Autor Wątek: Maciejewo- czy coś wiecie na ten temat ???  (Przeczytany 14924 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
Maciejewo- czy coś wiecie na ten temat ???
« Odpowiedź #30 dnia: 15 Grudnia 2005, 10:31 »
Cytat: "dziubasek"
albo weźmiemy ich bagaże do swojego pokoju a ich na poprawiny

Tak chyba będzie lepiej. Po co płacić za drugą dobę?

Offline Molunia

• entuzjasta
« Odpowiedź #31 dnia: 15 Grudnia 2005, 12:20 »
u mnie z noclegiem kosztuje 170 zł w tym pokoje sa do 16 bo do tego czasu trwaja poprawiny a potem kazdy do domciu. Menu jest normalne (bez alkoholu i tortu ale z napojami) w cenie jest tez wystrój sali.
Pokoje dla gości sa przeciętne nic powalającego ale z ładnymi lazienkami i nawet z TV. na jedna noc wystarczy.

Tak wiec cena 380 zl dla mnie jest ogromna ale za to też wizualnie pewnie jest duzo bardziej bogato, tylko czy to o to chodzi .....
z drugiej strony gdyby było mnie stac to pewnie tez bym wzięła Maciejewo .... ale trzeba polubic to co się ma!  :wink:

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #32 dnia: 15 Grudnia 2005, 22:56 »
Jak sie nie ma co się lubi to się lubi co się ma :D  Gdybym ja miała jakieś 50 tys. na zorganizowanie wesela to Maciejewo byłoby pierwszym miejscem o którym bym pomyślała..., a że nasz budżet jest ponad połowę niższy to musimy zadowolić się skromniejszą uroczystością... ale nie narzekam :mrgreen: W Maciejewie jest na prawdę pięknie więc jeśli kogoś stać na wyprawienie tam weseliska to tylko pozazdrościć i pogratulować trafnego wyboru i życzyć szampańskiej zabawy!

Offline kassix22
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 16 Grudnia 2005, 10:02 »
Jeszcze rok temu nie marzyłam zupełnie o cudownym ślubie i hucznym weselu. Miało to być raczej skromna uroczystość, tzn. moja druga połówka :i_love_you: i Ja, świadkowie oraz rodzice. Od niedawna pracuje w pewnej restauracji, w której organizuje się różnego rodzaju uroczystości m.in. wesela. Jak zobaczyłam jak to wszystko wygląda z drugiej strony, jak się to przygotowuje, jak Para Młoda wszystko przeżywa, jaka to jest pamiątka na całe życie to zmieniłam zadnaie. Do tej pory wogóle nie przepadałam za weselami, zwykle opuszczałam tego typu imprezy :|  Zawsze mi się to kojarzyło z pijaną rodzinką  :pijaki:  i przykrymi doznaniami. Pamiętam jak jakiś czas temu moja kuzynka brała ślub, robiła to z "dużą pompą" :wink:  Ja nie mogłam tego zrozumieć, pytałam się jej - po co to Tobie, przecież to tylko parę godzin z Twojego życia :?: Teraz jednak wiem, że te pare godzin to coś niezwykłego czego do końca życia nie zapomnę   :serce: Dlatego wybrałam Maciejewo, gdyż sądze że jest to wymarzone miejsce na taką uroczystość. Ceny są zniewalające, ale to co  :wink:

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
« Odpowiedź #34 dnia: 16 Grudnia 2005, 19:20 »
Masz rację, to najważniejszy dzień w życiu - i trzeba sprawić aby był naprawdę wyjątkowy......

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #35 dnia: 19 Stycznia 2006, 21:13 »
aj tam.. zalezy o gości..

ludzi nie zamożnych z nizszym wykształceniem takie  salony przytłaczają... inaczej reagują ludzie  zamożniejsi i srednio i wyżej wykształceni...

i żeby ktoś nie odbierał tego jako przytyku.. ogólna myśl nie odnosząca się do konkretnych osób czy zawodów....
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #36 dnia: 19 Stycznia 2006, 21:25 »
Cytat: "monia"
z nizszym wykształceniem

Cytat: "monia"
wyżej wykształceni...

Wykształcenie nie ma nic tu do rzeczy
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #37 dnia: 19 Stycznia 2006, 21:31 »
okej...

obycie??? nie wiem jak to nazwać..

jest jednak grupa ludzi, które przy takich wnętrzach czują się "nie na miejscu"... taki przepych ich przytłacza i bardzo onieśmiela.....

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #38 dnia: 19 Stycznia 2006, 21:32 »
Eee, może i na początku będą onieśmieleni, ale po kilku ''głębszych'' się ośmielą :wink:

Offline Molunia

• entuzjasta
« Odpowiedź #39 dnia: 20 Stycznia 2006, 19:52 »
Jak by było mnie stac to bym zrobiła w Maciejewie, co tam goście, części zawsze będzie się cos nie podobało ale większość to pewnie będzie zachwycona tym miejscem

Offline malgos34
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #40 dnia: 20 Stycznia 2006, 20:55 »
Ja również zdecydowałam się na Maciejewo. Potwierdzam wszystkie pozytywne opinie na temat tego miejsca, obsługi, jedzonka. Ślub był cudowny, zdjęcia w pałacu rewelacyjne.

Offline kamyk4
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 12.10.2002
« Odpowiedź #41 dnia: 21 Stycznia 2006, 16:51 »
Nie chce siac fermentu i paniki ale wczoraj sie dowiedzialam (niestety z bdb. zrodla) ze MAciejewo bedzie licytowane za dlugi wlascicieli. Nie sadze ze nowy wlasciciel zmieni zastosowanie maciejewa, ale trzeba sie liczyc z tym ze trzeba bedzie podpisac nowe umowy i zadac zwrotu zaliczek. Mam nadzieje ze wlasciciele znajda kase i do licytacji nie dojdzie.

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #42 dnia: 21 Stycznia 2006, 22:58 »
no kamyk.. mm nadzieję,ze to potwierdzone, bo laksi zaraz zaczną nam w mdleć...  :roll:

Offline kassix22
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #43 dnia: 22 Stycznia 2006, 11:51 »
Wchodziłam ostatnio na strone Maciejewa i muszę powiedzieć ze znów mnie pozytywnie zaskoczył. Ioch strona internetowa przeszła zmiany, jest naprawdę super zrobiona. Jest tam filmik, który jak się ogląda to ma się wrażenie jakby samemu się szło korytarzami tego pałacu:D Menu też jest nowe, jak je czytałąm to az mi ślinka ciekła  :obiad:    Nie wydaje mi się żeby jeśli ktoś inny nawet przejął pałac to pozbawi tego miejsca takiego uroku. Sądzę że nadal będzie pełnić taka rolę jak dotychczas. Chyba że ktoś zechce się cieszyć tym miejscem sam na sam ;)

Offline narwanka

• entuzjasta
  • data ślubu: 26.08.2006
« Odpowiedź #44 dnia: 18 Kwietnia 2006, 09:08 »
chciałam się z wami podzielić moimi refleksjami na temat Maciejewa. Dwa lata temu byłam tam na małym spacerku z rodzicami w Lany Poniedizalek i bylo naprawde zachwycajocco. Zadbane miejsce i widac ze komus lezy na sercu. Bylam tam tez i wczoraj. I co widze? Zanidbane drozki, brud i syf, ze scian odpada tynk... Nie wiem. Moze takie wrazenie robi nasza apskudna pora roku jaka teraz ciagle mamy(zimno-jesienio-paskudna), ale mam wrazenie ze wlasciciel skupil sie na zarabieniu pieniedzy a nie na tym zeby osrodek byl zawsze zachecajacy. Pozniej dolacze zdjecia.
Agata

Offline MALENSTWO

• forumowicz
« Odpowiedź #45 dnia: 18 Kwietnia 2006, 11:44 »
Cytat: "kamyk4"
Nie chce siac fermentu i paniki ale wczoraj sie dowiedzialam (niestety z bdb. zrodla) ze MAciejewo bedzie licytowane za dlugi wlascicieli.

Monia ma rację- radzę sprawdzić te wiadomości zanim zacznie siać sie plotki- A to sa plotki!!! i nie "źródło" mi powiedziało a właścicielka!!!!!
Maleństwo dziękuję za pozdrowienia i przeprasza, że nie jest w stanie przejrzeć wszystkich Waszych wątków!

Offline narwanka

• entuzjasta
« Odpowiedź #46 dnia: 21 Kwietnia 2006, 09:55 »

Agata

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #47 dnia: 21 Kwietnia 2006, 10:05 »
o qrcze ...

no to faktycznie właściciele musieli się zmienić, bo poprzedni za nic by nie dopuścili do takiego wyglądu...

a było to takie fajowe miejsce  :roll:

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #48 dnia: 21 Kwietnia 2006, 10:14 »
jedna ściana i tyle zachodu!
Ludzie ...  :roll:
Teraz to właściciel zobaczy i bedzie na lato pięknie i cenowo i duchowo :)

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #49 dnia: 21 Kwietnia 2006, 10:36 »
z tego co pisała narwanka to jest tego więcej...  :roll:

Offline MALENSTWO

• forumowicz
« Odpowiedź #50 dnia: 21 Kwietnia 2006, 11:27 »
Ja mam takie pytanko:
Czy ktoś z Was kiedylwiek miał zamek na utrzymaniu?
Ludzi którzy ciężko pracują i trzeba im godnie zapłacić za tą pracę?
Czy ktoś z Was kiedykolwiek dowiedział sie ile kosztuje elewacja domku nie wspominając o zamku?
Myśle, że nie! Czepiacie się! Uważam, że takie małe coś nie świadczy jeszcze o niczym.
Obecny właściciel (właścicielka), bardzo ciężko pracuje aby umilić pobyt w Maciejewie. Jest uczciwa wobec gości i wobec swoich pracowników co w dzisiejszych czasach jest trudno spotkać. Ja wiem, że to nie wygląda pięknie ale widze tam jeszcze coś czego nie widać. Może dam inny przykład- znajdzcie mi osobę, która organizowała tam swój ślub i twierdzi, że jest niezadowolona, a teraz znajdzcie mi osobę, która organizowała ślub w Bończy i nie może złego słowa powiedzieć- a tam jest przecież pięknie i zadbanie. Ja w Nordzie prawie codziennie się stołuje, mogę przyczepić się do wielu spraw ale tego nie robię bo widzę jak ciężko tam się pracuje i jak pyszne jedzonko tam jest i jaka jest atmosfera a jest wiele rzeczy które by trzabyło zmienić!
Maleństwo dziękuję za pozdrowienia i przeprasza, że nie jest w stanie przejrzeć wszystkich Waszych wątków!

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #51 dnia: 21 Kwietnia 2006, 11:37 »
Maleństwo, nic dodać , nic ując :) Podpisuję sie pod twoją wypowiedzią.
każdy szuka i widzi to co chce widzieć.

Offline narwanka

• entuzjasta
« Odpowiedź #52 dnia: 21 Kwietnia 2006, 11:44 »
Ja tylko napisalam ze odnioslam ogoolne wraznie zaniedbania w proownaniu do tego co widzialam 2 lata temu. I tyle.
Agata

Offline MALENSTWO

• forumowicz
« Odpowiedź #53 dnia: 21 Kwietnia 2006, 12:07 »
Słonko 2 lata dla nieruchomości to dośc wiele! Poza tym jak nowy właściciel to przejmował to juz było to dość długo po remoncie a niestety to nie obrus, że można załatać dziurke tu odrazu musisz zrobić całość. Remontując musisz zamknąć obiekt, bo nikt by nie chciał mieć rusztowań w tle a poza tym to naprawdę są wielkie koszta!

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #54 dnia: 21 Kwietnia 2006, 12:20 »
Cytat: "MALENSTWO"
to naprawdę są wielkie koszta!

ogromne! Ludzie myslą, że to TYLKo załatac dziurkę  :roll:
A poza tym fotki robi sie wtle i nie widac brzydkiego obiektu a zabawa jest w środku.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #55 dnia: 21 Kwietnia 2006, 12:41 »
tak czy inaczej właściciele powinni jak najszybciej coś z tym zrobić, bo za rok dwa będą musili wyłożyć 2x więcej na remont!
szkoda, że znowu brakuje "gospodarczej" ręki.

Offline MALENSTWO

• forumowicz
« Odpowiedź #56 dnia: 21 Kwietnia 2006, 13:17 »
No właśnie ale z małym "ale" :wink:
Cytat: "okruszek"
nie widac brzydkiego obiektu a zabawa jest w środku.
ten obiekt jest piękny tylko z małymi wadami ale kto nie ma wad. Każda z nas nie ma idealnej cery ale znalazł sie ktoś kto chce sie z nami ożenić :lol: bo widzi całość!

Offline MALENSTWO

• forumowicz
« Odpowiedź #57 dnia: 14 Czerwca 2006, 12:16 »
Dyrekcja juz sie tym remoncikiem zajęła! i prace rwą jak szalone i wióry lecą aby na sezonik pieknie było.

Offline Kames
  • nowicjusz
  • *
Co myślicie o Pałacu w Maciejewie???
« Odpowiedź #58 dnia: 5 Września 2006, 22:17 »
Witam wszystkich!  :D
Dzisiaj z moim Misiakiem  :i_love_you: wybraliśmy się do Maciejewa - do Pałacu. W czerwcu 2007 r. planujemy się pobrać - stąd też nasza wyprawa. Miejsce całkiem ładne, ale niestety nie było osoby upoważnionej, aby porozmawiać o szczegółach :x . Stąd też mój post i prośba do wszystkich, co wiedzą cokolwiek na temat ślubu i wesela w Pałacu w Maciejewie. Napiszcie swoje opinie na ten teamt, bo sami do końca nie wiemy co myśleć. Z góry dzięki  :D

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #59 dnia: 5 Września 2006, 22:58 »
Nie potrzebnie zakąłdałaś nowy post , ponieważ ten temat już ktos podjął .
Poczytaj sobie w tym poscie a napewno się dużo dowiesz .
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=1678&start=0

[temat juz został scalony - akcja likwidacja klonów] wasz mod
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -