Autor Wątek: Natalka i Dominiś - Ricardowe dzieciaczki  (Przeczytany 665868 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline hany81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
Odp: Natalka i Dominiś - Ricardowe dzieciaczki
« Odpowiedź #2040 dnia: 15 Czerwca 2010, 14:58 »
oJ JA TO JUŻ nie mogę się połapać w tych ubrankach ;)) ale się zawzięłam i postanowiłam ,że zrobię czystkę i już ;) A tak mi strasznie żal tych ubranek bo uwielbiam te malutkie ciuszki....no ale cóż . Mąż stwierdził,że niedługo otworzy swoją szafę i wypadną z niej Zuzankowe rzeczy ;))

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #2041 dnia: 15 Czerwca 2010, 15:07 »
Ja od razu to co za małe, albo wiem że nie założy to odkładam do reklamówki. A takich reklamówek już mi się uzbierało...

Offline hany81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2042 dnia: 15 Czerwca 2010, 15:12 »
Kochana ale mi żal ubranek ...nawet tych za małych ;) No takie już moje "zboczenie" niestety  ;D ;D ;D.
Reklamówek mam ilość niezliczoną . KArtony u rodziców i pełne szuflady i szafa. Najgorsze...no dla mnie najlepsze  ;) to to ,że ciągle dostaje kolejne partie ciuszków. A to znajomej dziecko wyrosło a to Zuzanka dostaję od chrzestnej od dziadków a to od mamusi ;))) i tak się zbiera i zbiera.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2043 dnia: 15 Czerwca 2010, 15:26 »
Mi też jest trochę żal... Ale do następnego dziecka (o ile będzie) to mogą zmienić się i gusta i moda i to co teraz mi się podoba może się nie podobać za jakiś czas...

A do tego dochodzi znów przyjemność kupowania wszystkich ubranek :)

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2044 dnia: 15 Czerwca 2010, 15:37 »
Masz rację Pati, może drugi bedzie chłopak i wt3edy sie nie przydadza raczej

Offline hany81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2045 dnia: 15 Czerwca 2010, 15:47 »
a ja tam mam też dużo rzeczy dla chłopca i najzwyczajniej sprzedaję choć zostawiłabym sobie z wielką chęcią. Mimo iż bardzo chciałabym mieć drugie dzieciątko to chyba jednak nie....

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2046 dnia: 15 Czerwca 2010, 16:23 »
U nas do drugiego dziecka to jeszcze dłuuuuuuuuuuuga droga...

Powody (przynajmniej kilka) mogę podać :)
- do znudzenia będę powtarzać - będzie cc = będzie kolejne dziecko
- zobaczymy jakie będą nasze warunki finansowe
- chyba w tym mieszkaniu nie wyobrażam sobie kolejnego dziecka
- Natalka musi mieć minimum 2 lata i wtedy może pomyślimy o kolejnym dziecku

hmmm, pewnie jeszcze jakieś powody się znajdą ale teraz nic więcej nie przychodzi mi do głowy.

Chłopczyka też fajnie by było mieć, choć jakby była kolejna dziewczynka to też super, no ale teraz jeszcze nie ma co o tym myśleć  :D

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #2047 dnia: 15 Czerwca 2010, 20:14 »
Ja jeśli chodzi o chęci to już bym chciała drugie!!! Ale jak mi z nieba spadnie albo ktoś za mnie w ciąży pobędzie, rodzić mogę ja  ::)

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #2048 dnia: 15 Czerwca 2010, 22:37 »
Ja podobnie jak Aga jezeli mi by kos mial przejsc calą ciąze to ja mogę rodzic  ;D, ale ogolnie to jeszcze nie teraz moze za 3,4 lata

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2049 dnia: 16 Czerwca 2010, 08:39 »
Ja w ciąży mogę chodzić - ale rodzić i potem przechodzić całe gojenie - absolutnie...

Właśnie się zastanawiam gdzie  z takim maluszkiem można pojechać na wakacje? Znacie może jakieś konkretne sprawdzone kwatery nad morzem lub jeziorem?

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #2050 dnia: 16 Czerwca 2010, 08:53 »
My na wakacje pewnie się nie wybierzemy - jeszcze nigdy razem na "wczasach"  nie byliśmy :(

Offline hany81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2051 dnia: 16 Czerwca 2010, 09:10 »
No ja nie poradze z wakacjami bo też mamy ten problem ;)
Co do porodu to u mnie też naturalnie nie wchodzi w grę choć ból nie był tragiczny ale ta obawa o dziecko....

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2052 dnia: 16 Czerwca 2010, 09:14 »
Pati, z takim maluchem moim zdaniem lepiej pojechac do jakiegos pensjonatu, jakoś prywatna kwatera (no chyba,ze mega sprawdzona) mnie się nie widzi.

Ja jak Młoda miala 7 miesiecy bylam nad morzem ale u rodziny - sie wycwanilam  8)

"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2053 dnia: 16 Czerwca 2010, 09:15 »
A ja drugie dziecko bardzo chętnie, o ile tez będzie cesarka (tak jak za pierwszym razem), a na pewno będzie. No ale chyba trzeba jeszcze poczekać, zresztą własne M by się przydało.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2054 dnia: 16 Czerwca 2010, 09:20 »
Aniu pisząc kwatera miałam na myśli ogólnie każde miejsce przyjazne maluszkowi :) może być i pensjonat. Byle warunki były przyzwoite i łazienka w pokoju.

My bardzo chcemy pojechać gdzieś razem na wakacje. Wiadomo, że nie będzie to taki odpoczynek jakbyśmy pojechali sami we dwójkę, ale wierzę, że w trójkę też będziemy się dobrze bawić. Troszkę się boję, ale dopóki nie pojedziemy to nie dowiemy sie jak to będzie. Wolę pojechać nad morze czy jezioro gdzie nie jest w razie co za daleko do domu, bo jakbyśmy mieli taleptać się w góry to nie bardzo... Trochę przeraża mnie, że trzeba wszystko zapakować - wózek, łóżeczko turystyczne (trzeba kupić), jedzenie, pieluchy, ubrania, kosmetyki... A gdzie jeszcze nasze ciuchy (w większości moje) i kosmetyki?  ;D ;D ;D

Offline hany81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2055 dnia: 16 Czerwca 2010, 09:21 »
No u mnie niby też ma być odrazu cesarka...ale i tak się boję . Nie bólu ale o dziecko....

No my też nie mamy jeszcze łóżeczka turystycznego a za tydzień jedziemy na dwa dni na zlot spoterski i co robić ?

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2056 dnia: 16 Czerwca 2010, 09:23 »
Pati, wsio idzie zabrac, dont't panic  ;D

Ja np. teraz znalazlam dla nas w gorach pensjonat "przyjazny dziecku" tj. do pokoju mozna zamowic lozeczko turystyczne lub takie ze szczebelkami wiec tego juz nie musze targac. W pensjonacie jest pokoj zabaw dla dzieciakow z masą zabawek, w razie nie pogody, jest plac zabaw, basenik itp.

Szukaj w googlach wakacje z dzieckiem, na pewno cos znajdziesz  :)

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2057 dnia: 16 Czerwca 2010, 09:28 »
Ja teraz jadę z rodzicami na weekend nad morze - czy domki są przystosowane do dzieci? Chyba nie - wszystko muszę swoje zabrać - łącznie z czajnikiem... (całe szczęście, że akurat to rodzice zabierają).

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2058 dnia: 16 Czerwca 2010, 10:25 »
Ania no napewno idzie wszystko zabrać :) Jak mus to mus :) Tylko pewnie torba dzieciaka będzie wieksza niż nasza razem wzięta :)
Tak szukałam właśnie, ale jakoś nie zawiesiłam na niczym oka a ofert nie ma za wiele... Chyba, że ślepa jestem, ale tak to jest jak się szuka na szybko jak Mała śpi ;)

Anjuschka no właśnie takie podstawowe rzeczy to już bym chciała, aby tam były...

Magda pamiętam Waszą wyprawę... Ale 800 km to szczerze boję sie jechać... Z daleka od domu, wszystko obce... Nie wiem jak Natalka na takie coś zareaguje... Więc na pierwszy rzut wolę coś bliżej.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2059 dnia: 16 Czerwca 2010, 10:42 »
Z takim maluchem poelcam tylko i wylacznie jazde w nocy - moja smacznie chrapala przez 600 km  ;D

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #2060 dnia: 16 Czerwca 2010, 11:51 »
Pati wszystko (jeżeli chodzi o wakacje) zależy od Twojego nastawienia. Nasza mała była już chyba na 10 czy 11 wyjazdach. I zawsze było super! Jezeli chodzi o pakowanie, to fakt tych rzeczy jest sporo ale mozna to wszystko fajnie skumulować. Można pozabierać próbki (jezeli chodzi o kosmetyki), jedzonko kupic na miejscu, wybrac miejsce gdzie można wypożyczyć łóżeczko. Ja kupiłam taką  mega orbe na allegro i pakuje sie póki co z mała i jej akcesoriami. Poza tym latem jest ten plus, ze ubrania aż tyle miejsca nie zajmują.
Co do miejsc, to ważne (z moich obserwacji), żeby była wykładzina w pokoju (jest gdzie raczkować), wanna w łazience lub glęboki brodzik, balkon, no i fajnie jak jest pralka. My przerabialiśmy i hotel i pensjonat i w obu było ok. Patrz też na okolicę, jeśli chodzi o góry, to może było ciezko z wózkiem, choć my i tak wspięliśmy się na strzechę akademicką ;)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #2061 dnia: 16 Czerwca 2010, 12:00 »
Patrycja, maluchy doskonale znoszą takie wyprawy. Kilka lat temu znajomi pojechali z półroczną córcią na południe Włoch, samochodem ;) i chyba mała najlepiej zniosła podróż i zwiedzanie, aż się wierzyć nie chce.

Offline kitki82

• uzależniony
« Odpowiedź #2062 dnia: 16 Czerwca 2010, 12:15 »
ja w ciązy też bym mogła chodzić ale poród masakra mimo że miałam cc, już powiedziałam mojemu małżowi że nigdy więcej dzieci chyba że ktoś za mnie urodzi i zniesie okres kolek

Offline hany81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2063 dnia: 16 Czerwca 2010, 12:15 »
My już pierwszy wypadnad morze zaliczyliśmy. Co prawda jednodniowy ale parę godzinek w aucie było. Zunia wytrzymała super. Praktycznie spała cały czas . NAtomiast wiem,że mojej koleżanki synek nie może jeździć samochodem bo odrazu wydziera się w niebogłosy ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2064 dnia: 16 Czerwca 2010, 14:02 »
O podróż samochodem to ja sie nie martwię bo Natalka uwielbia jeździć. Jedynie co to chodzi mi o cały pobyt. Kilka dni poza domem, wszystko nowe. Choć pewnie nie będzie tak źle, zainteresuje się wszystkim i będzie chciała wszystko oglądać.

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #2065 dnia: 16 Czerwca 2010, 18:10 »
My sporo z Liwią podróżujemy, taki troszkę cygański tryb życia, Mała chyba to lubi bo nie marudzi, wręcz wydaje mi się że dzięki tym wyprawom jest bardziej kontaktowa i nie jest "dzika"  :) Ostatni wypad był na weekend nad morze, spaliśmy w domku, było świetnie odpoczeliśmy całą trójką czyli jednak można  :) Tylko pakowanie tych wszystkich gratów mnie wkurza, ale im Liwia starsza tym mniej ich jest na szczęście  ;)

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2066 dnia: 16 Czerwca 2010, 20:42 »
Moja koleżanka z 4 m-cznym synkiem była na Krecie. Oni obydwoje wielcy podróżnicy i ukłony im za to, że dziecko w niczym im nie przeszkadza.
Patrycja, wszystko zależy od Was - tak jak napisała Suprynka. Dla Małej ważne, że Wy będziecie. A nowe miejsca? Zawsze musi być ten pierwszy raz, przecież nie będziecie się izolować od "świata". Dziecko musi poznać nowe.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2067 dnia: 16 Czerwca 2010, 20:59 »
No racja. Chyba boję się trochę na wyrost :)

Najważniejsze, to znaleźć jakieś dobre miejsce :)

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2068 dnia: 17 Czerwca 2010, 10:53 »
Natalce najbardzie potrzebna jestes Ty jesli chodzi o podroże ... jest w takim wieku że generalnie bedzi emiała w nosie to że wszystko jest nowe ... bylebyś Ty była zawsze koło niej  tak jak w domu :) ja z Kuba coroku jeżdże na wakacje :) jest zawsze fajnie :)

Kuba 2007
Szymon 2010

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2069 dnia: 17 Czerwca 2010, 10:59 »
Masz rację Magda  :-*

A my z Natalką dzisiaj wstałyśmy po 10  :o Normalnie szok! Oczywiście była pobudka ok 6:30 i zasnęła dopiero ok 7:45, ale zazwyczaj te jej drzemki trwają maks godzinę... A tu proszę bardzo jaka niespodzinka :) Aż ja się nawet lepiej czuję :)

Wczoraj miałam na spacerze koszulkę na krótki rękawek i mam takie sexy ślady na ramionach :) tzn opalone do pewnego miejsca a potem już nie :) Dziś biorę koszulkę na ramiączkach co by to wyrónać :)