Autor Wątek: okrągłe stoły - jak posadzić gosci?  (Przeczytany 3295 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
  • our love is everlatsing..
okrągłe stoły - jak posadzić gosci?
« dnia: 18 Stycznia 2010, 21:06 »
Witam,
bardzo podobaja mi się okrągłe stoły.  Chciałabym sama posadzić gości i miejsca oznaczyć ładnymi wizytówkami.  Macie jakieś doświadczenie jak najlepiej gości rozsadzic? Czy np.  sadzać całą rodzinę (np ciotkę, wujka i ich dzieci z osobami towarzyszacymi przy jednym stole) czy np młodzież razem i starszych razem?
Dziękuję za pomoc
;)
ZNIKAM!

Offline hanka

• forumowicz
  • Bo ja, bo Ty, bo tylko my...
  • data ślubu: 1.05.2010
Odp: okrągłe stoły - jak posadzić gosci?
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Stycznia 2010, 00:18 »
Chyba musisz patrzeć na to kto z kim się zna - jak byłam na weselu z okrągłymi stołami to siedzieli przy jednym stole np. znajomi z danej grupy, dzieci, członkowie rodziny, którzy się znają itp. Ja osobiście zrobiłabym tak -dzieci, młodzież, znajomi itp. przy jednych stołach a rodzina to np. jak masz 8 miejsc przy stole to 4ech z jednej rodziny i 4ech z drugiej. Bo okrągłe stoły trochę nie sprzyjają integrowaniu się rodzin więc trzeba im jakoś dopomóc ;)

Offline netka0003

• maniak
  • Kocham Cię Kochanie Moje :)*
  • data ślubu: 02 lipca 2011
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Stycznia 2010, 12:31 »
no wlasnie tez mi sie bardzo podobaja okragle stoly i  sie zastanawiam czy zdecydowac sie na okragle czy raczej na tradycyjne prostokątne...

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Stycznia 2010, 18:56 »
Ciekawy temat - sama nie wiem jak sadzać gości przy okrągłych stołach.. dobrze, że jeszcze mam trochę czasu :)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Stycznia 2010, 11:42 »
A jak sadzać gości przy tradycyjnych stołach czy ławach? Tak samo trzeba główkować jak przy okrągłych..... U nas były właśnie okrągłe i się sprawdziły. Goście nie musieli się przepychać wychodząc do wc czy na parkiet. Poza tym, gdy przy stole siedzi ok 8-10 osób to widać je wszystkie i z każdym można pogadać. Przy ławie widzimy 2-3 osoby naprzeciw i 2 po bokach. Więc, moim zdaniem, przy okrągłych ludzie się łatwiej integrują.

Offline netka0003

• maniak
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Stycznia 2010, 11:54 »
mial ktos jeszcze okragle stoly na weselu? napiszcie czy sie sprawdzily. no i co goscie na to? zadowoleni byli czy bardziej byli przychylni do tradycyjnych stolow?

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #6 dnia: 20 Stycznia 2010, 12:19 »
Moi rodzice ostatnio byli na weselu z okrągłymi stołami bardzo im się podobało. Sprawdza się w przypadku duzej sali i dużej ilości gości :D :D

Offline netka0003

• maniak
« Odpowiedź #7 dnia: 20 Stycznia 2010, 12:29 »
no wlasnie u mnie bedzie okolo 140osob. wiec sporo ;D i mam do wyboru okragle lub tradycyjne proste. i nie wiem co wybrac...  czy moze jak okragle to wizytowki porobic...? nie wiem

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #8 dnia: 20 Stycznia 2010, 12:35 »
Na tyle osób to tylko okrągłe!!!! No i winietki obowiązkowo bez wzgl. na to czy stoły okrągłe czy kwadratowe ;) ;)