Autor Wątek: 84 dni Kashiry:)  (Przeczytany 7812 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
84 dni Kashiry:)
« Odpowiedź #30 dnia: 1 Grudnia 2005, 20:31 »
Jak dla mnie- pierwszy i trzeci (super wygladaja wizualnie) :)

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
« Odpowiedź #31 dnia: 2 Grudnia 2005, 11:27 »
Też obstawiam 1 i 3  !! Są śliczne

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #32 dnia: 2 Grudnia 2005, 11:40 »
a mnie się wszystkie podobają :D

Offline anka24

• entuzjasta
  • data ślubu: 15.07.2006
« Odpowiedź #33 dnia: 2 Grudnia 2005, 14:45 »
dla mnei najładniejszy jest 3..choć 1 tez nie jest najgorszy..

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #34 dnia: 2 Grudnia 2005, 15:43 »
jak dla mnie  nr.3
Kashira opisuj szczegółowo swoje przygotowania :D jak tam pozostałe rzeczy :?:
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline kashira

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #35 dnia: 3 Grudnia 2005, 13:29 »
Dzieki dziewczyny za opinie,mnie  też się najbardziej podoba 3,z tym ze wolałabym żeby był większy...dziś idę zamawiać-w kwiaciarni koło Galaxy-Azalii czy jakoś tak-zawsze tam cała moja rodzina kupuje kwiaty na imieniny czy inne uroczystości,bo robią bardzo orginalne bukiety, z często niespotykanych w innych kwiaciarniach kwiatów :)  
Wysłałam też resztę zawiadomień do dalszej rodziny i znajomych.
Z pilnych rzeczy muszę kupić torta i alkohol...
Może mogłybyście doradzić?Szczególnie dziewczyny biorące ślub w święta-skoro cukiernie wtedy zamknięte a robią torty w Wigilię najpóźniej,mój tort musiałby czekać 2 dni i chyba nie byłby piewszej świeżości... :roll:gdzie Wy zamawiacie?

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #36 dnia: 3 Grudnia 2005, 14:02 »
Ja bede doiero po niedzieli załatwiała torta, wiec szczerze mowiac narazie nie mam pojecia co i jak :|

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #37 dnia: 3 Grudnia 2005, 14:47 »
może byc problem z tym tortem.... 2 dni w chłodni to niedługo ale tak czy inaczej najlepiej żeby stał jak najkrócej...

z drugiej strony - jesli w wigilię odbierzecie to na wesele bedzie w sam raz...

nie wierze, ze cukiernie robią torty w dniu slubu...  :?
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #38 dnia: 5 Grudnia 2005, 08:38 »
Cytat: "kashira"
Może mogłybyście doradzić?Szczególnie dziewczyny biorące ślub w święta-skoro cukiernie wtedy zamknięte a robią torty w Wigilię najpóźniej,mój tort musiałby czekać 2 dni i chyba nie byłby piewszej świeżości...

Cytat: "monia"
nie wierze, ze cukiernie robią torty w dniu slubu...

No więc muszę Was uświadomić, że nie wiem jak tam u Was, ale np. cukiernia Rodzinki jest normalnie czynna w święta i jest to przecież normalne, że wtedy mają baaardzo dużo zamówień wobec tego dla nich święta to nie są święta tylko okres pracy. W Wigilę moja Siostra i Szwagier przyjeżdzają do nas około godz. 22:00, bo od nocy do samego wieczora są w pracy. Pierwszy dzień świąt też idą do pracy. Dopiero drugi dzień świąt mają wolne, choć nie zawsze i nie wszyscy, bo to zależy od zamówień.
Przecież produkcji ciast i tortów nie da się zrobić tydzień wcześniej! Przynajmniej u nas tak jest. Wszysto musi być świeże, zeby później nikt się nie zatruł salmonnelą czy innym dziadostwem. Ja znam wszytko "od kuchni".
Nie wiem na jakiej zasadzie pracują inne cukiernie. Ale jeżeli w wigilię i święta zakład produkcyjny jest zamknięty to oznacza, ze cukiernia piecze wcześniej wszystko co z kolei oznacza, że ciasta czy torty niekonieczni będą świeże. :evil:

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline kashira

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #39 dnia: 5 Grudnia 2005, 20:15 »
Mam nadzieję że w Szczecinie też tak jest,co prawda już w jednej bardzo znanej cukierni sie dowiadywałam i niestety a Swieta nie pracują,ale  mam nadzieje    że znajdę        inną. Co do moich przygotowań to mój narzeczony kupił dziś ze świadkiem wódeczkę.Wczoraj powysyłałam całość zawiadomień. Został mi więc tort,bukiet(nadal nie zamówiłam :cry: ),napoje i 1 spowiedź przed samym ślubem-nam jedna odpada bo mieszkamy razem :) Świadkowa dzwoniła też w sprawie dekoracji samochodu-szukuje  coś super dla nas :D

Offline kashira

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #40 dnia: 8 Grudnia 2005, 22:38 »
Wczoraj byłam z kuzynka zamówić dekorację na samochód-wybrałyśmy czerwone róze, które będą poprzyklejane na maskę,poza tym wreszcie zamówiłam bukiet-z 11 czerwonych róż,z białymi elementami w środku(jeszcze zdecyduje przed samymi świętami jakiego rodzaju-czy białe perełki, czy jakieś kwiatki malutkie białe między różmi,oraz z zielonymi akcentami na zewnątrz.Poza tym umówiłam sie na tipsy z polecaną panią z salonu z Obrońców Stalingradu-podobno super ozdabia paznokcie :) niestety jedyny wolny termin-24.12 o godz 7.00 rano...no trudno nie pośpię sobie.Za to humor zdecydowanie lepszy bo kończymy remont w mieszkanku i reszcie wrócimy do niego po prawie 2 tych siedzienia u moich rodziców  :jupi:

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #41 dnia: 9 Grudnia 2005, 07:45 »
ale mam nadzieje że znajdę inną

Znalazłas??

Wczoraj byłam z kuzynka zamówić dekorację na samochód-wybrałyśmy czerwone róze, które będą poprzyklejane na maskę,poza tym wreszcie zamówiłam bukiet-z 11 czerwonych róż,z białymi elementami w środku(jeszcze zdecyduje przed samymi świętami jakiego rodzaju-czy białe perełki, czy jakieś kwiatki malutkie białe między różmi,oraz z zielonymi akcentami na zewnątrz.Poza tym umówiłam sie na tipsy z polecaną panią z salonu z Obrońców Stalingradu-podobno super ozdabia paznokcie  niestety jedyny wolny termin-24.12 o godz 7.00 rano...no trudno nie pośpię sobie.Za to humor zdecydowanie lepszy bo kończymy remont w mieszkanku i reszcie wrócimy do niego po prawie 2 tych siedzienia u moich rodziców

Juz też wszystko coraz wyraźniejszych kształtów nabiera :D
No i super macie, że wracacie do swojego mieszkanka...wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej :)

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #42 dnia: 9 Grudnia 2005, 09:59 »
Kashira super macie  ztym mieszkankiem, świeżutki, odremontowane...i czeka na Was :D Do ślubu coraz bliżej...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline kashira

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #43 dnia: 12 Grudnia 2005, 21:10 »
Nie pisałam bo nie miałam internetu,niestety mieszkanko nie jest czyściutkie i świeżutkie-jest totalny bałagan-jak po remoncie,wiec calusieńki weekend doprowadzaliśmy je do normalności i jeszcze droga daleka, do tego stres u mnie w pracy-dlatego troszkę odeszłam od atmosfery przedślubnej... :( niestety nie będzie u nas jak u dziewczyn,które zdawały relację wieczorów panieńsko-kawalerskich-nie mamy czasu, środków i chyba sił. Nie mniej jednak niż Demka i Agnieszki32 cieszę się na ten ślub :D ,może nawet bardziej,bo bedzie to dodatkowa odskocznia od codziennych problemów.
Co do cukierni-to dziś zamówiliśmy torta w Lwowskiej-ze względu właśnie na wygodę-właściciel Lwowsiej jest również właścicielem naszego lokalu-nie musimy się więc zupełnie martwić o transport i przechowywanie-on to załatwi.Wybraliśmy 3 piętrowy,3 smakowy tort:czekoladowo-cytrynowo-taramisu z delikatnymi białymi ozdobami.
Jutro zaś mamy próbę generalną w kościele-taki przedsmak uroczystości  :Wzruszony:  oraz wreszcie odbieramy obrączki-przez remont nie mogliśmy tego wcześniej zrobić.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #44 dnia: 12 Grudnia 2005, 21:39 »
Widzę, że już prawie wszystko zapięte na ostatni guzik! Nic tylko usiąść i rozkoszować się ostatnimi dniami panieńsko-kawalerskimi :D Kashira- bardzo ładna sukienka- jak z bajeczki o kopciuszku :D Ozdoba na szyję- cudna!! A buciki? jakie wybrałaś?

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #45 dnia: 12 Grudnia 2005, 22:00 »
Kasjira cieszę się, że mieszkanko odremontowane. mma nadzieję, że problemy w pracy sa przejściowe...Będzie dobrze :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #46 dnia: 12 Grudnia 2005, 22:40 »
No, no wszystko przygotowane. :)
A Twoje problemy w pracy są spowodowane stresem przedślubnym, remontem mieszkanka i natłokiem myślenia, obowiązków itd.  Będzie dobrze zobaczysz! :D

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #47 dnia: 13 Grudnia 2005, 08:03 »
Co do cukierni-to dziś zamówiliśmy torta w Lwowskiej-ze względu właśnie na wygodę-właściciel Lwowsiej jest również właścicielem naszego lokalu-nie musimy się więc zupełnie martwić o transport i przechowywanie-on to załatwi.Wybraliśmy 3 piętrowy,3 smakowy tort:czekoladowo-cytrynowo-taramisu z delikatnymi białymi ozdobami.

Ja też zamówiłam wczoraj z Lwowskiej :D  I to w sumie z tego samego powodu, co Ty- z wygody. Cukiernia, która znajduje się obok lokalu w którym będzie wesele ma właśnie torty z Lwowskiej, więc zamówiłam, bo nie musze sie martwić o transport. Pracownicy cukierni sami zaniosą do restauracji, a tam jest chłodnia, więc torcik będzie sobie tam stał i na nas czekał. Zamówiliśmy tiramisu-czekoladowo-truskawkowy :D

Offline kashira

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #48 dnia: 18 Grudnia 2005, 21:41 »
Sprzątanie po remoncie zbliża sie do końca, więc i humor lepszy :D poza tym jeszcze 2 dni pracy i urlop...teraz skupiać będę się tylko na ślubie.Dziś kupiliśmy płaszcz dla Lubego-tak wiec prawie cały stroj moj i jego skompletowany.Zostały drobnostki-koszula,zawieszki na alkohol,niebieska podwiązka :wink:,zapłacenie organiście,ustalenie szczegółów bukietu i zamówienie kwiatów dla rodziców i wsio...wszystko inne już jest-obrączki czekają w pudełeczku,wszyscy zaproszeni potwierdzili swoją obecność-będzie razem z nami 36 osób,fotografowie potwierdzeni,przedyskutowany plan wesela z dj.,wizażystka i manikiurzystka zamówione.Co dziwne wcale sie nie denerwuję tylko nie mogę sie doczekać!

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #49 dnia: 18 Grudnia 2005, 21:42 »
Co dziwne wcale sie nie denerwuję tylko nie mogę sie doczekać!

i bardzo dobrze
ależ ja wam zazdroszcze ten dzień juz tuż tuż a ja jeszcze musze tyle czekać

napewno pogoda będzie cudowna i ta cała świątteczna atmosfera

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #50 dnia: 18 Grudnia 2005, 22:02 »
Co dziwne wcale sie nie denerwuję tylko nie mogę sie doczekać!

A ja wręcz odwrotnie :?
Ale bardzo sie ciesze, że wszystko już prawie pozałatwialiście i praktycznie, poza pierdołkami, pozostaje juz tylko czekac :)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #51 dnia: 18 Grudnia 2005, 22:09 »
Jeszcze tylko 8 dni Kashirko:) Wytrzymasz :D Zazdroszcze Ci bardzo... i 3mam kciuki, żeby wszystko Wam się udało! Na pewno w te Święta będę o Was myślała- wszystkie zimowe Panny Młode powinny czuć się zobowiązane jeszcze w tym roku złożyć nam szczegółową relację :D Żebyśmy nie uschły z ciekawości... Pozdrawiam!

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #52 dnia: 18 Grudnia 2005, 22:33 »
Kashira ja się bardzo stresuję :( nie wiem dlaczego... cieszę sie, że już wszystko załatwiliście :D Teraz tylko czekać na TEN dzień :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #53 dnia: 19 Grudnia 2005, 12:32 »
Kashira będę trzymać kciuki, żeby wszystko było ok. :)

Offline kashira

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #54 dnia: 20 Grudnia 2005, 18:24 »
Dziś zakupiłam niebieską podwiązkę, farbę do włosów-dziś albo jutro się farbuję,koszulę dla mojego Piotrka-trochę   drogą-ale niecodzienna to okazja :wink: ,oraz zawieszki na butelki-już coraz bliżej :D

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #55 dnia: 20 Grudnia 2005, 19:49 »
Dziś zakupiłam (...) koszulę dla mojego Piotrka-trochę drogą-ale niecodzienna to okazja

Pewnie! Nie ma co oszczędzać :D W końcu to wyjątkowy dzień :D

Offline kashira

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #56 dnia: 23 Grudnia 2005, 20:37 »
Dziś byliśmy na ostatniej(i jedynej)spowiedzi-nie było najgorzej, ksiądz bardzo miły,nie umoralniał-wiedziałam  że na Dominikanów można polegać :wink:  
Stresu jako takiego przed ślubem nie odczuwam,mam nadzieję ze będzie tak do końca,jedynie boje sie czy wyrobię sie z innymi rzeczami,tzn. sprzątaniem przedświątecznym,zakupem wszystkich prezentów,a w samym dniu ślubu aby nie zawiodła organizacja i nie było jakiejś wpadki w stosunku do gości.
Jakoże już przed ślubem nie będzie czasu na to,chciałabym Wam serdecznie podziękować za wsparcie oraz porady przedślubne :serce:
Obiecuję wkleić zdjęcia po całej ceremoni.
A gdyby ktoś chciał nas zobaczyć na żywo to zapraszam w II dzień Świat do parafii Dominikanów na godz. 16.00
pozdrawiam cieplutko :D

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #57 dnia: 23 Grudnia 2005, 22:37 »
Kashirko- na pewno wszystko wyjdzie cudownie!! W kńcu to Wasz długo oczekiwany i planowany Dzień!! Wszystko wypali w 100% :) 3maj się dzielnie... i czekamy na relację!!   :mrgreen: