicz
Jak Wam sie podoba?
« Odpowiedź #16 dnia: 1 Listopada 2006, 09:49 »
Poprostu boska. Ciekawe gdzie mozna je kupic. Poprostu zakochalam sie w niej ;)
I jestesmy razem ;-)

[img]https://e-wesele.pl/forum/co

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
maggie sottero
« Odpowiedź #17 dnia: 1 Listopada 2006, 18:18 »
hej mnie też się ogromnie podobają sukienki Maggie Sottero.Bardzo ucieszyła mnie wiadomośc że od przyszłego roku można je będzie dostać w Polsce. :D

A jak Wam się podoba sukienka Maggie Sottero model Mandy?To jest moja faworytka. Czekam na Wasze opinie. Tutaj możecie ją zobaczyć: http://www.maggiesottero.com/dress.aspx?pageSize=8&page=4&style=J164
Pozdrawiam

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Jak Wam sie podoba?
« Odpowiedź #18 dnia: 1 Listopada 2006, 18:30 »
MANDY

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Jak Wam sie podoba?
« Odpowiedź #19 dnia: 1 Listopada 2006, 18:34 »
Znalazlam na stronie ze suknie sa dostepne w:

:arrow: Mystique
Nowolipki 14
Phone: 022 6366677
Warszawa

:arrow: Tylko Ona
Nowolipie 22A
Phone: 022 8385577
Warszawa

Offline akto
  • bywalec
Jak Wam sie podoba?
« Odpowiedź #20 dnia: 1 Listopada 2006, 18:51 »
bylam w tych salonach ostatnio i generalnie wyszlam zniesmaczona podejsciem do klienta i tym, że Pani zamiast mi pokazac na żywo sukienki (wg kanonu jaki jej przedstawiłam) powiedziala to Pani sobie katalog obejrzy... :/

a z magggie sottero też mi się kilka sukienek podobało, ale juz nie patrze i nie ogladam zadnych sukienek, w niedziele sa w wawie targi ślubne ale chyba sobie daruje...

Offline milenaw
  • Chuck Norris
Jak Wam sie podoba?
« Odpowiedź #21 dnia: 1 Listopada 2006, 19:33 »
No ja jestem ze Śląska ale ta suknia mi się tak podoba ze chyba jestem w stanie pojechać do tych salonów w Warszawie. Tylko że zdziwiło mnie to co napisała  akto. Przecież tym paniom w salonach też powinno zależeć na tym żebyśmy to własnie w tym salonie dokonały zakupu.

Offline carlunia

• maniak
  • data ślubu: 10.02.2007 Cywilny~16.06.2007 Kościelny
Jak Wam sie podoba?
« Odpowiedź #22 dnia: 5 Listopada 2006, 00:09 »
Cytat: "milenaw"
No ja jestem ze Śląska ale ta suknia mi się tak podoba ze chyba jestem w stanie pojechać do tych salonów w Warszawie. Tylko że zdziwiło mnie to co napisała  akto. Przecież tym paniom w salonach też powinno zależeć na tym żebyśmy to własnie w tym salonie dokonały zakupu.

Z takim podejsciem do klienta tez sie spotkalam :roll: Salon inny, ale podejscie to samo. Po co mam ogladac katalog jak zdjecia widzialam juz w internecie i przyszlam do salonu obejrzec suknie na zywo, a nie na zdjeciu. A jak juz jakas zaczelam ogladac to sie okazalo, ze ma piekna zolta plame :| I tego salonu nikomu juz nie polece 8)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Jak Wam sie podoba?
« Odpowiedź #23 dnia: 5 Listopada 2006, 11:54 »
Podoba sie  :mrgreen:  :mrgreen:
Ale trzeba być laską do atkiej kiecy :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline xena_music

• forumowicz
Jak Wam sie podoba?
« Odpowiedź #24 dnia: 5 Listopada 2006, 12:08 »
no taak, super, ale tu figurka potrzebna:)

co do salonów, jak ja szukałam sukni poszłam do pewnego salonu, w w-wie i powiedziałam co chcę, jak chcęitp, na co parka sprzedających(pan i pani) rykneli na mnie ze co ja chce, przeciez bede w tym paskudnie wygladać, taki dekold to taaakiego biustu??i co jeszcze!!!
pokazali mi za to kieckę w której będę wygladac"godnie" to sie załamałam
zaznaczam że byłam w salonie w jeansach bluzce i swetrze, nic nie przymierzyłam a oni wiedzieli..
poszłam do budki na różyckiego, gdzie pani pokazała mi to co chciałam, obejrzałam, przymierzyłam, a dla pewnosci dała mi przymierzyć chyba z 5 gorsetów z róznymi dekoltami bym sama zobaczyła w czym lepiej
co prawda szyłam nie kupiła, ale wiedziałam co i jak(i iałam dokładnie taki  fason jak opisywałam za każdym razem)

Offline ilka2

• entuzjasta
  • data ślubu: 15.09.07 cywilny, 22.09.0
Jak Wam sie podoba?
« Odpowiedź #25 dnia: 5 Listopada 2006, 14:13 »
Ja teżnie mam pochlebnego zdania o pewnym dużym salonie na Śląsku. Poszłam z gotową listą kilku fasonów bo chciałam sprawdzić czy bedzie mi lepiej w jedno czy dwuczęsiowej, w bezie czy rybce ale jak pani zobaczyła moją liste to sie spytała z nienawiścią w oczach (bo chyba przerwałam jej poranna kawę) czy mam zamiar to wszystko mierzyć. Powiedziałam że tak i spytałam czy widzi jakiś problem...Stwierdziła że nie ma sensu wszystkiego mierzyc bo po 3 sukience nie bede pamiętała jak wygladała pierwsza...

Juz się miałam odwrócić na pięcie i wyjść ale... postanowiłam kobiete przegonić po salonie :twisted:  Przymierzyłam wtedy chyba z 5 sukienek z czego żadna nie była jedna całością, z tej chciałam gorset, z tej spódnicę, z tamtej bolerko, a niech mi pani pokaże ten welon, a tamten....i tak sobie wybrzydzałam i wiecie co????? Ani razu nie spytalam o cenę  :lol: Wychodząc z salonu zostawiłam pani kupę kiecek do układania, a kawa pewnie ze 3 razy jej wystygła :twisted:

Przykro mi to powiedziec ale w Polsce nadal nie nauczono sie że najlepszą reklamą jest zadowolony klient!!!!!

Offline milenaw
  • Chuck Norris
Jak Wam sie podoba?
« Odpowiedź #26 dnia: 5 Listopada 2006, 14:48 »
To prawda trzeba mieć niezłą figurkę do takich sukienek, zresztą tak samo jak i do szalenie modnych rybek....
No a co do salonów...jeszcze nie mam porównania bo swój maraton zacznę w grudniu. Mam jednak nadzieję że jest jeszcze salon, który cieszy się z tego ze może pomóc przyszlej Pannie Młodej w wyborze tej jednej wymarzonej sukni.
Nawiasem mówiąc Ilka 2 chciałabym wiedzieć co to był za salon?pozdrawiam

Offline xena_music

• forumowicz
Jak Wam sie podoba?
« Odpowiedź #27 dnia: 5 Listopada 2006, 15:29 »
mnie czekają 3 wyprawy do salonów...
każda z inną dziewczyną:)
one beda przymierzały a ja mam pilnowac:)
ale będziemy tylko ogladały w czym im dobrze, bo będą szyły u mojej krawcowej:)
narazie mi brak opcji..
jedna jest malutka, raczej szczuplejsza....druga ok 164 cm średniej budowy..hmmm...a trzecia wyyysoka i też takiej całkiem konkretnej budowy..
zweryfikujemy ich wizje z tym w czym im najlepiej:)

Offline milenaw
  • Chuck Norris
Jak Wam sie podoba?
« Odpowiedź #28 dnia: 5 Listopada 2006, 18:56 »
Ja też nie wiem w czym mi będzie dobrze. Mam 176 cm i noszę ubrania na rozmiar 38/40. Ale mam nadzieję że po grudniowym maratonie wybiorę już ten mój model.....

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Jak Wam sie podoba?
« Odpowiedź #29 dnia: 6 Listopada 2006, 12:21 »
Cytat: "akto"
bylam w tych salonach ostatnio i generalnie wyszlam zniesmaczona podejsciem do klienta

dziwne  :?:
kupowalismy w tych salonach garnitur i dodatki do garnituru i bylismy zadowoleni, coz moze z innymi osobani mialysmy do czynienia.

Cytat: "akto"
a z magggie sottero też mi się kilka sukienek podobało, ale juz nie patrze i nie ogladam zadnych sukienek, w niedziele sa w wawie targi ślubne ale chyba sobie daruje...

A co suknia wybrana czy poddalas sie po pierwszych niepowodzeniach  :?:  Jak wybrana to pochwla sie jaka  :!:

Jakbys potrzebowala jakiejs pomocy / rady w zalatwianiu slubu i wesela w Wawie to polecam sie, mam juz to za soba niestety ale jestem jeszcze na biezaco  :lol: