Autor Wątek: Moje 9 miesięcy stwarzania małego świata :)  (Przeczytany 305058 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Odp: Moje 9 miesięcy stwarzania małego świata :)
« Odpowiedź #5160 dnia: 21 Stycznia 2010, 15:06 »
Aniu mnie przymowała do porodu taka młoda lekarka, na imię Jej było Kamila,  okularach i ciemnych, krotkich włosach. Też mi się dziwna wydawała, ale jak rodziłam to była przy mnie non stop, masowała mi plecy, głaskała rękę... Naprawdę okazała się super... Nie wiem czy to ta sama. Szyła mnie taka młoda, bardzo ładna w czarnych długich włosach - też super.

Z tym ktg to nie wiem, ale jak nie widziała wskazań to pewnie dlatego tak powiedziała. Ale i tak możesz jechać kiedy będziesz chciała.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #5161 dnia: 21 Stycznia 2010, 15:08 »
Tfu! Pati miało być :P

Offline Asia-85

• uzależniony
  • Zrozumiałam po co żyję, wiem że czujesz to co ja..
  • data ślubu: 8.09.2007 nasz magiczny dzień...
« Odpowiedź #5162 dnia: 21 Stycznia 2010, 15:15 »
Ja jak leżałam po terminie w szpitalu to robili mi 2 razy dziennie ktg i co 2 godziny badali tętno dziecka ale to chyba dlatego że leżałam na oddziale.
Skoro Natalka chce jeszcze posiedzieć u mamusi to nie pozostaje mi nic innego jak życzyć ci żeby szybko jej się to znudziło :-*
[img width= height=]http://suwaczki.maluchy.pl/sl-9422.png[/img]

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #5163 dnia: 21 Stycznia 2010, 15:28 »
Anulka no właśnie tak czytam co to za Ania :) hehehe :) Dzisiaj była inna - blondynka, proste włosy do ramion. To widać bardzo dużo młodych osób poprzyjmowali.

Asia no mam nadzieję, że szybko jej się znudzi :) A najlepiej aby to było na dniach :) Bo mam tylko zwolnienie do poniedziałku i inaczej będę musiała we wtorek gnać do lekarza po zwolnienie.

A przed wyjściem jeszcze zrobiłam sobie zdjęcie na wypadek gdyby to miało być to ostatnie z brzuszkiem więc wkleję to dzisiejsze z 40 tygodnia (fioletowa bluzka) a właściwie to już z zaczętego 41 tygodnia oraz z 38 tygodnia (szary golf)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #5164 dnia: 21 Stycznia 2010, 15:33 »
Wiesz u mnie tez bylo tak ze dopiero tydzien po terminie mi kazali sie zgłosic do szpitala

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5165 dnia: 21 Stycznia 2010, 15:38 »
Brzuch wyraznie obnizony ;D
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline kitki82

• uzależniony
« Odpowiedź #5166 dnia: 21 Stycznia 2010, 15:44 »
no no pokaźny brzuszek ale jakby w tej fioletowej bluzce mniejszy jest albo ja cos z oczami mam  :P ślicznie Pati wygladasz

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5167 dnia: 21 Stycznia 2010, 15:49 »
No ja w razie co w piątek następny mam się zgłosić z torbą :) hehehe, no zobaczymy, mam nadzieję, że szybciej samo się zacznie, bo nie wiem czy oni by chcieli zostawić mnie na oddziale czy jak.

Brzuch obniżony, ale chyba bym musiała ubrać ten sam golf i spodnie co by było widać tak naprawdę jak jest.

Dzięki Kinga za komplementa ale ja już się ślicznie nie czuję :P Czuję się nabuzowana wodą czy czymkolwiek innym... napuchnięta... ale nie narzekam... Położna dziś mnie pocieszyła, że po porodzie zejdzie :) hehehe, no to czekam i będę się bacznie obserwować czy wszystko schodzi :)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #5168 dnia: 21 Stycznia 2010, 15:53 »
jaki brzusiooooo :)
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #5169 dnia: 21 Stycznia 2010, 16:02 »
Ale brzunio  ;D

Offline toscansun

• maniak
  • data ślubu: 31.05.2008
« Odpowiedź #5170 dnia: 21 Stycznia 2010, 16:40 »
Pati, ślicznie wyglądasz, a brzuszek dużo niżej:)
Ja od dnia po terminie chodziłam na ktg na IP co drugi dzień, ewentualnie na następny:) byłam też dzięki temu spokojniejsza ;) no a na patologię przyjęli mnie dopiero w 12. dniu po terminie:)
na Twoim miejscu nie czekałabym do tygodnia po, ale to tylko moje zdanie ;)
Hania 24.11.2009 r.    Klara 26.04.2011 r.    Gabrysia 25.02.2014 r.

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #5171 dnia: 21 Stycznia 2010, 16:56 »
Czyli przez jeden dzień rozwarcie zwiększyło się o 1 cm? Jesli tak to wróżę że w weekend urodzisz  ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5172 dnia: 21 Stycznia 2010, 17:10 »
Mi się brzuszek wydaje mały i ostatnio mówię do R. że mam taki mały brzuch a on na mnie patrzy jak na jakąs upośledzoną psychicznie i mówi, że mam wieeeeeeeeeeeeeeelki  ;D ;D ;D hahahaha

Karola no ja nie chcę własnie czekać aż całego tygodnia do tego ktg. Zobaczę co mi jutro mój lekarz powie, szkoda że już nie jest w tym szpitalu bo to zawsze inaczej, ale zawsze w razie co mogę jechać do niego. Co prawda do Stargardu, ale zawsze :)

Ola no teoretycznie to 2 dni, albo dokładniej 1,5 dnia :) Bo we wtorek wieczorem było 0,5 a czwartek rano 1,5 :) hehehe. Bardzo mozliwe, że w weekend coś się ruszy :)

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
  • Czorcik Alanek :)
  • data ślubu: 12.07.2008r.
« Odpowiedź #5173 dnia: 21 Stycznia 2010, 17:19 »
No no Pati brzusio superaśny ... i duży :) ale zeczywiscie w fioletowej bluzce wydje sie mniejszy ale to moze dlatego ze ciemny wyszczupla :)

p.s a w tle zdjęcia w fioletowej bluzce widze chyba juz spakowana i gotową na akcje torbe tak ???
17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5174 dnia: 21 Stycznia 2010, 17:20 »
no no pati pieknie wygladasz z brzuszkiem. a jak tam zdjecia z sesji juz sa?  :-* :-* :-*

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5175 dnia: 21 Stycznia 2010, 17:31 »
Lilith to nie torba :P To poduszka :P hahaha. Mi też się wydaje mniejszy, ale na dniach postaram się cyknąć fotkę w tym golfie szarym co by było dla porównania.

Pamela zdjęcia z sesji są, ale nie wszystkie. Nadal czekam na resztę od fotografa ale z jego strony cisza jest... A że już się upominałam, to nie będę co chwilę pisac i się przypominać. Poczekam :)

U mnie dzisiaj na obiadek pizza :) Jeszcze coś niezdrowego trzeba przed porodem zjeść :)

A ciekawa jestem bo ponoć mówią, że to co się jadło w ciąży to można podczas karmienia, a ja w ciąży nie żałowałam sobie ostrych i pikantnych rzeczy bo takie uwielbiam. Wiem, że podczas karmienia nie można takich jeść, ale ciekawe jak dziecko to odczuwa? Bo przecież w jakiś sposób jest do tego przyzwyczajone, nie?

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5176 dnia: 21 Stycznia 2010, 18:20 »
...ale na dniach postaram się cyknąć fotkę w tym golfie szarym co by było dla porównania.
czuje ze nie zdazysz  :D

całkiem nowa JA

Offline toscansun

• maniak
  • data ślubu: 31.05.2008
« Odpowiedź #5177 dnia: 21 Stycznia 2010, 18:34 »
normalnie skupić się na nauce nie mogę, co chwilę wchodzę na forum i zaglądam, czy Ty jeszcze w dwupaku ;D
ja lubię też ostrzejsze i dobrze przyprawione jedzenie, jak na razie Małej nic nie jest...z tym, że na początku ostrożnie próbowałam, teraz jem już prawie wszystko:)
Hania 24.11.2009 r.    Klara 26.04.2011 r.    Gabrysia 25.02.2014 r.

Offline kitki82

• uzależniony
« Odpowiedź #5178 dnia: 21 Stycznia 2010, 20:00 »
wierze wierze, że już się nie czujesz ślicznie bo na pewno ciężko Ci ale ślicznie wyglądasz w ciąży  ;D to już już już mam nadzieję, że jutro :) bo to moje typowanko  ;D a zejść wszystko na pewno zejdzie, a co ma nie zejść no możę troszkę będzie temu trzeba pomóc  :D

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
« Odpowiedź #5179 dnia: 21 Stycznia 2010, 20:40 »
Mówisz że zjadłaś sobie pizze  hm...to jutro śmigasz na porodówke;) Ja dzień przed porodem na kolacje zamówiłam dwie wielkie pizze bo stwierdziłam że musze jeść póki moge:) A na stepnęgo dnia rano skurcze i kierunek szpital:)

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #5180 dnia: 21 Stycznia 2010, 20:55 »
Pati wyraźnie napuchnięta jesteś na tej dzisiejszej fotce, ale to podobno wróży,że poród lada chwila.  ;D

A ja i nie nie mogę się tej chwili doczekac :)

Offline adusiaxxx

• maniak
  • data ślubu: 12.04.2008
« Odpowiedź #5181 dnia: 21 Stycznia 2010, 21:02 »
A Pati nadal w dwupaku  ;D

Trzymaj się kochana  :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5182 dnia: 21 Stycznia 2010, 21:21 »
Zjadłam tą pizzę ale jakaś taka średnia była... Zawsze ją biorę i jest pyszna a teraz to była  taka ostra że nawet mi nie smakowała... Może to znak, żebym nie żałowała tego że tak długo nie pojem pizzy :)

kuchasiu byłoby fajnie tak jak piszesz :)

Dzisiaj przeczyściło mnie 2 razy - chyba dobry znak, ale bez tych dzisiejszych skurczy to nie chcę się na nic napalać.

Teraz mam skurcze średnio co ok 14 minut, ale to tylko wtedy jak siedzę, albo mam pozycję taką półleżącą na plecach. Jak lezę płasko to nic nie ma.

Ilonko a no jestem, jestem i już mi się to nie podoba... Najgorszy jest praktycznie ten ostatni miesiąc - wcześniej sie sobie bardzo podobałam a teraz widzę, że wyglądam już jak świnka. No ale cóż :) Takie uroki :) Nie narzekam, bo niedługo już będzie po wszystkim i będę "wracać do siebie" :)

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #5183 dnia: 21 Stycznia 2010, 21:32 »
No już nie przesadzaj,że jak świnka. Taka jest "ciążowa" natura i gra. Już niedługo nastąpi szczęśliwy finał i ani po brzuchu ani po opuchliźnie nie będzie śladu :)

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
« Odpowiedź #5184 dnia: 21 Stycznia 2010, 21:57 »
TRzymam kciuki żeby już jutro się akcja zaczęła:)Ja przed dniem porodu tez nei czułam jakiś specjalnych skurczy i szczerze mówiąc specjalnie ich nie obserwowałam za to jak przyszły te właściwe to dały popalić hehe;)ale ogólnie wtedy wszystko szybko poszło może i u Ciebie tak będzie,jak narazie na to wszystko wskazuje...no Natalka zrób dziadkowi prezencik wyjdź z tego brzucholka:)

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #5185 dnia: 22 Stycznia 2010, 03:11 »
Dziewczyny czy to jest normalne, że mam sie na ktg stawić dopiero tydzień po terminie? Jakoś tak dziwne mi się to wydaje...
Ja pierwsze ktg miałam w "teoretycznym" terminie, drugie 4 dni później i kolejne 5 dni później razem z oksy. To chyba zależy od lekarza na IP, bo jedna młoda lekarka była zdziwiona, że już przyszłam na oksy, a byłam 10 dni po terminie. :-\ Za każdym razem miałam bolesne badanie dowcipne brrrr, a po jednym badaniu czystości wód plamienie przez 2 dni. :(

Położna dziś mnie pocieszyła, że po porodzie zejdzie :) hehehe, no to czekam i będę się bacznie obserwować czy wszystko schodzi :)
Fakt po porodzie wszystko schodzi, ale najśmieszniej jak schodzi brzuch z góry, a macica jeszcze jest nie obkurczona i jest taka "gruszka" ;) Ja najbardziej cieszyłam się, że zgaga poszła precz, bo męczyła mnie codziennie pod koniec ciąży.

U mnie dzisiaj na obiadek pizza :) Jeszcze coś niezdrowego trzeba przed porodem zjeść :)

A ciekawa jestem bo ponoć mówią, że to co się jadło w ciąży to można podczas karmienia, a ja w ciąży nie żałowałam sobie ostrych i pikantnych rzeczy bo takie uwielbiam. Wiem, że podczas karmienia nie można takich jeść, ale ciekawe jak dziecko to odczuwa? Bo przecież w jakiś sposób jest do tego przyzwyczajone, nie?
Niedawno skusiłam się na pierwszy kawałek pizzy od porodu, (ubogi w dodatki, ale zawsze to pizza ;) i trzęsłam portkami co na to brzuch Malucha ;) Przed porodem często jadaliśmy na mieście, ale teraz rzadko gdzie można dostać coś co mogę wszamać bez strachu jak zareaguje Łucja, bo mimo że w ciąży jadłam dużo różności i dobrze przyprawionych, to na pewno nie jest przyzwyczajona do dużej ilości przypraw i skutkiem są wstrętne wzdęcia. :-\

Teraz mam skurcze średnio co ok 14 minut, ale to tylko wtedy jak siedzę, albo mam pozycję taką półleżącą na plecach. Jak lezę płasko to nic nie ma.
Eeeeeeeeeeeeeee tam :obrazony:
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #5186 dnia: 22 Stycznia 2010, 05:36 »
Kochana kurcze ale bym sie smiala gdybys dzisiaj urodzila... wszystko fajnie sie rozkreca takze lada moment... jak mowisz ze skurcze juz sa ... ale fajnie Pati... brzuszek juz obnizony super :) Juz sie nie moge doczekac!

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #5187 dnia: 22 Stycznia 2010, 07:43 »
Pati buziaki  :-* :-*

Offline iza22

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #5188 dnia: 22 Stycznia 2010, 08:13 »
ja też ślę buziaki i trzymam mocno kciuki

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5189 dnia: 22 Stycznia 2010, 08:25 »
ooo to czekamy na wiesci :)

całkiem nowa JA