Autor Wątek: Zaczynam odliczać dni do sierpnia:)  (Przeczytany 36016 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
Zaczynam odliczać dni do sierpnia:)
« Odpowiedź #360 dnia: 27 Lipca 2006, 08:29 »
Narwanko bardzo się cieszę, że zajrzałaś do mojego odliczanka :wink: a co do stresu to bardziej stresuję się tym, że o czymś zapomnę niż samym ślubem - właściwie to ślubem się nie stresuję :serce:

Cytat: "lady_yes"
Anielko, majijaż przesliczny...Świeży, delikatny..po prostu idealnie do Ciebie pasuje

Dziękuję Olu  :wink:

Cytat: "lady_yes"
Jak ja żałuję, że nie mogę być na Twoim ślubie. Chciałabym bardzo...

Ja też Olu, ja też żałuję, że Cię nie będzie  :?

Cytat: "martini"
Bardzo delikatny i swiezy makijaż - ja tez tuszowalabym rzesy ile wlezie

Dziękuję Martini :wink:  rzęsy będą tuszowane ile wlezie, poza tym będę miał kępki :mrgreen:

Cytat: "Lea"
Anielko makijaz super- i z tego co zdazylam sie zorientowac- idealnie pasuje do Twojej osobowosci...

Dziękuję Anitko :oops:

Cytat: "Lea"
Jesli chodzi o ten smak tortu:
to jedna warswa truskawkowa (slodsza, a druga jagodowa (lekko kwaskowa)...mniam...mniam

Wielkie dzięki za informację, bo właśnie dziś idziemy tort zamówić :lol:

Cytat: "dziubasek"
Anielko jaki Ty masz piękny kolor oczu!! jestem absolutnie oczarowana!! Ślicznie wyglądasz!!

Ach Dziubasku  :oops:  :wink:  Dziękuję za komplement :wink:

Cytat: "Marta"
Anielko makijaż bardzo ładny...taki delikatny.  
Pasuje do Ciebie.  
A tak wogóle to masz piękne usta.

Ach jakie miłe komplementy :oops: Dziękuję Marta :wink:

Offline Anielka

• maniak
« Odpowiedź #361 dnia: 27 Lipca 2006, 12:46 »
Wczoraj mój Kochany zrobił mi niespodziankę. Pojechaliśmy wieczorkiem nad morze zobaczyc zachód słońca :lol: Pojechaliśmy do Świętoujścia - nie wiedziałam, że wogóle istnieje taka miejscowość - na plaży byliśmy prawie sami - bo innych ludzi można było policzyć na placach jednej ręki. Posiedzieliśmy sobie na plaży i obejrzeliśmy zachód :lol: było tak romantycznie i słodko, że aż nie chciało mi się wracać, kiedy robiło się już ciemno. Potem pojechaliśmy do Międzywodzia na smażonego halibuta, jak tak sobie jedliśmy pyszną rybkę, to w całym Międzywodziu wysiadło oświetlenie  - heh, wtedy to w ogóle romantycznie się zrobiło, bo pani z baru na wszystkich stolikach zapaliła świeczki-podgrzewacze. Około północy wróciliśmy do domku zasnęłam zanim Daruś wrócił spod prysznica :wink:  

A w nocy miałam sen - śniło mi się, że jechaliśmy w podróż poślubną do Wilna - tylko jakoś tak dziwnie, bo jechaliśmy na południe, a potem przed Wrocławiem Darek powiedział mi, że dalej muszę jechać sama, bo on musi wracać, bo musi jechać na wycieczkę ze swoją klasą, bo dzieciakom obiecał. Zostawił mi auto i jechałam dalej sama, ale zawróciłam z autostrady, bo kierunkowskaz na Wilno był w druga stronę. A innych znaków drogowych nie było, ani kierunkowskazów i mapy też żadnej nie miałam i jechałam w ciemno. Potem nagle tak się pogubiłam, że nie mogłam znaleźć drogi i musiałam iść piechotą :shock: Byłam przerażona i nie mogłam zrozumieć dlaczego Darek zniknął. Wtedy się obudziłam. Ufff.... dobrze, że to tylko był sen. Teraz sobie myślę, że nie potrafię żyć bez mojego Kochanego i na wycieczkę też bym bez niego nie pojechała :roll:

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
« Odpowiedź #362 dnia: 27 Lipca 2006, 12:52 »
To tylko sen!
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #363 dnia: 27 Lipca 2006, 12:55 »
Cytat: "nadzieja"
To tylko sen!

na szczęscie:)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Dorota77
  • entuzjasta
  • data ślubu: 12.08.2006
« Odpowiedź #364 dnia: 27 Lipca 2006, 14:36 »
Anielko makijaż jest taki ładny i delikatny, bardzo pasuje do ciebie.

Offline Anielka

• maniak
« Odpowiedź #365 dnia: 27 Lipca 2006, 14:49 »
Madziulku, Nadziejko nawet nie wiecie z jak¹ ulg¹ odetchnełam rano. Po tym co się stało z moim kuzynem, to jakoœ bardziej boję się o Darka i jak gdzieœ jedzie to proszę go żeby uważał na drodze. W tym œnie jak znikn¹ł to jakoœ to odczytałam - nie wiem - poprostu przestraszyłam się, żeby nas œmierć nie sięgnęła. Ach nie chcę już o tym myœleć :?

Cytat: "Dorota77"
Anielko makijaż jest taki ładny i delikatny, bardzo pasuje do ciebie

Dziękuję Dorotko p. Lena pewnie będzie zachwycona, że Tobie również podoba się jej dzieło :wink:

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #366 dnia: 27 Lipca 2006, 20:54 »
Anielko i jak tam wybór tortu???
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #367 dnia: 27 Lipca 2006, 23:21 »
Anielko - będziesz niedługo żonką, nie myśl o takich przykrych sprawach...
Ja Ciebie rozumiem, bo też tak mam - kocham mojego męża i nie wyobrażam sobie życia bez niego...ale takie myśli nie zmienią nic oprócz Twojego samopoczucia...
Uszy do góry - kochasz i jesteś kochana  :mrgreen:  SZCZĘŚCIARA  :mrgreen:  :serce:

Offline Anielka

• maniak
« Odpowiedź #368 dnia: 28 Lipca 2006, 08:48 »
Anitko byliśmy wczoraj z Darusiem w "Domowej" i okazało się, że jest przerwa urlopowa i dopiero od dziś cukiernia będzie znów czynna. Byliśmy też u Woźniaka i przedstawiono nam takie warunki:
 -jesli bierzemy jeden smak z przybraniem ślubnym na stelażu to płacimy 27 zł/kg plus kaucja za stelaż 300 zł.
- jesli będziemy chcieli tort owocowy ze standardowym przybraniem tzn, zamiast kwiatków będa jakies tam owoce typu brzoskwinie wiśnie itp. to płacimy 22 zł/kg plus kaucja za stelaż,
- jeśli wybierzemy tort w kilku smakach z przybraniem ślubnym to płacimy 35zł/kg plus kaucja za stelaż.

Tak to wygląda. Dziś dowiemy się co zaproponują nam w Domowej.

Dziś też spotykamy się z szefem kuchni - wczoraj minęliśmy się z nim - jak przyjechaliśy to okazało się, że dopiero co poszedł do domu. Póki co to mamy 70 osób na wesele - nie wiemy czy będzie więcej, bo kilka osób jeszcze się nie zdecydowało - tzn. te kilka to jest 11 (już zaczynam się na nich denerwować)

Cytat: "asia"
Uszy do góry - kochasz i jesteś kochana  SZCZĘŚCIARA

:mrgreen:  :serce: miłość jest wspaniała, prawda Asiu :wink:

Offline Anielka

• maniak
« Odpowiedź #369 dnia: 28 Lipca 2006, 08:58 »
Poza tym byłam wczoraj w salonie sukien ślubnych "Anna Janex" na Niebuszewie i muszę przyznać, ze jest tam ogrom dodatków do sukien no i ślicznych sukien też jest od groma - kupiłam sobie kwiata na dół sukni (szukałam wszędzie w centrum, a tam udało mi się znaleźć to czego szukałam) :wink:

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
« Odpowiedź #370 dnia: 28 Lipca 2006, 10:02 »
Cytat: "Anielka"
Poza tym byłam wczoraj w salonie sukien ślubnych "Anna Janex" na Niebuszewie i muszę przyznać, ze jest tam ogrom dodatków do sukien no i ślicznych sukien też jest od groma - kupiłam sobie kwiata na dół sukni (szukałam wszędzie w centrum, a tam udało mi się znaleźć to czego szukałam)

A może nam go zaprezentujesz?  :wink:
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline Anielka

• maniak
« Odpowiedź #371 dnia: 28 Lipca 2006, 10:15 »
Cytat: "nadzieja"
A może nam go zaprezentujesz?

A pewnie, że tak - właœnie wczoraj odebraliœmy aparat z naprawy i będziemy musieli go dziœ sprawdzić więc jakieœ fotki pstryknę :wink:

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #372 dnia: 28 Lipca 2006, 11:59 »
Anielko makijaż prześliczny, bardzo do Ciebie pasuje :)

Czekam na zdjęcie kwiata :mrgreen:

Offline Anielka

• maniak
« Odpowiedź #373 dnia: 31 Lipca 2006, 09:19 »
Cytat: "Ecia"
Anielko makijaż prześliczny, bardzo do Ciebie pasuje

Dziękuję Eciu :wink:

Do ślubu zostało 15 dni

Wczoraj spędziłam miły dzionek z rodzinką przy grillu. Omawialiśmy ostatnie ślubne sprawy. Moja mama stwierdziła, że musi sobie uszyć suknię, bo komplet, który wcześniej kupiłyśmy będzie miała "na przebranie". Coś jej chodzi po głowie na ramiączkach z bolerkiem.

My z Darusiem idziemy dziś do kucharza. Ostatecznie ustalić menu. Torta zamówiliśmy u Woźniaka i chlebek weselny również :wink:
Kwiata od sukni muszę poprawić albo oddać do reklamacji, ale raczej przyszyję - jest taki trochę "chybotliwy" i boję się, aby nie odleciał podczas weselnych pląsów.

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #374 dnia: 31 Lipca 2006, 22:16 »
Anielko i jak tam z ,,Domową"????

Offline Anielka

• maniak
« Odpowiedź #375 dnia: 1 Sierpnia 2006, 08:45 »
Lea zdecydowaliœmy się na torta od WoŸniaka. Byliœy w Domowej, ale pani była jakaœ taka mało zainteresowana nami. Tak jakby jej nie zależało, czy chcemy zamówić torta czy nie. Powiedziała nam tylko tyle, że kg tortu - obojętnie jakiego kosztuje 29 zł, do tego koszt dowozu 30 zł plus kaucja za stelaż 400 zł. W efekcie zamówiliœy torta u WoŸniaka - bita œmietana smak truskawkowy w cenie 27 zł/kg. Dowóz gratis, kaucja za stelaż 300 zł. A race do torta kupimy sobie sami. Aha i płacimy dodatkowo za zywe rózyczki na torcie w cenie 2,5 zł/szt.

Zostało równiutkie dwa tygodnie do œlubu. A ja dziœ w nocy miałam sen - drugi sen œlubny. Œniło mi się, że pojechałam po żonę kuzyna i ich dzieci, aby ich przywieŸć na wesele. Po przybyciu na miejsce zobaczyłam, że kuzynka jeszcze jest nie gotowa, więc mówię do niej "to ja w tym czasie pójdę po Artura" (tylko, że mój kuzyn zmarł w czerwcu). Poszłam w jakieœ nieznane miejsce - bardzo ładne, ale zupełnie mi nie znane. Nagle zobaczyłam kuzyna już gotowego na wesele - w gajerku, odstawiony jak nigdy. Złapałam go pod ramię i powiedziałam, że pomogę mu dojœć do auta (zmarł w wyniku urazu głowy, więc myœlałam, że głowa musi go boleć), a on mi powiedział, że czuje się œwietnie i nic mu nie jest, ale i tak trzymałam go za ramię. Otworzyłam drzwi do auta i patrzę a w œrodku s¹ też moi dziadkowie. Wsiedliœmy wszyscy do auta - ja, kuzyn z żon¹ i dziećmi i spojrzałam na zegarek była godz. 19.10 - pomyœlałam, że muszę się spieszyć, bo jeszcze jestem nie uczesana i muszę sobie kwiatów z ogrodu narwać, bo nie mam bukietu do œlubu. Po czym się obudziłam i strasznie głowa mnie bolała i ciężko było mi potem zasn¹ć.

Offline Marcysia
  • bywalec
« Odpowiedź #376 dnia: 1 Sierpnia 2006, 09:43 »
Może w ten sposób [śniąc sie Tobie], chcieli CI przekazać, że są z Toba, myślą o Tobie i opiekują sie Toba :) Myśle, ze własnie tak było.
 Powiem Ci, ze moj Tomek cały czas czeka na znak od babci, która zmarła chyba 3 lata temu. Mówi, zeby chociaz w snie przyszła i powiedziała, ze u niej wszystko ok. Byłby bardzo szczesliwy ...

btw. Bardzo ładny makijaz :) Superowo :)

Zapraszam do mojego odliczanka :)

Offline Anielka

• maniak
« Odpowiedź #377 dnia: 1 Sierpnia 2006, 10:05 »
Cytat: "Marcysia"
Bardzo ładny makijaz

Dziękuję Marcysiu i serdecznie witam Cię w moim w¹tku :D Jest mi bardzo miło, że tu do mnie zajrzałaœ.

Dziœ mamy pierwsz¹ lekcję tańca :wink:  ciekawe jak to będzie :) a o 15 idę na próbn¹ fryzurę :wink: Wezmę aparat i jakies fotki strzelę :wink:

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #378 dnia: 1 Sierpnia 2006, 12:46 »
Anielka dobry wybór z tortem
my też zrezygnowaliśmy z Domowej
a torcik od Woźniaka był pyssssssssssszny

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #379 dnia: 1 Sierpnia 2006, 13:07 »
Anielko koniecznie zrób fotki fryzurki :) Na lekcji tanca napewno pójdzie świetnie i bedziecie szalec na maxa :)  co do snu to napewno twoi bliscy przekazali Ci że są  tobą i coeszą sie twoim szczęściem :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #380 dnia: 1 Sierpnia 2006, 13:09 »
Anielko, nie przejmuj się snem, ja myśle, że to dobry znak. Nikt tak do końca nas nigdy nie opuszcza, jak długo pamięć o nim żyje w naszym sercu :)
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline Anielka

• maniak
« Odpowiedź #381 dnia: 1 Sierpnia 2006, 13:52 »
Cytat: "agulkaaa"
Anielka dobry wybór z tortem

Dziękuję Agulkoo :wink:

Cytat: "madziulek"
Anielko koniecznie zrób fotki fryzurki

Zrobię Madziulku :wink:

A co do snu Madziulku i Azzurko, to jestem pewna, że jest to dobrze wróż¹cy sen :wink:

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #382 dnia: 1 Sierpnia 2006, 17:52 »
Anielko ja będę miała ten sam smak tortu,....bo też zdecydowałam sie na Woźniaka (ta pani w Domowej....idealnie to opisałaś..)- Wybrałaś tort z żywymi różami?? Ja zamiast żywych będę mieć lukrowe

Offline Anielka

• maniak
« Odpowiedź #383 dnia: 2 Sierpnia 2006, 08:29 »
Tak Lea wybrałam tort ten chyba 4-5 w kolejności z katalogu - taki biały z różowymi różyczkami :wink:  Mamy Lea bardzo podobny gust :lol:

Wczoraj byliśmy na pierwszej lekcji tańca. Poszło nam nawet nieźle, ale chyba ja będę musiała prowadzić, bo mój Daruś jest sztywny do tańca i nóżki jednak ma stworzone do kopania piłki, a ja do tańca. Lekcja tańca tak mi się spodobała, że chętnie zaczęłabym chodzić na jakiś roczny kurs :wink: aby nauczyć się różnych układów :D

Byłam też na próbnym uczesaniu, ale nie podobam się sobie w takim uczesaniu. Mam kapustę na głowie :(

Offline Anielka

• maniak
« Odpowiedź #384 dnia: 2 Sierpnia 2006, 09:06 »
A to fotki mojej "kapuścianej" fryzury

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #385 dnia: 2 Sierpnia 2006, 10:27 »
Anelko, generalnie bardzo mi się podoba, ale może nad czołem loczki zaczesać na bok? Chyba byłoby Ci dobrze z grzywką :)

Offline Anielka

• maniak
« Odpowiedź #386 dnia: 2 Sierpnia 2006, 10:34 »
Azzurrko  :wink:  jesteœ bardzo miła i dziękuję Ci za komplement, ale wiesz mi jakoœ ta fryzura nie leży - fryzjerka rozczesała mi moje loki i dopiero upinała mi na głowie - w efekcie powstało siano - mówiła, że na œlub to mi to wszystko wygładzi i dogra, ale i tak mi się nie podoba - chyba wolę jednak własne loki upięteu góry i wpuszone na plecy niż tak¹ typow¹ kapustę. Dziœ idę do innej fryzjerki. W najgorszym przypadku uczeszę się sama :|

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #387 dnia: 2 Sierpnia 2006, 10:36 »
Masz rację, jeżeli źle się czujesz, to sparwdź inną fryzjerkę. Gdybym aj miała loki, to też bym się sama uczesała ;)

Offline Anielka

• maniak
« Odpowiedź #388 dnia: 2 Sierpnia 2006, 10:41 »
Cytat: "azzurra"
Chyba byłoby Ci dobrze z grzywką

Tak Azzurko - chciałabym mieć loki wypuszczone lekko na boki czoła, bo mam kwadratowe czoło i wszystkie włosy do góry nie wyglądają u mnie za dobrze.

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #389 dnia: 2 Sierpnia 2006, 10:43 »
Tył fryzury rzeczywiście wygląda nieciekawie :(