Autor Wątek: Sucha skóra!!!  (Przeczytany 31638 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
Sucha skóra!!!
« dnia: 9 Stycznia 2006, 16:43 »
Czy ktoś z was ma problem suchej skóry??? No oprócz mnie oczywiście:) Najgorzej jest po myciu, myję twarz wodą i żelem nawilżającym, ale mimo tego, po umyciu skóra twarzy jest ściągnięta i muszę nałożyć tonę kremu, żeby nie czuć tego dyskomfortu. Pod koniec dnia też jest trochę "podsuszona", zmieniłam podkład, bo myślałam, że to jego wina, używam teraz podkłądu Astora i troszkę lepiej. Ale jeśli ktoś z was zna dobre kremy albo maski do skóry suchej to chętnie poczytam:)

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
Sucha skóra!!!
« Odpowiedź #1 dnia: 9 Stycznia 2006, 22:41 »
ja tez miałam suchą skóre i zmieniłam krem na "bambino" pomogło :)

uzywałam go przez jakies 3-4 miesiące i teraz znowu zmieniłam na inny
bo ponoć kremy trzeba co jakis czas zmieniać

Offline ~monika~

• Chuck Norris
Sucha skóra!!!
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Stycznia 2006, 10:17 »
Agulkaaa,  ja też kupiłam sobie Bambino i zaczynam stosować, bo to w końcu krem dla dzieci i powinien być łagodny i zobaczymy czy u mnie będą efekty. Dzięki za odpowiedź:)

Offline evee

• użytkownik
  • **
Sucha skóra!!!
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Stycznia 2006, 16:26 »
nie wiem ale ja nie ufam kremowi Bambino jako kremowi do twarzy, bo wydaje mi się że zawiera talk... ale moze mi się wydaje. ja też mam suchą skórę i wiem co wzmaga uczucie ściągania - proponowałabym ci zamienić żel do twarzy na tonik do skóry wrażliwej - koniecznie nawilżający - on też oczyszcza, a żel używać co parę dni. ja tak robię i jest lepiej-myję twarz tylko wodą, potem tonikiem albo mleczkiem (np. Garnier -rewelacja)  oj to chyba reklama :oops:  :ban:  . Poza tym bardzo mi odpowiada krem na zimną pogodę, lub jakiś odżywczy (mój typ na razie to Avon, ale jest ich wiele). I oczywiście podkład nawilżający - to podstawa szczególnie na zimną pogodę. To moja metoda :D może zaraz jakaś kosmetyczka mnie zjedzie.....hihi :oops:  :mrgreen:

Offline ~monika~

• Chuck Norris
Sucha skóra!!!
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Stycznia 2006, 17:40 »
Juz nie używam Bambino, była poprawa ale na krótko. Ja wiem, że lepiej z tymi wszystkimi mleczkami i tonikami ale prawdę mówiąc jestem ,leń i nie chce mi się bawić w zmywanie, potem tonizowanie. Jeśli chodzi o firmę, którą zasugerowałaś (jako pierwszą:)) to kupiłam sobie maseczkę do skóry suchej, supernawilżającą i efekt jest natychmiastowy ale niezbyt długotrwały, więc pewni i inne kosmetyki z tej serii warte są wypróbowania. A do Avonu się zraziła, bo podkład z tej firmy to mi spustoszenie na twarzy poczynił.
Ale dziękuję za radę.

Offline evee

• użytkownik
  • **
Sucha skóra!!!
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Stycznia 2006, 17:51 »
ojej to musisz mieć naprawde wrażliwą tą skórę... przykro mi że nie mogłam pomóc. proponowałabym jeszcze kosmetyki dla wrażliwych z serii AA czy Eris... próbuj do skutku :D
Pozdrawiam

Offline ~monika~

• Chuck Norris
Sucha skóra!!!
« Odpowiedź #6 dnia: 20 Stycznia 2006, 18:14 »
NO tak, wrażliwa to ona jest ale nie zawsze tak było. Nie wiem czy to się zmieniło bo np. używałam złych kosmetyków czy to tak z wiekiem :) Będę próbować dalej, nie mam wyjścia, pocieszam się tym, że w lecie jest o niebo lepiej.
Również pozdrawiam:)

Offline Molunia

• entuzjasta
Sucha skóra!!!
« Odpowiedź #7 dnia: 20 Stycznia 2006, 19:09 »
Moim zdaniem koniecznie musisz przestać myc twarz wodą. Ja tez byłam leń ale w końcu się przyzwyczaiłam. To przede wszystkim woda chlorowana Ci wysusza a do tego jeszcze zimowa pogoda. Wieczorem makijaż zmywaj mleczkiem a potem na koniec tonikiem aby zmyć resztki mleczka (mnie z regóły wystarzają cztery płatki), rano zaś przemyj twarz tylko tonikiem. Spróbój z na pewno zobaczysz poprawę. Tylko bądź konekwentna co najmniej pzez 2 tyg. Poza tym dobry i bardzo tani krem firmy Ziaja z kozim mlekiem (uzywaj go na noc bo bardzo tłusty) ale doskonale łagodzi podrażnienia.
Fantastyczna maska (naprawde rewelacja) jest firmy Thalgo lecz to już górna półka i ceny są wysokie ok. 100 zł (można kupić tylko w salonach kosmetycznych)

Offline groszek
  • maniak
Sucha skóra!!!
« Odpowiedź #8 dnia: 20 Stycznia 2006, 19:52 »
Wiecie... naprawdę nalezy przestać myć twarz mydłem. Chyba, że rzeczywiście się gdzieś umorusamy w kurzach i brudzie. Woda ściąga i wysusza niesamowicie.
Ja używam krem z avonu "mleko z miodem". Działa cudownie.

Offline Molunia

• entuzjasta
Sucha skóra!!!
« Odpowiedź #9 dnia: 20 Stycznia 2006, 20:31 »
Tak na marginesie my możemy tutaj podawac różne kremy ale każdemu z nas będzie co innego pasować więc to co piszemy to tylko sugetie co nam pasuje a jeśli innym nie podchodzi to nie znaczy że jest złe tylko po prostu nie do końca nam służy

Offline ~monika~

• Chuck Norris
Sucha skóra!!!
« Odpowiedź #10 dnia: 20 Stycznia 2006, 20:45 »
Dzięki za wszystkie propozycje i porady. Pewnie trzeba będzie się wziąć za siebie i kupić mleczko i tonik, przynajmniej do lata. A krem znalazłam dobry, bardzo tani (małe opakowanie), nazywa się Active 90 z żeńszeniem i alantoiną, kosztuje całe 3 zł :) i jest bardzo dobry dla mojej biednej twarzyczki,nie ma tego koszmarnego uczucia ściągnięcia, jest półtłusty i mimo, że zaraz po nałożeniu świecę się jak ....:) to po chwili się wchłania ale nie tak żeby skóra znów była sucha. Już jakiś czs go używam i jest ok.

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Sucha skóra!!!
« Odpowiedź #11 dnia: 20 Stycznia 2006, 20:51 »
Ja używam Avon brzoskwiniowo-migdałowy. Jak dla mnie jest baardzo dobry. :)

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline ~monika~

• Chuck Norris
Sucha skóra!!!
« Odpowiedź #12 dnia: 20 Stycznia 2006, 21:17 »
No właśnie, ile buź tyle potrzeb. Ja mam do Avonu awersję, właściwie przez podkłady, ale jakoś ta siłą rzeczy nie sięgam już po nic. A moja mama jest konsultantką :) No ale wierzę, że dla innych mogą być dobre, jak najbardziej.

Offline Molunia

• entuzjasta
Sucha skóra!!!
« Odpowiedź #13 dnia: 20 Stycznia 2006, 21:20 »
Acha jak masz sucha cere to używaj podkładów takich lekkich płynnych no i koniecznie na mróz puder sypki bo to robi taka "ochronna kołderkę".
Nie używaj podkładów w kompakcie czy też w sztyftach ani takich mocno kryjących (mają tendencje do wysuszania)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Sucha skóra!!!
« Odpowiedź #14 dnia: 20 Stycznia 2006, 21:52 »
Czytam i czytam ...i czuje podstep :D chyba mam zabrac głos ? Tak ? hihih
A więc !
Cięzko jest ocenić stan skóry po samym opisie  , trzeba ją dotknąć i poogladać .
Zamiast żelu do twarzy można używać mleczka lub śmietanki specjalnej do cery suchej . Głownym powodem , ze ta skóra się ściąga po umycieu jest woda i zły preparat do demakijażu . Po dokładnym umyciu twarzy dobrze jest stonizować ją tonikiem różnież nawilżającym a następnie wklepać odpowiedni do niej krem na noc , też nawilżający :D
Zimą skóra potrzebuje specjalnej pielęgnacji ponieważ jest narażona na wiatr , mróź i śnieg . Są to czynniki które powodują przesuszanie się skóry twarzy . Kolejnym wysuszaczem jest kaloryfer , którego zimą używa się codziennie do ogzrewania domków .
Na dzień i na noc dobrze jest używać różnych kremów : na noc nawilżający a na dzień ochronny specjalny na zimę . Nie jest dobrze stosować na dzień na mróz kremu nawilżającego , ponieważ jak sama nazwa mówi ,że nawilża czyli ma w sobie "wode" a  jak woda zachowuje sie na mrozie ? To chyba każdy wie-zamarza , a z tym wiąze sie pekanie naczynek i wysuszanie skóry !
Skóra sucha może mieć też popękane naczynka i wtedy również trzeba stosować inny krem .
 Skórą suchą mozemy również nazwać skórę tłustą bo i tak się często zdaza ze skóra która jest tłusta przesusza się .
Najlepiej aby dobrać kremik do skory trzeba ją poprsostu zobaczyć .
Nie doradzę też kremu konkretnej firmy ponieważ kazda z nas ma inna skóre ktora reaguje inaczej na te same kosmetyki ! Dla jednej moze być rewelacyjny krem X a inna z nas moze uczulać . Aby dobrać odpowiedni krem najlepszym sposobem jest pozbieranie ze sklepów lub aptek próbek kremów i ich przetestowanie .
Dobrym sposobem usuniecia martwego naskórka jest tez "piling" który wykonujemy zaleznie od rodzaju i kondycji skóry . Czesto w sklepach mozemy kupic peelingi które mozemy uzywac nawet co pare dni . Peeling spowoduje ze usuniety naskorek odsloni i oczysci nasze pory i dzieki temu krem bedzie sie wchlanial glebiej w skóre .
Gdy juz tak sobie ladnie przyszykujemy skore mozna na nią nalozyc maseczke która ją odpowiednio nawilży , odzywi lub zregeneruje itd.
Po masce zazwyczaj juz nie potrzeba nakladac kremu , bo wiekszosc masek zawiera w sobie duzo mikro i makro elementow i takich tam substancji :D potrzebnych do zdrowego wygladu .
A teraz na temat kremu Bambino . Jest to krem przeznaczony do skóry dzieci która od skory osoby dorosłej bardzo sie rozni . Zadaniem tego kremu jest ochrona ciałka a nie jego nawilzanie czy tam odzywianie. Moze zaczne od tego ze kremy sa robione zazwyczaj na bazie naturalnej czyli pochodzenia zwierzeego lub roslinnego , chodzi mi tu o tłuszcze , lub na wazelinie. Substancje pochodzenia naturalnego włchłaniają sie w skóre a sztuczne nie . Kremiki bambino jak i wiekszosc dzieciecych jest robiona na wazelinie , z czego wniosek ze sie nie wchlaniaja . Tak samo jak krem nivea oczywiscie ten zwykly(robilam go w szkole :D ) tez sie nie wchlania a tylko ochrania np.przed mrozem czy innymi zewnetrznymi szkodliwymi substancjami .
Na suchośc skóry moze tez wplywac tryb zycia -papieroski , alkohol , kawaka czy leki lub tez nawet jedzonko .
Pora zimowa nasza skora powinna byc pod troskliwa ochrona bo z kazdej strony jest narazona na wysuszanie-ogrzewanie w domku , mróz , wiatr i ogrzewanie w samochodzie . Tak wiec aby byla zdrowa i ladnie wygladala nalezy stosowac do demakjazu , najlepiej mleczka i toniku nastepnie odpowiedni kremik .
Panowie rowniez powinni dbac o swoja skore , nie tylko paianka i plyn po goleniu . Pomimo tego ze skora naszych panów jest grubsza o jakies 25% i starzeje sie pozniej rowniez potrzebuje kremików i maseczek .
uff juz nie mam sily :D

Dziekuje za wysłuchanie-5 zł się należy...podaje numer konta
258905-523=023-08-59-2384-0 :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline ~monika~

• Chuck Norris
Sucha skóra!!!
« Odpowiedź #15 dnia: 21 Stycznia 2006, 10:05 »
Hahaha, taka wyczerpująca odpowiedź i tylko 5 zł :):):) Bardzo dziękuję za bogaty w treści wykład, z którego wnioskuję, że masz zacięcie zawodowe albo hobbystyczne w tej dziedzinie (jeszcze was wszystkich dobrze nie znam). Przekonałaś mnie elu do stosowania mleczka i toniku i jak tylko wyjdę dziś na zakupy to kupię sobie te akcesoria i będę się zmuszać do zmywania, ścierania, tonizowania, wklepywania, peelingowania.
Dzięki Pozdrawiam

Offline Molunia

• entuzjasta
Sucha skóra!!!
« Odpowiedź #16 dnia: 21 Stycznia 2006, 18:35 »
Przez pierwszy tydzień będzie szło łatwo, potem ciężko a potem to już rutyna :), znam to z autopsji.
ja teraz codziennie zmywam mleczkiem a tylko czasami jak wrócę z imprezy mocno zmęczona to wtedy okazjonalnie umyję twarz wodą z żelem do mycia ...... ale tylko okazjonalnie :)

Offline ~monika~

• Chuck Norris
Sucha skóra!!!
« Odpowiedź #17 dnia: 21 Stycznia 2006, 18:55 »
No właśnie, myślę, że takie dyspenzy poimprezowe są dopuszczalne :):):)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
Sucha skóra!!!
« Odpowiedź #18 dnia: 21 Stycznia 2006, 21:05 »
Cytat: "~monika~"
masz zacięcie zawodowe albo hobbystyczne w tej dziedzinie

jestem kosmetyczka i zawsze moge wam cosik doradzic :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline ~monika~

• Chuck Norris
Sucha skóra!!!
« Odpowiedź #19 dnia: 22 Stycznia 2006, 11:31 »
jestem kosmetyczka i zawsze moge wam cosik doradzic

No, to tłumaczy znajomość dziedziny :) Kupiłam wczoraj wedle zaleceń tonik i mleczko z serii AA Oceanic dla skóry wrażliwej i skłonnościami do alergii i od wczorajszego wieczora wklepuję i tonizuję. Napiszę za jakiś czas jakie efekty.
Pozdrawiam cieplutko!

Offline ~monika~

• Chuck Norris
Sucha skóra!!!
« Odpowiedź #20 dnia: 24 Stycznia 2006, 16:02 »
No i są pierwsze efekty. Po mleczku i toniki AA Oceanic skóra jest mięciutka i dobrze nawilżona, to bardzo dobrze jak na ten koszmarny czas palących kaloryferów.

Dzięki dziewczyny za wskazówki!!!!!

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
Sucha skóra!!!
« Odpowiedź #21 dnia: 24 Stycznia 2006, 18:04 »
No widzisz ...czasami wystarczy sie kogoś podradzić !!! Zawsze się znajdą jakieś rozwiązania :D

Offline Kalether
  • nowicjusz
  • *
Sucha skóra!!!
« Odpowiedź #22 dnia: 24 Stycznia 2006, 18:25 »
Elu masz dar przekonywania  :D
Mam podobny problem z przesuszoną cerą dlatego wielkie dzięki za wskazówki   :Daje_kwiatka:  Żegnaj wodo z żelem- witaj mleczko!

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
Sucha skóra!!!
« Odpowiedź #23 dnia: 24 Stycznia 2006, 18:32 »
Mozemy w tym temacie zrobić kącik porad :D Macie pytania pytajcie :D

Offline Kalether
  • nowicjusz
  • *
Sucha skóra!!!
« Odpowiedź #24 dnia: 24 Stycznia 2006, 18:49 »
Nie wiem czy wiesz na co sie piszesz Elu HIHIHIHI :D
To grozi zalewem Twojej skrzynki pocztowej, nieprzespanymi nocami i wyższymi rachunkami za prąd z tytułu nieustannego używania komputera i internetu. Radzę podnieść stawkę za poradę :wink:

Offline ~monika~

• Chuck Norris
Sucha skóra!!!
« Odpowiedź #25 dnia: 24 Stycznia 2006, 23:58 »
Cytat: "ela"
Mozemy w tym temacie zrobić kącik porad  Macie pytania pytajcie

Ależ proszę bardzo :), pytań nigdy dość, a wiadomo, kto pyta, nie błądzi :):):)
Co na paskudne cienie pod oczami??? Podkreślam od razu, że mam je od zawsze, taka podobno moja uroda, jeśli nałożę tylko podkład to i tak je widać, a korektora używałam jednego z Avonu, ale strasznie wysuszał skórę i nie krył dobrze. Amoże coś innego niż korektor, a jeśli to jedyny sposób na cienie, to jaki jest najlepszy?

Liczę na równie udane porady, jak w sprawie wcześniejszej :)

Pozdrowionka w ten mroźźźźźny wieczór.

Offline groszek
  • maniak
Sucha skóra!!!
« Odpowiedź #26 dnia: 25 Stycznia 2006, 14:21 »
O.. to to to.. cienie pod oczami! Co z nimi robic?? Odzywiam sie dobrze, wysypiam sie, nie palę, nie piję kawy, nie mam pasożytów (tak mi się wydawa  :? ) ale mam cienie i to przy raczej ciemnej karnacji.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Sucha skóra!!!
« Odpowiedź #27 dnia: 25 Stycznia 2006, 14:43 »
można spróbować kremu rozjaśnijącego do wrażliwej skóry wokół oczu :roll:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
Sucha skóra!!!
« Odpowiedź #28 dnia: 25 Stycznia 2006, 19:52 »
Krem rozjaśniający zazwyczaj nie pomaga  , ponieważ większość sinców to nie jest przebarwienie skóry ! Są oczywiscie kremy rozjaśniające lecz większośc z nich jest przeznaczona do dojrzałej cery ! Taki krem powinien zawierać witaminę k i c .
Cienie pod oczami zazwyczaj występują o osób które palą , nie wysypiają się , lub też za dużo spią duzo czasu spedzają przed komputerem , żle się odżywiają  !! Innym powodem cieni  jest też poprostu " taka uroda" , lub cienka skóra która i tak w tym miejscu jest cienka a zwiekiem jeszcze bardziej robi sie ciensza i poprostu widać całą sieć naczyń .
Możecie zacząć od picia większej ilości wody która oczyszcza organizm i wypłukuje z niego szkodliwe substancje , przez co ogólnie cera staje się zdrowsza ! Rownież można masować to miejsce od kacika zewnętrznego do noska i wten sposób "przepycha się " złogi limfy które gromadzą się w tym miejscu :D
Można robić sobie okłady na oczka raz zimne raz ciepłe z świetlika , lipy lub kopru włoskiego .
Przy makijazu musisz uzywac korektorów rozswietlających skóre , ktore bedą odbijały swiatło , przez co skóra bedzie sie wydawać jaśniejsza .
Pisze troche bez składu i ładu ale chce wszytsko napisac co wiem i mi to nie wychodzi :D Narazie  musze uciekac cos sjesc bo umre z głodu potem cos jeszcze dopisze :D

Offline ~monika~

• Chuck Norris
Sucha skóra!!!
« Odpowiedź #29 dnia: 25 Stycznia 2006, 20:21 »
Ok elu :) Jak już coś zjesz to poleć dobre i skuteczne korektory rozświetlające. Plosię ;)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
Sucha skóra!!!
« Odpowiedź #30 dnia: 25 Stycznia 2006, 20:39 »
PRZYCZYNY
-kawka
-papieroski
-długie siedzenie przed komputerem
-nie wysypanie się
-zła dieta
-niektóre choroby np.chora watroba lub nerki
-za długie spanie
-naturalne przebarwienia związane z cienka skórą(najczęstsze)
-źle wietrzone pomieszczenia
-przemęczenie
SPOSOBY
-lekki masażyk z zewnętrznego kącika do noska
-kremy z witaminą K , C , arniką
-płatki kolagenowe
-okłady na zmianę zimne i ciepłe robione z ziółek lub herbaty
-sen
-picie większej ilości wody
-korektor rozświetlający
-maski z alg , maski chłodzące , łagodzące
-położone na 10 minutek zimne łyżeczki schłodzone w lodówce
:D

Offline ~monika~

• Chuck Norris
Sucha skóra!!!
« Odpowiedź #31 dnia: 25 Stycznia 2006, 20:51 »
Dzięki, będziemy próbować pozbyć się dziadostwa :)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
Sucha skóra!!!
« Odpowiedź #32 dnia: 25 Stycznia 2006, 20:53 »
Oj naprawdę cięzko jest coś polecić , coś konkretnego . Każdy ma inny odcień sinców więc i dla każdego inny korektor ! I inna firma ! Idz poprostu do sklepu i potestuj korektory , ja nie widze lepszego rozwiązania ! Dobrze maskują korektory w kolorku żółtym , ale niestety u nas raczej są dostępne tylko kolory skóry . Można też znaleśc w sklepie korektory przeznaczone tylko i wyłącznie pod oczy , na przebarwienia i since .

Na tych stronach mozecie dostać darmowe próbki kosmetyków :D:D:D:D:D:D:D:D

http://194.246.124.154/KlubDove/
http://www.iwostin.pl/stala;klientka
http://eu.itsmybody.com/phppages/parser.php?path=%2Fnf_index.html&country_id=48

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
Sucha skóra!!!
« Odpowiedź #33 dnia: 25 Stycznia 2006, 21:24 »

Offline ~monika~

• Chuck Norris
Sucha skóra!!!
« Odpowiedź #34 dnia: 25 Stycznia 2006, 21:46 »
już wypełniłam formularz :)

Offline agnieleczka13

• użytkownik
  • **
  • co przyniesie nowy dzień:)
  • data ślubu: 04.10.2014
Odp: Sucha skóra!!!
« Odpowiedź #35 dnia: 14 Maja 2014, 15:11 »
musisz olejować skorę
carpe diem

Offline nowakmagdalena
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 23 Czerwca 2014, 12:01 »
Ja polecam olej kokosowy, jest najlepszy!! (i można go zjeść)

Oraz kosmetyki Tołpy, trochę droższe ale skuteczne, szczególnie balsam ujędrniający.

Offline Megumi
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #37 dnia: 3 Lipca 2014, 10:35 »
Dla mnie świetny jest krem ochronny bambino oraz balsamy z Neutrogeny.

Offline agnieleczka13

• użytkownik
  • **
  • co przyniesie nowy dzień:)
  • data ślubu: 04.10.2014
« Odpowiedź #38 dnia: 29 Grudnia 2014, 08:06 »
ja mam atopowa skóre i szczegolnie zimą łuszczy mi sie jak u ryby :/ co drugo dzien robie peeleing kawowy oraz uzywam organicznego kremu  .  Jest jakby troszke lepiej po miesiacu stosowania
« Ostatnia zmiana: 19 Sierpnia 2015, 09:52 wysłana przez Maja »
carpe diem

Offline kulik86
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30-05-2015
« Odpowiedź #39 dnia: 22 Stycznia 2015, 14:47 »
Może warto jest zainteresować się kosmetykami do skóry atopowej?
hxxp: pieknojestwtobie. com/pielegnacja-skory-atopowej-podraznionej/

Offline HankaS

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 23.05.2015
« Odpowiedź #40 dnia: 2 Lutego 2015, 14:03 »
Na suchą skórę dobrze jest wybrać kosmetyki z mocznikiem w składzie;) ja też wypróbowałam wiele specyfików i dopiero mocznik dał radę;D
Poszukuj. . .

Offline alewesele
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.09.2017
  • Ślub w: Gościniec Beskid
East Garden- kosmetyki naturalne sklep - Sucha skóra!!!
« Odpowiedź #41 dnia: 8 Sierpnia 2016, 12:12 »
East Garden mają świetne naturalne kosmetyki nawilżające, nawet do skóry wrażliwej. Kosmetyki organiczne, godne polecenia dla suchej skóry to na przykład krem "Baikal Herbals". Miałam i szczerze polecam ;)
Powodzenia w szukaniu! :)
« Ostatnia zmiana: 9 Sierpnia 2016, 14:29 wysłana przez zibi »

Offline ZuzaNowak
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13.05.2012
  • Ślub w: Zabrze
« Odpowiedź #42 dnia: 8 Września 2016, 10:30 »
ja mam bardzo suchą skórę. Używam kremu nivea so soft, i kremu z barwy siarkowej. Odradzam duże ilości pudru(ściągają twarz) ale warto od czasu do czasu zrobić maseczkę nawilżającą. Raz zrobiłam z Rivala( te 2 za ok 2zł w Rossmanie) z oliwką i chyba tydzień nie musiałam używać kremu, serio ;d może spróbuj :) a do demakijażu jest super mleczko w Kauflandzie za 7zł z Boutique (czy jakoś tak) zielone, polecam bo jak zmywam tym makijaż to mam nawilżoną skórę od razu.

Offline pro_Malgorzata
  • nowicjusz
  • *
  • Ślub w: Warszawa
« Odpowiedź #43 dnia: 13 Kwietnia 2018, 12:44 »
Na moja skórę najlepiej działa krem głęboko nawilżający z Nivei. Do tego czasem robię sobie równie maski nawilżające. Domowej roboty maseczka z jogurtu naturalnego i miodu jest idealna. Spróbujecie sobie. Nic więcej nie trzeba tam dodawać.

Offline Gaja71

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: 7 Maja 2018, 15:19 »
krem z barwy siarkowej działa właśnie wysuszająco bo cała seria jest do cery trądzikowej i reguluje sebum. Mydło siarkowe bardzo wysusza cerę. Dla mnie kremy z Nivea już dawno straciły na znaczeniu przez skład. Wolę kremy dermatologiczne kupowane w aptece, nawilżają o wiele lepiej niż te kremy z Nivea

Offline ewaactiv
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.12.2019
  • Ślub w: Katowice
« Odpowiedź #45 dnia: 16 Września 2018, 17:51 »
olejek arganowy najlepszy

LINK USUNIETY
« Ostatnia zmiana: 16 Września 2018, 19:53 wysłana przez ~Ania~ »

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
« Odpowiedź #46 dnia: 12 Kwietnia 2019, 13:59 »
Na suchą skórę - nawilżenie, czyli woda, woda, woda + odpowiednia dieta + dobry krem + profesjonalne zabiegi w gabinecie. Ewentualnie suplementacja. I powinno być ok.

Offline malwina02
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: 29 Kwietnia 2019, 15:23 »
Ja miałam też dość duże problemy ze ściągniętą cerą i ogólnie bardzo suchą skórą. Ale wtedy postanowiłam zmienić kosmetyki, chociaż na krótki czas. Kupiłam nowe kremy, balsamy, płyny do demakijażu i maseczki. Akurat nie miałam czasu chodzić po drogeriach, więc kupiłam to wszystko w sklepie  i od razu zaczęłam używać. Faktycznie było warto, bo po kilku dniach już zauważyłam poprawę kondycji cery, przede wszystkim była bardziej nawilżona. Teraz jeszcze zostaję przy tych produktach, może po prostu już był najwyższy czas zmienić preparaty, do których już przyzwyczaiła mi się skóra i już zdecydowanie jej nie służyły...
« Ostatnia zmiana: 29 Kwietnia 2019, 20:15 wysłana przez zibi »

Offline Janeee

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.08.2020
  • Ślub w: Olsztyn
« Odpowiedź #48 dnia: 19 Czerwca 2020, 10:55 »
ja mam suchą skórę i okropne worki pod oczami i juz każdy domowy sposób próbowałam, jestem po kilku kremach i nadal szukam czegoś dla siebie, ale muszę się jeszcze porozglądać za czymś naturalnym.

Offline Mari_pastu
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: 22 Czerwca 2020, 13:56 »
Apropo naturalnych kosmetyków. Korzystacie z nich może? Pytam bo zastanawiam się nad zakupem paru kosmetyków stąd: SPAM. Myślę o tej aptece głównie dlatego ze mam do niej stosunkowo blisko, ale jeśli znacie jakieś lepsze apteki, albo może jakieś apteki internetowe to też możecie powiedzieć.
« Ostatnia zmiana: 22 Czerwca 2020, 14:06 wysłana przez zibi »

Offline aysha

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 03.07.2021
  • Ślub w: Kwidzyn
« Odpowiedź #50 dnia: 19 Sierpnia 2020, 09:54 »
nie do końca wiem czego dokładnie potrzebujesz, bo nie widzę co to za produkt, ale najlepiej by było sprawdzić na różnych aptekach i zobaczyć jakie są po prostu ceny.

Offline AndziaMax
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17.09.2021
  • Ślub w: Wrocław
« Odpowiedź #51 dnia: 16 Sierpnia 2021, 12:48 »
Miałam straszny problem z suchą skórą twarzy i żadne drogeryjne kosmetyki nie wchodziły w grę. Nawet oleje nie pomagały tylko zapychały pory i pojawiały się wypryski. Doszło do tego że przez 3 miesiące używałam tylko wody do mycia twarzy, bo miałam wrażenie że pali mnie skóra jak tylko użyję jakiegoś żelu czy pianki czy czegokolwiek innego. Trochę poczytałam i poszperałam w necie i znalazłam coś co nazywają "kosmetykami ekologicznymi". Dziwne bo cały czas sądziłam że to jest to samo co kosmetyki naturalne ale jednak różnice są. W skrócie: ekologia trochę mi pomogła aczkolwiek nie do końca ale jestem na dobrej drodze :)
« Ostatnia zmiana: 16 Sierpnia 2021, 14:35 wysłana przez zibi »

Offline Dagmara001
  • nowicjusz
  • *
  • Ślub w: Olsztyn
« Odpowiedź #52 dnia: 19 Sierpnia 2021, 09:40 »
hmm, olejek arganowy może ;) no i dobry krem nawilżajacy, mycie buzi jakimś delikatnym żelem a nie o zgrozo mydłem ;oo