Autor Wątek: Sala na ok. 100 osób w Bydzi i okolicy  (Przeczytany 7604 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
Sala na ok. 100 osób w Bydzi i okolicy
« dnia: 19 Czerwca 2011, 20:38 »
Pytanko :) Ktoś z rodziny szuka sali na ok. 100 w Bydzi lub w bliskiej okolicy. Możecie polecić jakieś sprawdzone miejsca? Oprócz Park Hotelu, bo sami mieliśmy tam wesele i byliśmy mega zadowoleni :) Dzięki z górki!

Offline Natalusia

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15.06.2012
  • Ślub w: Bydgoszcz
Odp: Sala na ok. 100 osób w Bydzi i okolicy
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Czerwca 2011, 17:12 »
- Namiot w Brzozie
- Namiot w Myślęcinku przy Hotelu Pałac
- Telimena
- Restauracja Uniwersytecka przy UTP (tam tak do 90osób)
- Akor
- Restauracja Olimpijska Zawisza

Podobno duża jest też sala w Hotelu City w Bydgoszczy i przy Hotelu Autos w Solcu Kujawskim, ale w tych salach nie byłam. :)

Wciąż chcę opisać pokrótce każdą restaurację, w której byłam podczas szukania sali weselnej, ale stale czasu brak... :P

Offline Dorotka1984
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Czerwca 2011, 16:31 »
Dobrcz, sala weselna "Campari".  Byłam tam na weselu, 100 osób wejdzie na luzie ;) Jak byłam tam na weselu to z Bydgoszczy jechaliśmy jakieś 30 minut, ale Para Młoda jechała wolno, żeby wszyscy zdążyli. Przynajmniej dłużej Wam będą trąbić ;)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Czerwca 2011, 20:00 »

Przynajmniej dłużej Wam będą trąbić ;)

Nie nam, bo my już 2 lata po ślubie :)

Dzięki za info!

Offline Olka1983
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Czerwca 2011, 18:26 »
Ja polecam swoja sale "OLimpijczyk" na zawiszy ;)

Offline NATHALIE1986
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Czerwca 2011, 15:02 »
autos!w solcu kujawskim!lepszej nie znajdzisz:)

Offline moniab
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 27 Czerwca 2011, 16:12 »
Niedawno byłam na weselu w restauracji " Pieprz i Wanilia " u Sowy na ul.  Mostowej.  Pytałam ile osób max.  można zaprosić  - 130 osób z " nieformalnie" ustawionymi stolikami, czyli okrągłe stoły.  Miejsce, jedzenie i obsługa super.

Offline agems
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.08.2011
« Odpowiedź #7 dnia: 27 Czerwca 2011, 18:39 »
Jesli chodzi o ta restauracje u Sowy to goraco jej nie polecam.  Moim marzeniem bylo zrobic tam wesele wiec bylo to pierwsze miejsce gdzie pojechalismy sie pytac o sale.  Po pierwsze praktycznie nikt nie chcial nas obsluzyc, nastepnie, gdy w koncu znalazl sie manager nie mial on o organizacji wesel bladego pojecia.  Gdy poprosilismy zeby nam z krotka opowiedzial chocial o menu zniknal gdzies na ponad pol godziny, po czym przyniosl nam jedna kartke z jakimis wydrukowanymi potrawami i powiedzial ze najmniej to wyjdzie ok 250 zl za osobe (a bylo to zeszlym latem).  Zapytalismy go takze o te okragle stoly, bo taki wystroj byl pokazany na stronie internetowej, a on nam oznajmil ze oni nie maja u siebie okraglych stolow, musieliby je wyporzyczyc a to by nas kosztowalo dodatkowo ok 50 zl za stolik.  Zapytalam w takim razie dlaczego sa na zdjeciach na stronie internetowej.  Pan oswiadczyl ze on nic na ten temat nie wie i nie umie nam udzielic odpowiedzi.  Poza tym o ile pamietam bardzo duzo by nas jeszczcze kosztowalo korkowe.  Ogolnie zmarnowalismy tam ponad 1,5 h.

Offline NATHALIE1986
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 30 Czerwca 2011, 14:28 »
ja jestem wybredna co do sali i zwiedziłam ich wiele,moje opinie:
KRUSZYN-słabo zjedzeniem,ale sala i otoczenie fajne,cena 150 zl
SOLEC KUJ. AUTOS-CENA 170 podobno dobre jedzenie,sala sliczna,elegancka,w wielu rzeczach mozna sie dogadac
TELIMENA-2 wesele w jednym czasie-lipa. . . .
reszta sal za mała mimo iż piszą,że na 150 osób:/

Offline pateryzanka
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 01.06.2012
« Odpowiedź #9 dnia: 4 Czerwca 2012, 21:44 »
restauracja i hotel Saga - do 130 osob

Offline szkodnik_byd

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26,04,2008
« Odpowiedź #10 dnia: 26 Sierpnia 2012, 01:54 »
To może trochę sprostuję jako osoba pracująca w Restauracji Uniwersyteckiej

nasze sale są wielkości do 120 osób bez wnęk, z wnękami 160 i 200 w dobrym standardzie a gdy upchamy jak czasami się zdarza w innych restauracjach tak zwany maks to 200 i 250. 

chyba tyle w temacie sal na 100 osób i Restauracji Uniwersyteckiej

Offline slajmi
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 28 Sierpnia 2012, 16:46 »
Tylko i wyłącznie polecam "RESTAURACJE MARATON" świetne propozycje menu , profesjonalna organizacja i najlepszy manager- ktoś na odpowiednim stanowisku! spełnia aby naprawdę to był mój najwspanialszy dzień w życiu!! :P

Offline ROBKAR
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: SIERPIEŃ 2013
« Odpowiedź #12 dnia: 4 Września 2012, 00:55 »
ja też szukam sali na 110 osób i zastanawiam się między Dworem Hulanka a Park hotelem

Offline ame
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2013
« Odpowiedź #13 dnia: 4 Września 2012, 09:55 »
w Dworze Hulanka jest przepyszne jedzenie!!
polecam jeszcze Holiday Inn, sala jest przepiękna, manager mówił, że 140 osób się też zmieści, mają tam duże możliwości ze względu na ścianki działowe, które można dowolnie przesuwać na szynach.  Ja się zakochałam w tej sali, martwi mnie tylko brak jakichkolwiek opinii na temat tego miejsca. . .

Offline tigrunia
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2014
« Odpowiedź #14 dnia: 4 Września 2012, 18:18 »
Cytat: moniab link=topic=24647. msg1542117#msg1542117 date=1309183965
Niedawno byłam na weselu w restauracji " Pieprz i Wanilia " u Sowy na ul.   Mostowej.   Pytałam ile osób max.   można zaprosić  - 130 osób z " nieformalnie" ustawionymi stolikami, czyli okrągłe stoły.   Miejsce, jedzenie i obsługa super. 

Byłam w tym roku a Weselu w restauracji Pieprz i Wanilia, było ok 70 osób i już był ścisk. .  jakoś trudno mi sobie wyobrazić jakby miało tam wejść jeszcze raz tyle?! Stoły były okrągłe po 7 osób. 
Urzeka mnie tylko lokalizacja, piękny widok z okien zwłaszcza wieczorem, obsługa super się uwijała, jedzenie pyszne.  No ale tak jak mówię. .  na moje to te 70 osób to już było za dużo na tę salę. .

Offline asiątko
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 10 Listopada 2012, 14:56 »
odświeżam wątek :)

bardzo nam się podoba Park Hotel zarowno w BDG jak i w Tryszczynie , ale w tryszczynie niestety sala do jedzenia i tańczenia jest osobno.  natomaist w Bydgoszczy w Park Hotel wszytsko mieści się na jednej sali.
czy może któraś z was krótko opisać te własnie sale? m. in.  jedzenie, obsługa, alholol (wlasny czy od restauracji) i współpraca z managerem .

bede zobowiazana :)

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #16 dnia: 11 Listopada 2012, 00:02 »
Dwa słowa na temat Sowy - w 2010 roku jak klepaliśmy salę na nasze wesele, umówiliśmy się telefonicznie z człowiekiem, który miał pojęcie o weselach, na konkretną godzinę i z konkretną ofertą.
agems chyba mieliscie po prostu pecha, no bo nie wiem jak to inaczej nazwać.

my mieliśmy wesele na 100 osób w Telimenie na górnej sali i było wszystko ok, sporo miejsca przy 100 osobach, spokojnie jeszcze 20-30 (jak nie więcej) by się zmieściło.
Nie wiem jak sprawy się mają przy dwóch weselach na raz - każda sala ma swoje wyjścia na zewnątrz i oddzielne ubikacje, wiec jedyny problem jaki widzę, to z przenikającą się muzyką (ale to problem powstały w mojej wyobraźni, nie wiem jak to wygląda w rzeczywistości). Myślę, że nie ma się co zrażać, jeśli komuś się sala podoba. Niewiele jest miejsc w Bydgoszczy na około 100 osób.

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 sierpnia 2014
« Odpowiedź #17 dnia: 1 Grudnia 2012, 12:11 »
Powiem szczerze, ze my z moim narzeczonym mamy teraz mega dylemat.  Mieszkamy zagranica, ja dopiero przyjade za miesiac do Bydgoszczy zeby sie zaczac rozgladac "na zywo".  Jak ogladalam sama podobaly to bralam pod uwage Tango, przez pewna chwile nawet Jermira w Strzyzawie i Hotel Brda.  Wiekszosc gosci bedzie przejezdna takze musimy zalatwic noclegi.  Kiedy wczoraj usiedlismy razem i zaczelismy ogladac . . .  zostala tylko Brda.  Jermir ma duza sale i noclegi tanie ale sala wyglada jak za komuny (jak to stwierdzil moj L) chodzi mu o krzesla i o pokrycie wszystkich scian panelami.  Tango jest piekna w srodku , ale lokalizacja nieciekawa i brak noclegow. . .  Za to doszedl nam Hotel Maraton i Hotel Pan Tadeusz , zwlaszcza tym ostatnim jestesmy oczarowani.  :) Napewno tam pojade i wszystko sie dowiem.  Spotkalam sie z opiniami na forum, ze w Panu Tadeuszu nie organizuja wesel powyzej 100 gosci, a na stronie jest napisane , ze sala pomiesci 150 . . .  no zobaczymy :)

Offline donia9098
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.04.2014
« Odpowiedź #18 dnia: 19 Lutego 2013, 12:48 »
Mam pytanie odnośnie Restauracji Uniwersyteckiej UTP.  Czy któraś/któryś z Was miał tam wesele w ostatnim roku i wie jak to jest ze standardowym menu? Czy wystarczające jest czy warto dobierać sobie sztuki mięsa, dodatki? I jeśli dobierać to jak podnosi to mniej więcej cenę na osobę?

Z góry dziękuję za konkretne odpowiedzi :)
Dominika

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #19 dnia: 19 Lutego 2013, 13:57 »
znajoma ojca tam miała. Jako, że sama szukam miejsca na wesele, udostępniła mi dokumenty, menu, umowę...slowem wszystko. Sama raczej nie będe tam robiła wesela,ale dlatego, że urzekło mnie inne miejsce. cena wychodzi 170 zł, menu- imponujące. Ona robiła na ok. 120 osób, masę jedzonka rozdała gościom i jeszcze ogromnie dużo zostało jej samej. Goście zachwycenia jakością obsługi i jedzenia, ona też, mowi, że w zyciu nigdzie indziej by nie robiła wesela :) Mam nadzieję, ze pomogłam :) Ogólnie idzie się z nimi dogadać, obniżyć lekko cenę, wynegocjować dodatkowe rzeczy, w granicach rozsądku,ale są elastyczni. Podobno, bo sama nie wiem, tyle słyszałam od tej laski i wyczytałam z dokumentów ;) Ona robiła jakoś wrzesień 2012? Coś w okolicach tego.
Mam nadzieję, że pomogłam ;)

Offline donia9098
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.04.2014
« Odpowiedź #20 dnia: 19 Lutego 2013, 14:40 »
dziękuję bardzo :)