Autor Wątek: Just the two of us building castles in the sky. Just the two of us-You and I ;)  (Przeczytany 244648 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
 :szczeka: umarłabym gdyby moja rodzina byla przy zaręczynach. Wiem, ze mój PM nie dalby rady, trema by go zeżarła, a wiec wielkie gratki dla Twojego PM, który miał tyle odwagi :ok: a pierścionek cudny, jeszcze takiego nie widziałam :Serduszka:

Offline gosiaczek252
  • entuzjasta
Śliczny pierścionek  :) i cudowne zaręczyny  ;)

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:

wiśniowa, galaretka, Morgan, czigra , gosiaczek252 Dzięki za miłe słowa  :przytul: :uscisk:

czigra Robert był na maxa zdenerwowany, ale dał radę :los: Co do pierścionka to widywałam podobne ale takiego jeszcze nie (tzn. u nikogo innego nie widziałam)  :brewki: :brewki:

Dzisiaj podzwoniliśmy do lokali na które mamy największą ochotę i poumawialiśmy się na oglądanie  :skacza:

Wiec tak: jutro Nord, w śr. Villa Astoria, czw. Vivat (tu się R. uparł żeby zobaczyć  :hahahaha: ) , pt. Royal Pallace...gdzieś tu może jeszcze wciśniemy  Ceremonię no i na bank jeszcze wybierzemy się jeszcze do Maszewa, ale tam jedziemy z naszym świadkiem, który ma jakieś „koniugacje” hihihi  :hahahaha:

Zmykam do Was, miłego wieczorku  :-* :-* :-*

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Przepiękne i wzruszające zaręczyny, mi dreszcz po plecach przeszedł :) Pięknie to opisałaś :)

Pierścionek bardzo łady :)

Offline aeniołek

• Chuck Norris
  • R+R+M+M = A :-)
  • data ślubu: 6.02.10
No to Was czeka maraton po salach.... :mdleje:

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris

Mysia Takie zaręczyny to zasługa mojego R., bez niego nie było by tego (hihi logiczne, ale napisałam  :glupek: )

aeniołek Oj czeka, ale przyjemnie będzie tak myślę  :D Nasi rodzice dopiero w Wigilię (znowu  ::) ) zostaną poinformowani, że data wybrana i może lokal też już będzie zaklepany  :hopsa: ....hihi no a niestety nie mam tak dobrego przyszywanego taty co to sypie propozycjami jak z rękawa :hahahaha: :przytul:

Offline evcia-e1

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 25.09.2010
ja też dołączam i będę podczytywać w wolnych chwilach  ;)

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
nonono fajne zareczyny moj to by chyba slowa nie wykrztusil przy calej rodzince( no oprocz przysiegi malzenskiej ale to mus ;D) i pierscionek tez super. :-*

Offline kacha8609

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.06.2011r.
Kurde zaręczyny bombowe  ;D ;D wzruszyłam się czytając to ehhhh ciekawa jestem bardzo jak mojemu to wyjdzie hehehe już się nie mogę doczekać  :skacza: :skacza: :skacza:  pierścionek śliczny ale ja bardziej gustuję w żółtym złocie  ;) buziaki

Morgan
  • Gość
takie marsze po lokalach to i tak super ;)

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
..bardzo wzruszające zaręczyny..takie z całą rodzinką...bardzo fajnie!! ;D ;D
...a co do lokali to w Maszewie u Szymczaka podobno rewelacja po rozbudowie hotelu i sali...Kuzyn z żoną bawili sie tam na Andrzejkach..Bardzo sobie chwalili!!

..pierścionek bardzo delikatny ale śliczny! ;D

Offline agu-s

• Chuck Norris
ale z Was śliczna para :D
jakie Ty masz włosy kręcone :o super ;D ;D

Co do lokali- to zdecydowanie odradzam Ceremonię... Paula tam brała ślub i nie byli zadowoleni, jedzenia nie przygotowują na miejscu tylko korzystają z cateringu, jedzenie często było letnie zamiast ciepłe no i do tego jakieś cyrki z rozliczeniem.

Offline mka

• Chuck Norris

Mam chwilkę wolnego więc piszę- najpierw trochę prywaty ;D

evcia-e1 zapraszam oczywiście  :hello:

pamela, kacha8609, Agulek79, agu-s  :uscisk: :uscisk: :uscisk:

pamela, kacha8609 Zakochani  :Zakochany: faceci są do tego zdolni  :taktak:

kacha8609 Ty nie martw się o swojego faceta- wyjedzie mu na pewno  :hahahaha: tylko martw się o siebie czy tam nie zemdlejesz z wrażenia  :Wzruszony: :mdleje: :mdleje: :mdleje:

Morgan To dopiero początki tych marszy, jeśli nie wybierzemy żadnego z tych lokali to dalej zwiedzamy  :Rowerzysta:

Agulek79 No właśnie chcemy zobaczyć tą salę i tam chyba jeszcze jeden lokal jest  :drapanie: :brewki:  Hihi tata naszego świadka trenował Masowię Maszewo i taki mamy sentyment do tego miasteczka  :los:

agu-s Dzięki za informację...jak mają catering to zdecydowanie odpada...nie ma nic gorszego niż „zimny kotlet”  :Kill: :mdleje:

A teraz nasza lista pytań  ;D (ponawiam prośbę, wiec jak by Wam coś jeszcze wpadło do głowy to piszcie  ;) ) na temat lokalu i wesela. Dużo pytań się zazębia, albo będzie wynikało z poprzednich odpowiedzi ale tak wypisałam żeby mieć  ::) ::)

PYTANIA O MENU:

Jakie menu i jego cena?
Ilość gorących posiłków i propozycje godzin ich podania?
Czy menu jest ruchome?
Gramatura posiłków?
Czy w cenie jest/są:
-owoce
-ciasta
-napoje alkoholowe (jakie)?
-napije bezalkoholowe (jakie)?
-szampan
-tort
-chlebek na powitanie/ jak nie to czy można mieć z cukierni/
-kawa/herbata
Ciasta własnej roboty czy z cukierni?
Kto podaje alkohol (my czy kelnerki)?
Jeśli my, to czy będziemy mieć pomieszczenie na alkohol z dostępem tylko dla nas?
Czy alkohol można kupić w hurtowni za ich pośrednictwem?
Czy pobierają korkowe?
Czy na ciasta, tort, alkohol(jeśli sami załatwiamy) trzeba przedstawić im rachunki ( w razie zatrucia tfu, tfu)
Koszt wyżywienia  dziecka?
Koszt wyżywienia orkiestry, kamerzysty, fotografa?
Poprawiny (godziny , posiłki i cena)?
Do kiedy najpóźniej trzeba zatwierdzić menu i ilość osób?
Gwarancja stałej ceny?
Czy jedzenie które zostanie, pąkują i oddają?
Ile kelnerek/ów obsługuje salę?

PYTANIA O DEKORACJĘ:
Czy lokal sam to robi? Jeśli tak to jaki my mamy wpływ? Fotki poprosimy.
Jak sami załatwiamy, to jakie są zastrzeżenia (żadnych gwoździ w ścianach itp. )?
Czy zapewniają jakieś dekoracje stołu (np. wazoniki na kwiatki) czy to już w ramach firmy dekor?
Możliwość ustawienia stołów na sali?

PYTANIA O NOCLEGI
Czy cena noclegów jest niższa niż zazwyczaj?
Czy apartament dla nowożeńców jest gratis?
Jeśli jest parking to czy darmowy?
Jeśli będą przyjezdni goście to od której w ramach „noclegu” mogą zakwaterować się w pokoju?

INNE:
Klima?
Toalety dla gości? Czy w czasie wesela są na bieżąco sprzątane .Czy jest lustro?
Dlaczego Pani/Pan poleciłaby/by tą salę na wesele i jakie są jej minusy?  :hopsa: :hopsa: Z tego pytania Robert sie uśmiał, że jakbym kandydata do pracy szukała ;) ;)

Offline Stelek

• zapaleniec
  • data ślubu: 04.09.2010
Z Was to prawdziwi organizatorzy ;) My, można powiedzieć, że na żywioł poszliśmy, ale zawsze spotykaliśmy się z miłymi ludźmi, którzy opowiadali o wszystkim wyczerpująco. Możecie się jeszcze zapytać czy jest jakieś ograniczenie czasowe (np. o 4:00, gdzie jeszcze połowa gości się bawi nagle muzyka cichnie i karzą iść spać, czy można się bawić do "ostatniego gościa")? ;)

Offline galaretka

• uzależniony
  • data ślubu: były już dwa :hopsa:
hihi. spora lista, ale chyba na 2gi rzut bardziej, napierw musicie wyeliminowac pare sal, chyba hm?

Poprawin nie bedzie?
Zgubilas warunki sniadania w niedziele (cena, szwedzki stol/porcje, ilosc, godziny podawania itp.) ;) .

To ile sie mozna bawic tez jest wazne, choc bedzie tez przeciez uzaleznione od tego na ile czasu bierzecie kapele.
A no i jak to mialby byc objekt z sala i noclegami, to spytajcie o to jak to sie ma do "wylacznosci", coby sie jacys obcy nie paletali potem miedzy goscmi.
Kochajmy się !! ;D

"As im rządzi, fanki kadzą, kogo zechcą tego zgładzą."
Czemuż to, o Asie, o wyjątkowej klasie, w rymu niepozorności widzisz brak miłości.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Przyszło mi do głowy jeszcze jedno pytanie - czy będą mieli gdzie chłodzić Wam wódkę... bo ciepła wódka na weselu to masakra... Wydaje mi się to bardzo ważne :)

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
O matkooo, mka - chylę czoła. Niezła orgaznizacja ;)

My poszliśmy na żyWioł, pytałam o to co mi się przypomniało.
Wcześniej pooglądałam sale na necie, żeby mniej więcej zapytać jeszcze o coś o czym nie było na stronie internetowej.
Resztę zweryfikowała podpisana umowa :)

Offline mka

• Chuck Norris

hihi. spora lista, ale chyba na 2gi rzut bardziej, napierw musicie wyeliminowac pare sal, chyba hm?

Hmmm to już są wybrane lokale, na razie stawiamy na te i żadne inne  :D Zobaczymy w pt. jak obejdziemy już wszystkie (+Maszewo) to się zweryfikuje, który ma najfajniejsze warunki, bo przecież może być tak, że cena trochę wyższa ale sala spełnia w 98% nasze wymagania, a reszta tylko w 80%. Więc ja muszę mieć wszystko na piśmie, bo potem wyjdę  z lokalu i oświeci mnie, że zapomniałam się o coś zapytać  ::)

Poprawin nie bedzie?
Zgubilas warunki sniadania w niedziele (cena, szwedzki stol/porcje, ilość, godziny podawania itp.) ;)

Poprawiny (godziny , posiłki i cena)? - Jest to pytanie  ;D A to czy lokal będzie na wyłączność to się wiąże z pytaniem od której godziny goście będą mogli się kwaterować w pokojach (a planujemy cały hotel wynająć np. w nordzie czy w astorii) ;)

Możecie się jeszcze zapytać czy jest jakieś ograniczenie czasowe (np. o 4:00, gdzie jeszcze połowa gości się bawi nagle muzyka cichnie i karzą iść spać, czy można się bawić do "ostatniego gościa")? ;)

No tak miałam to dopisać, bo mam ołówkiem na kartce i przeoczyłam ::) ::)

Mysia Wiesz...nie pomyślałam...już sobie dopisuję :hopsa: :pijaki:
justys0101 My niby też na necie  patrzyliśmy ,ale nie ma to jak usłyszeć od właściciela pewne rzeczy. Jak pisałam wyżej, chcę uniknąć „zapomniałam się zapytać”. Niby zawsze można zadzwonić...ale ja mam czas, lista zrobiona.
Po pracy pierwszy lokal... :skacza:

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Można dołączyć?
Fajna historia poznania, no i to lodowisko ;D ;D ;D
Ale muszę przyznać, mam nadzieję że nie odbierzesz tego źle bo wcale tego w złym kierunku nie piszę :P - odważna jesteś, zapraszając do siebie nieznanego(no bo tak jakby go znałaś ale nie znałaś :P Przynajmniej ja tak zawsze odbierałam znajomości z neta) chłopaka, jak jesteś sama w domu... Chyba bym się nie odważyła.
Ale to jest w sumie mega romantyczne! Pierwsze spotkanie i już razem, super! :)

Fajna historia zaręczyn :) Mimo, że nie było niespodzianki(które ja uwielbiam ;D ) to było super :)

Ale jesteście zorganizowani! :) Ja, to już chyba nic nie dodam w sprawie sali ;D

Offline Izabela82

• zapaleniec
  • data ślubu: 03.07.2010
i ja chylę czoła :o, ja o tylu rzeczach nie pomyślałam  :D

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Pierścionek rewelacja :))

a listę pytań od razu kopiuję, na pewno się przyda :))

a po rajdzie po lokalach daj proszę znać co i jak, sama jestem m. in. tymi też zainteresowana:))

Offline mka

• Chuck Norris

Można dołączyć?

Pytanie! Zapraszam  :hello:

Fajna historia poznania, no i to lodowisko ;D ;D ;D

Tak, tak pamiętam, Wy też coś tam na lodowisku świrowaliście :hopsa:

Ale muszę przyznać, mam nadzieję że nie odbierzesz tego źle bo wcale tego w złym kierunku nie piszę :P - odważna jesteś, zapraszając do siebie nieznanego(no bo tak jakby go znałaś ale nie znałaś :P Przynajmniej ja tak zawsze odbierałam znajomości z neta) chłopaka, jak jesteś sama w domu... Chyba bym się nie odważyła.

Madzia Ja miałam wtedy 17-naście lat  :bredzisz: (fiu-bździu w głowie  :glupek: )..teraz też bym była rozsądniejsza  :hahahaha:

Ale to jest w sumie mega romantyczne! Pierwsze spotkanie i już razem, super! :)

Prawda, ale wcześniej miliony znaków wystukanych na klawiaturze  :chat: :hopsa:

A teraz weselnie!! ;D ;D

Byliśmy w N. Ceny na 2011 i na wesele +/- 70 osób to koszt 185-220zł/os.. Prawdę mówiąc liczyliśmy właśnie na to, że podpisując umowę jeszcze w tym roku, cena też będzie z tego roku...a tu klops ..oni sobie z wyprzedzeniem ustalają ile będzie kosztować wesele w 2011  ::) ...a cena za dzieci do 12 lat to..85zł...rozumiem 12-latek może i za tyle kasy by się najadł w jedną noc...ale ja będę miała trójkę 7-latków, jednego 4-lataka,  a o dwójce 3-latków już nie wspomnę...Żadne z tych dzieci nie zje za nawet 50zł...To takie Nasze przemyślenia a propo cen ::) ::)

Lokal fajny, jest w trakcie rozbudowy do lutego maja skończyć :D Właściciel bardzo miły :ok: Pokoje nie najgorsze, ale wyposażenie troszkę mogłoby być nowsze. Noclegi w cenie 58 zł-więc nie najgorzej. Co do menu to mamy duży wybór z tego co my wybierzemy oni mogą zrobić kosztorys i wtedy zobaczymy ile tak naprawę wyjdzie za osobę. A co do dekoracji, to są „wzory” można je zmodyfikować z córką właściciela. Lokal do przemyślenia i do porównania z innymi  ;D ;D

Jutro Astoria i Maszewo city...a ja czekam na Royala (dop. w pt. idziemy) jeszcze nie widziałam, ale jak na razie to mój faworyt  ;D ;D

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
z takimi cenami to jest normalka na 2009 w niektorych miejscach, to za 2011 to bardzo tanio bym powiedziala, a ze ceny sie zmieniaja co roku to normalne.

Offline mka

• Chuck Norris

Spokojnie, aż tak zszokowani nie jesteśmy ;)

Offline Aneczq1987
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011

Zaręczyny super :)
Mój G na naszych tak się zestresował że zapomniał zapytać moja mamę :D :D

Pierścionek śliczny takie niespotykany  :)
Co do sal, my szukamy i jak narazie jedna wyłoniła się na prowadzenie.... 225zł za 2 dni, plus do tego dojdzie dodatkowa kolacja :)

Offline aeniołek

• Chuck Norris
  • R+R+M+M = A :-)
  • data ślubu: 6.02.10
Jak dla mnie to bardzo drogie menu... :pogrzeb: Pewnie nie wlicza się w to alkohol, napoje i ciasta więc wyjdzie jakaś mega cena...No i z tym kosztem za dzieci przesadzili !!!! Wszyscy wiemy, że dzieci to niejadki :).

Offline justys0101
  • Chuck Norris
Jak dla mnie cena 220 zł wcale nie jest taka mała, zwłaszcza że pewnie dojdzie do tego jeszcze kupno alkoholu, soków itd.

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
..dla mnie ceny185- 220zł/os to dużo...i to bardzo!!..a co jest w cenie?

buźka :-* i powodzenia w szukaniu sali!! ;D

Morgan
  • Gość
wszystko zalezy od lokalu my placilismy 250zl za osobe w 2008 :)

Offline justys0101
  • Chuck Norris
W sumie... co racja to racja... często więcej płaci się za wystrój, dobrą lokalizację, otoczenie, prestiż danej restauracji.