Autor Wątek: Wesele w Hotelu Kur  (Przeczytany 6706 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Slawo
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.06.2009 r.
Wesele w Hotelu Kur
« dnia: 13 Grudnia 2008, 16:49 »
Witam,
Co sądzicie o Hotelu Kur w Olsztynie?
« Ostatnia zmiana: 13 Grudnia 2008, 19:10 wysłana przez liliann »

Offline niedzwiedzduzi
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 31.05.2008
Odp: Wesele w Hotelu Kur
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Grudnia 2008, 10:43 »
A ten Hotel już działa? :) Nie spodziewaj się odpowiedzi, bo nie wiem czy ktokolwiek tam już coś był w stanie zorganizować.  Nowe miejsce to zawsze spora doza niepewności.  Może być różnie, choć osobiście mam nadzieję, że powstało tam coś fajnego jako przeciwwaga dla kilku oklepanych i jadących tylko na marce miejsc.

Offline joannaM
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Grudnia 2008, 12:30 »
Zgooglowałam ten hotel no i rzeczywiście to coś bardzo młodego bo tylko dwa zdjecia znalazłam z adresem oraz zapytanie Slawo na innym forum.
A Sylwestra tam robią?
On 2011
Ona 2013

Offline niedzwiedzduzi
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 31.05.2008
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Grudnia 2008, 10:54 »
robią ale nie wiem jaki jest koszt, na stronie nie ma zbyt wielu szczegółów

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Stycznia 2009, 12:50 »
mój PM organizuje tam czasem firmowe spotkania dla klientów i bardzo sobie chwali - podobno jedzenie jest super i bardzo ładnie w środku ale co do wesel to tylko słyszałam, że sporo sobie liczą jak na taki młody hotel i są mało przyjemni przy kontakcie z przyszłymi parami młodymi (wyczytane na innym forum)

ale za to plaża podobno cudna  ;)

Offline manx
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21 sierpnia 2010
« Odpowiedź #5 dnia: 29 Stycznia 2009, 10:54 »
hej.  Ja się dowiadywałam o wesele w Kurze :) ceny mają kosmiczne za wesele.  Są 3 opcje cenowe: 150zł/os, 180zł/os i 220 zł/os.
Opcja 1 - 150 zł/os to obiad na wejście, kolejne danie ciepłe dopiero o godz 23 i potem o godz 1 lub 2 i to wszystko.  Do tego przystawki.  Nie pamietam jak z ciastam, owocami i napojami, ale powiem szczerze, że to kiepska oferta. .  :/
za 180zł/os dodają deser do głównego obiadu :| bynajmniej tak mi w skrócie babka mówiła. . .
o ofertę 3 - za 220zł/os się nawet nie pytałam bo mam wesele na ponad 100 osób. . .
Owszem jest tam ładnie, ale moim zdaniem takie ekskluzywne lokale biorą dużo od klienta, a dają mało od siebie.

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #6 dnia: 29 Stycznia 2009, 10:56 »
to faktycznie ładnie sobie liczą  :o

Offline siedemnastka4u
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 21 Września 2009, 17:39 »

cześć. byłam tam na początku czerwca na weselu znajomych Wadą było to że było mało jedzenia, człowiek cały dzien niejadł jedynie śniadanie bo myślał że coś dobrego zje na weselu a tu kiepsko,Zaraz ktoś powie to było się najeść w domu a za co młodzi zapłacili chyba ze to żeby goście się najedli.  No więc kontynuuje dalej.  Po kościele mała przekąseczka,po niej obiad jednak trzeba było na niego długo czekać, obsługa nie wyrabiała się z noszeniem talerzy, moim zdaniem powinni mieć jakiś wózek czy coś co by ułatwiło im podawanie dań.  Przy jednym stoliku się goście już zjedli a przy drugim jeszcze czekają na swoją porcje.  Po jakimś czasie po obiedzie, przyniesli na ok. 10 osób talerz sałatki greckiej a na drugim mały cienkie plasterki zrobionej wędliny z kurczaka czy z czegoś tam.  Talerze większe niż porcje na nich znajdujące się.  Większość gości oczekiwała że jeszcze coś doniosą, jakiego kuraka czy inną mięsko a tu zle myślenie mieli, toć to przecież nowoczesna restauracja a nie jakiś bar.  Przed 24 podali dopiero coś konkretniejszego, ziemniaki z mięsem sosem i warzywami na parze.  około 2 jakąś zupe, ale szczerze nie wiem co to było czy to żurek czy to co?!dziwnie to smakowało,mocno było czuć chrzanem i musztardą.  
« Ostatnia zmiana: 30 Września 2009, 13:18 wysłana przez Sylvi »