Autor Wątek: Wyprawka niemowlaka  (Przeczytany 527022 razy)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
Odp: Wyprawka niemowlaka
« Odpowiedź #1230 dnia: 4 Stycznia 2012, 11:34 »
Ja kupowałam wszystko "przy okazji" jak byłam w sklepie. Koców ani pościeli nie mam feretti czy drewexu a sprawują się idealnie mimo prania wielokrotnego i częstego. Akurat pościel i wkłady kupowałam na allegro bo tak akurat wyszło ale patrzyłam na cenę no i wzory :) nie narzekam, wszystko sprawuje się super :) Aczkolwiek własnie pod pościelą i kołdrą Natka śpi dopiero teraz. Wcześniej tylko koce - nawet nie mogły być powleczone - tak jej było najlepiej.

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #1231 dnia: 4 Stycznia 2012, 11:40 »
ja niczego nie kupowałam na allegro, miałam szczere chęci, ale denerwowało mnie, że nie mogłam kupić wszystkiego u jednej osoby, a to tego brakowało, a to tamtego i w końcu zrezygnowałam. wiem, że to nie ma tak fajnie, żeby wszystko kupić na raz i nawet nie chodziło o koszty przesyłki, po prostu denerwowało mnie takie wędrowanie od jednego do drugiego. trafiliśmy na przedświąteczne przeceny (albo związane z podniesieniem vatu od nowego roku, nie wiem) i tam wszystko kupiliśmy. jeden kocyk Amy, jeden Bobas, pościel jakiejś polskiej firmy na K, nie pamiętam. i jeden gruby koc, też nie pamiętam ale polska firma. najważniejsze żeby nie było chińskie ;) a pościel Feretti hmm... według mnie za droga.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #1232 dnia: 4 Stycznia 2012, 12:03 »
Ja kupowałam w sieci ale nie mam żadnej w wymienionych i nie narzekam, czasem nie trzeba przepłacać ;)

Offline Pisklak

• forumowicz
  • data ślubu: 2009 r.
« Odpowiedź #1233 dnia: 4 Stycznia 2012, 12:09 »
ja właśnie mam "kocowy" dylemat ::)
widzę, że chyba wycofują pledy Drewex (szkoda, są super)
mała śpi w łóżeczku przykryta takim pledem, sęk w tym że wszędzie zabieramy go ze sobą a ja chcę żeby był tylko do łóżeczka
i teraz nie wiem czy kupić drugi duży pled drewex czy gruby duży koc akrylowy
maluch ma 5 miesięcy
najchętniej kupiłabym obydwie rzeczy, ale z czegoś muszę zrezygnować..
pod czym śpią Wasze niemowlaki?
"Tam, gdzie jest wielka miłość zawsze zdarzają się cuda"

Aleksandra & Natalia

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #1234 dnia: 4 Stycznia 2012, 12:11 »
Moje dziecko sypia bez przykrycia, mogłam nie kupować pościeli - taniej by wyszło  ;D Śpi w pajacyku i zawsze ściąga z siebie nawet najcieńszy kocyk. Nie wiem co jest ale w nocy jest cieplutka, a każda próba przykrycia kończy się tak samo - wrzuciłam na luz i jest dobrze. Lila nie choruje, a jakoś przywykłam do jej upodobań

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #1235 dnia: 4 Stycznia 2012, 20:30 »
Dziękuję dziewczyny za opinię. Myślałam, że wszystkie macie firmówki, bo zachwalane są prawie w każdym wątku  ;) Mówicie, żeby się nie spinać  8)

Mam do Was pytanie odnośnie komody na dziecięce ciuszki (nie wiem czy to pytanie w dobrym wątku  ??? ) i liczę na Wasze doświadczenie w odpowiedziach...
Chciałam kupić komodę z samymi szufladami, ale ostatnio będąc w sklepie mój mąż zaproponował mi inne rozwiązanie - według niego lepsze. Komoda podzielona na pół - w jednej części szuflady, a druga część otwierana, a w środku dwie lub trzy półki. Co u Was bardziej się sprawdza?
Myślałam, ze jak wysunę sobie szufladę to od razu będę miała wgląd w całą garderobę, ale mąż mi zrobił pranie mózgu  ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1236 dnia: 4 Stycznia 2012, 20:45 »
Ewa ja Ci nie podpowiem bo ja mam jedną komodę z samymi szufladami - ta jest na bodziaki, pajace, rajty i skarpetki a drugą mam z półkami na koszulki, bluzki, sukienki, spodnie... Czyli już na taką konkretniejszą garderobę :)

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #1237 dnia: 4 Stycznia 2012, 21:19 »
pościel mam z ikei (wkład i poszewki) i jest świetna. 100% bawełny i tanioszka :)

komodę mam szufladową i nie narzekam, choć kiedy rodzina się powiększy kupię szafę z drążkiem i półkami.

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #1238 dnia: 4 Stycznia 2012, 21:57 »
ja też planuję kupić taką z szufladami, wydaje mi się, że to wygodne, chociaż jakość szuflad w tych meblach pozostawia wiele do życzenia ;) z komodą z półkami za to jest taki problem, że zwykle w środku jest tylko jedna, a resztę trzeba dokupić. no i trza patrzeć czy jest w ogóle opcja dodatkowych półek, czy trzeba wiercić :P

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #1239 dnia: 5 Stycznia 2012, 09:08 »
Ja mam komodę z trzema szufladami, z góry jest wygodnie wyciągać ciuszki, szczególnie jak maluch leży na przewijaku, a trzeba coś dobrać ;) Szafę też mam bo Lila ma swój pokój i w szafie są wizytowe sukienki, jakieś kurteczki itd. a na półkach na dole pościel, kocyki itp.

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1240 dnia: 5 Stycznia 2012, 10:54 »
Dzięki dziewczyny :) Większość z Was jest zadowolona z szuflad, więc i ja na nie postawię  :)
Tak poza tym pomyślałam, że biorąc pod uwagę fakt, że chcę szeroką komodę (45cm.) to przy takich malutkich ciuszkach będę musiała je układać w dwa rzędy, a później aby dostać się do drugiego rzędu wyjąć pierwszy  ::)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #1241 dnia: 5 Stycznia 2012, 11:02 »
Ja do tej pory układam w dwa rzędy  ;D pomijam fakt wyrzucania wszystkiego, jak tylko nie patrzę ;) wtedy zazwyczaj zbieram i prowizorycznie układam, a później poprawiam

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #1242 dnia: 5 Stycznia 2012, 13:04 »
Ewa ja Ci nie podpowiem bo ja mam jedną komodę z samymi szufladami - ta jest na bodziaki, pajace, rajty i skarpetki a drugą mam z półkami na koszulki, bluzki, sukienki, spodnie... Czyli już na taką konkretniejszą garderobę :)

U mnie dokładnie tak samo :) Szuflady się sprawdzają :)

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1243 dnia: 5 Stycznia 2012, 13:39 »
ja mam komody z szufladami. ubrania ułożone są w dwa rzedy albo i w trzy. niesamowita wygoda. Wydaje mi się, że łatwiej w tych szufladach utrzymać porzadek i wszystko mam posegrekowane(?).  Piewsza komode szufladową mam jakiejs "tandetenj" jakosci i się trzyma. A ma tyle lat co starsza córka. Potem kupiłam komode z meblika i ta to juz ful wypas. Choć  ta komoda jest malutka to mieszcza się jej wszystkie ubrania (poza kieckami, kurtkami i swetrami).

co do koca to moje maja duże akrylowe. starsza 5-latka jeszcze teraz go używa. Wiec są na lata. nie kupowałam drewexu bo u mnie w miescie nie ma koców z drewexu i nie mogłam sobie ich pomacać  ;D  a młodsza duzy akrylowy koc dostała przez przypadek od babci.  za to okrycia kapielowe duże z drewexu polecam w ciemno. - lepszych nigdy nie widziałam.

Offline Pisklak

• forumowicz
  • data ślubu: 2009 r.
« Odpowiedź #1244 dnia: 5 Stycznia 2012, 15:07 »
dzięki za wszystkie opinie :)
a komodę mam taką, że w środku ma 4 szuflady a po lewej i prawej półki, jestem zadowlona :) dobre rozwiązanie jak się nie ma dużo miejsca w domu, tak żeby oprócz komody mieć inne dziecięce mebelki
"Tam, gdzie jest wielka miłość zawsze zdarzają się cuda"

Aleksandra & Natalia

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1245 dnia: 6 Stycznia 2012, 14:39 »
Pisklak oglądałam takie komody, ale one są szersze niż normalne i taka mi nie wejdzie. Mam zaledwie 80 cm wolnej przestrzeni na komodę dla malucha.

Dziewczyny czy któraś z Was ma pościel firmy MILPOL lub MAMO-TATO i może podzielić się opinią na ich temat?

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #1246 dnia: 10 Stycznia 2012, 15:07 »
dziewczyny, w ramach wyprawki stoję przed zakupem kosmetyków dla bobasa. nie mogę zdecydować się na krem do smarowania buzi przed wyjściem na spacer. powinien mieć jakiś filtr, ale ani nivea baby na każdą pogodę ani hipp na wiatr i nie pogodę chyba nie mają filtra, albo nie mogę znaleźć takiej informacji. możecie coś polecić?

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1247 dnia: 10 Stycznia 2012, 15:10 »
Ja używam nivea krem na każda pogodę albo bambino krem ochronny on ma chyba filtr 4 - więc w sumie żaden,
osobno z filtrami są na lato chyba bardziej np nivea ma taki krem, albo linomag

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
« Odpowiedź #1248 dnia: 10 Stycznia 2012, 15:13 »
W kremie na zimno ważne jest żeby nie zawierał wody. My też mamy nivea na każdą pogodę.

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #1249 dnia: 10 Stycznia 2012, 15:26 »
oba cenowo wychodzą praktycznie tak samo, więc może faktycznie zdecyduję się na nivea. termin mam niby na 10 marca, ale wg moich obliczeń 40 tygodni wypada o tydzień wcześniej, a ze względu na niewydolność szyjki to myślę, że mała może się urodzić nawet wcześniej. no a czytałam, że w przypadku kremu na zimno filtry są dość ważne tylko pytanie dlaczego nie ma ich w tych popularnych kremach :P a tylko w wersjach na lato, w których z kolei w składzie jest woda właśnie, dlatego się nie nadają. no i mam kolejny dylemat  ;D

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #1250 dnia: 10 Stycznia 2012, 16:07 »
Ja mam dwa kremy z filtrami, ale jeden (Iwostin http://nokautimg3.pl/p-f9-dd-f9dd77e19f272c4f6b2b91344a0f20e5500x500/iwostin-lipidowy-krem-ochronny-na-zime-spf-15.jpg) jest od 3. miesiąca, a drugi (Daxa Perfecta http://www.aptekaslonik.pl/images/prod/12004/DAX-PERFECT-wintercare-krem-kids.jpg) od 6. miesiąca ::)
Ten Nivea ciężko mi się rozsmarowywał...
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1251 dnia: 10 Stycznia 2012, 22:18 »
generalnie filtr w kremie na zime potrzebny jest raczej jak wybierasz sie na stok a nie bedziesz podróżował rzadko kiedy gondolką na spacerek
myślę że krem na każdą pogode z nivea wystarczy
każdy inny ma wode
jeszcze mialam kiedyś sopelek ale to bylo z apteki

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #1252 dnia: 10 Stycznia 2012, 23:26 »
Mi ten nivea na kazda pogode przydal sie jeszcze na nastepna zime bo sie szybko wiosna zrobila :-)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1253 dnia: 11 Stycznia 2012, 08:51 »
My używamy bambino. Wszystko jest na jeden sezon, czyli na następną zimę już tego nie zużyję. Tak samo jak z kremami na lato.

Stokrota jak urodzisz w marcu to tak czy siak na początek musisz kupić ten na wiatr i niepogodę. Dopiero gdzieś tak w maju jak się już zrobi ciepło i słońce będzie grzać to wtedy ten krem na lato :)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #1254 dnia: 11 Stycznia 2012, 10:33 »
no właśnie tak sądzę, że zimowy muszę kupić. a ten bambino to jak się dokładnie nazywa?

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1255 dnia: 11 Stycznia 2012, 10:48 »
Ja bym się wstrzymałą z kupowaniem kremu zimowego.
Rodzisz dopiero za dwa miesiące na dobrą sprawę już mogą być przyjemne ciepłe dni i taki krem może Ci się zwyczajnie nie przydać.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #1256 dnia: 11 Stycznia 2012, 10:50 »
Ja bym się zaopatrzyła w krem na niepogodę ale w próbki - podejdź do apteki, drogerii i zapytaj czy mają takie próbki ;)

My mamy Nivea

Aha, nie wiem czy w szpitalu w tych pakiecikach, które dają po porodzie nie ma próbek kremów :drapanie:

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #1257 dnia: 11 Stycznia 2012, 11:30 »
Ten Bambino to ten zwykły różowy, w tym metalowym pojemniczku.

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #1258 dnia: 11 Stycznia 2012, 11:32 »
ja polecam mustele cold-dlmnie rewelacyjnie sprawdza sie przy obu dzieciach!!!megawydajna,chroni buzie i jaaaaak pachnie!
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #1259 dnia: 11 Stycznia 2012, 11:43 »
Ten Bambino to ten zwykły różowy, w tym metalowym pojemniczku.
Są dwa rodzaje: pielęgnacyjny i ochronny
oba w różowym pudełeczku  ::)
Swoja drogą właśnie rozszyfrowuję skład chemiczny pielęgnacyjnego i takiego syfu jaki jest w składzie nie położyła bym sobie na twarzy a co dopiero dziecku. PARABENY szok i inne kwiatki  :o

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera