Autor Wątek: Forumkowe gotowanie  (Przeczytany 2944303 razy)

0 użytkowników i 2 Gości przegląda ten wątek.

Offline selena

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5874
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 10.10.2009r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12210 dnia: 27 Stycznia 2015, 10:26 »
Anusia, syrop z agawy masz bio? Naczytałam się ostatnio o podróbkach  ::)

Offline anusiaaa

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26444
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12211 dnia: 27 Stycznia 2015, 10:30 »
Mam BIO ;D z zielonym listkiem cetyfikatem ;)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 6878
  • data ślubu: 06.09.2014
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12212 dnia: 27 Stycznia 2015, 10:34 »
A próbowała któraś z was młodego zielonego jęczmienia? Mąż mnie namawia na zakup niby w celach odchudzających, ale jakoś średnio mnie to przekonuje.....

U mnie dziś: udko z piekarnika dla mnie, chińczyk dla męża(z wczoraj zostało mięso), dla córki schabowy z buraczkami i ziemniakami, młody ma pomidorową.


Offline imaginacja2
  • uzależniony
  • *******
  • Wiadomości: 1104
  • data ślubu: 12
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12213 dnia: 27 Stycznia 2015, 11:12 »
Chiquita_84  dzięki   kupiłam jednak kasze  sypaną  ;) ;D   normalnie bałam   się, że będzie  sama gorycz  -  początki  były ciężkie  :)

u mnie dzisiaj   kopytka , bitki  schabowe i sałata

Offline mon_ka98

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 3673
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12214 dnia: 27 Stycznia 2015, 11:14 »
u mnie dziś znów musaka bo mężydłowi ostatnio bardzo smakowała ;D



Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline joannaM
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 2967
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 2008
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12215 dnia: 27 Stycznia 2015, 11:20 »
dzięki za podpowiedzi o k. jaglanej
On 2011
Ona 2013

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5114
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12216 dnia: 27 Stycznia 2015, 12:07 »
monka moge prosić przepis na musakę?  :)

Offline mon_ka98

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 3673
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12217 dnia: 27 Stycznia 2015, 12:22 »
monka moge prosić przepis na musakę?  :)
musakę robię z tego przepisu
http://www.kwestiasmaku.com/dania_dla_dwojga/moussaka/przepis.html
z tym że zamiast środkowej warstwy bakłażanów daję ziemniaki pokrojone w plastry, gotowane wczesniej 5 min w osolonej wodzie



Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline selena

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5874
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 10.10.2009r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12218 dnia: 27 Stycznia 2015, 13:45 »
Melduję, że chilli con carne o wiele lepsze na drugi dzień  8)

Offline imaginacja2
  • uzależniony
  • *******
  • Wiadomości: 1104
  • data ślubu: 12
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12219 dnia: 27 Stycznia 2015, 14:12 »
monka moge prosić przepis na musakę?  :)
musakę robię z tego przepisu
http://www.kwestiasmaku.com/dania_dla_dwojga/moussaka/przepis.html
z tym że zamiast środkowej warstwy bakłażanów daję ziemniaki pokrojone w plastry, gotowane wcześniej 5 min w osolonej wodzie

  też  daję ziemniaki i proponuję spróbować   podsmażone   na tzw   suchej patelni ( można liznąć  olejem inaczej za tłuste  wychodzi )  albo podpieczone   w piekarniku   nawet z oregano
  mała rzecz a jak smak zmienia   a poza  tym  musakę uwielbiamy wszyscy

Offline lusi251

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 4193
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 28 04 2012
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12220 dnia: 27 Stycznia 2015, 16:16 »
ile takie roladki piec i w jakiej temp?

Offline agu-s

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 7420
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12221 dnia: 27 Stycznia 2015, 18:07 »
Pytałam juz w wątku o Thermomixie ale moze tu szybciej będzie. Czy do kremu z pomidorów dawaliście świeże pomidory czy zapuszkowane?

Offline Vivka

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 6224
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: maj 2014
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12222 dnia: 27 Stycznia 2015, 18:23 »
U nas dzisiaj piersi z kurczaka pieczone w pomarańczach i polewane miodem i sokiem pomarańczowym
Do tego ryż i sałata z vinegretem
Mniam :)




Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12223 dnia: 27 Stycznia 2015, 18:35 »
Pytałam juz w wątku o Thermomixie ale moze tu szybciej będzie. Czy do kremu z pomidorów dawaliście świeże pomidory czy zapuszkowane?
Z puszki najlepiej pelati (sa teraz w biedrze)
Latem robilam ze swiezych tych podluznych ale bardziej wodnista zupa z nichwychodzi


Offline Lea

  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5537
  • Płeć: Kobieta
  • Nelcia mój kawałek nieba
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12224 dnia: 27 Stycznia 2015, 23:04 »
Słuchajcie- potrzebuję przepis na ciasto, ale takie, że mucha nie siada! Mąż w szpitalu- a łasuch- to mu niespodziankę zrobię :) Może z owocami? Help!
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline mon_ka98

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 3673
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12225 dnia: 28 Stycznia 2015, 05:41 »



Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5770
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 7.06.2014

Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12227 dnia: 28 Stycznia 2015, 22:30 »
Robila ktoras z was tarte na ciescie francuskim?
Czy to juz nie tarta? :-)


Offline Isabel
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 3040
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 03.09.2011
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12228 dnia: 28 Stycznia 2015, 22:53 »
ja robiłam, ale wytrawną  :P

Offline imaginacja2
  • uzależniony
  • *******
  • Wiadomości: 1104
  • data ślubu: 12
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12229 dnia: 28 Stycznia 2015, 23:07 »
Sylwusia  szczerze  zrób na kruchym .Wyjdzie wszystko  ok ale  bez porównania  w smaku  chyba ,ze ze mną  coś nie tak  a raczej  ze smakiem  :)  .  Jak nie masz czasu czy coś  kruche  na tartę też można kupić  gotowe   tak samo zawijane    w foli  jak francuskie .

Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12230 dnia: 28 Stycznia 2015, 23:12 »
Kwestia jest taka ze na kruchym robilam i.. nie smakuje mi..
Chodzi na slono of cors.
Kumpela robila na francuskim i w sumie bylo dobre.. na pewno lepsze niz na kruchym :-)
Ale ciekawa bylam waszego zdania :)))
Wiec dzieki kochana za opinie


Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12231 dnia: 28 Stycznia 2015, 23:13 »


Offline imaginacja2
  • uzależniony
  • *******
  • Wiadomości: 1104
  • data ślubu: 12
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12232 dnia: 28 Stycznia 2015, 23:18 »
  to spróbuj może  tego   i podpiecz ciasto   jak w przepisie  ale ja  mówiłam  ,że stuknięta jestem  :)  dla mnie  kurcze strasznie  tłuste   i podniebienie się ślizga  potem  :)


Offline Lea

  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5537
  • Płeć: Kobieta
  • Nelcia mój kawałek nieba
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12233 dnia: 29 Stycznia 2015, 00:21 »
Ciasto z budyniową i śmietankową  pianką robię od lat- w różnych wersjach:(
Na razie były faworki, ale ciacho musi być!
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline Maja

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 34378
  • Płeć: Kobieta
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12234 dnia: 29 Stycznia 2015, 09:00 »


Offline b@by

  • maniak
  • ********
  • Wiadomości: 2332
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 15.08.2009
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12235 dnia: 29 Stycznia 2015, 09:04 »
U nas dzis ogorkowa plus Hot-dogi :D


Offline Maja

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 34378
  • Płeć: Kobieta
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12236 dnia: 29 Stycznia 2015, 09:05 »
U mnie barszczyk zabielany


Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12237 dnia: 29 Stycznia 2015, 09:25 »
U nas pomidorowa z domowym makaronem plus schabowy buraki i ziemniaki- obiad mistrzow he he


Offline Alis
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5770
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 7.06.2014
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12238 dnia: 29 Stycznia 2015, 10:07 »
u mnie dzisiaj duszona karkówka z cebulką , kasza i fasolka szparagowa  :)

Offline agu-s

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 7420
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #12239 dnia: 29 Stycznia 2015, 10:12 »
Pytałam juz w wątku o Thermomixie ale moze tu szybciej będzie. Czy do kremu z pomidorów dawaliście świeże pomidory czy zapuszkowane?
Z puszki najlepiej pelati (sa teraz w biedrze)
Latem robilam ze swiezych tych podluznych ale bardziej wodnista zupa z nichwychodzi

* robiłyście miało być (autokorekta w telefonie )

Dzięki Sylwia, chyba dopiero dzisiaj mi się uda zrobić ten krem  8)