Autor Wątek: "Kiedyś znajde dla nas dom z wielkim oknem na świat..." Kasia i Pawel 18.09.2009  (Przeczytany 53274 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline katrishja

• entuzjasta
  • data ślubu: 18.09.2009
Myślę Olucha, że spokojnie da się przerobić- ja zamówiłam suknię w rozmiarze 38- wolałysmy nie ryzykować 36 bo lepiej zwęrząć niż poszerzać :D
A nasuwa mi się kolejne pytanko troszku z innej beczki  :D
Zgodnie z waszymi radami moje drogie postanowilam zrobić "zasady weselne" na stół i nie będziemy ich czytać (będą wielkości kartki od zwyklego małego zeszytu) i pomyślałam że może warto zrobić też małe bukiety na stół. Tylko mam pewną wątpliwość kiedy kwiaciarnie robią te bukiety i jak mam je dostarczyć na miejsce weselne? Ponadto ile bym musiała ich zamówić jesli będą trzy podłużne stoły i przy każdym z nich będzie około 40 osób(2-3 na stół??) :drapanie:
Kwiaciarnie same je dostarczają czy jak?
Oprócz teog bym jeszcze chciała dwa małe bukiety dla rodziców to też by mi wszystko dostarczyli?
Chciałabym poznać "standardy" żebym wiedziała jak rozmawiać z Panią kwiaciarką
;D
kasia

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
My też zamawiamy kwiaty na stół i u Nas nic nie dostarczają, wszystko trzeba samemu odebrać  :)

Offline katrishja

• entuzjasta
oto projekt "zasad weselny" co Wy na to ??
kasia

Offline katrishja

• entuzjasta
a to jest wzór winietki:
papier, na który będzie przyklejona kartka z nazwiskiem będzie bordowy lub ecru jeszcze nie wiem

kasia

Offline katrishja

• entuzjasta
Dla rozluźnienia!!!

Jak przecudowny gorset Pani sobie zakupiła na wesele hahaha :frajer: :frajer: :frajer:
kasia

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
trochę mało ozdóbek na tych zasadach ale rozumiem, że chciałaś zachować wzorek z winietek (ale może umieścić te kwiatki jeszcze w jednym miejscu? np.: na dole?) na winietkach zrobiłabym większe litery bo winietka musi być widoczna z dużej odległości  ;)

jeżeli chodzi o bukiety to lepiej dopytać... nam np kwiaciarnia dowiozła na salę bukiety dla rodziców... i im i nam było to bardzo na rękę, może warto się dogadać.. im tez pewnie lepiej zrobić to później bo te bukiety dla młodej, świadkowej i butonierki to raczej rano się odbiera  :)

a gorset bombowy  :P

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
Kasiu Ty taka chudzinka jesteś, że nie wyobrażam sobie gdzie u Ciebie ten tłuszczyk :)

Zasady fajne i fajnie to wygląda, a jak one będa położone? fajnie by było, jakby były one na takich sztywnych kartkach i wsadzone do takich łapek jak to na zdjęcia są (nie wiem jak to się fachowo nazywa)

Winietki ładne, ja już nawet nie pamiętam jakie my mieliśmy :)

Co do bukietów to ja bym na stoły nie dawała, ale jak wolisz, niektóre kwiaciarnie może dowożą bukiety, ale które to nie wiem. U nas było tak, że w dzień ślubu R. pojechał do kwiaciarni po bukiety i od razu zawiózł na salę i tam sobie już czekały. Bukietów na stole nie mieliśmy :)

Offline Diankusia

• entuzjasta
  • data ślubu: 29.05
Hihi jaka fajna koszulka :)

Zasady bardzo mi się podobaja, sama planuje miec podobne :)

A czemu Ty sie planujesz odchudzac? Przeciez Ty chudzinka jestes.

Offline katrishja

• entuzjasta
Patrycja, Diankusia
właśnie jeśli chodzi o te "zasady weselne" to będą w takich "stojaczkach-żabkach" hehe też nie wiem jak to się nazywa  :P :P
ale cosik pod wesele muszę znaleść może jakieś serduszka.... :) w domu mam taką krówkę i tulipanka hehehe
Jeśli chodzi o odchudzanie to uwierzcie mi moje drogie, że może nadwagi to ja nie posiadam ale kondycji ZERO ::) a juz nie wspomnę że oponka rośnie  ::)
Aż wstyd!
I to włąsnie jest mó cel-spalić to "coś" wokół brzuszka  ::)
kasia

Offline Bea027

• entuzjasta
  • data ślubu: 22 sierpień 2009
Gorset powalający  :szczeka:
Zasady na wesleu fajniutkie :D

Offline Green Apple

• forumowicz
  • data ślubu: 18.07.2009
zasady świetne, też o czymś takim myśleliśmy i wtedy albo na stołach, albo na tablicy przy wejściu :)

gorset - brak lustra w domu?

Offline arvena

• zapaleniec
  • Mów, niech Twoje słowa wzburzą krew...
  • data ślubu: 25.07.2009
Ja tak jak wisniowa mysle, że imię i nazwisko powinny być nieco większe na winietkach ,
zasady oki :)

Jeśli chodzi o fotke - O rany !!!! Mogła isc w staniku...przynajmniej by jej nie spadał ! ;)

odliczam

Offline katrishja

• entuzjasta
Witam wszystkich!
Ten weekend obfitował w wiele ciekawych wydarzeń !!
otóż udało mi się zakupić prezenciki dla rodziców- znalazłam piekną diamentową kolekcję z kamieniami svarowskiego WAZONÓW!! Zakupiłam dwa takie same niedługo idą do graweru  ;D
Jak będą gotowe- oczywiście pokarzę.
Zakupilismy wódkę na wesele- ponoć ma iść do września baaardzo w górę (już podrożała o 2zł. na butelce w porównaniu z cenami sprzed miesiąca- tak mój PM mówił).
No i znalazłam nasze wybrane obrączki - są proste klasyczne i wyglądają przecudnie na palcach!!!!!!!!! O dziwo w Aparcie- nie sądziłam że tam coś znajdę a jednak!!!!  :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:
Teraz tylko trza iśc w nastepnym tyg i zamówić!!!!!
Dodatkowo na moim umiescimy jeden kwadratowy brylancik.
Oto foteczka obrączek ze strony apartu:
« Ostatnia zmiana: 29 Czerwca 2009, 10:55 wysłana przez katrishja »
kasia

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
Obrączki bardzo ładne :) a jeszcze Twoja z diamencikiem to bedzie super :) moja też ma brylanciki a dokładnie 3

Na wódkę najlepiej czychać jak są jakieś okazje w supermarketach. Bo jak już tam jest okazja to nigdzie się taniej nie znajdzie, a makro to jest drożyzna...

Offline katrishja

• entuzjasta
Dziękuję - to odnośnie obrączek!!  :-* :-* :-*
Patrcyjo my mamy znajomego, który ma sklep z alkoholami i on wziął dla nas na fakturę więc nie płacimy za koncesję -za którą trzeba zapłacić gdy się kupuje normalnie w sklepie- my akurat kupowaliśmy w selgrosie  :)
« Ostatnia zmiana: 29 Czerwca 2009, 13:04 wysłana przez katrishja »
kasia

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
ladne obraczki :)
a zasady super Ci wyszły

jeju Ricardo gratulacje!!!! wlasnie zauwazylam suwaczek :)

[katrishja przepraszam ze u Ciebie w watku ;)
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
chyba jeszcze nie widziałam kwadratowego brylancika.. to musi super wyglądać :) bardzo ładne obrączki  :ok:

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
Dopiero doczytałam, że ma być kwadratowy brylancik, super będzie :)

Paolka dziękuję :) zapraszam do mojego wątku w bebikowie :)

Offline katrishja

• entuzjasta
Dziękuję dziewczyny!! :przytul:
Jesli chodzi o kwadratowy brylancik to można zobaczyć kilka obrączek z takowym na stronie apartu chociażby w kolekcji "pocałunek"jest jeden z tego co pamiętam  ;D
kasia

Offline katrishja

• entuzjasta
Szukałam opinii na temat fryzjerów od wczoraj już chyba kilka godzin dzwonię pytam i myślę, myślę... intensywnie myślę bo fryzura jest dla mnie szalenie ważna!!! Gdzie tu iść do fryzjera (dla nie mieszkającycych w Szczecinie powiem wstępnie, że dzieli się on jakby na dwie części LEWObrzeże(centrum)  i PRAWObrzeże(obrzeża szczecina) -które są oddzielone od siebie o ok 10 km). Ja całe zycie mieszkałam w tej drugiej częście jednak teraz jestem w centrum. I najpierw miałam dylemat iść w dniu ślubu najpierw do fryzjera w mieście i jechać dopiero do rodziców (stamtąd będę "wychodzic") czy jechać gdzieś do fryzjera blisko rodzinnych stron.
Wygrała opcja druga!
Ostatecznie zapisałam się na próbną fryz na 25lipca do pani Asi w Studio Beaty Krajnik na Bukowym- ponoć jest mistrzynią z tego co mówiła pani z którą rozmawiałam przez tel. po tym jak usłyszała ode mnie że jestem naprawdę wymagająca ..heh... mam nadzieję że to prawda bo 80zł. próbna a 150zł. ślubna! Moim zdaniem to sporo ale niech będzie....- jeśli ktoś z Was dziewczęta tam był proszę o opinie!
Na pewno się przydadzą!
kasia

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
Ja z prawobrzeża co prawda jestem, ale nie wiem gdzie mozna zrobić u nas ladną fryzurkę :) swoją fryzjerkę polecałam po ślubie, ale teraz jak patrze na zdjęcia to na drugi raz bym do niej nie poszła, bo fryzjerki robią piekne cuda na włosach :)

Offline katrishja

• entuzjasta
Ja mam taka ulubioną fryzjerkę na prawobrzeżu i naprawdę ładnie czesze -nawet ją kiedyś polecałam- ale problem jest taki, że mam wrażenie że u mnie (z tytułu chodzenia do niej od lat)juz nic ciekawego nie wymyśli- jakoś mało kiedy ma swoje super pomysły (bynajmniej u mnie).
Może po prostu zwyczajnie spróbować u kogoś innego.... kogoś kto widzi mnie "na świerzo".

Ja mam specyficzne wymagania bo wiem że np w takiej fryzurzy kochana jak Ty miałas (wygladałaś przeslicznie- naprawdę!!!) mnie raczej byłoby źle a większość fryzjerów czesze jednak w tym stylu i za cholerę nie można z nich nic więcej wydusić!  ;D
kasia

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
no to trzymam kciuki żeby udało się kogoś znaleźć... ja znalazłam swoją ślubną przypadkiem i już wiem, że dopóki będzie pracować w Olsztynie to i ja i Kocur będziemy tylko do niej chodzić... wzięliśmy nawet do niej numer prywatny bo kilka razy zdarzyło się nam, że jak znaleźliśmy kogoś kto nam odpowiadał to ta osoba zmieniała prace i ślad po niej ginął  ;)

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
Kasiu - po pierwsze: bardzo dziekujęmy za zyczenia!! :-* :-* :-*

po drugie - na zdjęciach nie widać absolutnie żadnego tłuszczyku itp..wręcz mogę powiedzieć, ze jestes extra Laska!

po trzecie: zasady zachowania na weselu mieliśmy bardzo podobne. Nie stawialiśmy na stole - tylko czytał je Gościu z orkiestry w trakcie obiadu. I mamy wklejone do Ksiegi Gosci.

po czwarte: obrączki też mamy z Apartu. Patrze teraz na swoją rekę i az sie usmiecham do tego mojego złotego cudeńka! My mamy z serii "dotyk". Bez brylancików. Bo niestety - z wiekszoscia koleżanek majacych brylanciki z któymi rozmawiałam - wypadaja.

po piate: winietki baedzo ładne, ale zgadzam sie z Wisienką - większe. Ludzie podchodzac do stołu muszą widzieć co jest napisane na kartoniku. Aha! Winietki sie sprawdziły u mnie. Polecam! ;D

Offline katrishja

• entuzjasta
Agulek

Dziekuję Ci bardzo bardzo serdecznie za takie miłe komplementy!!! :przytul: :przytul:

Co do zasad zachowania na weselu to obserwator dał mi taki pomysł, żeby połączyć te zasady na stole z wystąpieniem orkiestry. Tzn. Orkiestra w śmieszny jakiś sposób opowie że na stołach są zasady i głośno je również przeczyta a w razie jak ktoś o nich zapomni to zawsze może sobie przypomnieć...  ;)to jest jeszcze do dopracowania!

Jesli chodzi o winietki to czcionka została już przeze mnie powiększona ale tu mam jeszcze do Was pytanie : Czy skoro na sali będą trzy podłużne stoły -nasz czwarty (wszystko w kształcie litery "E")czyli układ generalnie będzie prosty to czy wystawić duże tabliczki na stolach tak aby były widoczne wchodząc z napisami (Rodzina Pary Młodej, rodzina Pana Młodego, Przyjaciele-będzie to widoczne na pewno rok temu mieli to znajomi ale nie mieli winietek!!!) czy zrobić plan stołów przy wejściu?? :drapanie:

Następnie:
Jesli chodzi Agulek o księgę gości ile za nią zapłaciłaś??
Ja zapytałam o cenę z długopisem to krzyknęli jakoś 115zł. moim zdaniem to sporo. A chciałabym znać cenę bez długopisu

I na koniec:
Czemu jeszcze nie ma relacyjki???? :beczy:
« Ostatnia zmiana: 30 Czerwca 2009, 13:16 wysłana przez katrishja »
kasia

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
ja bym wystawiła plan stołów przed wejściem bo goście czekają na parę młoda i mogą wtedy znaleźć swoje miejsca... po wejściu na salę może być już mały tłok i te kartki nie będą widoczne  ::) chociaż wszystko pewnie zależy od tego jak duża jest to sala

u mnie był plan stołów a po toaście wodzirej dodatkowo kiedy zapraszał do stołów powiedział gdzie kto siedzi, poza tym świadkowie nauczyli się planu i kierowali gości  ;)

Agulek czekamy na relację  :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
Ja mam obrączkę z brylancikami już prawie 2 lata i nigdy jej nie zdejmuję i trzyma się wyśmienicie :) nic nigdy nie wypadło :) aczkolwiek to też pewnie zależy od tego kto je robi :)

Ja bym nie dawała takich tabliczek, po prostu wcześniej bym poinformowała np rodziców po której stronie siedzą i jak to wychodzi z rodziną i każdy wie gdzie ma się kierować :)

My nie mieliśmy księgi gości choć mieliśmy mieć to całkowicie o niej zapomniałam :) i nawet żałuję :)

Offline katrishja

• entuzjasta
Wiśniowa
Sala jest naprawdę duża, prostokątna a wejście do niej jest z dwóch końców sali- to główne wejście jest jednak  za "naszymi plecami" (tzn. za plecami Pary Młodej jak będzie siedzieć przy stole). Wesele w tym samym miejscu co miała missmax.

Ricardo
Co do brylancikow to mam wielką nadzieję, że nie odpadną!! hihi
kasia

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
ja tez mam zamowiona z brylancikiem :)

hmm ja nie robie planu stolow, dzien wczesniej na ustawianie winietek pojedzie ze mna moj brat, zreszta rozrysowane usdzenie dostanie p. Iza, wlascicielka. Beda oni kierowali osoby na swoje miejsca
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline alikaj
  • entuzjasta
  • data ślubu: 4.07.2009r.
Bardzo ladne te Wasze obroczki, takie klasyczne i przynajmniej widac ze to wlasnie obraczka :P Jesli wiecie co mam na mysli :P

U mnie tez beda "zasady" i moj brat jak swiadek odczyta je na poczatku :)

Jestem szczęśliwą mamą.....