Witaj, ja tam chcialam brać slub ale nie było wolnego terminu...
Z tego co mi wiadomo (o ile to prawda, bo gdzies słyszałam, ale na 100% NIE jestem pewna

) to nie mozna tam miec swojej dekoracji tylko wynajmuje się u księdza okreslony rodzaj... a tak nie wiem
Chodzialam tam tylko na nauki przedmałżeńskie, które wspominam miło
Mogę tylko powiedzieć, ze kościół ten jest popularny i śluby tam odbywają się jeden za drugim, więc gdy Ty i goście będziecie czekac przed wejsciem to z kościola wyjdzie poprzednia para i jej goście, a gdy Ty będziesz wychodzic, będzie czekała następna para.
Jeśli Wam to nie przeszkadza, to popytajcie w samym kościele,jak z opłatami dekoracją itp.
Bo kościół sam w sobie jest bardzo ładny.
Natomiast byłam na Słowackiego na ślubie i gdy wychodzilismy do kościoła w tym samym czasie wchodzili goście nastepnej pary.. zamieszanie się zrobiło..
Więc sami musicie ocenic czy chcecie taką sytuację
ja brałam ślub i mialam szczęście: nie było innego ślubu w tym dniu w tym samym kościele.. Proboszcz super, kościelny w porządku.. wysokość opłat to tylko i wyłącznie decyzja młodych..
a ksiądz, który prowadził mszę? niesamowity.. dyskretnie podpowiadał co robic, goście byli nim zachwyceni, ładnie mówił, uśmiechał się itp..
Takze moja niespodziewane zastępowanie kościólka z Bogurodzicy na inny okazało się trafione