Autor Wątek: Rodzinny Dom Dziecka  (Przeczytany 3776 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kornelia

• użytkownik
  • **
Rodzinny Dom Dziecka
« dnia: 14 Marca 2005, 13:35 »
Czy ktoś z Was zna może kogoś kto prowadzi Rodzinny Dom Dziecka w Szczecinie lub okolicach albo wie gdzie mogę zdobyć kontakt do takich osób.
Chcę prosić gości weselnych o przyniesienie zamiast kwiatów art. szkolnych (wesele mamy w sierpniu więc akurat przed rokiem szkolnym). Rzeczy te chcielibyśmy przekazać własnie dzieciom z Rodzinnego Domu Dziecka tylko że nie mam pojęcia gdzie ich szukać.

Dodam tylko że nie interesują mnie państwowe domy dziecka. Niestety nasłuchałam się zbyt wielu złych rzeczy na temat wynoszenia darów z tych placówek przez pracowników więc nie chcę ryzykować.

Z góry dziękuję

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
Rodzinny Dom Dziecka
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Marca 2005, 13:43 »
Kornelio, mam kontakt do takiego domu dziecka. Dam ci namiar na priv :)

Offline Kornelia

• użytkownik
  • **
Rodzinny Dom Dziecka
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Marca 2005, 14:30 »
Dzieki bardzo Sylvi.

Będę dzwonić po świetach.

Dam znać jak poszło

Offline Kornelia

• użytkownik
  • **
Rodzinny Dom Dziecka
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Kwietnia 2005, 21:45 »
W końcu znalazł się czas żeby zająć się tą sprawą. Piotrek udał się do RDD który "poleciłas" Sylvii.
Pani z którą rozmawiał była bardzo zaskoczona ale też zadowolona. Wiadomo przy siódemce dzieci potrzeby są ogromne.
Ustalone zostało że mile widziane będą przybory szkolne oraz sportowe(piłki itp.) no i słodycze  :D
Mam nadzieję że goście nas nie zawiodą.

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Rodzinny Dom Dziecka
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Kwietnia 2005, 22:58 »
Kornelio to bardzo szczytny i piękny cel!
To podobno przynosi szczęście, jeżeli młodzi dzielą się swym własnym szczęściem z innymi i potrafią w takim dniu pomyśleć o biednych dzieciach!
A goście na pewno nie zawiodą! :)
Pozdrowionka dla Was i oby wszystko poszło po Waszej myśli! :wink:

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline deexi

• nowicjusz
  • *
Rodzinny Dom Dziecka
« Odpowiedź #5 dnia: 7 Lipca 2005, 17:44 »
Bardzo mi sie spodobał pomysł zbierania art.szkolnych dla maluchów. My z moim wybrankiem zbieralismy zamiast kwaitków - cukierki. gosscie dopisali nazbieraliśmy 14 kg cuksów. Pojehaliśmy do 2 Domów Dziecka na arkońskiej i do Tanowa. Dzieciaki sie bardzo ucieszyły gdyz w osrodku zostały tylko te które nie pojechaly na wakacje. Udało sie jeszcze troche wygospodarować cukierków dla naszego księdza, który w okresie wakacyjnym organizuje wiele zabaw dla dzieci, ktore spedaja wakacje w naszej parafii...... A nam było miło.....
deexi

Offline Kornelia

• użytkownik
  • **
Rodzinny Dom Dziecka
« Odpowiedź #6 dnia: 4 Września 2005, 16:12 »
No wiec artykuly szkolne zostaly zawiezione tydzien temu do rodzinnego domu dziecka. Byle tego bardzo duzo wiec pani powiedziala ze rzeczy ktore im sie nie przydadza albo ktorych az tyle nie potrzebuja przekaze do innych tego typu placowek. Powiedziala ze nigdy nie slyszala o zbieraniu innych rzeczy zamiast kwiatow na slubie.

My sie cieszymy ze artykuly sie komus przydadza a my uniknelismy problemow z ogromna iloscia kwiatow. Goscie bardzo chwalili pomysl i spisali sie na medal.

Polecam tego typu przedsiewziecia

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
Rodzinny Dom Dziecka
« Odpowiedź #7 dnia: 4 Września 2005, 16:16 »
my tez będziemy mieli cos w tym stylu wcześniej zadzwonimy i zapytamy czego potzreabuja ślub w kwietniu więc chyba przybory szklolne odpadają
to miło,że można komuś pomóc a uśmiechnięte buźki cieszą chyba bardziej niż kwiaty

Offline KW
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08-08-2009
Odp: Rodzinny Dom Dziecka
« Odpowiedź #8 dnia: 21 Sierpnia 2009, 14:17 »
Witam
My zamiast kwiatów (które uwielbiam, ale szkoda takiej ilości "marnować") poprosiliśmy gości o pluszaki.  Zebrane maskotki zamierzamy oddać do RDD w Sz-nie (moj tata wychował się w Domu Dziecka, ja w szkole średniej miałam koleżankę z DD, więc tak właśnie postanowiłam zrobić).   A parę bukietów i tak dostałam :)