Autor Wątek: karczma młyńska czy ogniem i mieczem  (Przeczytany 3933 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline evcia-e1

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 25.09.2010
karczma młyńska czy ogniem i mieczem
« dnia: 11 Listopada 2009, 20:55 »
witam, caly czas zastanawiam sie gdzie wyprawic wesele. czy w ogniem i mieczem czy w karczmie mlynskiej. wlasciwie bylam zdecydowana na ogniem i mieczem, ale cos mi odbilo i zaczelam myslec o karczmie. co mi radzicie? wesele nie bedzie duze, ok 30 osob albo tylko obiad poslubny. malo zdecydowana jestem, pomozcie  ;)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Odp: karczma młyńska czy ogniem i mieczem
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Listopada 2009, 10:38 »
A sprawdzałaś terminy? Bo obawiam się, że mogą mieć już zajęte...

Offline evcia-e1

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Listopada 2009, 20:41 »
Juz mam zarezerwowany termin w Ogniem i mieczem, mam nadzieje ze dobrze wybralam :)

Offline madziara07

• uzależniony
« Odpowiedź #3 dnia: 2 Grudnia 2009, 22:34 »
moim zdaniem "ogniem i mieczem"to naprawdę piękny lokal z pysznym żarciem,  świetnie położony (jak masz wesele w bazylice to na pieszo można dojść, a jak się wódka na weselu skończy to i biedronka blisko ;) ) więc wierzę, że wesele się uda ;)
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #4 dnia: 7 Grudnia 2009, 11:52 »
W miniony weekend pierwszy raz odwiedziliśmy z narzeczonym karczmę młyńską i jesteśmy baaardzo rozczarowani... Ledwo weszliśmy, podeszła do nas kelnerka i kazała iść na górę (bez podania przyczyny!). Na górze czekaliśmy 15 minut (!!!) zanim druga kelnerka nas zauważyła i łaskawie przyniosła karty >:( Obiad był kolejnym rozczarowaniem - mięso przesolone a frytki smakowały jak z mrożonki, porażka :-\ Oczywiście nie było tanio - dwa obiady i dwie kawy kosztowały 70 zł. Z deserem woleliśmy nie ryzykować i poszliśmy na niego kawałek dalej do naszej ulubionej herbaciarni Asia. Do karczmy młyńskiej na pewno nie wrócimy. I jeśli na weselach mają tam taką obsługę i jedzenie jak na co dzień (a pewnie mają) to zdecydowanie nie polecam!

Offline Baby

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #5 dnia: 7 Grudnia 2009, 20:43 »
A ja wręcz przeciwnie mam dobre wrażenia po wizycie w Karczmie Młyńskiej. Byłam razem z moim chłopakiem (a po chwili stał się moim narzeczonym  :) ) Poszliśmy na górę i po chwili zjawił się kelner z kartami. Zamówiona kolacja była przepyszna, wszystko dobrze doprawione, ciepłe itp. Później zamówiliśmy jeszcze kawę i deser - również doskonałe. Jakiś jeszcze miesiąc później byliśmy na uroczystym obiedzie z rodzicami z okazji zaręczyn i również nie mogę złego słowa powiedzieć ani na obsługę ani na jedzenie.  :)

Fakt, to było 1,5 roku temu...może teraz obsługa tego lokalu znacznie się pogorszyła  ::)

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #6 dnia: 8 Grudnia 2009, 14:21 »
A ja wręcz przeciwnie mam dobre wrażenia po wizycie w Karczmie Młyńskiej. Byłam razem z moim chłopakiem (a po chwili stał się moim narzeczonym  :) )
Oj, w takiej sytuacji pewnie nie zwracałabym uwagi na ilość soli w mięsie ;)

Może faktycznie po prostu mieliśmy pecha... Ale przypomniała mi się jeszcze jedna rzecz. Mój P. zamówił sobie wtedy filet z pstrąga, w którym było pełno ości!!! Nie jestem specjalistką od gastronomii, ale z tego co wiem, filet  z założenia powinien być bez ości? Taka wtopę można by wybaczyć, gdyby zdarzyła się w jakimś barze studenckim, ale nie w restauracji takiej jak karczma młyńska :P

Offline bogi
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 03.10.2009
« Odpowiedź #7 dnia: 10 Stycznia 2010, 10:01 »
evcia-e1 , polecam ci karczmę młyńską, ponieważ sama miałam tam wyprawiane pełne urodziny na około 25 osób  i wszystko zostało przygotowane na najwyższym poziomie. Bardzo miły i dbający o szczegóły menager p.Jarek przygotował stół z płatkami róż, świece,
dania były smaczne, sma również zaproponował tort ze zniżką. Znajomi byli pod dużym wrażeniem.
Tego roku organizowaliśmy również imprezę firmową i również było bez zarzutu.
Natomiast o ogniem i mieczem słyszałam różne opinie , ale sama nie byłam tam więc nie mogę nic z własnego doświadczenia powiedzieć

Offline bogi
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 03.10.2009
« Odpowiedź #8 dnia: 10 Stycznia 2010, 10:06 »
Nemezis, musiałaś naprawdę źle trafić bo ja tam jestem naprawdę często na firmowych spotkaniach i jestem zadowolona.

Offline evcia-e1

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 10 Stycznia 2010, 16:16 »
Już jakiś czas temu zdecydowaliśmy się na Ogniem i Mieczem. Termin zarezerwowany!!! ;)