Autor Wątek: Zaproszenia dla rodziców  (Przeczytany 3430 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Asieczek

• użytkownik
  • **
  • Ach, co to był za ślub... :P
  • data ślubu: 05. 06. 2010
Odp: Zaproszenia dla rodziców
« Odpowiedź #30 dnia: 14 Kwietnia 2010, 23:38 »

U mnie w organizacji wesela pomagają:

moi rodzice- finansowo i baaardzo czynnie
rodzice mojego M.- tylko finansowo, resztę mają gdzieś...

Moi rodzice dostaną nie tyle zaproszenie, co pewnego rodzaju wstępne podziękowanie  i okazanie szczęścia, że będą z nami w tym dniu.
Natomiast w święta, jak byliśmy u ciotek mojego M z zaproszeniami, przyszła teściowa była oburzona, że oni nie dostali zaproszenia :-/

Nie cierpię tej kobiety, niestety, mimo, że to mama człowieka, którego kocham.
A że już nie mogę wytrzymać z ich olewawczym stosunkiem do wszystkiego ( nawet nie zadzwonią do moich rodziców z pytaniem co i jak jest załatwione, lub z przeprosinami, że np nie mogą pomóc) postanowiłam, że w trakcie podziękowań na weselu, oprócz tradycyjnych podziękowań za wychowanie itd... podziękuję przede wszystkim mojemu tacie, który chyba 80 % spraw załatwił...

A jak będzie afera? obraza? a co mnie to... po prostu podejrzewam, że przyszła teściowa będzie przypisywać sobie rolę organizatorki..

Ach.... więc ogólnie zaproszenia dla rodziców będą... ale odmienne...

np:
"To kim jesteśmy, to jak się kochamy
to Wam jesteśmy wdzięczni, za wszystko co mamy
Uczyliście nas zyć i kochać człowieka
Wam jesteśmy wdzięczni za wszystko co nas czeka

Będziemy bardzo szczęśliwi,
wiedząc, że jesteście obok nas w tym szczególnym dniu.
Tym samym .... i ....
mają zaszczyt zaprosić
Kochanych Rodziców
... i ....
na swój ślub..." i dalej treść zaproszenia

pozdrawiam :)

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
« Odpowiedź #31 dnia: 15 Kwietnia 2010, 07:10 »
A ja daje zaproszenia takie same jak reszcie gościom.Dla mnie moje zaproszenia są piękne i wyjątkowe.
Dziwi mnie takie rozgraniczanie,że dla rodziców specjalne zaproszenia.Ja kupiłam takie jakie mi się najbardziej podobały i każdy z gości zasługuje by je mieć.
Równie dobrze można by zrobić tak,że dla rodziców specjalne,dla świadków specjalne, dla babci dziadka, specjalne, dla chrzestnych specjalne....
Ludzie, nie dajmy się zwariować!!! :mdleje:

Poza tym świadomie na zaproszeniach mam napisane : "zapraszają narzeczeni".
Zawsze miałam dobry kontakt z rodzicami,ale uważam,że prawda jest taka,że to ja organizuje (pod każdym względem) swoje wesele i to rodzice są gośćmi, honorowymi, ale gośćmi.

Offline julia25
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 15 Kwietnia 2010, 13:14 »
Moim zdaniem nie daje się rodzicom zaproszenia;) Wręcz na wielu pisze że zapraszają RODZICE i NARZECZENI, więc trochę bez sensu;) Rodzice są (przynajmniej w mojej okolicy) Gospodarzami wesela po trochu;)

Offline Asieczek

• użytkownik
  • **
  • Ach, co to był za ślub... :P
  • data ślubu: 05. 06. 2010
« Odpowiedź #33 dnia: 16 Kwietnia 2010, 22:01 »

lolalola.. moje wszystkie zaproszenia też są piękne i wyjątkowe.. namęczyłam się trochę robiąc je...

Uważam, że inny tekst na takim "zaproszeniu" dla Rodziców.. to przede wszystkim wyraz tego, że Rodzice to są goście wyjątkowi, specjalni...
Inni goście też są ważni... ale nie oszukujmy się... dla mnie to Rodzice są tymi specjalnymi, bo dzięki nim jestem tym kim jestem i tu gdzie jestem...

Nie wyobrażam sobie też sytuacji by nie dać Rodzicom żadnego "zaproszenia"
(choć pisałam, że to nie do końca zaproszenie, lecz wyraz mojego szczęścia, że będą w tym dniu razem z nami )

Mimo, że są ze mną podczas przygotowań, pomagają we wszystkim... tata załatwił sprawy, które były dla mnie nierealne, trzyma ręke na pulsie by wszystko było zapięte na ostatni guzik... to i tak uważam, że im się to należy.

Jest im miło i są szczęśliwi, wszak ich jedyna córka wychodzi za mąż... A taki karnet, "pseudo zaproszenie" będzie na pewno jedną z wielu cudnych pamiątek :)

Offline ani0lka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #34 dnia: 18 Kwietnia 2010, 09:46 »
a my rozwiazalismy to troche inaczej.  jako ze rodzice (jedni i drudzy) wspieraja nas finansowo i to znacznie, na zaproszeniach widnieje "Kasia i Michal z Rodzicami", uwazam, ze tak jest najstosowniej.  gryzlam sie bardzo z tym, co zrobic zapraszajac rodzicow. .  wymyslilismy zatem, ze moich rodzicow zapraszamy my i rodzice Michala, a rodzicow Michala zapraszamy my i moi rodzice ;) i taka informacje podalismy rodzicom podczas wreczania zaproszen :D