Autor Wątek: Kościół farny Jana Chrzciciela  (Przeczytany 2225 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sir-artur
  • nowicjusz
  • *
Kościół farny Jana Chrzciciela
« dnia: 27 Grudnia 2005, 20:27 »
Mam zamiar wybrac ten kościł na ślub ale się zastanawiam jakie jest tam podejście do całej sprawy. Mam trochę złe doświadczenia z proboszczem. Jakie były wasze odczucia przy załatwianiu formalności. Jeśli ktoś brał ślub to czy warto ?
Dzięki i pozdrawiam

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Grudnia 2005, 20:36 »
hmmmmm

a który to kościół??????????
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline sir-artur
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Grudnia 2005, 20:43 »
Jest to kościół farny pw. św. Jana Chrzciciela, ul. Bogurodzicy 3a :lol:

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Grudnia 2005, 23:12 »
Witaj, ja tam chcialam brać slub ale nie było wolnego terminu...

Z tego co mi wiadomo (o ile to prawda, bo gdzies słyszałam, ale na 100% NIE jestem pewna  :!:  :!: ) to nie mozna tam miec swojej dekoracji tylko wynajmuje się u księdza okreslony rodzaj... a tak nie wiem
 Chodzialam tam tylko na nauki przedmałżeńskie, które wspominam miło  :D

Mogę tylko powiedzieć, ze kościół ten jest popularny i śluby tam odbywają się jeden za drugim, więc gdy Ty i goście będziecie czekac przed wejsciem to z kościola wyjdzie poprzednia para i jej goście, a gdy Ty będziesz wychodzic, będzie czekała następna para.
 Jeśli Wam to nie przeszkadza, to popytajcie w samym kościele,jak z opłatami dekoracją itp.
 Bo kościół sam w sobie jest bardzo ładny.  :P

Natomiast byłam na Słowackiego na ślubie i gdy wychodzilismy do kościoła w tym samym czasie wchodzili goście nastepnej pary.. zamieszanie się zrobiło..
 Więc sami musicie ocenic czy chcecie taką sytuację  :?

ja brałam ślub i mialam szczęście: nie było innego ślubu w tym dniu w tym samym kościele.. Proboszcz super, kościelny w porządku.. wysokość opłat to tylko i wyłącznie decyzja młodych..
 a ksiądz, który prowadził mszę? niesamowity.. dyskretnie podpowiadał co robic, goście byli nim zachwyceni, ładnie mówił, uśmiechał się itp..

Takze moja niespodziewane zastępowanie kościólka z Bogurodzicy na inny okazało się trafione  :lol:

Offline didi

• entuzjasta
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Grudnia 2005, 08:54 »
Ja brałam slub w Jana Chrzciciela , wszystko wyszło bez zarzutu, proboszcz spoko facet idzie sie dogadać on jest bardzo konkretny człowiek i lubi też konkrentnych my nie mielismy z nim żadnych przebojów, wystrój był do dogadania nikt nam niczego nie narzucał, zreszta to ustala sie z zachrystianką, my chcielismy by ona stroiła bo chcielismy sztucznych kwiatów i girland,a na kwiaciarnie nie chcielismy wydawac kasy bo zaśpiewano nam 800 zł wszystko wyszło bardzo ładnie, dywan, dekoracja ławek, pieknę świeże kwiaty przy naszych przystrojonych krzesłach i na ołtarzu wszystko na jasno i bardzo elegancko i o wiele taniej . Nikt nie zderzał sie pod kościołem mimo iż był kolejny slub wręcz przeciwnie z kolejna parą złozylismy sobie zyczenia :mrgreen:

A propo jesli proboszcz wam "podpadł" z jakis względów to nie musicie koniecznie wszystkiego załatwiac przecież w biurze parafialnym są na zmiane inni księża i z nimi też mozna wszystko załatwic i spisac protokół nie koniecznie z proboszczem :wink:
A kosciół polecam ma atmosfere jest pieknie odrestaurowany a ja bardzo lubie takie "starocie" :id_juz:
Bezwarunkowo kocham tylko zwierzeta bo ludzie czasami mnie wkurzają !!!!