Autor Wątek: Sport w ciąży  (Przeczytany 13609 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
Odp: Sport w ciąży
« Odpowiedź #30 dnia: 21 Listopada 2011, 21:53 »
podskoki bym sobie odpuściła. za to z powodzeniem robiłam w ciąży brzuszki ale gdzieś ostatnio przeczytałam że to zabronionr  ::)
nie wiem, nic mi nie było...może też dzieki temu urodziłam w 2h ;)
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #31 dnia: 21 Listopada 2011, 21:54 »
podskoki odpuściłabym sobie...
może na samym początku jeszcze ok...tyle, że na początku ciąży skakanie to byłby ostatnia rzecz, na którą miałabym ochotę...

brzuszki w pierwszym trymestrze są dozwolone, potem są inne ćwiczenia napinające mięśnie brzucha...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #32 dnia: 17 Stycznia 2012, 21:27 »
Trafiłam wreszcie na b.fajnie zajęcia dla kobiet w ciąży
http://studio.magdalenaprieditis.com.pl/index.php/grafik-zaj

rewelacja! widać że prowadząca ma b.fajnie ułożony trening dla ciężarnych. dziś byłam sama więc poświęciła tylko mi całą godzinę.
polecam zwłaszcza że potem można wejść w następny etap: ćwiczenia z dzieckiem już od 6 tygodnia.

przy hotelu marina ul.twardowskiego
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #33 dnia: 17 Stycznia 2012, 21:34 »
Mówisz?
teoretycznie wtorkowe popołudnie mam wolne...
ale nie wiem czy ja wydolę...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #34 dnia: 17 Stycznia 2012, 22:02 »
to zwolnij choć trochę ;)

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #35 dnia: 20 Lutego 2012, 17:21 »
Ale fajny pomysł! Ciekawe czy u nas jest coś takiego... Mogłabym wysłać małą na aerobik dla dzeci, a sama pójść na jakieś modelowanie sylwetki :D
rewelacja!

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #36 dnia: 21 Lutego 2012, 15:50 »
Boziu że ja w tej ciąży nic nie mogę.... pierwsze lepsze przyśpieszenie kroku, wytarcie nóg po kąpieli, zgięcie ich do brzucha, za szybkie wejście po schodach, normalne bez szaleństw igraszki łóżkowe.... i odruch mega wymiotny, kończy się w zależności od pełności brzucha... więc basen i ćwiczenia odpadają ;(

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #37 dnia: 22 Listopada 2012, 19:16 »
kurde dziewczyny i co z tym basenem?bo ja chodzę tutaj w Norwegii na aqua aerobik i teraz nie wiem czy dalej chodzić?? bym bardzo chciała w sumie, jak do tej pory jakoś nic nie złapałam , jest to basen w szkole ,

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #38 dnia: 22 Listopada 2012, 19:28 »
jesli dobrze tolerujesz i nie masz przeciwwskazan to chodz, ja od niedawna zaczelam, bo w koncu moge po problemach z plamieniami i jestem mega zadowolona, samopoczucie duuuzo lepsze, a do tego stawy i kregoslup juz mi tak nie dokucza...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #39 dnia: 22 Listopada 2012, 19:38 »
chodzic
— Richard M. Devos

Offline 1qwert
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 19/09/2014
« Odpowiedź #40 dnia: 24 Listopada 2014, 08:37 »
Ja zaczęłam teraz chodzić na basen. Troszkę się boję zakażeń i przeziębień. Jak coś złapie to po prostu przestane. Przed ciążą chodziłam na fitness. Chciałam dalej uczęszczać na zajęcia ale moja pani ginekolog wolała żebym z nich zrezygnowała. Troszkę mnie to zdziwiło, bo wiadomo ze stepu bym zrezygnowała ale chciałam zacząć chodzić na pilates. Co do basenu nie miała żadnych przeciwskazań.