Autor Wątek: wesele w Szczecinie  (Przeczytany 2727 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bloodberry

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 10.09.2011
wesele w Szczecinie
« dnia: 29 Września 2009, 23:05 »
Mam pytanie, jaki lokal na wesele polecacie w Szczecinie??? Niestety ani trochę się nie orientuję w tej materii, a powinnam zacząć już przygotowania.  Proszę o radę, dodam, że wesele nie będzie duże, będzie najwyżej 90 gości. 
I kolejne pytanie, lepiej w restauracji czy w sali, gdzie wszystko robi się we własnym zakresie???
Proszę o radę
Pozdrawiam ;*
[img=hxxp: suwaczki.   slub-wesele.   pl/20110910580213.   html][/img]

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Odp: wesele w Szczecinie
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Września 2009, 23:07 »
najlepiej od poczytania działu regionalnego - zachodniopomorskie +  relacji slubnych dziewczyn z okolic szczecina.. ;) = faq i funkcja szukaj i masz gotowy zestaw ;)
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline bloodberry

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Września 2009, 23:12 »
Dzięki za odpowiedź  :P

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Października 2009, 09:13 »
wedlug mnie lepiej nie pakowac sie w zadne sale, gdzie samemu trzeba sie martwic o przygotowanie wszystkiego od podstaw, a zwlaszcza jedzenie. moja ciocia robila taka impreze na sali dzialkowej, wprawdzie byla to 25 rocznica slubu, ale gosci bylo sporo i nie wyobrazam sobie takiej organizacji na weselu. oczywiscie mozna sobie zalatwic cattering, ale czy potem nie trzeba sie martwic ze wszystko wystygnie? do tego potrzebne sa tez kelnerki. sama nie wiem ale uwazam, ze wiec stac was na restauracje to sale odradzam. inna opcja sa po prostu domy weselne, ceny sa troche nizsze zazwyczaj niz w restauracjach, takie odnioslam wrazenie. my zdecydowalismy sie na cos takiego i uwazam, ze bedziemy zadowoleni.

a tak w ogole to proponuje po prostu wybrac sie na maraton po lokalach, ja w ten sposob od razu odrzucalam wszystko po kolei az zostala ta jedna  :D

kiedy planujecie to wesele? :)

Offline andzelika

• Małżeństwo jest zgodne, kiedy żona panuje nad mężem, a mąż nad sobą.
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.09
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Października 2009, 11:48 »
Jeżeli o wybór sala czy restauracja to tak naprawdę ty sama musisz podjac decyzje.Bo na forum ile osob tyle zdań.
nas było stać na restauracje a wesele zrobiliśmy sobie na sali.I wcale nie uważam ze jest ciężko zorganizować takie wesele.Fakt że człowiek jest zabiegany tydzień przed samym weselem.Ale atmosfera jaka panuje podczas przygotowań jest nie do opisania.Koszt takiego wesela ze wszystkim(ciuchy,obraczki,dekoracja,wodka,orkiestra itp.)to jak dobrze pamiętam 22 -23 tys.
[/url]
[/url]

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Października 2009, 18:09 »
dokladnie. dla jednego bedzie przyjemnoscia planowanie imprezy na sali, ale dla mnie to juz by bylo zbyt wiele, chyba bym oszalala ze stresu :) takze jesli jestescie pewni, ze sobie dacie rade to czemu nie.
a co do cen to ja obliczylam na podobna kwote swoje wesele ale oczywiscie to zalezy od liczby osob.
pzdr :)

Offline bloodberry

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 21 Października 2009, 19:13 »
Dziękuję za Wasze rady.  Wesele planujemy na 10 września 2011.  A co do miejsca, to jadąc tramwajem mój narzeczony zauważył, że Continental się reklamuje na wesele i wstąpiliśmy.  Dostaliśmy tam ofertę i listę ich lokali i w ten sposób znaleźliśmy Sedinę.  Pojedziemy tam na rozmowę pod koniec miesiąca, żeby dowiedzieć się co do ich oferty.  Zobaczymy, jeśli będzie nam pasowało to w przyszłym roku rezerwujemy.  Boję się jedynie, że nie zgodzą się na nasze warunki. . .  :( ale zobaczymy.

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #7 dnia: 21 Października 2009, 19:23 »
A jakie są Wasze warunki  ???

Offline bloodberry

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 22 Października 2009, 20:54 »
Chcemy sami dopilnować dekoracji, będziemy mieli sporo własnych elementów, nie chcemy też proponowanego tortu czy alkoholu.  No, a poza tym zastanawiam się nad menu, bo oni proponują 2 ciepłe posiłki, a po weselu, na którym byłam w tę sobotę, okazuje się, że to za mało. . .  Właściwie to jeśli zgodzą się na modyfikacje to będzie świetnie, byleby cena za bardzo nie podskoczyła. . .  w przeciwnym wypadku będziemy negocjować wynajęcie samej sali z dostępem do kuchni (bo kucharzy mamy świetnych swoich:).  Ale mam nadzieję, że będzie super i nie za drogo.

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #9 dnia: 22 Października 2009, 21:27 »
ja mysle, ze powinni sie zgodzic, ale cena wzrosnie na pewno, zwlaszcza za dodatkowe posilki. ale to prawda, dwa cieple posilki to stanowczo za malo! zazwyczaj sa trzy cieple i to wtedy jest akurat, ale dwa to jak dla mnie wlasciciele przyoszczedzaja kosztem gosci :P