Autor Wątek: Miłość nadaje wszystkiemu głębszy sens... JulkaKulka odlicza => 26.06.2010 :)  (Przeczytany 41963 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline m_lena

• uzależniony
Suknia i buty super! :) A zaproszenia eleganckie, cieszę się, że sprzedawca uległ Twym "delikatnym" prośbom :D
...zrani Cię tylko ten, kogo kochasz...

Offline JulkaKulka
  • zapaleniec
  • data ślubu: 26.06.2010
Cieszę się, że i Wam się podobają!  :) To były jedyne, które przypadły do gustu mnie i PMowi bez zastrzeżeń  :o Pozostaje nam teraz wybrać wierszyki, tekst zaproszenia itd   ::)
Przy okazji mam do Was pytanie, czy personalizujecie swoje zaproszenia przy zamawianiu? My się zdecydowaliśmy, że sami wypiszemy imię i nazwisko zapraszanej osoby. Co o tym sądzicie?

Byliśmy dziś na nartach. Zamknęliśmy sezon. Jak tak dalej pójdzie to faktycznie za niedługo nie będzie śniegu na stokach. Poza tym, już na pewno nigdzie nie pojedziemy, bo teraz każdy weekend będziemy przeznaczać na zapraszanie gości.

Dobrej nocki Wam życzę. Zostawiam  :-* :-* :-*

Offline marta_b21

• zapaleniec
  • "...Bo bez Ciebie życie traci sens jakikolwiek..."
  • data ślubu: 24.07.2010
zaproszenia boskie:-) butki i sukienka tez bardzo ładne:)
jeśli chodzi o zaproszenia to tez sami wypisujemy gości, mam nadzieję, że nie będę się mylić często, bo domówiliśmy tylko kilka na zapas:)

Offline JulkaKulka
  • zapaleniec
beaberry   :hello:

Nam wyszło ok 15 na zapas, bo po pierwsze możemy się pomylić, a po drugie jeśli ktoś nam odmówi to będziemy prosić inne osoby. Mamy określoną minimalną ilość gości na sali po prostu.

Miałam iść już spać, ale zaczęłam nadrabiać Wasze wątki  ;D

Offline marta_b21

• zapaleniec
tak to jest już z forum, ze jak się na nie wejdzie to potem ciężko wyjść:D
my mamy tak ok 10 więcej:)

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
Aaaaale tu wesoło u Ciebie! :hahahaha: Przyłączę się, jeśli można :hello:

Piękną masz suknię, jestem ciekawa, jak Ty będziesz w niej wyglądała :)

Offline JulkaKulka
  • zapaleniec
witaj Nemezis  :hello: Też jestem ciekawa jak w niej będę wyglądała, tak ostatecznie  ;D

Kochane, zapomniałam Wam powiedzieć o moim piątkowym farbowaniu. Jak Wam pisałam w piątek miałyśmy robić poprawki moich jajecznych odrostów  ;D Udało się. Dodałyśmy srebrzystego blondu i włosy wyszły idealne jak chciałam. Niestety ten kolor jest już nie do odtworzenia po raz kolejny  ;D Jak pech to pech.

Szukam biżuterii. Wszyscy wkoło mi mówią, że perełki nie mogą być do slubu, bo to ponąć pecha przynoszą. Co ja mam zrobić jak ja uwielbiam perełki  ??? Sztuczne też się liczą do tego pecha?  ;D

Dwie godziny przesiedziałam w necie w poszukiwaniu sukienuni dla mojej małej gwiazdeczki Zuzanki (siostrzenica PM). Ona (4lata) i jej brat Kubuś (8lat) będą nas prowadzić do ołtarza z obrączkami i płatkami (?) Znalazłam śliczne sukienki, ale niestety trzebaby je było szyć. Ciekawe czy w tych dziecięcych sklepach są takie sukienki gotowe do kupienia.

Sprzedawca z alle... przesłał mi już teksty zaproszeń, wierszyki, czcionki, kolorki papierów, więc dzisiaj będziemy wybierać z PMem. Pewnie nie przejdzie bez jakiejś małej różnicy poglądów  ::)

Lecę Kochane. Może trochę pracy mgr napiszę  :-\

Miłego dnia  :-* :-* :-*

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
Owocnego wybierania!  ;D

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
My też sami wpisywaliśmy osoby zapraszane :)
Myślę że w sklepach dziecięcych bez problemu znajdziecie piękne ciuszki na takie okazje.

Offline kate_bush

• bywalec
  • "Serce ma swoje racje, których rozum nie zna."
  • data ślubu: 26.06.2010 godz.16:00
Julka zrób sobie listę spraw  do załatwienia,bardzo to pomaga przynajmniej mi bo ja z tych z lekka nadgorliwych i najchętniej już bym wszystko zamknęła i czekała hihi
a zaproszenia były personalizowane ale nazwiska gości sami pisaliśmy (zaproszenia zamawialiśmy w listopadzie już-mówiłam że nadgorliwa  ;D )

śliczną masz suknię a dodatki też już masz?

Offline Nemezis

• maniak
Ja tam nie wierzę w przesądy, więc nie widzę przeszkód, żebyś miała perły, jeśli je tak lubisz :)

Offline Isus

• uzależniony
  • Kochamy się:*
....zaproszenia bardzo ładne... :ok:

...suknia przesliczna(mamy podobne gusty) i butki też fajne :hopsa:

...zaprosznia ja sama wypisuję,bo na spokojnie można każde nazwisko przeanalizoważ czy sie odmienia czy nie ;D ;D ;) ;)

Offline galaretka

• uzależniony
  • data ślubu: były już dwa :hopsa:
super butki, pieknie pasuja do sukienki. juz widze twoja uszczesliwiona mine jak na nie trafilas :D
czasem sie tak udaje..

co do zaproszen, to my sie tez dlugo meczylismy (albo raczej ja) z wyborem, bo kompromisy byly konieczne jak przy obraczkach ::). ale jak juz trafilismy to oboje wiedzielismy ok, to beda te.
A, ze chcielismy spersonalizowane miec od razu w druku, to skomponowanie listy + tekst w obu wersjach zajely nam (albo raczej mnie ::) ) wiecej czasu, niz wszelkie inne dotychczasowe przygotowania razem wziete ;D  :mdleje: takze gratuluje, ze wzor juz jest :) i zycze powodzenia w sprawnym wybieraniu tekstu :D

Kochajmy się !! ;D

"As im rządzi, fanki kadzą, kogo zechcą tego zgładzą."
Czemuż to, o Asie, o wyjątkowej klasie, w rymu niepozorności widzisz brak miłości.

Offline JulkaKulka
  • zapaleniec
Forumeczki
Siedzieliśmy wczoraj 3 godziny nad tymi tekstami i wierszami! Masakra jakaś  :mdleje: Całe szczęście we wszystkim się zgadzaliśmy, więc nie było problemów. Samo przebrnięcie przez wybór czcionek, tekstu głównego, kolorów i faktur papierów, kokard.... itd. zajęło tyle czasu ;D
Nawet nie wiecie jak się cieszę, że już tyle w tej sprawie za nami. Teraz czekamy na to, aż przyślą nam projekt i jeśli się spodoba to czekamy na odbiór. Ostatecznie postanowiliśmy sami wypisywać zaproszenia, moją rączką oczywiście  ;)

Chcecie poczytać jaki będzie środek zaproszenia?

kate_bush nie mam jeszcze dodatków.
Tych butów też jeszcze nie kupiłam, bo w sklepie nie było mojego rozmiaru, a zanim je zamówię przez internet chciałabym zobaczyć ofertę w innych sklepach.
Tak się też obawiam, bo cooleżanka cooleżanki miała buty z wąchającym paluchem i jej stopa uciekała do przodu, a to wycięcie jest spore. Miałam nawet jechać dziś z mamą pooglądac buty, ale jakoś mi się nie chce. Może jutro  :)

Nemezis ja też nie wierzę w przesądy, ale jak wszyscy (od babci począwszy) gadają, że perły na ślub to NIE!!!, że kalie na ślub to NIE!!! To już mi się nawet nie chce gadać. Dojdzie do tego, że w kościele się będę zastanawiać nad tym czy przykryć sukienką jego buty, czy pójśc w prawo czy w lewo do ołtarza, zamiast nad głównym powodem naszego tam spotkania  :Maruda: Co za bzdury!

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Ja też myślałam o perełce na szyję, ale też się trochę boję :P
Super, że zaproszenia mniej więcej już gotowe. i oczywiście, że chcemy wierszyk! ;D
Miłego dzionka :-*

Offline justys0101
  • Chuck Norris
A ja chcę i perełkę na szyję i kalie...  ;D
A jaki jest przesąd związanym z kaliami - bo nie znam...
Słyszałam tylko o różach...

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Nie przejmuj się przesądami! Bo one doprowadzają do zwariowania ::)
Nam też tyle zajęło wybieranie tego typu "pierdół" ;)

Offline marta_b21

• zapaleniec
super, że zaproszenia prawie gotowe:) oczywiście, że chcemy wierszyki ;D

Offline Isus

• uzależniony
  • Kochamy się:*
...tak tak "dawaj" wierszyki do wglądu ;D ;D ;) ;)

..a o przesadam powiem tylko tyle- Były, Są i będą... :glupek: :glupek: Ja w nie niewierze :brewki:za duzo ich jest by je wszystkie spamiętać...a niektóre takie"głupkowate" i bez sensu....że szok! :hahahaha: :bredzisz:

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
te przesądy, że się brzydko wyrażę gów.. warte :):):) jak Ci się podoba, to bierz :)

czekam na wierszyk :)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Ufff, nadrobiłam :)

Śliczne zaproszenia wybraliście :) Pokaż teraz jaka będzie treść :)

Buciki i suknia ślicznie się będą komponowały i wcale się nie przejmuj jeśli chodzi o perełki... skoro sprzedają je w salonach sukni ślubnych to chyba wystarczający dowód na to, że takie zabobony dawno przeszly do historii  ;)

Offline beaberry

• uzależniony
  • Zakochana po uszy :)
  • data ślubu: 6 VIII 2011
Ach te perełki...  ::) Gdyby było mnie stać na naturalne perły to z całą pewnością założyłabym je na ślub. A sztuczne to tym bardziej nie podpadają pod przesądy, moim zdaniem. Mój kolega zawsze mi mówi - ty bierzesz chrześcijański ślub, a nasza religia zabrania wierzenia w zabobony i tym podobne. Dlatego grzechem byłoby nie brać perełek tylko dlatego że to ma być niby zły znak :jupi:

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Beaberry dobrze mówisz!! ;D
Pozdrawiam! :-*

Offline justys0101
  • Chuck Norris
Bardzo dobrze!!!  :D :D :D

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Bardzo dobrze, też tak uważam :)

Offline JulkaKulka
  • zapaleniec
:hello:
nie było mnie 2 dni na forum i już tyle nadrabiania  w Waszych wątkach ::) Dam radę. Spędzam dzisiejszy wieczór w domu, to akurat zajęcie miłe tak sobie podczytywać co u Was.

Zaproszenia ostatecznie przeszły wszystkie poprawki i zostały zaakceptowane. Takie oto teksty będą w środeczku:

Naszą miłość przed Bogiem
ślubować będziemy
w dniu 26 czerwca 2010 roku
o godzinie 15.00
w Kościele św. Jana Chrzciciela w Sosnowcu

Sz. P. ......................................................
na świadków tej uroczystości
serdecznie zapraszamy.

Julia B.
i
Maciej K.

wraz z Rodzicami

Po uroczystości miło nam będzie gościć Sz. P.
na przyjęciu weselnym w sali bankietowej ...

Oprócz tego, będziemy mieli dwa wierszyki:

Na wesele przybywajcie,
O prezenty nie troskajcie,
By nie zgniotły się na stercie,
Niechaj zmieszczą się w kopercie.

Drodzy Goście,
będzie nam bardzo miło,
jeżeli zamiast kwiatów
obdarujecie nas kuponem lotto
bądź książką z dedykacją.

Jeśli chodzi o tekst główny zaproszenia to chcieliśmy prosty, bez żadnych udziwnień, sztuczności i nadęcia. Zastanawialiśmy się, czy dawać ten drugi tekst o kuponach (bardzo się nie podobał mojej mamie), ale ładnie się podzieliliśmy z M. On bierze kupony a ja książki  ;D

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
ładnie się podzieliliśmy z M. On bierze kupony a ja książki  ;D[/color][/center]

hehe sprytnie!! ;D
A cóż to za książka z dedykacją? bo jakoś nie wiem o co chodzi... ???

Offline JulkaKulka
  • zapaleniec
Chodzi o to, żeby każdy napisał na stronie tytułowej coś od siebie. A książka obojętnie jaka. Liczę na dobry gust moich gości  ;D

Offline Nemezis

• maniak
My też poprosiliśmy o książki lub kupony lotto zamiast kwiatów :) Jednak nie odważyłabym się poprosić w zaproszeniu o pieniądze zamiast prezentów :nie: Jesteś pewna, że Twoi goście się nie obrażą?

Offline marta_b21

• zapaleniec
myślę, że ludzie już się przyzwyczaili do tego, że młodzi chcą pieniążki, mi się wydaję, że nikt nie powinien się obrażać w razie czego może się nie dostosować i kupić prezent :P