Autor Wątek: Goście weselni !!!  (Przeczytany 3220 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline myoki20
  • nowicjusz
  • *
Goście weselni !!!
« dnia: 3 Września 2009, 14:58 »
Witam wszystkich na forum :D Zwracam się do was z takim pytaniem.  Mianowicie w jaki sposób rozwiązujecie problem z gośćmi przyjezdnymi na ślub.  Wielkimi krokami zbliża się ten wyjątkowy dzień a ja mam bardzo dużo gości spoza mojego miasta (Olsztyna).  Chciałabym wiedzieć jak wy sobie z tym radzicie ? Wynajmujecie pokoje dla gości, zamawiacie taksówki, korzystacie z usług firm przewozowych czy pozostawiacie ich samych sobie ?  ::)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
Odp: Goście weselni !!!
« Odpowiedź #1 dnia: 3 Września 2009, 19:42 »
wypadałoby zapewnić im nocleg.... ja specjalnie szukałam sali z hotelem żeby goście mieli blisko (a miałam na weselu ok. 60 osób przyjezdnych więc trochę ich było do przenocowania).... taksówek czy autokaru nie zapewniałam ale goście zostali o tym uprzedzeni wcześniej (mailem dostali mapki Olsztyna z wyznaczoną trasą sala-kościół-sala... mapki rozdawała też obsługa hotelu gdy goście się meldowali)

Offline Bogusia

• użytkownik
  • **
  • Ważne są dni, których jeszcze nie znamy
  • data ślubu: 21.06.2008
« Odpowiedź #2 dnia: 4 Września 2009, 05:13 »
Najlepiej gdy zamówisz autokar i noclegi dla osób, które chcą zostać na noc. U mnie większość wracała rano autokarem o 5:) reszta została na noc w hotelu. pzdr

Offline myoki20
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 7 Września 2009, 11:25 »
Dzięki za rady.  Przemyślałam wszystko, skonsultowałam z najbliższymi i w sumie doszliśmy do wniosku, że gościom, którzy przyjeżdżają z daleka zorganizujemy jakieś noclegi a dla tych z okolic Olsztyna wynajmiemy firmę przewozową, która busami odwiezie wszystkich do domu.  W związku z tym chciałabym jeszcze zapytać czy ktoś z Olsztyna bądź też okolic miał do czynienia z takimi firmami i czy coś mógłby polecić ?? ;D Z góry dzięki za odpowiedź.

Offline kornikk
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #4 dnia: 12 Października 2009, 14:57 »
Witam!

My robimy podbnie.  Wesele organizujemy w "Adlerze" w Łajsach.  Gosci przyjezdnych nocujemy wszystkich, a olsztyniacy wroca busami po weselu.  Nie wiem tylko jak zrobic potem z poprawinami dla olsztyniakow.  Czy organizowac im transport na wlsany koszt czy niech kazdy dojedzie we wlasnym zakresie ?  Do tej pory jak bywalem na weselach to na poprawiny trzeba bylo dojechac we wlasnym zakresie.  Tylko raz sie spotkalem z podstawionym transportem na poprawiny.  Jak wu robicie u siebie?

Pozdrawiam!