Autor Wątek: ślub w rozmiarze XXL  (Przeczytany 11770 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline hany81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
Odp: ślub w rozmiarze XXL
« Odpowiedź #30 dnia: 31 Marca 2008, 18:46 »
Niestety ja jestem na etapie szukania bielizny więc narazie nie mogę polecić Ci żadnego sklepu. Może być problem tego typu, że biust jest za ciężki jak na stanik bez ramiączek. Musiałabyś pokazać suknie. Jeśli masz gorset wiązany to stanik na pewno utrzyma się bez problemu bo wiązanie gorsetu dodatkowo utrzymuję piersi nieruchomo, a jeśli nie masz wiązania to faktycznie może stanik z paskiem na szyję ( są takie) i szelka na szyję od sukienki i powinno byc ok.

Offline margolka5

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2008.06.21
« Odpowiedź #31 dnia: 31 Marca 2008, 19:33 »
No więc suknia jest wiązana z tyłu i to dosyć mocno.  Na przymiarkach miałam zwykły miękki stanik i pomimo tego wyciągneła strasznie figure do góry i biust ładnie wyglądał.  Wolałabym raczej sukienke bez niczego bo musze mieć delikatne koronkowe bolerko a nie chce żeby było na górze za dużo.  Tak wygląda na modelce.  Nieskromnie musze przyznać że na mnie wygląda lepiej.  A dla dziewczyn z rozmiarem większym niż 44-46 polecam salon sukien slubnych iwonka w gorzowie.  ja jechał tam specjalnie ze szczecina ale wrto było.  Wybór sukien - masakra.  I nikt nie patrzy na ciebie jak na niewiadomoco.
Pozdrawiam
Gosia

Offline Olcia27
  • uzależniony
  • data ślubu: 06-09-2008
« Odpowiedź #32 dnia: 2 Kwietnia 2008, 06:51 »
jest jedna firma która ma staniki bez ramiączek w takim rozmiarze, jak będę w domu to na pw wyślę Ci nazwę, jednak koszt jego to prawie 300zł więc nie wiem czy jest sens wydawania tyle kasy, praktycznie na raz, ja mam taką samą miseczkę, i zrobiłam inaczej kupiłam stanik taki który miał na ramiączkach kółeczka   odczepiłam ramiączka i wstawiłam sylikonowe i dobrze trzyma i mniejszym kosztem.
ja ten stanik mierzyłam i natychmiast go zdjełam bo cułam się jak w jakimś chełmie ;D

Będzie Synek:)

Offline margolka5

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2008.06.21
« Odpowiedź #33 dnia: 2 Kwietnia 2008, 13:34 »
Dzieki
Będe czekać na info.
A ty kupiłaś stanik ze sztywnymi miseczkami??

Offline Olcia27
  • uzależniony
  • data ślubu: 06-09-2008
« Odpowiedź #34 dnia: 2 Kwietnia 2008, 14:04 »
Dzieki
Będe czekać na info.
A ty kupiłaś stanik ze sztywnymi miseczkami??

z miękkimi mam w sukni sztywny gorset i jakoś źle się czułam w sztywnym staniku i gorsecie

Będzie Synek:)