Autor Wątek: slub polsko-niemiecki  (Przeczytany 5411 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline hippisek2
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: wrzesien 2009
slub polsko-niemiecki
« dnia: 1 Czerwca 2009, 18:53 »
witajcie wszyscy tu zagladajacy!

mam prosbe/pytanie: szukam pomyslow by zintegrowac naszych polsko-niemieckich gosci, czy ktos z was moglby ciut pomoc? Polscy goscie potrafia sie bawic i znaja atmosfere naszych slubow, niemieccy nie znaja a ja sie glowie by i tym i tamtym bylo u nas dobrze.
I co, moze ktos z was juz ma jakies ciekawe propozycje???

dzieki i czekam na Wasze pomysly!

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Odp: slub polsko-niemiecki
« Odpowiedź #1 dnia: 1 Czerwca 2009, 23:22 »
witam

przede wszystkim uzupełnij profil ( miejscowośc- okolicaw której bedzie wesele.. łatwiej bedzie  doradzic)

z moich pomysłów??? znając typowych helmut-ów - wiejski stół i kilka keg piwa załatwia sprawe ;) do tego goloneczka i zespół , który na tyle zna niemiecki i niemiecki humor żeby ruszyc  ich zza stołu...
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline aga.kwa
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #2 dnia: 2 Czerwca 2009, 10:48 »
 :hello: hippisek  witaj na forum:)
napisz do agi.m86 ona rowniez bedzie miala gosci z niemiec wiec moze cos ci podpowie :)

Offline hippisek2
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 7 Czerwca 2009, 16:10 »
dzieki za wasze wiadomosci!
co do profilu. . . walcze jeszcze z ta strona :-)

usciski dla was!

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Lipca 2009, 20:25 »
hippisek wiem z doswiadczenia ze doskonalym pomyslem jest zespol ludowy ktory tanczy na weselach. Wiem bo sama tanczylam na takich uroczystosciach, bardzo czesto tanczylam tez dla niemieckich grup w Szczecinskich hotelach.

(To nie jest autoreklama poniewaz juz nie tancze  ;) )

Zespol na koniec wystepu wciaga na parkiet wszystkich gosci, polskich i niemieckich :) wszyscy razem tancza! swietna integracja!  Uwierz mi ze to dobra zabawa ktora pozwala przelamac "lody"  ;) Nie jestem pewna ile obecnie kosztuje wystep takiego zespolu, ale zgaduje ze w okolicach 1300zl. Jedna z forumek miala zespol ludowy na swoim weselu i wkleila kilka zdjec z zabawy, ale niestety nie pamietam kto to byl.

Offline hippisek2
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Lipca 2009, 18:28 »
dziekuje wam za pomysly !
chwilowo zestresowany hippisek :(

Offline galaretka

• uzależniony
  • data ślubu: były już dwa :hopsa:
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Września 2009, 09:30 »
Hej hippisek !

I jak, juz po? udalo Wam sie zintegrowac:)? Jakim sposobem? Slub byl w pl czy deu?

Pytam, bo czeka mnie podobne "zadanie" w czerwcu 2010:).  Polowa gosci bedzie z Niemiec, a slub w naszej Ojczyznie.

Pozdrawiam serdecznie!
Kochajmy się !! ;D

"As im rządzi, fanki kadzą, kogo zechcą tego zgładzą."
Czemuż to, o Asie, o wyjątkowej klasie, w rymu niepozorności widzisz brak miłości.

Offline Zabcia

• forumowicz
« Odpowiedź #7 dnia: 28 Września 2009, 13:08 »
dziewczyny ja mialam slub polsko - szwajcarski w Polsce i musze powiedziec, ze udal sie wysmienicie i wszyscy goscie i starsi i mlodzi sie super zintegrowali. Pierwsze co zrobilismy z moim mezem to usadzilismy gosci tak przy stolach (okraglych w naszym przypadku) zeby byli goscie mieszani. Fakt, ze troche czasu to zajmuje poniewaz bralismy pod uwage wiek i znajomosc jezykow obcych. Do tego mielismy super zespol, ktory troszke mowil po niemiecku i wciagal w zabawe wszystkich gosci. Z drugiej strony goscie ze Szwajcarii rowniez przygotowali kilka zabaw i to tez wciagnelo gosci z Polski. Przy okazji postawilismy beczke z piwem na tarasie a tam to juz wiadomo, znajomosc jezyka nie wazna :) Glowa do gory, bedzie dobrze!