Autor Wątek: SIERPNIOWE PANNY MŁODE 2010  (Przeczytany 18718 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline szmegan

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 14/08/2010
Odp: SIERPNIOWE PANNY MŁODE 2010
« Odpowiedź #60 dnia: 26 Lutego 2010, 09:46 »
witam , witam !!!

a jak tak znowy nie w temat sie wbije i odpowiem na post listka
Poki co zalatwione mamy:
sala dworek hetmanski
zespol Arcus Band
kamerzysta i fotograf studiowyli i s4
suknia slubna
nauki w trakcie
zaproszenia w trakcie
 kosciol
i narazie wszystko :)

Offline szmegan

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 14/08/2010
« Odpowiedź #61 dnia: 26 Lutego 2010, 09:53 »
 a tak pozatym nenkapiekana data ;)
listekwydaje mis ie ze bez sensu robic ksiege gosci samemu skoro na allegro masz bardzo duzy wybor , z personalizacja w granicach 80 zl wiec mysle ze na materialy bys wydala troche, no chyba ze masz talent, to wtedy nasza mozesz tez zrobic  ;D
 My w sumie ja zastanawiam sie na jedna z allegro , okladnka z materialu, wyhaftowane wasze imiona lub ze strony angielskiej srebrna okladna z wygrawerowanymi waszymi imionami, tak druga bardziej mi sie podoba tylko ma malo stron wiec nie wiem jak to rozwiazac:)

Offline OlaSzelag

• Już na zawsze razem !!!
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 07.08.2010
« Odpowiedź #62 dnia: 26 Lutego 2010, 10:22 »
nenka ja płacę połowę całej kwoty związanej z wynajęciem sali obsługą i jedzeniem około 3000 tysięcy na miesiąc wcześniej bo w lipcu lokal jest nieczynny urlopy a ja ślub biorę na początku sierpnia więc tak wyszło że płace pod koniec czerwca a resztę następnego dnia po weselu.
Zato fotografowi i DJ płacę w trakcie wesela no właściwie po wykonanej pracy ale tego samego dnia co wesele.

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
« Odpowiedź #63 dnia: 26 Lutego 2010, 11:09 »
szmegan: tez mam studio s4 razem z video i takze grac nam bedzie arcus :)
prosze prosze coż za zbieg okolicznosci :)
pozdrowieniaaaa :)

Offline nenka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.08.2010
« Odpowiedź #64 dnia: 26 Lutego 2010, 23:04 »
Dj i fotograf tak, zresztą mój fotograf mieszka 40km ode mnie i nie pojade specjalnie do niego na drugi dzień żeby mu zapłacić ;)
Ale taka duuuża kwota jaką płaci się za przyjęcie weselne moim zdaniem powinna być po części uregulowana PO jej wykonaniu:) zawsze to jakieś zabezpieczenie dla nas.  Poza tym kto będzie miał podczas zabawy głowę do tego, żeby się  w trakcie jeszcze rozliczac. .  :D
No nic, pozostaje mi podręczyć trochę właściciela lokalu ;]

Offline OlaSzelag

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #65 dnia: 27 Lutego 2010, 10:27 »
nenka jest wyście niech opłatami zajmie się świadek.
Ja tak zrobię bo na pewno nie będę miała głowy do pieniędzy w ten dzień więc świadek zdejmie mi ten problem z głowy, ale wydaje mi się że dobrym sposobem może być spisanie umowy przed weselem takiej konkretnej a nie wstępnej podać w niej konkretne kwoty  ile zapłacisz i za co i być już spokojna bo nie będzie ci mógł właściciel lokalu podnieść kosztów, a on będzie spokojny że na pewno dostanie pieniądze za wykonaną usługę i jako termin płatności wybrać np poniedziałek po weselu.

Offline beety
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: ???2010
« Odpowiedź #66 dnia: 27 Lutego 2010, 22:07 »
to ja dodam pare spraw do mojej listy  juz wykonanych /kupionych rzeczy:

-kupilam niedawno  material do dekoracji sali mam juz ok 80% potrzebnego
-kupilismy obrączki
-girlande z róż,wahlaz  z piór  na sesje zdjeciową.pomału skupuję takie drobnostki bo puzniej moze sie z tego zrobic niezła suma.

mamy juz:
suknia,foto,video,zespół,sala,kucharka,plan ukladu stołów,wizje dekoracji.termin  i h w kosciele,

tez zamierzam wykonac winietki sama.ale takie proste zwykle tylko z imieniem i nazwiskiem.kupie papier tusz to ok 5 zł z all... do naszej drukarki.

zstanawiam sie jeszcze  czy zrobic zawieszki/wierszyki na wodke czy  jakies kokardki na butelki  ???
a i dekoracje na auto zrobimy sami ,jeden wieczór przy winku a jaka radośc  ze sie samemu zrobiło ;D no i o wiele taniej.

Offline nenka

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #67 dnia: 28 Lutego 2010, 00:12 »
Racja, umowa musi być, ale to będziemy spisywac jak będzie już znane menu i wyliczona dokładna cena:)) Świadków wolałabym tym nie obciążać, to w końcu jakaś tam suma większa będzie, a nie każdy lubi czuć taką dodatkową odpowiedzialność:)

A ja kupiłam sobie dzisiaj butki slubne, taniutkie, na allegro:) Muszę mieć conajmniej 2 pary bo mam wyjątkowo kapryśne stopy, większośc butów mnie obciera, a wiadomo jak to ze ślubnymi - gdzie ja je prędzej rozchodzę, chyba, że będę w nich deptac po domu ;)
Poza tym noszę 35tkę i lepiej żeby miały pasek bo zwykłe czólenka zsuwają mi się z pięty, aaa, jeszcze mój narzeczony jest tylko ciut wyższy ode mnie, więc i mały obcas wskazany. . .  także trochę się naszukałam :D
Ale i tak zamierzam zaszaleć  - zamówić sobie profesjonalne buty do tańca, tyle że w kolorze białym, satynowe, lub lakierowane ;D
nie ma nic wygodniejszego, tym bardziej że je wykorzystam bo czasem jeszze zdarza mi się troszkę wyczynowo potańcowac  8)
Jeśli możecie wydac na buty ok 150-200 zł to polecam. 

Offline OlaSzelag

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #68 dnia: 28 Lutego 2010, 09:21 »
Ja będę miała 2 pary butów jedne na obcasie na ślub i pierwsze godziny wesela a potem zamierzam nie postrzerzenie zmienic je na coś wygodniejszego czyli balerinki oczywiście białe. Nie znosze chodzic na obcasach a po poru godzinach juz nikt nie będzie zwracał uwagi co mam pod sukienką skoro jest do ziemi  ;)

Offline kijanakijana

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #69 dnia: 28 Lutego 2010, 09:34 »
Ja tez zamowilam buty przez neta i niestety nie pasuja :( rozmiar jest 38 ale strasznie wąskie przy czółenkach i wątpie zebym dała rade w nich "przetańczyć całą noc" :) a tak mi sie podobają! :( będę musiała je sprzedać a poszukam juz czegoś jak będę w polsce bo w anglii straaaasznie drogie są buty ślubne.
w baletki tez sie zaopatrze koniecznie!!

beety - podoba mi sie Twoj wachlarz! moge spytac ile takie cudeńko kosztuje? ja mam suknie troche pod styl hiszpański i fajnie by pasował na sesję.
Ja tez staram sie kupic wszystkie "małe" rzeczy takie jak pończochy czy podwiazkę juz teraz, bo potem będzie za dużo na głowie. Ciągle tylko przeglądam allegro czy ebay i szukam szukam!!! moj B ma problemy z dostaniem sie do komputera ;P;P

Offline beety
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #70 dnia: 28 Lutego 2010, 20:06 »
ja butów jeszce nie kupuję ,chciałam na allegro ale  obwaiam sie  ze nie będą lezec lub  cos w tym stylu i wolę  osobiscie  tez  muszę miec  niski obcas bo jesesmy  prawie równi  a ja nie chce  byc  wyzsza.

a  wlasnie  niesły pomysł z tymi balerinami  białymi , mysle  ze po oczepinach mozna juz w nie  wskoczyc i chyba  tak zrobie.

za wachlaz dałam 26 zł z wysyłką.na allegro.były tylko białe ale na  innych stronach widziałam inne  kolorki  i taniej.na sesje  uwazam ze  super  sie  spisze i bedzie pasował do sukni.

Offline nenka

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #71 dnia: 28 Lutego 2010, 23:43 »
Wachlarz jest boski  :D ale ja generalnie uwielbiam puchate przedmioty, futerka, piórka, małe mięciutkie kotki i jak cos takiego mam w pobliżu - muszę to głaskać - taka mała nerwica natręctw :D więc mogłoby z tego wachlarza zostać tylko opakowanie do sierpnia ;]

Butów kupiłam na allegro przynajmniej z 10 par i jak dotąd wszystkie pasowały, więc sie nie przejmuję:) zawsze ryzyko jest, ale te które namierzyłam kosztowały mnie z przesyłką 30 zł, najwyżej odżałuję, albo wcisne komuś ;)

Offline listek

• entuzjasta
« Odpowiedź #72 dnia: 2 Marca 2010, 08:45 »
jak mnie tu dawno nie było :) ale jestem i nadrobiłam zaległości :)

ja też myślę o butach choć ostatnio moja bratowa zaproponowała, że mi pożyczy bo była w nich raz na swoim weselu :) więc może zaliczę to do czegoś pożyczonego  ;D
co do ręcznego robienia księgi gości to zaczynam się zastanawiać, na początek zrobię winietki i zawieszki a jak pójdzie mi dobrze to zrobię księgę gości :)

muszę się pochwalić, że pierwsze zaproszenie rozdane :D
Ciągle czegoś brak...

Offline beety
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #73 dnia: 2 Marca 2010, 11:33 »
listek juz? tak szybko?
 my  bedziemy  roznosic  w maju.

Offline Zoya

• Chuck Norris
« Odpowiedź #74 dnia: 3 Marca 2010, 17:07 »
Dziewczyny, czym sie teraz zająć?
Sala jest, foto jest video tez, zespol zaplacony, suknia zamowiona, zaproszenia winietki itp zrobi kuzynka w pracy, menu jest. Fryzura wymyslona, kosmetyczka zamowiona.
Nie chcialabym wszystkiego na ostatna chwile zostawiac, ale jest za wczesnie na wiele elementow, ale tez nie chcialabym zapomniec o czyms z pospiechu.

Offline OlaSzelag

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #75 dnia: 3 Marca 2010, 17:11 »
jolanga może pomyślisz o obrączkach ?? jakiś dodatkach do sukienki?? Pozdrawiam!!

Offline Zoya

• Chuck Norris
« Odpowiedź #76 dnia: 3 Marca 2010, 17:13 »
aha no kosciol tez odhaczony  ;D ;D

Offline kijanakijana

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #77 dnia: 3 Marca 2010, 18:19 »
Myślicie, że to juz czas na zamawianie makijażystki i fryzjera? Nie mam pojecia jak oni stoja z terminami, ale myślałam, ze jakies 3 miesiace wczesniej to w sam raz.

Offline Zoya

• Chuck Norris
« Odpowiedź #78 dnia: 3 Marca 2010, 19:17 »
Bylam podpytac u fryzjerki to kazala mi w czerwcu przyjsc sie zapisac. A makijazystka zdziwiona byla, ze tak szybko pytam o termin. Wiec wydaje mi sie, ze 3 miesiace wczesniej trzeba sie za to zabrac.

Offline nenka

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #79 dnia: 4 Marca 2010, 00:54 »
Mam nadzieję, bo szukanie już teraz makijazystek itp nieco mnie przeraża ;)
Powoli odklepujemy nauki, poradnię mam nadzieję że nam odpuszczą na piekne oczy, bo jestem służba zdrowia :D i tak powoli do przodu z papierkami... ale fryzury, suknie, dodatki... ja dopiero chudnę :D jeszcze z 5 kilo przede mną i będzie idealnie -  7kg już od listopada odeszło w niebyt ;D jestem z siebie bardzo dumna, bo nieopanowanie uwielbiam słodycze...

Offline OlaSzelag

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #80 dnia: 4 Marca 2010, 07:54 »
Jak ja szukałam makijażystki w zeszłym tygodniu to miała już wcześniej zapisana dziewczynę ale na 8 rano więc mnie zapisała na 11 a do sierpnia daleko ale może to dlatego że chciałam by ona przyjechała do mnie do domu a takich w Bydgoszczy ze świecą szukać. Nie mam w okolicy żadnego dobrego salonu a jechać do miasta i z powrotem to horror!! Więc ja też mam już makijaż zamówiony co do fryzjera to kazała mi przyjść najwcześniej w kwietniu się zapisać.

Widzę że nie tylko ja się zmobilizowałam przed ślubem od stycznia pozbyłam się 6,5 kg ale jeszcze potrzebowała bym 10 do pełni szczęścia!!

Ja jestem na etapie szukania wymarzonych obrączek w rozsądnej cenie!! W przyszłym miesiącu zabieramy się a szukanie garnituru ale wydaje mi się że będziemy go jednak szyli.

Offline listek

• entuzjasta
« Odpowiedź #81 dnia: 4 Marca 2010, 08:19 »
a ja przez parę dni w ogóle nie myślałam o ślubie ciągle coś, praca mgr goni mnie  do tego remont mieszkania, a ostatnio taka nie poukładana jestem ...wasze poczynania mnie mobilizują :P w tym tygodnie umowie fryzjera a do końca miesiąca kosmetyczkę :) moje postanowienie!
Ciągle czegoś brak...

Offline serduszko998

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 28.08.2010
« Odpowiedź #82 dnia: 4 Marca 2010, 12:52 »
 ;)  witam Was cieplo my mamy wesel 28 sierpnia teggo rokuy :) wiec jestesmy na koncu :)) ślub koscielny mamy w mojej goleniowskiej parafii, natomiast wesele w szczecinie w Ambasadorze na wojska polskiego, piekna i nowiutka sala :))

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #83 dnia: 5 Marca 2010, 01:15 »
Witaj serduczko998, czy Goleniów to kościół św Katarzyny?

Ambasador, czytałam o tej sali na forum, ale nawet nie wiem gdzie to jest...   ???  ???

Ja już również jestem zapisana na makijaż i fryzurę  ;) więc jeśli ślub w sierpniu to wydaje mi się że marzec to dobry czas aby zarezerwować już sobie godzinę  ;)

Offline Zoya

• Chuck Norris
« Odpowiedź #84 dnia: 5 Marca 2010, 08:47 »
Ja zmienilam sale wczoraj z polickiego dobosza na ambasadora :)
oleandro: Ambasador miesci sie w budynku NOTu przy placu sprzymierzonych, szukalam na forum info o lokalu, ale nic nie moge znalezc ;(

Offline serduszko998

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 28.08.2010
« Odpowiedź #85 dnia: 5 Marca 2010, 16:27 »
Witaj serduczko998, czy Goleniów to kościół św Katarzyny?

Ambasador, czytałam o tej sali na forum, ale nawet nie wiem gdzie to jest...   ???  ???

Ja już również jestem zapisana na makijaż i fryzurę  ;) więc jeśli ślub w sierpniu to wydaje mi się że marzec to dobry czas aby zarezerwować już sobie godzinę  ;)

zgadza sie kosciół św kataryzny jest w goleniowie i tak sie sklada ze to moja parafia :))  i wtym kosciele mamy slub koscielny, architektura bardzo mi sie podoba i maja swietne organy :)

Offline fleur-de-lys
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #86 dnia: 7 Marca 2010, 21:29 »
Witam Was Dziewczyny! Moj slub planowany jest na 21 sierpnia 2010 :)
Pozdrawiam!

Offline listek

• entuzjasta
« Odpowiedź #87 dnia: 8 Marca 2010, 13:02 »
fleur-de-lys :hello:

jak tam dziewczyny wasz pomysł na tort? bo u nas brak pomysłów :D
Ciągle czegoś brak...

Offline Zoya

• Chuck Norris
« Odpowiedź #88 dnia: 8 Marca 2010, 13:19 »
Ja to najchetniej tort bym sobie odpuscila, ale chyba musi jednak byc ze wzgledu na gosci... Zeby oszczedzic sobie trudu to chyba powiem zeby zalatwili mi go za posdrdnictwem lokalu, gdzie bedzie wesele... ma byc ladny i dobry  :D
ja takze nie mam zadnych pomyslow :(

dziewczyny, a gdzie na nauki chodzicie?

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #89 dnia: 8 Marca 2010, 20:20 »
My nauki mamy już za sobą  ;D  ;D

Ja ostatnio znalazłam cukiernie, która jest w stanie zrobić tort, który baaardzo mi się podoba, przykładowe zdjęcia....

lub

Są to torty robione na kremie, wybór smaków ogromny. Cena to 50zł/ kg. Jak uważacie czy to dużo?