Autor Wątek: Ciąża przed slubem  (Przeczytany 7660 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
Ciąża przed slubem
« Odpowiedź #30 dnia: 12 Stycznia 2007, 11:06 »
uznałam, ze ten temat potrzebuje reaktywacji :)
Jeżeli chodzi o podjęcie starnek tuz przed ślubem to wydaje mi sie, ze ci ktorzy pragna beibika  jak najpredzej to nie sadze, zbey 2-3 miesace przed ślubem były nie wskazane!! A co :) mysle, ze jak się uda.. to tak młoda ciąza nie stoi na przeszkodzie...
oczywiście, zawsze istneije ryzyko nienajlepszego samopoczucia towarzyszącego 1 trymestrowi..no, ale...

Moim zdaniem - jesli ktos zdecydował sie na ślub, na żcyei z kims i bycie z nim na zawsze... i jesli istneija przesłanki rajonalne, zdrowotne, aby starc się wczensiej (duzo) to to też nie jest problem... ślub mozna przygotowywać, a jak zdarzy się ten cud...zawsze mozna plany nieco zmienić...
napenwo nie ma sensu szukanie na siłe jakis problemów, chorób, defektów...ale jesli ktos ma ich świadomosc od dłuższego czasu, zna prognozy :drapanie: to jesli jest z osobą z ktora chce i planuje spędzić reszte życie to - why not!!!

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
Ciąża przed slubem
« Odpowiedź #31 dnia: 12 Stycznia 2007, 11:14 »
Cytat: "Vall"
why not!!!

No własnie why not ?!  :skacza:
Jestem ZA i wiesz, że dlaczego ;)
Kciuki zaciśniete do środy (alez mi paluchy schudną) :) :) :)

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.04.2006cywilny 28.04.2
Ciąża przed slubem
« Odpowiedź #32 dnia: 12 Marca 2007, 09:17 »
u mnie ciaza byla planowana
Slub cywilny bralismy jak bylam na poczatku 5-go miesiaca i nic nie bylo widac brzuszek byl na tyle zgrabny Poza tym mialam sznurowana suknie przy gorsecie wiec mozna bylo regulowac szerokosc ;) tak aby dopasowac ja do wielkosci brzuszka
 Nikt sie niczemu nie dziwil, przeciez teraz coraz czesciej najpierw pojawia sie dzidzia a dopiero potem zalatwia sie kosciol czy urzad
Za niecałe 2 miesiace mamy slub koscielny i nasz maly Tomaszek bedzie na naszym slubie juz jako gosc  :skacza:

Offline ja_dm

• użytkownik
  • **
Ciąża przed slubem
« Odpowiedź #33 dnia: 14 Marca 2007, 13:22 »
Ja planowalam slub juz od zeszlego roku od jesieni. A teraz wlasnie jestem w 8 tyg ciąży, a slub i weselicho 07.07.2007, ale wcale mi to nie przeszkadza. Po prostu 3 m-ce po slubie dzidzius bedzie na świecie  :skacza:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Ciąża przed slubem
« Odpowiedź #34 dnia: 14 Marca 2007, 22:02 »
Ja też uwazam , ze ciaza przed to nic strasznego...ale takie gadanie przed moim ślubem..."wychodzisz za maż ???? a to pwnie w ciaży jesteś ??? "
 :dno:  :dno:  :dno:  :dno:  bezsensu !
Zazwyczaj to były koniety których córki miały dzieci przed ślubem , ba nawet nie miały mezów...to ja wtedy odpowiadałm , ze ja z miłości wychodzę za maż , a nawet jak bym była w ciaży to nikt by mnie nie przymusił do slubu....
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
Ciąża przed slubem
« Odpowiedź #35 dnia: 14 Marca 2007, 22:34 »
Właśnie u nas to tak jest. Jak się borze ślub to wszyscy myslą ze jest sie w ciąży. Ja brałam ślub cywilny i znałam mojego Krzysia wtedy 4 miesiące i tez każdy patrzył mi na brzuh i były głupie uśmiechy pod nosem, plotki itd. A my chcialiśmy miec dzidzię, nawet gdyby nas odwiedzila przed ślubem i cały czas isę o nią staraliśmy i staramy. ślub kościelny wzięliśmy w sierpniu 2006 i teraz to każdy się pyat kiedy będziemy mieć dzidzię, albo "O znowu sami, akiedy wam się rodzinka powiększy?". Ludziom to nigdy się nie dogodzi. Ja osobiście cieszę sie jeśli jest ktoś w ciązy i nie ma to dla mnie najmniejszego znaczenia czy przed ślubem czy po, bo lepiej zeby był ten dzidziuś niż miałoby go nie być. Pozdrowionka

Offline Oleńka81

• entuzjasta
  • I Would Do Anything, For You Anything..
  • data ślubu: 15.07.2006
Ciąża przed slubem
« Odpowiedź #36 dnia: 14 Marca 2007, 23:14 »
mnie to nie ziebilo ani grzalo co ludzie powiedza,  :dno:  o tym ze zaszlam w ciaze przed slubem..! moja sprawa!

moja mam tez wiedziala ze nic nie wskóra nawet gadaniem, choc musiala sie wypowiedziec, bo by nie wytrzymala, ale to i tak nic to nie dało..

chcieli mnie zmusic do baaardzo wczesnego slubu..  :mdleje:
ale ja postawilam na swoim... zawsze tak robie.. hehe  :brawo_2:

chcielismy miec Ole zanim wezmiemy slub, bo wedlug mnie co to ma za znaczenie?  :drapanie:

niektorzy mysla ze "wpadlismy", bo cywilny byl w 6 miesiacu ciazy a koscielny po roku czasu od urodzenia..

ale ja nikomu nie tlumacze.. zrobilam jak chcialam..   :taktak:  :taktak:

Offline Vall

• Chuck Norris
Ciąża przed slubem
« Odpowiedź #37 dnia: 15 Marca 2007, 09:05 »
Cytat: "Oleńka81"
zrobilam jak chcialam

i bardzo dobrze - ma byc tak jak pasuje nam a nie otoczeniu :)

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
Ciąża przed slubem
« Odpowiedź #38 dnia: 15 Marca 2007, 10:48 »
Ja myslalam o staraniach dopiero po weselu ale jak na ostatnim USG wykryto mi 3 miesniaki i P. Ginekolog powiedziala abym teraz juz zaczela sie starac pelna para gdyz moze byc problem z donoszeniem ciazy , wiec bede pod stalym nadzorem i w 3 cyklu staran sie udalo  :skacza:  :skacza:  :skacza:  w srode mam wizyte u ginekologa , zobaczymy co powie  :skacza:

Offline Vall

• Chuck Norris
Ciąża przed slubem
« Odpowiedź #39 dnia: 15 Marca 2007, 11:25 »
Cytat: "Jagna77"
Ginekolog powiedziala abym teraz juz zaczela sie starac pelna para gdyz moze byc problem z donoszeniem ciazy , wiec bede pod stalym nadzorem

oj Jaguś - to uważaj na siebie bardzoooooooooo! :przytul:

Offline Jagna77

• Chuck Norris
Ciąża przed slubem
« Odpowiedź #40 dnia: 15 Marca 2007, 11:27 »
Vall, postaram sie jak najbardziej bo pragne tej fasolki najbardziej na swiecie  :taktak:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Ciąża przed slubem
« Odpowiedź #41 dnia: 15 Marca 2007, 21:16 »
Jagna77, Moze akurat w dniu ślubu dowiesz sie , ze bedziecie milei dzidzie ?:D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Vall

• Chuck Norris
Ciąża przed slubem
« Odpowiedź #42 dnia: 15 Marca 2007, 23:15 »
ela ale juz 2 kreseczki są :)

Offline Jagna77

• Chuck Norris
Ciąża przed slubem
« Odpowiedź #43 dnia: 16 Marca 2007, 06:16 »
ela,  :skacza:

Vall,  :skacza:

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
Ciąża przed slubem
« Odpowiedź #44 dnia: 16 Marca 2007, 13:53 »
Teraz i ja cos skrobne.
A wiec jestem rok (ponad) przed slubem i odstawilam juz tabletki chociaz to nie bylo planowane mialam je odstawic jakies 3 m-ce przed ale samo wyszło.
Myslimy o dziecku i prawde powiedziawszy stwerdzilismy ze gdybym teraz zaszła w ciąże to bym szła do slubu z niemowlakiem na rękach.
Wiec postanowilismy troszke poczekac jakies jeszcze 10 misiecy zebym własnie do slubu mogla byc w 2 miesiacy chociaz sama nie wiem jakbym znosiła ciąże.
Poza tym musze zrobic sobie jeszcze badania -- strasznie ciężko sie dostac do naszego państwowego lekarza. I boje sie ze od myslenia o dziecku będzie nam ciężej.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Ciąża przed slubem
« Odpowiedź #45 dnia: 16 Marca 2007, 13:59 »
Cytat: "ewelinkaaa7"
Wiec postanowilismy troszke poczekac jakies jeszcze 10 misiecy zebym własnie do slubu mogla byc w 2 miesiacy chociaz sama nie wiem jakbym znosiła ciąże.

Bardzo dobre podejscie. J adziekuje Bogu ze nie zaszłam w ciaze wczesniej ( pare miesiecy przed slubem przestalismy "uwazac" ). W pierwszych 3 miesiacach tak wymiotowałam ze nie wyobrazam sobie zabawy w takim stanie.

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
Ciąża przed slubem
« Odpowiedź #46 dnia: 16 Marca 2007, 14:03 »
W pierwszych 3 miesiacach tak wymiotowałam ze nie wyobrazam sobie zabawy w takim stanie.

tez własnie.
Teraz jest drugi cykl bez tabletek i trosszke mniej o tym mysle ale dziecko i tak siedzi w głowie.

Offline Oleńka81

• entuzjasta
  • I Would Do Anything, For You Anything..
  • data ślubu: 15.07.2006
Ciąża przed slubem
« Odpowiedź #47 dnia: 18 Marca 2007, 18:01 »
My przed slubem mielismy Ole. Dopiero po roku wzielismy slub.. i nie zalujemy..  :taktak:

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Odp: Ciąża przed slubem
« Odpowiedź #48 dnia: 17 Kwietnia 2009, 16:28 »
Ja na Slubie bylam 5tyg w planowanej ciazy, nikt jeszcze o tym nie wiedzial a potem tez nie musielismy wysluchiwac tekstow:'a wy kiedy bobasa chcecie?'. Czulam sie jeszcze dobrze, tydz po Slubie zaczely sie wymioty.

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #49 dnia: 17 Kwietnia 2009, 16:55 »
Ja na Slubie bylam 5tyg w planowanej ciazy, nikt jeszcze o tym nie wiedzial
Tu się mylisz  ;D

Ja na swoim ślubie byłam w 16 tyg. planowanej ciąży.
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #50 dnia: 17 Kwietnia 2009, 17:56 »
Hehehe :-D no tak, forum wiedzialo :-P Ladne mi NIKT co?:-P no ale rodzinka nie wiedziala.

Offline Maggie_2408

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 06.06.2009
« Odpowiedź #51 dnia: 17 Kwietnia 2009, 23:19 »
A ja na swoim ślubie będę naszego berbecia do chrztu już trzymała:) Ślub zaplanowaliśmy już 2 lata temu, w czerwcu ub. roku odstawiłam tabsy żeby po 6 latach ich brania "odtruć się" no i w trzecim cyklu pojawiła się fasolka:) cała rodzinka ku naszemu zaskoczeniu baardzo się ucieszyła (moja mamcia nawet się popłakała a jej reakcji - powiem szczerze - najbardziej się obawiałam); teraz wszyscy z niecierpliwością czekamy na maj bo razem z nim pojawi się wśród nas nasz maluszek a w czerwcu będziemy mieli podwójną imprezę:)
Żonkowy:https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=39663.0

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #52 dnia: 23 Kwietnia 2009, 11:52 »
U Nas ślub za dwa miesiące z kawałkiem, a ja jestem w 3 miesiącu planowanej ciąży  ;) a brzuszka nie zamierzam ukrywać, wręcz przeciwnie  ;D

Offline Sibi
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.08.2009
« Odpowiedź #53 dnia: 2 Czerwca 2009, 13:37 »
U nas było tak. . . . .  ponieważ leczyłam sie ( zaburzenia miesiączkowania-jajeczkowania itd) zdecydowaliśmy że jak tylko zajdę w ciążę to zaraz bierzemy ślub!! o ciąży się dowiedziałam w dzień matki we wtorek a w piątek mieliśmy juz wszystko zalatwione :)
Ja do ślubu będę szła w 13 tyg ciąży i mnie to wcale nie przeraża!! wszyscy w koło (nie wtajemniczeni) myślą, że to wpadka, a my sie staraliśmy od długiego czasu o dzidzię i w końcu się udało!!!!!!! Jesteśmy mega szczęśliwi!!!!!!!!!!!!!!
Najszczęśliwsza na świecie :)