Czesc Kochane, wrocilam!
Tzn znalazlam w koncu wolna chwile, zeby cos tutaj napisac
Wielkie dzieki za wasze odwiedzinki i cierpliwe czekanie!
Elzu ten płaszczyk już widziałam, jak szukałam sukni używanej do kupienia i bardzo mi sie podobał Szczególnie ten kołnierz Sukienka piękna, a welon to już w ogóle jak z moich marzeń
Biżuteria... Wydaje mi się, że pasowałby jakiś delikatny łańcuszek na szyję, nawet bez żadnej zawieszki i jakieś niewielkie, ale zwisające kolczyki
Ja tez wlasnie znalazlam fotke tego plaszczyka porzegladajac uzywane suknie, bardzo mi sie spodobal i dlatego poprosilam krawcowa o uszycie takiego, tylko jeszcze nadal nie wiem ile bedzie kosztowal, bo jesli cena bedzie za wysoka, zdecyduje sie na bolerko, z podobnym kolnierzykiem.
Co do bizuterii, to mysle o czyms srebrnym, bo nie lubie zlota, a nasze obraczki pewnie beda z bialego zlota.. (jeszcze nie wybralismy).
Elzu, watek jest ale na dole
Dziekuje za linka, rzeczywiscie mialas sliczny bukiet Gosiu - taki nietypowy, z jakich on wlasciwie byl kwiatkow? Przy okazji przejrzalam sobie caly watek, bardzo podoba mi sie Twoja suknia i wasze zdjecia, mieliscie naprawdde profesjonalnego fotografa.
Zaproszonka przecudne, śliczne, BAAAAAAAAAAAAAAAARDZO !!!!!!!!!!!
suknia przepiękna, wspaniałą, płaszczyk również
a pierscionek porywający, gratuluję !!!!!
Ja używałąm balsamu kakaowego ZIAJA
Bardzo dziekuje
ciesze sie ze zaproszenia sie podobaja, szczegolnie, ze wlozylam w nie duzo pracy
Czy ZIAJA, to Polska firma? Bo jesli tak to bede musiala znalezc sobie cos jakis podobny odpowiednik tutaj.. albo kupie dopiero po 10 wrzesnia jak bede w Polsce
a_karbo skoro mowisz, ze mamy taki podobny gust.. to zaraz zajrze do Twojego odliczanka
az jestem ciakawa jaka wybralas sukienke
a do Twojego slubu juz naprawde blisko.. yhh.. zawsze sie rozczulam jak mysle o tych, ktorych ten jedyny dzien jest juz tuz tuz..
Elzu, witaj w odliczankach Będę Ci kibicować Masz ślub 2 tygodnie przede mną Zaproszenia PRZEPIĘKNE, suknia NIESAMOWITA i pierścionek śliczny Wszystko BARDZO mi się podoba Buziaki
Slicznie dziekuje za wsparcie i wszelkie komplementy
Postaram sie zajrzec tez do Ciebie. Bardzo lubie zdanie, ktore masz w swoim podpisie..
Czerwony dywan?
(...)
Gratuluję zaproszeń no i oczywiście sukienki. Jest prześliczna, podobna do mojej
Widzialam na niektorych slubnych zdjeciach, ze czasami w kosciele albo przy wejsciu na sale jest czerwony dywan, ale tez nie mam pojecia czy w naszym kosciolku, maja taki
, byloby milo jakby mieli.. bo wygladaloby bardzo uroczyscie
Rzeczywiscie jest moja suknia podobna do twojej
Elzu sukienka,pierścionek cudne...
I bardzo fajne zaproszenia...Hmm ja byłam zbyt leniwa i zamówiłam gotowce...
(...)
u "Kruka" i trzeba czekać 21 dni roboczych,ale spokojnie zdążycie na pewno ze wszystkim..
Bardzo dziekuje za mile slowa
, sama tez mialam zamiar zamowic gotowe zaproszenia, ale zadne mi sie nie podobaly.. jak w koncu znalazlam kilka ladnych wzorow, to cena powalala na kolana
, no wiec ostatecznie zdecydowalam sie zrobic sama.
My bedziemy zamawiac obraczki u ktoregos z naszych miejscowych jubilerow, a nasze miasto nie jest zbyt duze, wiec mam nadzieje, ze 2 tygodnie wystarcza na zrealizowanie naszego zamowienia..
zaproszenia są śliczne
suknia też piękna ciekawe jak z tą pogodą bedzie we wrześniu
piescionek cudny czy on jest z białego złota?
Oj, widze, ze wszystkim sie zaproszenia podobaja, bardzo sie ciesze
, co do pogody to sama nie wiem, najpierw bylo takie gorace lato, ze wydawalo sie ze moze ciagnac sie taka piekna pogoda az do jesieni.. ale teraz jest juz roznie.. jakakolwiek by pogoda nie byla.. bede najszczesliwsza pod sloncem
(albo pod chmurami)
Pierscionek jest z bialego zlota i diamencikiem.
Plaszczyk jest rewelacyjny,jestem pelna podziwu:)
Ja tez bylam, jak go pierwszy raz znalazlam (a raczej jego fotke), mam nadzieje, ze uda mi sie taki miec
, boje sie tylko, zeby gladki material plaszczyka nie zlal sie z gladka sukienka.. moze doszyc ba brzegach cos zeby byl jakis kontrast? Tylko co..?
Hej Elzu, czyżbyś o nas zapomniała?
Juz jestem
, mam nadzieje, ze juz wiecej takich dlugich przerw nie bede musiala robic
Czekamy na dalsze relacje
No to juz pisze, pisze
Dzisiaj pokaze wam nasza sale weselna. Zdecydowalismy sie na sale, a nie restauracje z kilku powodow, najwazniejszym byly chyba koszta
, do tego wlascicielka sali jest dobra znajoma mojej mamy, wiec wiemy, ze postara sie, zeby wszystko bylo jak najlepiej..
Nasza sala moze pomiescic maxymalnie 130 osob, u nas bedzie prawdopodobnie kolo 100 (zaprosilismy 115, ale kilka osob juz sie wykruszylo). Jak widac na zdjeciach beda 3 dlugie stoly - wprawdzie, mozemy sami zdecydowac jak rozstawic stoly, ale mysle, ze takie rozwiazanie jak na zdjeciach jest najlepsze.
Tutaj zdjecie z drzwi wejsciowych (bylo ono robione przed czyims weselem stad dekoracje, u nas beda calkiem inne):
W tej wnece na wprost bedzie orkiestra, nasze miejsca beda w po srodku tego stolu po lewej. podobnie jak na zdjeciu, chcemy je odznaczyc w taki sposob, ze nikt nie bedzie siedzial na przeciwko nas.
Sala jest ciagle remontowana i wlascicielka mowila, ze ostateczny efekt bedzie widoczny akurat przed naszym slubem, sciany jednak zostana takiego samego koloru.
Zdjecia wyszly troche ciemne, ale my zamierzamy podpiac te zaslonki (widac je na kolejnym zdjeciu), wiec nie bedzie az tak ponouro..
W watku o dekorowaniu, poprosilam o pomoc w wyborze kolorow i dekoracji, ostatecznie wybralismy kolory: granat, niebieski i pomaranczowy.
Na srodku sali podwieszone pod sufitem (moze troszke nizej bo tam jest bardzo wysoko) ma byc kolo z balonow podobne do tego ze zdjecia..
prawdopodobnie tez ze wstazkami.
Za siedzeniem pary mlodej chcemy zawiescic lampki przykryte materialem i umiescic jakis napis (jeszcze nie zdecydowalismy sie jaki). Moze cos takiego jak na tej fotce, tylko jeszcze pod spodem lampki..
Chce takze na stolach polozyc dodatkowy obrus w postaci paska kolorowego (prawdopodobnie granat albo niebieski) materialu podobnie jak na tym zdjeciu..
Nie wiem jeszcze jakie do tego wszystkiego beda kwiatki i swieczki, ale mysle ze takie szczegoly to juz mozna wybrac na samym koncu. Chociaz wlascicielka sali, podpowiedziala mi, zeby wykorzystac kwiatki, ktore dostaniemy od gosci, mowi, ze jak przyjdziemy na sale, bedzie powitanie, toast itd, to jej kelnerki szybko wybiora pasujace wielkoscia kwiatki i powkladaja do wazonikow na stolach.. Z jednej strony bardzo fajny pomysl, bo nie bede musiala wydwawac dodatkowych pieniedzy na kwiaty, z drugiej.. kazdy kwiatek bedzie inny, nie chcialabym zeby bylo za "pstrokato".. Co o tym myslicie?
Niestety na wyposazeniu lokalu, nie ma dzbankow na kwiaty (te pozostale nie wykorzystane do ustrojenia stolow), sa one wkladane w wiaderka i usawiane "pod orkiestra", wlascicielka zapewniala mnie, ze nie widac tych wiaderek, bo kwiaty je zaslaniaja i ze wszyscy przejeci chwila nawet nie zwroca uwagi w czym stoja kwiatki.. mam nadzieje, bo nie chce inwestowac w dzbanki, ktore pozniej do niczego mi sie nie przydadza..
Lokal jest zamowiony takze na poprawiny. Drugiego dnia nie bedzie juz orkiestry, ale mamy znajomego DJ, ktory prawdopodobnie dla nas zagra.
Hmm.. jeszcze z takich praktycznych plusow sali to.. dostaniemy klucze do pokoju, w ktorym mozemy spokojnie polozyc nasze prezenty, jest tez pomieszczenie z kanapa, gdzie mozna polozyc dzieci.. No i mamy pewnosc, ze wszelkie jedzenie, ktore zostanie, bedzie nam oddane (moja siostra miala slub w zeszlym roku - organizowany w hotelu i niestety nikt nie zadbal o to, zeby zapakowac dla nich jedzenie, ktore zostalo..).
Pewnie interesuje was cena, co?
No wiec placimy 100zl za osobe - w tej cenie jest wliczone wszystko procz alkoholu i napojow.
Ciasta byly tez wliczone, ale zdecydowalismy sie na swoje (mojego nazeczonego ciocia i siostra pieka przepyszne ciasta, wiec one sie tym zajma), za to poprawiny mamy wliczone w cene.
Nie placimy tez za dzieci.. ale ich bedzie zaldwie kilkoro.
No i na koniec wklejam wam nasze menu
, nie jest ono jakies bardzo skomplikowane i nie powala na nogi bazantami albo kalamarnicami.. ale wg mnie jest w porzadku, duzo polskich potraw, ktore wszyscy lubia
Mozemy dodac jakas potrawe jesli mamy na cos ochote, ale juz sama nie wiem co jeszcze mozna byloby dodac.. Co myslicie?
MENU WESELNE
I danie: rosól
II danie:
- ziemniaki, kluski śląskie
mięsa (mięso na półmiskach posypane smażonymi w całości pieczarkami):
- devolaje
- kotlety schabowe
- kotlety mielone z pieczarkami
- karkówka w sosie
surówki:
- z białej kapusty
- z kapusty pekińskiej
- buraczki
- kalafior z bułką
zakąski:
- ryba po japońsku
- galareta (mięso wieprzowe i z kurczaka)
- jajka w majonezie
- śledzie (rolmopsy)
- ćwikła
- marynaty (papryka, cebulka, małe kukurydza)
wędliny (w małej ilości):
- polędwica
- szynka
- boczek pieczony
- baleron
- mięsa pieczone
dania gorące:
- szaszłyki
- flaczki
- krokiety z kapusta i pieczarkami + barszcz czerwony
- kurczak pieczony
- gołąbki
- kiełbasa biała na gorąco
- zapiekane frankfurterki
ciasta:
- orzechowiec
- jabłecznik na biszkopcie
(pozostale ciasta beda upieczone przez rodzinke, dokladnie nie wiem jakie)
tort:
1wszy wg zdjecia
2gi prostokątny, 1 biszkopt jasny i 2 ciemny, smak - prezydent
napoje:
kompot z winogron,
owoce:
- sałatka owocowa
- winogrona
- banany
- morele
- mandarynki
- nektarynki
Do tego wszystkiego beda jeszcze napoje coca coli i soki owocowe (ktore juz kupimy sami), moze tez woda mineralna.. no i oczywiscie alkohol, okolo 100 butelek 0.5l wodki polskiej, szampan i moze kilka win.
Noo.. to koncze, bo juz siedze przed monitorkiem prawie dwie godziny
Pozdrawiam cieplutko :*[/color]