Hej dziewczyny. Wpadłam na wasze forum w sumie totalnie przypadkiem (nawet nie pamietam pod jakim nickiem sie wczesniej logowalam, wiec zalozylam nowy:), probujac pomoc przyjaciolce przygotowac wesele, ktore odbylo sie w ostatnia sobote. Sama jestem niecaly rok po tej okolicznosci i bedac teraz swiadkowa widzialam jak mozna - nie dopilnowujac kilku kwestii zepsuc sobie ten niezwykly dzien. . . . Nasze wesela byly podobne jesli chodzi o liczbe gosci, podobne jesli chodzi o koszty, tyle ze u nas o 6 "wyprosilismy" gosci bo jeszcze chcieli sie bawic, a my marzylismy juz tylko o podusi i wyrku

, a u przyjaciolki o 24. 30 zostala polowa gosci, zas o 1. 30 wesele sie skonczylo. . . .
A oto w skrocie, co poszlo nie tak:
1. za malo miejsca przy stolach, problem zeby wysc, przejsc itd.
2. za malo i zbyt malo urozmaicone jedzenie (mimo ze placili po 150 zl za osobe za samo jedzenie - bez alko sokow ciast owocow itd), cieply szampan na wejsciu, rozplywajacy sie tort itd. mimo ze knajpa naprawde wygladala obiecujaco
3. zespol z potencjalem (super instrumenty itd), ale grajacy muzyke biesiadna i to z najnizszej polki (typu przychodzil janeczek wyprosil wianeczek. . . masakra)
4. godzinne oczepiny, na ktorych zostalo moze z 10 osob, reszta sie ulotnila, nie chcac brac udzialu w tych zenujacych atrakcjach
5. i chyba najwazniejsze: oprocz wyzej wspomnianych oczepin, zero atrakcji dla gosci oraz ogolny chaos na imprezie
Tyle w skrocie. Moim celem nie jest wystraszenie Was, ale z wlasnego doswiadczenia wiem ze stosunkowo niewiele wystaczy, by impreza byla udana i goscie swietnie sie bawili. Nie ma tez co przesadzac organizujac wszystko od a do z, przejmujac sie kazdym drobiazgiem itd. , ale podejscie pod tytulem "jedno wesele poprosze" jest czasami ryzykowne, podobnie zresztą jak podejscie, że wszystko musi byc idealnie. Nie wiem czy rozumiecie o co chodzi, w kazdym razie szkoda mi bylo mojej przyjaciolki, ktora spedzila sporo czasu, nerwow, wydala duzo kasy, a efekt byl mowiac delikatnie sredni. . . .
Pozdrawiam i zycze wspanialych wesel