Autor Wątek: You're all I want, you're all I need, You're everything...nasza 100-dniówka  (Przeczytany 15003 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Arwena

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 maja 2010
visienka no to teraz z niecierpliwością czekam na Twój wątek odliczeniowy i jakieś foty oczywiście
carollaa kurs tańca tylko pod pierwszy taniec niestety... to wszystko przez ten brak czasu

z tym pierwszym tańcem to jest chyba tak że jak jest specjalnie przygotowany układ a para jakoś super nie tańczy to będzie wyglądać sztucznie ale dla mnie już lepsze to niż się przebujać z nogi na nogę byleby mieć to z głowy

poza tym kiedyś usłyszałam od znajomej która jest częstym gościem na weselach, że  tam w moich stronach to mało kto jakoś tam się przygotowuje do pierwszego tańca i jak kiedyś na jednym z wesel na których była para młoda zatańczyła walca, mimo tego, że było widać, że nie są profesjonalistami i nie wszystko do końca im wyszło tak jak chcieli, to goście byli zachwyceni bo widać było że się przygotowywali, że się zaangażowali
pamiętam słowa koleżanki, że  wg niej w ten sposób pokazali szacunek dla gości i najsubtelniej jak potrafili podziękowali gościom za obecność na weselu

ja mam wiele obaw co do tego pierwszego tańca bardzo się boję, że coś pójdzie nie tak itd., ale zdaję sobie sprawę że dobrze przygotowany pierwszy taniec może być dla gości wielką atrakcją dlatego staram się przełamać strach
co do przyszłego mężulka to czasami mam wrażenie że on się z powołaniem minął, uwielbia tańczyć, na lekcje tańca cieszy się jak dzieciak, kroki łapie w mig i w ogóle świetnie się w tańcu prezentuje (chociaż nie zawsze tak było, ale o tym napisze więcej w naszej historii)

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
hm... w sumie to ciekawe co napisałaś  ;) ;) ja skolei mam obawy.... suknia..... co z tego ze tańczymy jak moj bedzie musiał uważac na wielkie koło, moze tez niektóre pary tak wyglądają ponieważ inaczej sie tańczy w lekkich, tanecznych sukniach czy getrach a inaczej w sukni ślubnej, gdzie na górze gorset ściska żołądek a na dole jest wielkie koło  ;) ;) ;)

Offline Arwena

• użytkownik
  • **
eh to fakt wiele zależy od sukni...
ja jakiejś mocno rozbudowanej nie mam... ale tak wymyśliłam że jak już będę miała halkę (bo suknie PM zobaczy dopiero w kościele)
to w tej halce sobie poćwiczymy (komicznie to będzie wyglądać wiem :D) i PM się przyzwyczai że coś tam będzie na dole a ja będę wiedziała na ile sobie mogę pozwolić z krokami itd.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Bardzo dobry plan :)

A na 1 taniec może koło ściągnąć?  ;)

Offline Arwena

• użytkownik
  • **
Mysia też już o tym myślałam, ale boje się że wtedy ja np. mogę obcasem uszkodzić sukienkę, w tym kole jednak bezpiecznie jest :)
zobaczymy jak nam będą szły te próby w halce

Offline Arwena

• użytkownik
  • **
no i ciąg dalszy naszej historii...

po wspaniałych wakacjach nadszedł wrzesień, szkoła zimne długaśne wieczory, kontakt z K. był wtedy naprawdę super - dużo gadaliśmy, często się widywaliśmy, pisaliśmy smsy w sumie chyba mogę powiedzieć że się zaprzyjaźniliśmy
chyba w październiku coś zaczęło do mnie docierać że K. może myśli o czymś więcej ale ja wtedy już spotykałam się kimś innym. to nie było nic poważnego, ale K. chyba potrzebował konkurenta żeby zmotywować się do działania
potem ja zrobiłam głupotę i na moją 18-stkę 6 listopada zaprosiłam ich oboje. jak sobie przypomnę ich spojrzenia to śmiać mi się chce. K. nie odstępował mnie na krok, ciągle prosił mnie do tańca choć wtedy kompletnie tańczyć nie potrafił. wszyscy dookoła zaczęli nas już traktować jak parę choć między nami żadnych rozmów na ten temat nie było...
bardzo głupio się wtedy czułam ale w sumie nie mogłam i nie chciałam zabronić K. na mnie patrzeć, być blisko... w każdym razie chyba przez to konkurent zniknął a K. miał drogę wolną
20 listopada byliśmy z zespołem na przeglądzie i oczywiście co? Kubuś nie odstępował mnie na krok :D

nie poruszyłam jeszcze bardzo ważnej kwestii jaką w tamtym roku była moja studniówka. trwały gorączkowe poszukiwania partnerów. przez myśl w którymś momencie przemknął mi K. ale nie byliśmy jeszcze wtedy parą a ja się nie spieszyłam żeby go zapytać czy ze mną pójdzie, myślałam sobie że jeszcze zdążę i rozważałam inne opcje
w międzyczasie wymyśliłyśmy z koleżankami kurs tańca towarzyskiego ale tu po raz kolejny pojawiła się kwestia partnera... w piątek przed wyjazdem na przegląd nie było mnie w szkole bo robiłam prawo jazdy i wtedy moje kumpele poszły podpytać Kubę i jego kolegów czy by z nami nie poszli na ten kurs... mieli się zastanowić

w sobotę na przeglądzie dowiedziałam się, że inna koleżanka z zespołu zaprosiła K. na studniówkę.......

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
nie poruszyłam jeszcze bardzo ważnej kwestii jaką w tamtym roku była moja studniówka.

Ojej Kochana to Ty strasznie młoda jesteś :D ;D ;D

Offline Arwena

• użytkownik
  • **
mka chyba niezbyt precyzyjnie się wyraziłam
"w tamtym roku" znaczy wtedy kiedy działy się opisywane przeze mnie wydarzenia ;) a to już ponad 5 lat temu
przepraszam za wprowadzenie w błąd

Offline nikmat
  • uzależniony
  • data ślubu: 18.09.2010
To i tak jesteś młoda :D

To z kim w końcu byłaś na studniówce?

Nasz synek:

Offline agnieszkac4

• bywalec
I co z tą studniówką??:) pewnie i tak tańczyliście całą noc razem:):):P Wciągnęłam się w opowieść:D Czekam na ciąg dalszy :-*

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
Arwena, nie trzymaj nas w napięciu, co z tą studniówką? :tupot:

I napisz jeszcze (bo jakoś nie doczytałam) na jaki taniec się zdecydowaliście? He he, ćwiczenie tańca w halce to dobry pomysł, też planuję wcielić go wkrótce w życie... Pewnie w naszej szkole tańca padną ze śmiechu, jak to zobaczą :frajer: Jednak w całej sukni to bym się bała ćwiczyć ;) ze względu na suknię oczywiście ;D
Mysia, pomysł ze zdjęciem koła na pierwszy taniec się nie sprawdzi, bo suknia mocno się wydłuży i prawdopodobnie będzie się ciągnąć po ziemi :razz:

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
i ja czytam i  nie mogę się doczekać reszty :)

My byliśmy na kilku weselach i właśnie wszystkich taniec wyglądał tak z nogi na nogę, więc myślę że jakikolwiek układ robi już szał, bo to inaczej wygląda :)

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
Zrobiło się ciekawie ;D i co z tą 100wka?  ;D

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
..ale "akcja" z tą 100-niówką!! jestem ciekawa jak byo dalej!1

..i dobrze że sprostowałaś czas wydarzeń bo już myślałam, ze w grudniu 2009 byliście na 100-niówce a u maju 2010 bierzecie slub!! ;D ;D

Offline Arwena

• użytkownik
  • **
no to jeszcze raz ;)
opisywane wydarzenia miały miejsce w 2004 roku bo wtedy się poznaliśmy (co napisałam w pierwszej stronie odliczanka i w pierwszym poście dot. naszej historii :D)
jesteście kochane, że Wam w ogóle się chce to czytać
sama nie sądziłam że taka długa ta nasza historia :-\

a więc do rzeczy:

Kuba cały czas miał nadzieję, że to jednak ja go zaproszę na tą studniówkę i kiedy tamta koleżanka go zapytała biedak nie wiedział jak się wykręcić.... i wiecie co wymyślił?? ponieważ jest rok młodszy ode mnie i swoją studniówkę miał rok później wykręcił się tekstem, że on chce iść na studniówkę tylko ze swoim rocznikiem (co za głupota), przed swoją maturą
podczas naszej rozmowy dokładnie to samo mi powiedział...chyba chciał mnie sprowokować, żebym go w końcu zaprosiła no i udało mu się...

- czy to znaczy, że ze mną również nie pójdziesz - zapytałam, a on na to:
- nie wypadało mi zaprosić Ciebie na Twoją własną studniówkę.... - miał rację więc mu przytaknęłam i dokładnie w tym momencie mnie olśniło, że przecież to z nim chcę iść, z nikim innym i że w ogóle jestem głupia że tyle czekałam a teraz już po wszystkim więc zapytałam:
- czy mam rozumieć, że teraz jest już za późno??
- chyba nie ... - odpowiedział
- no więc pójdziesz ze mną na studniówkę??  - wydukałam w końcu
- z chęcią. - odpowiedział K. uśmiechając się od ucha do ucha
- a co z nią?? powiedziałeś jej że nie, jesteśmy koleżankami, nie chce konfliktów w zespole... - zapytałam
- nie martw się. załatwię to. wszystko wytłumaczę i będzie ok - uspokoił mnie K.

tym samym dał mi jasno do zrozumienia, że mu na mnie zależy i bynajmniej nie jak na koleżance...
w drodze powrotnej z przeglądu siedzieliśmy obok siebie w busie, rozmawialiśmy przytuleni zupełnie jakbyśmy już byli parą... motyle mi w brzuchu latały jak opętane...
w pewnym momencie Kubuś wyszeptał:
- a Ty jeszcze czegoś nie wiesz....- zaintrygował mnie
- czego?? - zapytałam
- nie wiesz kto z Tobą idzie na kurs tańca....
- no nie wiem.... - odpowiedziałam zdziwiona, a K.  na to:
- no to w czwartek przyjdę po Ciebie - uśmiechnął się do mnie i mocno mnie przytulił

No i przyszedł. na kursie świetnie się bawiliśmy. a po kursie....

Kubuś  chciał grzecznie odprowadzić mnie do domku
po drodze złapał mnie w pewnym momencie za rączkę a po kilkuset metrach drżącym głosem zapytał czy chciałabym z nim chodzić...
normalnie sama słodycz, ale to pytanie mnie rozbawiło więc się uśmiechnęłam i odpowiedziałam, że myślałam, że już nie spyta...
z pierwszym pocałunkiem już postanowił nie czekać i tego samego wieczoru wszedł za mną do klatki schodowej, tłumacząc że musi się ładnie pożegnać....
i tak co roku 25 listopada obchodzimy nie tylko kolejną rocznicę naszego związku ale też rocznicę pierwszego pocałunku
czasami nie wierzę że to już ponad 5 lat....

Offline gosiaczek252
  • entuzjasta
Super historia :) tak romantycznie się zrobiło  :Wzruszony:

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
Oj, tak bardzo romantycznie  :Serduszka:

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
Super ;D A co z koleżanką, nie była zazdrosna? ;)

Offline nikmat
  • uzależniony
  • data ślubu: 18.09.2010
romantyczna historia:)
przetrzymałaś nas w napięciu, dobrze że z Tobą w końcu poszedł, a co z koleżanką?
Nasz synek:

Offline agnieszkac4

• bywalec
Ale romantyczna historia :Serduszka: Strasznie szybko ten czas leci!!!!

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
jeszcze mamy dzień kobiet, wiec wpadam z buziaczkami  :-* :-* :-* i najlepszymi życzeniami   :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka:

Offline andzelika

• Małżeństwo jest zgodne, kiedy żona panuje nad mężem, a mąż nad sobą.
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.09
historia bardzoooo romantico  :Wzruszony: :Wzruszony: :Serduszka:
[/url]
[/url]

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
Scenariusz na telenowele ;) ;D

Offline carollaa

• Chuck Norris
słodko :))))))) tak romantycznie :)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Świetna historia :) Słodkie podchody  :D

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
Och  :Serduszka: Ponawiam pytanie o koleżankę  ;D

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
zgadzam się z czigra - idealny scenariusz na telenowelę :D

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
...AAAllle fajna historia!! ;D
..i właśnie?! co z koleżanką??!!

Offline carollaa

• Chuck Norris
gdzie ciąg dalszy.....?  :tupot:

Offline agnieszkac4

• bywalec
Czekam na ciąg dalszy ;D :tupot: :tupot: :tupot: