Autor Wątek: Natalka i Dominiś - Ricardowe dzieciaczki  (Przeczytany 682317 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline agu-s

• Chuck Norris
Odp: Natalka i Dominiś - Ricardowe dzieciaczki
« Odpowiedź #8430 dnia: 26 Kwietnia 2012, 21:03 »
Pati no właśnie nas też śmieszy to określenie i dlatego tak się nazywamy  ;D i tak się kojarzy z patologią :P

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #8431 dnia: 26 Kwietnia 2012, 21:36 »
Aga to czule się nazywacie ;)

Cały czas mnie drapie w gardle i chce mi się kaszleć. Męczy mnie to przeokrutnie, ale cóż zrobić... Trzeba się przemęczyć jakoś.

Niedawno miałam bolącego skurczybyka... Trochę się przestraszyłam ;) ale na tym koniec. Tak czy siak w sobotę mam w planach odwiedzić Rossmanna więc zakupię sobie miniaturki kosmetyków dla siebie co by mieć już kosmetyczkę spakowaną ;)

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #8432 dnia: 26 Kwietnia 2012, 22:10 »
Pati ja już mam kilka takich skurczybyków za sobą  :-\ Lekarz uspokaja mnie, że na tym etapie już mogą takie odczuwalne występować...  ::)

Kawę kofeinową odrzuciłam od razu po teście pozytywnym ;D Przerzuciłam się na ricore i nescafe bezkofeinową :) Inka ani Anatol nie wchodzą mi bez cukru, a że nie słodzę to ich nie piję :P Anatol waniliowy z mlekiem w ogóle smakował mi jak rozmoczony papier... :)

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
  • Czorcik Alanek :)
  • data ślubu: 12.07.2008r.
« Odpowiedź #8433 dnia: 27 Kwietnia 2012, 09:38 »
Teraz beda wracać coraz to częściej...aż w końcu juz Ciebie nie opuszczą aż do wyjcia Dominika :P
17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8434 dnia: 27 Kwietnia 2012, 09:59 »
Ten był baaaardzo odczuwalny :)

Nocka w miarę ok, tzn Natalka spała dosyć ładnie, ale mnie tak bolało gardło że co chwilę się budziłam. W nocy strasznie mi się pogorszyło z gardłem i już chciałam rano dzwonić do lekarza ale teraz jakoś w miarę się poprawiło, chociaż z nosa mi leci, że hej!

Także kolorowo :)

Trzeba zaplanować co robić w majówkę, choć na przyszły tydzień to już tak temperatury super się nie zapowiadają (jakoś po środzie), ale wiadomo - wszystko się może zmienić.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8435 dnia: 27 Kwietnia 2012, 14:13 »
Ale na dworze jest fajnie :) szkoda, że nie mamy ogródka bo można by było siedzieć tam nawet cały dzień :)

A tak to trzeba się w końcu zmotywować do posprzątania balkonu ;)

Kilka fotek z wczorajszego i dzisiejszego spaceru:

Natalka uwielbia kwiaty, a jak gdzieś je tylko zobaczy to mogłaby przy nich stać i je oglądać :) i wąchać i tak cały czas :)

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #8436 dnia: 27 Kwietnia 2012, 14:19 »
Fajowe ma kitki, ach te kręcone włosy :D

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #8437 dnia: 27 Kwietnia 2012, 14:29 »
sama słodycz!

niech ten gil da Ci spokój, bo pewnie i Dominika wkurza, więc kopie mamę :)

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8438 dnia: 27 Kwietnia 2012, 15:45 »
Mała słodycz z Natalki :)

U mnie też ciepło, ale grzmi od czasu do czasu :P u Ciebie Pati nie słychać grzmotów? Aż tak daleko siebie nie mieszkamy ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8439 dnia: 27 Kwietnia 2012, 16:05 »
Natalka bardzo ciociom dziękuje :)

Tyle tych łachów ma, że na każdy spacer może się inaczej ubierać ;)

Ewa u mnie nic nie słychać, ale pod blokiem mam głośno bo rury wymieniają albo coś takiego robią i może to zagłusza.

Dziś Natalka odbyła drzemkę, więc zamiast prasować idziemy na dwór co by się Panna trochę zmęczyła :)

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #8440 dnia: 27 Kwietnia 2012, 16:48 »
Mnie tez dzis jeden taki zlapal, ze az mnie zgielo.
Sliczna panna.

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #8441 dnia: 27 Kwietnia 2012, 20:00 »
ale Natalka cudna! az buzia sama sie do niej usmiecha. U nass dzis tak cieplo bylo ze krutkie spodenki  Michasiowi ubralam:)

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
« Odpowiedź #8442 dnia: 27 Kwietnia 2012, 20:03 »
Śliczn Natalka jak zwykle :)
Mój Alan tez ma fioła na punkcie kwiatów...tylko on na nie nie patrzy tylko je zrywa :P
17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Offline Lovisa

• maniak
« Odpowiedź #8443 dnia: 27 Kwietnia 2012, 20:07 »
Natalka ladnie juz wydoroslala :)
Moja mloda tez uwielbia kwiatki , no i o cudo ich nie zrywa... :)

A Ty juz na koncowce, niedlugo bedziesz miala kompletne zero czasu :)

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8444 dnia: 27 Kwietnia 2012, 21:31 »
Śliczn Natalka jak zwykle :)
Mój Alan tez ma fioła na punkcie kwiatów...tylko on na nie nie patrzy tylko je zrywa :P

Logiczne :) zrywa dla Natalki by ta mogła mieć je w domu i wiecznie oglądać  ::)

Natalka jest już sporą pannicą a nie dzidziusiem... słodka jest

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8445 dnia: 27 Kwietnia 2012, 22:49 »
Natalka jeszcze raz dziękuje wszystkim ciociom  :-* :-* :-*

Wydoroślała strasznie! Już nie jest dzidzią a naprawdę dziewczynką :) Jestem w szoku! A jak jeszcze przybędzie Dominiś to już w ogóle będzie widać różnicę :)

Nie wiem skąd w niej taka miłość do kwiatków ale generalnie ich nie zrywa. Nawet jak idzie po trawniku to uważa aby jakiegoś nie przygnieść stopą (no i aby nie wejść w kupę ;) )

A nasi sąsiedzi zza ściany zrobili imprezę. Ok, tylko trochę mnie to wkurza bo muza na full a do tego krzyki, śpiewy "100 lat" na całe gardło... W bloku wszystko strasznie słychać a takie akcje wieczorne/nocne są brakiem szacunku dla innych... Oni tańcują teraz, a my będziemy tańcować rano  :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: mam w planach wyjście z domu więc zostawię muzykę na full i nie będą mieli spania  :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8446 dnia: 28 Kwietnia 2012, 17:34 »
Oj Ty niedobra :) Chcesz się mścić ;) Wcieliłaś plan w życie? :)

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8447 dnia: 28 Kwietnia 2012, 20:41 »
hehe, też jestem ciekawa, czy zostawiłaś muzykę na full, czy jednak dałaś sobie spokój.

A jak minął Wam ten upalny dzień?
Jak samopoczucie i w ogóle?

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8448 dnia: 28 Kwietnia 2012, 21:23 »
Z racji tego, że i ja pospałam i Natalka w ogóle nic nie reagowała na hałasy to im darowałam :) a co - niech znają moją dobroć ;) Ale skakali jak słonie ;)

A dzisiejszy dzień minął nam fajnie :) trochę na zakupach, trochę u teściów a reszta dnia na naszym balkonie :)

Natalka zaopatrzyła się w sandałki Korneckiego czy jakoś tak, więc jeszcze jedna jakaś taniocha jest nam potrzebna do piachu bo tych to żal ;) zwłaszcza że mają odkryte palce więc będą wyjściówki ;)

Moje samopoczucie rewelacyjne :) oprócz bólu gardła jest ok ;)

Na szczęście jako tako mam w co się ubierać na te ciepłe dni więc nie powinno być źle ;) Zakupiłam sobie dziś spodnie za kolanko w New Yorkerze i mam w czym chodzić.

Do tego zakupiłam kilka mini kosmetyków do mojej szpitalnej kosmetyczki ;) a w majówkę lub po już spakuję torbę co by mieć już gotowe :) Ale zastanawiam się jaką koszulę brać. Po Natalce mam takie na krótki rękaw, ale wolałabym chyba bez rękawów lub na ramiączkach. Nie wiem sama. Do tego nie mam jeszcze szlafroka... Choć zdawało mi się że mam jakiś taki... Muszę jeszcze poszukać.

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8449 dnia: 28 Kwietnia 2012, 22:42 »
Jesteś litościwa dla sąsiadów ;D
Ja właśnie kupiłam wszystkie koszule z krótkim rękawem, ale po dzisiejszym dniu żałuję, że nie mam żadnej na ramiączkach.

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #8450 dnia: 29 Kwietnia 2012, 10:08 »
Corcie masz sliczna i te kitolki ech sama slodycz.

Jak ja bym chciala zeby u nas taka pogoda byla jak u was, bo to zawsze cos z letnich ciuchow sie wrzuci, a tak popylam w spodniach juz lekko ciasnych zreszta  ::)

Tez mam miniaturki kosmetykow do kosmetyczki szpitalnej  ;) Ja mam koszule na ramiaczkach, a na po porodzie mam spodnie od pidzamy, jedna bluzke na krotki rekaw i druga na ramiaczkach w razie co. W szpitalu jest zawsze duszno i goraco  ::)

No to masz plan na majowke- pakowanko   :D

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #8451 dnia: 29 Kwietnia 2012, 12:00 »
Natalka jest piękna !! i te kiteczki ;D

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #8452 dnia: 29 Kwietnia 2012, 13:30 »
Kosmetyki tez juz dopielam, koszuli nie mam zadnej jeszcze, tylko bluzke na ramiaczkach, szlafrok jest, ciuszki naszykowane, tylko popakowac. Jeszcze kocyki poprac, smoczki wyparzyc i odpoczywac :)

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8453 dnia: 29 Kwietnia 2012, 16:21 »
Zazdroszczę, bo mi zostały jeszcze dwa prania ciuchów a już jedno pranie czeka na poprasowanie.
Do wyprania mam jeszcze ręczniki i kocyki...
Na szczęście kosmetyki też już ogarnęłam, ale zostały mi do kupienia miniaturki o których nie pomyślałam :P
Zostały jeszcze apteczne rzeczy - sól fizjologiczna i gaziki do przemywania oczek, krem z filtrem, szczepionka. PAti przypomnij mi co to za czopki kupujesz dla dzidzi - te na literkę v i na co one są?

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8454 dnia: 29 Kwietnia 2012, 23:05 »
Ewa to pewnie przez ciążę ;) hehehe
Ja mam koszule ale one są na mnie przyduże ;) bo są poNatalkowe a przecież wtedy byłam większa ;) Chyba po wypłacie fundnę sobie.
Miniaturki dobra rzecz, ja kupowałam w Rossmanie, ale w tym co byłam był słaby wybór więc pewnie czegoś nie kupiłam. A chciałam jeszcze małe pojemniczki aby przelać sobie trochę Lactacydu i na coś jeszcze a oczywiście nie było.

Ola, Gabiś dziękujemy  :-*

Ola po porodzie będziesz spodnie nakładała?? U nas to jest absolutnie zabronione ;) ale ja też sobie tego nie wyobrażam.

Pamela no widzę, że nadrabiasz :) Ja po wypłacie już dokupuję wszystko to, co brakuje i mam nadzieję mieć spokój :)

Dzisiejszy dzień spędzony w zoo w Berlinie  ;D Miało być zoo ale w Unkermunde, a wyszło na Berlin.

Jeszcze przed granicą zajechaliśmy na stację, poszłam do wc na wszelki wypadek, kolejka że ho ho. Babki na mnie patrzą i mówią żebym sobie przeszła bez kolejki i czy wybieram się do Niemcowni rodzić. Ja mówię że mam jeszcze miesiąc i tam akurat nie mam zamiaru, a one o tak, tak - dobrze że nie u szwabów. Ogólnie - mam wielki brzuchol.

W zoo normalnie ludzie gapili się tak, jakbym uciekła z jakiegoś wybiegu - np od hipopotamów i przechadzała się po chodniku... A byłam czysta (naprawdę) i sukienka nie wsunęła mi się w gacie ;) także nie wiem na co się gapili ;)

Wyprawa była bez wózka bo Natalka już w nim nie jeździ a w takiej taczce do ciągnięcia nie chciała siedzieć więc trzeba było za nią trochę się naganiać i na koniec dnia już mieliśmy dosyć ale dało radę wytrzymać ;)

Ja turlałam się powoli, potem już ledwo człapałam...

Fotosy jakieś są, ale jakie to muszę przejrzeć. Moich zdjęć prawie nie ma, bo jak zwykle to ja robiłam zdjęcia no a R. latał za Natalką. Mam napewno jakieś bo wcisnęłam aparat do ręki R. ale jak wyszłam jak wielka locha to napewno moich zdjęć nie zobaczycie ;) zresztą Natalce coraz trudniej zrobić ładne zdjęcie bo non stop w biegu i już tak chętnie się nie zaciesza do aparatu  ;D ;D ;D

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8455 dnia: 30 Kwietnia 2012, 07:00 »
Fajną mieliście wyprawę do Zoo :) na fotki czekam, choćby jakaś jedna malutka Twoja.

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
« Odpowiedź #8456 dnia: 30 Kwietnia 2012, 09:28 »
Fajna mieliście wycieczkę...ja też musze zabrac Alana do niemieckiego zoo ale najpier musze mu dowodzik wyrobić.

Oczywiście zdjecia chcemy ...Twoje na pierwszym planie :P
17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Offline żonka

• maniak
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #8457 dnia: 30 Kwietnia 2012, 09:51 »
Pati, ja spodnie nosiłam w szpitalu po obu porodach i nikt mi nigdy nic nie powiedział. Przecież i tak nosisz gacie z tymi wielkimi podkładami więc nic się tam i tak i tak nie wietrzy. Zresztą ja nienawidzę koszul nocnych i dla mnie piżama ze spodniami to była jedyna opcja.  :)

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #8458 dnia: 30 Kwietnia 2012, 10:05 »

Ola po porodzie będziesz spodnie nakładała?? U nas to jest absolutnie zabronione ;) ale ja też sobie tego nie wyobrażam.

Tak kochana, mam spakowana jedna koszule nocna na ramiaczkach, jedne spodnie takie luzne alladynki do kolan i dwie bluzki na ramiaczkach i krotki rekaw. Musze powiedziec, ze koszule mam tylko dlatego spakowana, ze to ma byc czerwiec i lato, wiec temperatury moga byc rozne.
Ja urodzilam Amelie, to tez mialam spodnie od pidzamy luzne i koszulke. I bylo mi wygodnie i czulam sie pewniej z tymi wielkimi "pampersami"  ;) I nikt mi nic nie mowil.

W zoo normalnie ludzie gapili się tak, jakbym uciekła z jakiegoś wybiegu - np od hipopotamów i przechadzała się po chodniku... A byłam czysta (naprawdę) i sukienka nie wsunęła mi się w gacie ;) także nie wiem na co się gapili ;)

Zazdroszcza ze wygladasz swietnie w zaawansowanej ciazy. Powiem ci, ze jakis tydzien temu pojechalismy do centrum handlowego na szybkie zakupy i na mnie ludzie tez sie gapili, nie wiem czemu. Niektorzy chyba juz tak maja, ze poprostu sie gapia na brzuchy. Malo tego podleciala do mnie babka i mnie zlapala za brzuch przezywajac jaki sliczny  :o Najgorsze co mozna zrobic jak dla mnie.

Czekam na foteczki  :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8459 dnia: 30 Kwietnia 2012, 10:27 »
Wyprawa do zoo była naprawdę fajna :)

Zdjęcia przejrzałam i potem coś wrzucę jak Natalka pójdzie spać bo teraz muszę jeszcze szybko ogarnąć chałupę.

Ja pamiętam jak po porodzie to trzeba było nosić same wkłady, ale ja miałam taką wielką ranę że dla mnie spodnie to była katorga a gacie jak zakładałam na noc to też nie było przyjemnie, więc mi było naprawdę najwygodniej bez niczego :)

Ola oj dziękuję, ale taka opuchnięta nie wyglądam świetnie ;) ale cóż zrobić, takie uroki :) A faktycznie ludzie się gapią, nie wiem na co ;)