Autor Wątek: sale na małe wesele  (Przeczytany 7248 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gwiazdeczka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.09.2009
sale na małe wesele
« dnia: 2 Września 2008, 21:21 »
Witam wszystkie Forumowicze :-*
Błagam o pomoc.  W przyszłym roku w sierpniu planujemy z narzeczonym slub i wesele na 40 osób w Dąbrowie Górniczej lub pobliskich okolicach, zwiedzilismy wiele sal, oczywiście tam, gdzie fajnie to brak terminow, a jak są to nie chca na tak małą ilość gości.  Byliśmy dzisiaj w Jubilacie, a pani zaproponowała na 40 osób mała sale w jubilacie 2 bez parkingu, przy ruchliwej drodze no i bez parkietu.  To dobre ale na stype! >:( Czy to że ktos nie ma 100 gosci dyskwalifikuje go z fajnej sali??
prosze o pomysły, z góry dziekuje

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Odp: sale na małe wesele
« Odpowiedź #1 dnia: 2 Września 2008, 21:43 »
Ja byłam kiedys na weselu 40 os na Przeczycach nad jeziorkiem, ale jka sie nazwyała sala to nie pamietam  ;)
A Podkowa w Siewierzu ?? (nie mam pojecia od ilu tam robia osób ale sala nie jest duza wiec mozna zapytac )
W Starej Strzesze w Sosnowcu tez maja mniejsza sale
Hotel Cumulus Będzin ??

Moze napisz gdzie byłaś, bedzie mi łatwiej pomyśleć  ;)

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2 dnia: 3 Września 2008, 08:26 »
W restauracji " Kamionki " robią wesela na tak małą liczbę osób - tzn na większą też ale nie ma dolnych ograniczeń. Ja mam tam swoje wesele. To jest sala na Zagórzu w Sosnowcu  :)

Offline evelaz

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #3 dnia: 3 Września 2008, 09:22 »
na Zagórzu jest jeszcze restauracja "Piast". Ja tam byłam na weselu, gdzie było 50 osób i uważam, że więcej by już nie weszło.

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 3 Września 2008, 12:54 »
Austeria w Sławkowie
Pod Lasem - koło Reala w DG
Impresja na Mydlicach

Offline aga8207

• bywalec
  • data ślubu: 06.06. 2009 Catamaran :)
« Odpowiedź #5 dnia: 3 Września 2008, 21:28 »
My mamy w Catamaranie na 50 osób jeśli masz mniej to też robią tylko w dolnej sali

Offline Gwiazdeczka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #6 dnia: 3 Września 2008, 22:14 »
A czy ktos z Was ma może jakies informacje o sali "Alicja" na Ostrowach, tam gdzie jest ta szkółka?Bardzo mi sie tam podoba przynajmniej z zewnatrz juztro jade tam obejrzec reszte, kiedys kupowałam tam krzaczki i wtedy otoczenie bardzo mnie urzekło.  Ale jak z weselem, organizajca, itp. ?

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7 dnia: 3 Września 2008, 22:41 »
Ja tam byłam  ;D I mnie się tam bardzo spodobało  ;D Zwłaszcza na zewnątrz - jest po prostu cudnie, no ale byłaś, to widziałaś  :D
W środku jak dla mnie też okey - ale moja mama stwierdziła, że jakoś ciemno, jak w starym zamczysku  :P
A ceny są takie jak wszędzie - to słowa pana który z nami rozmawiał  :) Powiedział że maja firmę cateringową, ale menu żadnego nie pokazał. I jeszcze że nie godzi się na żadne dekoracje balonami.
Aha! I mówił że jak komuś się taki klimat nie podoba to niech szuka gdzie indziej - czy coś takiego, ale to takie  niezbyt miłe było  ;) A przynajmniej ja to tak odebrałam.
A w ogóle to moja jedna koleżanka ma tam wesele w październiku tego roku  :)

Offline aga8207

• bywalec
  • data ślubu: 06.06. 2009 Catamaran :)
« Odpowiedź #8 dnia: 4 Września 2008, 07:30 »
Jak dla mnie w Alicji z zewnątrz jest ok ale w srodku już nie jakby czas się zatrzymał.
Rozumiem że to budynek zabytkowy i klimat musi byc utrzymany ale odświeżyć czy rozjaśnić możnaby. Z ograniczeniem co do dekoracji spotkałam się też w lokalu Stara Strzecha co mnie od razu uprzedziło do nich. Stwierdzenie typu: nie chcemy dekoracji bo potem trzeba ściany malowac jest dla mnie smieszne. Wkońcu biorą kasę i od czasu do czasu trzeba też zainwestować w remont. A hasło: menu takie jak wszędzie też co najmniej dziwne bo w jednym lokalu można mieć menu za 180 zł. i w tym mase jedzenia i pięknie podane a gdzie indiej za tą samą kwotę nawet połowy tego co w inym lokalu.
Jak dla mnie odpada  :pogrzeb:

Offline wild_rose

• forumowicz
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #9 dnia: 5 Września 2008, 21:05 »
Alicja z zewnątrz bardzo nam się podobała, ale pani, z którą rozmawialiśmy raczej odpychająca... I jakby niezadowolona z tego, że chcemy coś oglądać i o coś ją pytać. Spytała wręcz skąd mamy namiary, bo oni się w zasadzie nie ogłaszają i traktują te imprezy jako coś dodatkowego do ich działalności. I tak też się zachowywała. Z łaską pokazała nam salę (ta sama, z drewnianymi krzesłami, co na ich stronie; na 40 myślę, że ok, bo na nasze 70 nie bardzo), a potem udzieliła odpowiedzi na pytanie, gdzie się tańczy. Menu też nam nie pokazała, bo nie mają czegoś takiego. Plusem jest możliwość wynajęcia pokoi. I przede wszystkim okolica.

Ale jeśli stosunek właścicielki do naszych gości miałby być taki sam jak do nas, to ja nie ryzykowałabym tam wesela.

A Czarci Młyn w Sosnowcu widziałaś? Nie pytałam nigdy na ile osób mają tam salę, ale często mieliśmy tam jakieś uroczystości rodzinne (18-stka mojej siostry, 25 rocznica ślubu rodziców itd.), czy moi rodzice byli goścmi u swoich znajomych. Wystrój bardzo ładny, jedzenie dobre, jeszcze się nie zdarzyło, żeby było za mało, wszystko, co zostaje bez problemu możesz zabrać. Alkohol można mieć swój.

Offline madlen_pe

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14 sierpnia 2010
« Odpowiedź #10 dnia: 17 Września 2009, 10:25 »
My też bierzemy ślub w sierpniu przyszłego roku, wesele będzie na 30 osób, salę zarezerwowaliśy U Renarda w Sosnowcu w Zamku Sieleckim.   Bardzo klimatyczny lokal mam nadzieję że wszystko będzie bez zarzutu :) pozdrawiam

Offline anka123456
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 18 Września 2009, 16:06 »
Z tego, co wiem w Hotelu Trojak, organizują przyjęcia weselne nawet na 20 osób.  Jedyny mankament - troche daleko z DG, no i trzeba mieć dużo cierpliwości do kierowniczki ;)

NIE PODAJEMY STRON WWW
Pozdrawiam i życze powodzenia
« Ostatnia zmiana: 19 Września 2009, 13:36 wysłana przez rybkawiedenka »

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #12 dnia: 21 Września 2009, 18:04 »
nieduże wesele można zorganizować też w Belvederze w sosnowcu

Offline Bea027

• entuzjasta
  • data ślubu: 22 sierpień 2009
« Odpowiedź #13 dnia: 5 Października 2009, 22:07 »
Ja polecam Podkowę w Siewierzu :) Miałam tam wesele i wszystko było bosko :)
I ewentualnie Maxim na Łęknicach...tylko tam nie byłam na weselu, a na chrzcinach... :)
Pozdrawiam!!

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 6 Października 2009, 09:51 »
Bea? Mogłabys cos wiecej napisac na temat chrzcin tam w Maximie? My szukamy sali na chrzciny... bralismy tez pod uwage nawet Rozana Doline. Bedzie około 35 osób... chodzi mi o cene np za osobe na chrzcinach, jak z jedzeniem czy wszystko cieplutkie i dobre... i mniej wiecej do ktorej oni robia takie chrzciny. Bardzo mnie to interesuje :)

Offline Bea027

• entuzjasta
« Odpowiedź #15 dnia: 6 Października 2009, 12:47 »
Renia wypytam siostry o wszystko i dam Ci znać :)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 6 Października 2009, 12:54 »
Bede wdzieczna za wszelkie informacje :)

Offline evelaz

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #17 dnia: 9 Października 2009, 11:25 »
Reniu- ja we wrześniu byłam w Astrze na małej salce na chrzcinach i wszystko było supcio... jedzonko pyszniutkie ;)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 9 Października 2009, 11:47 »
Ewelinko gdzie ta Astra jest? Ja szukam czegos niedaleko Mydlic, bo roznie to bedzie w transportem niektorych gosci, a nie bedziemy busa dla ludzi zamawiac, bez przesady :)

Offline Bea027

• entuzjasta
« Odpowiedź #19 dnia: 9 Października 2009, 12:16 »
Odpowiem za Evelaz :) Astra jest w Dąbrowie na Morcinka, jak jedziesz z centrum to skręcasz na Mc Donalds :)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 10 Października 2009, 09:18 »
Ok :) Rozsylam poki co maile do knajpek :) widze ze ceny wahaja sie od 80zl do 120zl za chrzciny :) Czyli tak jak myslalam :) Pasi mi to. Kwestia knajpy teraz :D

Offline ania1
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.02.2010
« Odpowiedź #21 dnia: 6 Maja 2010, 10:36 »
dziewczyny akademia sztuki kulinarnej ANMARK w czeladzi oni maja 2 sale własne ale mają duże kontakty z innymi salami które mogą wynajć i zrobić wesele komunie chrzciny czy jakiekolwiek inne imprezy polecam kontakt z przedstawicielem Tomkiem dzwonic do firym albo pisac na priv