Autor Wątek: Sala Finezja obok Pogorii 4  (Przeczytany 61657 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nikratka

• forumowicz
  • data ślubu: 02.07.2011
Odp: Sala Finezja obok Pogorii 4
« Odpowiedź #150 dnia: 7 Lipca 2011, 14:32 »
Dziękuję pięknie! :)
Jeśli chodzi o noclegi niestety jeszcze ich nie ma :(

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #151 dnia: 7 Lipca 2011, 14:51 »
... czyli okazało się, że nie jestem sceptykiem tylko  realistą. Jakakolwiek budowa części noclegowej łączy się z kolosalnymi kosztami, a na to niestety trzeba uzbierać. Pchać się w kredyty, tym bardziej teraz jak jest posucha z weselami, nie warto. Ale jak będą wytrwali (czego im życzę) na pewno zrealizują swoje plany.
Jeszcze raz cieszę się z udanego wesela i pozdrawiam :bukiet:

Offline tomo22
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #152 dnia: 24 Sierpnia 2011, 19:41 »
Czesc !
A jakie miałas Menu,bo sa chyba 3 do wyboru.. jedzenia duzo ?

Offline Nikratka

• forumowicz
« Odpowiedź #153 dnia: 24 Sierpnia 2011, 22:15 »
3 do wyboru? Ogólnie na ustalaniu menu jest mnóstwo rzeczy do wyboru - w standardzie są hmmm 3 albo 4 kolacje, na obiad oczywiście zupa do wyboru do koloru - ja miałam okazję zjeść rosół i brokułową (2 dniowe wesele) na drugie danie z szerokiej palety 3-4 rodzaje mięs do wyboru, to samo tyczy się surówek oraz oczywiście jakiś ziemniaczany dodatek, czy to kluski, frytki, kartofle, czy dwie rzeczy do wyboru jak kto chce. Zimna płyta znowu paleta śledzi, szynek, galaret, sałatek i innych rzeczy do wyboru. Można urozmaicić trochę menu dodając np paletę serów itp - jakieś 2 zł więcej na osobę. Jedzenia było mnóstwo, tak się zarzekałam że wszystkiego spróbuję, ale gdzie tam nie było takiej możliwości. Po weselu mnóstwo jedzenia trafiło do naszych domów, było czym dzielić :)
Ja z sali naprawdę w 1001% jestem zadowolona. Wszystko było w najlepszej formie organizacji w jakiej mogło być.

Offline jussza
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #154 dnia: 17 Stycznia 2012, 11:22 »
Witam,
a ile trzeba czekać na tą salę? Z wypowiedzi na forum wnioskuje że jest dość rozchwytywana:)
I jeszcze jedno pytanie: zawsze w cenie wchodzą napoje i ciasta czy można z nich zrezygnować? I jak smakują tam ciasta, dobre są?

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #155 dnia: 17 Stycznia 2012, 14:40 »
Witam,
a ile trzeba czekać na tą salę? Z wypowiedzi na forum wnioskuje że jest dość rozchwytywana:)
I jeszcze jedno pytanie: zawsze w cenie wchodzą napoje i ciasta czy można z nich zrezygnować? I jak smakują tam ciasta, dobre są?

Wiesz, myślę, że to już jest historia. Najlepiej dowiedz się u źródła :)

Offline Niki_wro
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: Kwiecień 2013
« Odpowiedź #156 dnia: 9 Lutego 2012, 16:01 »
Ma ktoś może świeższe informacje dot.  tej sali ??

Offline anekss
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #157 dnia: 15 Lutego 2012, 10:48 »
To pewnie zaraz posypie sie fala postow,ale każdy ma prawo do swojej opinii.  Wiec tak, ja tam byłam na weselu we wrześniu 2011r i jestem bardzo rozczarowana.  Aha muszę dodać,że jestem osobą "z branży" wiec widze więcej rzeczy niż przeciętny gość. 

Zaczęło się od tego, że posadzono nas zaraz koło kuchni.  To oczywiście nie wina sali,ale obsługa,co by sobie życie ułatwić,podparła sobie drzwi (zostawiając je otwarte) i niestety widać było cała kuchnie i zmywak itp.  Ja niestety wiem,co się dzieje na zapleczu kuchennym,jakie kelnerzy mają pomysły jak myślą że ich nie widać i na prawde nie miałam ochoty tego oglądać.  Kilka razy poprosiłam kelnera aby te drzwi zamknął,powiedzial mi,że kierowniczka kazała zostawić je otwarte.  Ale po jakimś czasie zamknęli.

Jedzenie: obiad-cóż żadna rewelacja,bardzo przecietny.  Rosół,jakieś mięsa kluski surówki.  Nie było źle,ale tak jak mówie,bardzo przeciętnie.  Zimna płyta,następne gorące posiłki-dla mnie źle! Zimnej płyty mało i byle jaka.  Jak zobaczyłam "koreczki" czyli pół pomidorka koktajlowego na wykałaczce to myślałam że padne  ??? Gorący posiłek był albo odgrzewany w mikrofali albo nieumiejętnie w piecu bo kotlet był gumiasty a frytko-ziemniaczki (nie wiem jak to sie nazywa) pełne tłuszczy i tez nie dobre.  Potem był jeszcze jakiś udziec czy coś takiego,krojone na środku sali przez szefa kuchni,ale tego nie jadłam więc nie wiem.
Ktoś wczesniej napisał że kawa podawana w szklankach a ktoś inny to wyśmiał.  Naprawde,kawa (parzona)podawana była w komunistycznych szklankach na spodku!! Dopiero kiedy poprosiłam o latte,albo rozpuszczalną kawe,kelner przyniosł mi latte,naprawde dobrą.
W ogóle obsługa była dobra.  Było kilku kelnerow bardzo dobrych i kilku początkujących ale ci doświadczenie na prawde fruwali nad stolikami, byli świetni.
Dzbanki na soki były brudne.  I ktos powinien im powiedzieć, że skertingi wiesza się pod obrus, a nie odwrotnie,bo potem te klipsy widać i wygląda to nie ładnie - ale to juz moja fanaberia.   
To chyba narazie tyle.  Jak osobiście bym tej sali nie poleciła.  Jest wiele innych. 
Jak ktoś ma jakieś pytania,chetnie pomoge

Offline agrelkie
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #158 dnia: 18 Lutego 2012, 21:23 »
Witam!
Śledziliśmy przez jakiś czas opinie na temat sali Finezja.  Raz były dobre ale przeważnie złe. 
Na stronie internetowej oglądałam zdjęcia sali i  bardzo mi się podobała więc umówiliśmy się na spotkanie z właścicielką. 
Właścicielka się z nami nie przywitała, traktując nas z góry jakby robiła nam łaskę, że w ogóle z nami rozmawia.  Sala na zdjęciach prezentowała się idealnie jednak w rzeczywistości wyglądała trochę gorzej. 
Umówieni byliśmy przez telefon na konkretną godzinę jednak pomimo tego właścicielka nie miała ze sobą menu oraz z trudem wyciągnęliśmy od niej informację na temat ceny i propozycji menu!!!! Jechaliśmy do Finezji jakieś 30 km po to aby uzyskać konkretne informację na temat menu, natomiast właścicielka kazała nam wysłać prośbę na maila o uzyskanie szczegółowych informacji (to po jaką cholerę w tej sytuacji tam jechaliśmy i po co się z nami umawiała)!!!  W momencie kiedy dowiedziała się, że chcemy wesele na około 90 osób powiedziała nam, że terminy czerwiec, sierpień i wrzesień (te, które zaproponowaliśmy) są już zajęte. 
Oprócz tego okazało się, że nie możemy wnieść własnych napoi, ponieważ jak sama stwierdziła "to na czym ona zarobi".  Napoje będą podawane i przeliczane przez obsługę i my nie mamy nad tym żadnej kontroli. 
Ogólnie po rozmowach wstępnych nie polecamy współpracy z tą sępiarą.  Kobieta bardzo niesympatyczna oraz nastawiona tylko na zarobek, traktująca klientów jak zło konieczne!!!!

Na koniec słowo od mojego  narzeczonego dla tej pani:

HAK JEJ W SRAK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Offline szafir
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #159 dnia: 20 Lutego 2012, 14:22 »
Witam,

Ponieważ wszystkim znajomym, którzy szukają sali weselnej, polecam Finezję, stwierdziłam, że muszę zabrać głos  w tej dyskusji.  Ja również miałam wesele w Finezji.  Moi goście byli wprost zachwyceni menu, wspaniałym smakiem potraw, ich dekoracją oraz estetyką całego obiektu.  Miałam wśród gości wiele osób, które ze względu na wykonywany zawód, bywają często na ekskluzywnych przyjęciach.  Dlatego wybrałam Finezję, nie mogłam zaprosić gości byle gdzie!
Odniosę się może do dwóch ostatnich wpisów:

AD anekss: „Zaczęło się od tego, że posadzono nas zaraz koło kuchni. ”  Nie sądzę, aby to była wina właścicielki sali.  Razem z mężem sami proponowaliśmy rozstawienie stołów.  Ponieważ mieliśmy bileciki, sami też usadzaliśmy gości (zresztą z tego co pamiętam, jednym z pierwszych pytań pani właścicielki było: ile gości? Jak rozstawić stoły?). 

Do anekss: proszę zapytać państwa młodych, dlaczego tam Panią posadzili?
BARDZO WAŻNE! „Jedzenie: obiad-cóż żadna rewelacja,bardzo przecietny. ” - właśnie! Dlaczego wybrałam tę salę? Ponieważ wszystkie inne proponowały mi gotowe menu (mogłam wybierać np.  spośród 3-5 gotowych zestawów), a moim zdaniem to bez sensu! Nie chciałam mieć tego samego, co serwuje każdy! W Finezji na stole pojawia się tylko to, co zamówią organizujący wesele, nie ma tutaj żadnych wytycznych.  Nas było stać na ekskluzywne dania, więc były m.  in.  kaczki, cielęcina z borowikami, trochę dziczyzny, pstrągi, łososie - goście byli wniebowzięci! (nie będę się tu chwalić, jeśli ktoś jest zainteresowany, proszę o kontakt, menu prześlę pocztą). 
W ogóle gusta są różne - mam znajomego, który zachwalał, na jakim to wspaniałym był weselu, bo jadł tam przepyszne gołąbki!!! (Matko! Gołąbki na weselu?)Podsumowując: co kto zamówi, to ma na stole!

Do obsługi nie mam żadnych zarzutów.

Co do kawy:  Przed weselem słyszałam o tej kawie w szklance, dlatego zastrzegłam, że zamawiam kawę tylko z ekspresu bądź rozpuszczalną.  Ale nie dało się… Starsi goście (z moim dziadkiem na czele) domagali się kawy parzonej w szklance tzw.  „normalna kawa” (cóż… przyzwyczajenie drugą naturą człowieka).
Nie jestem specjalistą od dekoracji stołów, nie wiem, co to takiego jest „skerting”, ale wystrój na moim weselu był naprawdę wyjątkowy!

AD agrelkie: rzeczywiście, pani właścicielka powinna dotrzymywać umówionych terminów.  W moim przypadku wszystkie spotkania odbyły się tak, jak były umówione.  Może coś jej wypadło i dlatego się spóźniła?
Droga agrelkie… Mam nadzieję, że swojego narzeczonego potrafisz ocenić z równą łatwością i surowością, z jaką oceniasz innych  Lepiej się do niego uśmiechaj i bądź miła, bo inaczej HAK……

Offline anekss
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #160 dnia: 21 Lutego 2012, 10:32 »
Do Szafir

Czytaj ze zrozumieniem,napisałam wyraźnie,że to że nas posadzono obok kuchni to nie wina sali czy właścicielki.  Co mi przeszkadzało,to fakt że obsługa otworzyła drzwi i podparła je czymś co by sie nie zamykały,i widać było całe zaplecze,zmywak,kelnerów podjadających co zostało itd!!

Jeżeli chodzi o jedzenie,to nie chodzi mi o to że było "tylko" tradycyjne mięso a nie filet z rekina czy strusia,ale o to że to jedzenie po prostu nie było smaczne.  Gumiaste i bez smaku!!

Offline szafir
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #161 dnia: 21 Lutego 2012, 11:59 »
Do anekss

No to chyba miała Pani pecha, skoro akurat tego dnia nie podano ani jednej świeżej, smacznej potrawy (?)  ;D.  Rozumiem,  że wszystko od początku do końca było BEEEE -  niesmaczne i gumiaste . . .  i odgrzewane i w ogóle straszne.  Począwszy od obiadu, przez desery, ciasta, płytę, owocowe kompozycje po np.  czwartą kolację!? :D Zabawne (i dziwne zarazem!).  Nie przeczę,  nie wszystko wszystkim musi smakować, ale żeby całkowicie wszystko było "gumiaste i bez smaku"? A może jednak coś Pani zasmakowało?

Ja natomiast miałam ogromne szczęście - wszystko świeże, smaczne i naprawdę najwyższej jakości.  Podobnie moi znajomi, którzy robili tam różne rodzinne przyjęcia - też byli bardzo zadowoleni.

Nie ma sensu tutaj polemizować, bo każdy ma swój gust i smak.  Pewnie klienci, którzy korzystają z usług firmy, w której Pani pracuje, kiedy nie spodoba im się choć jedna rzecz (choćby tysiąc innych było wspaniałych) - chapną niejednokrotnie: WSZYSTKO BYŁO BE, coby (tfu) tzn.  żeby nie było do końca kolorowo.

Cóż. . . .

Wszystkim zainteresowanym  wesele w Finezji polecam.  Najlepiej jednak przejść się tam samemu na jakąś imprezkę (np.  andrzejki), pogadać, popytać, spróbować.

Offline anekss
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #162 dnia: 21 Lutego 2012, 15:23 »
Do Szafir

Napisalam,że obiad bardzo przeciętny,zimna płyta i gorąca kolacja  źle.  Napisałam również że o kolejnej gorącej kolacji nie będę sie wypowiadać bo nie jadłam!! A do trzeciej kolacji nie dotrwałam.  Wypowiadam sie tylko o tym co jadłam.  I tak,dle mnie było bleeee
nie wspomniałam o deserze bo zapomniałam,ale Pani mi przypomniała,niestety tez był bleeee.  Jakby waniliowy budyń z czymś,chyba gruszka.  Ciast nie jadłam,owoców nie pamiętam.

Cóż,może mieliśmjy pecha,może szef kuchni był na urlopie i ktos go zastąpił, a może Pani miała szczęcie że wszystko sie udało.  Nie wiem,wiem,że ja tej sali nie polecam i tyle.

Offline Nikratka

• forumowicz
« Odpowiedź #163 dnia: 3 Lipca 2012, 11:54 »
Ile ludzi tyle opinii, jednakże nie zauważyłam aby większość zawierała negatywne treści jak to określiła jedna z osób wypowiadających się wyżej. Ja także polecam Finezję wszystkim znajomym i zawsze powtarzam, że jedna z nielicznych usług weselnych, z których zadowolona byłam w 100% to właśnie sala. Właścicielka nigdy nie miała w gestii podawać gotowego menu do wyboru, odkąd organizujemy imprezy z udziałem obsługi z Finezji zawsze tak było. Na początku też miałam z tym problem,ale podczas współpracy z właścicelką przestało mi to przeszkadzać. Dwa wesela, chrzciny, rocznica ślubu, dzień kobiet to imprezy, które organizowaliśmy w Finezji lub przy udziale obsługi z Finezji, lub część z mojej rodziny brała udział w takich uroczystościach w tymże lokalu i za każdym razem byliśmy/jesteśmy zadowoleni.
Agrelkie - nie wierzę w słowa właścicielki na temat napoi, rozmawiałam z nią o tym przed naszym ślubem i każde nasze zapytanie spotykało się ze szczegółową odpowiedzią -  a propo napoi także pisałam w jednym ze swoich postów - przepraszam za te słowa, ale bzdurą jest wypowiedź o tym, że nad rozliczaniem napoi nie ma się żadnej kontroli! Też się obawiałam o to, że może kelnerzy źle policzą nam te napoje, zabierając część dla siebie itp. Takie myśli automatycznie przychodzą do głowy, ale na pytanie o możliwość kontrolowania wydawanych napoi właścicielka zapewniła nas że w każdej chwili możemy sprawdzić stan ich "zużycia" przez gości. Szkoda rozwijać ponownie tę myśl, więc kieruję do moich wcześniejszych wypowiedzi - także tych na temat aparycji właścicieli. Mnie się świetnie współpracowało z Panią Małgorzatą, może dlatego że lubię konkretne osoby, które konkretnie odpowiadają na moje pytania. Za każdym razem kiedy przyjeżdżałam na umówione spotkanie właścicielka witała się ze mną, nigdy nie zostałam przez nią zignorowana stąd także moje zdziwienie czytając Twój komentarz. Każdy mój telefon był odbierany, na każdego maila dostawałam odpowiedź, nigdy nie zostałam zbywana zdawkowymi odpowiedziami, ani nigdy nie miałam problemu  z dogadaniem się z właścicielką. Zdjęcia na stronie internetowej oddają urok sali, tyle że czasami inni mają dużo wyższe wymagania co do odzwierciedlenia zdjęć na żywo i oczywiście nie każdemu musi spodobać to co zobaczą na żywo. Nieudekorowany lokal wiadomo robi inne wrażenie na człowieku, niż sala na której pojawiły się obrusy, pokrowce na krzesła czy piękne, duże wazony na stole.

Przykro mi czytać takie opinie i złe odczucia z waszej strony na temat Finezji, kiedy na przykład moja rodzina jest w 100% zadowolona z usług świadczonych w Finezji. Jeśli jednak znajdziecie salę waszych marzeń dajcie znać :)

Offline anulka1
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #164 dnia: 26 Lipca 2012, 09:34 »
tak czytam i czytam. . . hmm i muszę się zgodzić z tymi niepochlebnymi opiniami o Finezji. . .
no to ja znalazłam wymarzoną salę i to całkiem niedaleko wręcz po sąsiedzku,
Restauracja Staropolska w Kuźnicy Piaskowej i jej nowa sala (bodajże oddana w tym roku),
może troszkę drożej ale za to standard o niebo lepszy jeżeli chodzi o jedzenie, klimat, wystrój oraz obsługę :)

Pozdrawiam

Offline ania-lewandowska6
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28.08.2010
« Odpowiedź #165 dnia: 16 Sierpnia 2012, 13:54 »
Witam 15 sierpnia byłam na weselu na pierwszy rzut oka wygląda bardzo ładnie ale mam pewne zastrzeżenia straszne oszczędzają na oświetleniu gaszą światło !!!wydaje mi się że jeżeli ktoś wynajmuje sale na wesele to światło ma w to wliczone . Jedzenie ładnie podane i tylko tyle .  po zjedzeniu rolady z kluseczkami dostałam strasznych boleści brzucha.  Niestety  to co przeżyłam na tym weselu nie życzę najgorszemu wrogowi . Na temat deseru  i reszty dań nie mogę się wypowiadzc z racji takiej że większość czasu przesiedzialam w toalecie  Do właścicieli jak wyszliście z płonącym daniem to takiego smrodu w życiu nie czułam kapusta wyglądała tragicznie (pies z budą zmieszany) . Dzisiaj ledwo  wstałam z łóżka boli mnie głowa brzuch i mam wymioty byłam u lekarza mam ostre zatrucie.  TRAGEDJA NIE POLECAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Offline monikasawinska
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #166 dnia: 17 Sierpnia 2012, 11:55 »
Właśnie przeczytałam post p.  Ani Lewandowskiej.  Także byłam w tym dniu na weselu a jokoś Pani nie znam. 
Po pierwsze nie wiem gdzie tam było dla Pani za ciemno bo wszędzie wszystko było widać.  Może zdjęcia Pani za ciemno wychodziły to trzeba było sobie ustawić w aparacie funkcję w "pomieszczeniu" albo autolampę czy coś.  Bo przecież w sali cały czas swieciły się lampy sufitowe.  Jeśli chodzi o te kluseczki były dobre i smaczne "jak u mamy" zjadłam je z roladką, właściwie wszystko jadłam i sałatki i pyszne lody, torcik.  Acha i parę razy byłam w toalecie poprawić makijaż itp i nie zauwazyłam nikogo kto cały czas by w niej siedział.  Natomiast tzw "płonące danie" czyli świnka i zasmażana kapustka były przepyszne. 
Radzę pani Ani L.  zrobić sobie test ciążowy, ponieważ gdy się jest wciąży to wtedy wszystko powoduje mdłości. 
Byłam gościem na tym weselu i byłam miło zaskoczona wystrojem sali, dekoracją stołów, obsługą.  Mam takie "zboczenie zawodowe" bo sama pracowałam  w restauracji i teraz zwracam uwagę na takie właśnie rzczy.  Wszystkim polecam Finezję.  Razem z mężem byliśmy zachwyceni i stwierdziliśmy, że wystrój -"kule kwiatowe", elegancko nakryte stoły, super obsługa, pyszne jedzonko - po prostu wszystko było na bardzo dobrym wysokim .  A Panią Lewandowską pozdrawiam i niech ujawni jak się nazywa bo jej nie kojarzę i nie znam - nie było takiej osoby na weselu.
Polecam wszystkim Finezję

Offline lisa_simpson
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.08.2012
« Odpowiedź #167 dnia: 17 Sierpnia 2012, 12:39 »
Witam serdecznie;

Jesteśmy Parą Młodą z wesela z Finezji z dnia 15. 08. 2012r.
Chcielibyśmy wszystkim  polecić ten lokal, jesteśmy bardzo zadowoleni i nie wyobrażamy sobie by nasze przyjęcie weselne mogło odbywać się gdzie indziej.  Właścicielka lokalu stanęła na wysokości zadania, za co serdecznie jej dziękujemy. 
Wszystkie potrawy wyglądały apetycznie, było ich bardzo dużo i niczego nie brakowało na stołach.  Ponadto było ono bardzo smaczne i estetycznie podane.  Obsługa była miła, kulturalna i profesjonalna, spełniała każde życzenie naszych Gości.
Wystrój sali bardzo nam się podobał, był elegancki i z klasą.
Każdy z gości wychodził zadowolony z przyjęcia i  tu cytuję "gratulujemy wyboru sali".

Chcieliśmy zaznaczyć, że nie znamy żadnej osoby o nazwisku Anna Lewandowska, więc nie mogła być jednym z gości weselnych.

Pozdrawiamy;
Iza i Arek

Offline maxilus
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2013 04 13
« Odpowiedź #168 dnia: 17 Sierpnia 2012, 14:22 »
Pani Ania dała już sie poznać jako nieuczciwa forumowiczka, posty p. Ani wydają się być kryptoreklamą,
została nawet upomniana przez administratow.
Nie wydaj mi się więc aby ten post miał cokolwiek wspólnego z prawdą , nie warty jest nawet polemiki, pewnie jak poprzednie jest kryptoreklamą albo tym razem antyreklamą  :]
To przykre że nawet na takim formu znajdą się tacy nieuczciwi ludzie.

a to inne posty Pani Ani wyciągnięte z historii z uwagami admina

Cytat: ania-lewandowska6 link=topic=4023. msg1133267#msg1133267 date=1263146741
polecam studio cinema z sosnowca maja fajne pakiety w rozsadnych cenach sama ich juz zamówiłam  :)ładne foto albumy

Cytat: ania-lewandowska6 link=topic=8211. msg1129669#msg1129669 date=1262857125
Witam to ja też nie będę gorsza polecam Studio Cinema ja mam już termin zaklepany www nie podajemy
Nasi znajomi też mieli ta firmę  i są zadowoleni zdjęcia są śliczne reportaż z kościoła i z sali jest wyretuszowany i obrobiony i jest dużo zdjęć czarno białych ja takie lubię polecam  na pewno wam się spodoba to co robią.   Czytałam wiele ciekawych opinii i podziękowań  na ich stronie w zakładce książka gości.   filmu z wesel nie lubię oglądać ale będę miała wiecie jak to jest z rodzicami musi być i koniec (co by to ciocia z Kielc powiedziała hahaha) bardzo mi się podoba motyw jak skacze młoda para do basenu ale ja nie miałabym odwagi tego zrobić  :D

dwa posty na forum i dziwnym trafem dwa dotyczą jednego studia. . .

Cytat: ania-lewandowska6 link=topic
Witam jestem nowa na forum ale mogę powiedzieć że oglądałam film i zdjęcia z Studia Cinema rewelka  przede wszystkim film fajna muza ladnie wszystko zmontowane a dźwięk jakby się oglądało koncert w Tvn pierwszy raz się spotkałam z czymś takim zawsze jak oglądałam jakieś wesele to charczało strasznie i przede wszystkim nie kreci jak ktoś je rosół nie chciałabym się oglądać z pietruszką między zębami

dwa posty na forum i dziwnym trafem dwa dotyczą jednego studia. . .

Offline rozczarowana150
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2014
« Odpowiedź #169 dnia: 3 Września 2012, 17:07 »
Witam,
jestem bardzo rozczarowana tym co tutaj czytam w niektórych postach.  Byłam w Finezji na wielu przyjęciach zaczynając od 18-stek poprzez chrzty i kończąc na weselach, nawet raz zdarzyło mi się być na sylwestrze.  Lokal jest świetnie zaprojektowany, wyjątkowy i z klasą.  Podoba mi się podejście Pani Małgorzaty, która zawsze staje na wysokości zadania wita parę młodą, kroi tort, podchodzi do gości w razie jakichkolwiek problemów (co jest raczej nie spotykane w innych lokalach).  Wyjątkowe w Finezji są także potrawy - super desery i ciekawe podawanie dań gorących, które jest często urozmaicane ( widziałam trzy kombinacje na podanie jednej potrawy).  Jedzenie jest bardzo smaczna, a zimna płyta podawana na bardzo ciekawych talerzach, co także wyróżnia lokal.  Jestem nie mile zaskoczona tym co widzę w niektórych komentarzach, bo mam wrażenie, że te osoby nigdy tam nie były.  Jeśli wesele to tylko tam.  Mam nadzieję, że do mojego hotel będzie już gotowy, a przyjęcie będzie fantastyczne. 

Polecam lokal nawet w 1000% ponieważ miałam przyjemność być ostatnio także u konkurencji i bez porównania! A co do osoby, która pisała o "lokalu z sąsiedztwa" skoro jest taki fajny to dlaczego nigdy tam nie widać żadnych samochodów i jest mnóstwo wolnych terminów, a w finezji z tego co wiem o terminy ciężko.  Pozdrawiam

Offline DobraDusza
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #170 dnia: 6 Września 2012, 13:47 »
Witam serdecznie :)

Czytając niektóre opinie odnoszę wrażenie, że konkurencja nie śpi, a ludzka zawiść nie zna granic. Rozumiem, że nie każdemu może wszystko pasować czy też smakować, ale przecież można wyrazić swoje zdanie kulturalnie. Tymczasem poszczególne komentarze są poniżej jakiejkolwiek krytyki.

Nasze wesele odbyło się w Finezji 1 września tego roku. Zarówno z obsługi, wyglądu sali czy też smaku potraw jesteśmy w 1000% zadowoleni! Potwierdzam, że usadzenie gości jak i rozstawienie stołów leży w gestii pary młodej czy też rodziców i jakiekolwiek "ale" należy kierować właśnie do nich. Na naszym weselu również niektórzy goście usadzeni byli w pobliżu drzwi do kuchni (w tym rodzice) i jakoś nikt nie skarżył się na nieprzyjemne zapachy. My sami w trakcie imprezy pojawiliśmy się na kuchni (przywitać panie przygotowujące dania) i musimy przyznać, że zastaliśmy tam porządek i piękne zapachy potraw.

Jeśli chodzi o kawę- kelnerzy chodzili wśród stolików i proponowali kawy-parzoną, rozpuszczalną, z ekspresu, latte itp. Podobnie jeśli chodzi o herbatę. Także to również zdecydowanie na plus. Wszystkie dania jakie zostały podane na stół bardzo nam smakowały (szczególnie polecam Jadło Grzybiarza), a nie wykorzystane jedzenie obsługa zapakowała nam do pojemników.

Kiedyś czytałam negatywne opinie odnośnie akustyki sali. Na własnej skórze przekonaliśmy się iż kluczem do sukcesu jest zespół, który potrafi się dobrze nagłośnić. Nasz nie miał z tym żadnych problemów i nie słyszeliśmy od gości żadnych niepochlebnych opinii odnośnie "pogłosu" na sali czy też złej akustyki. Przeciwnie- spotkaliśmy się z samymi pozytywnymi opiniami na temat muzyki, sali, jedzenia i obsługi. Dodam jeszcze, że w okolicach trudno jest znaleźć salę, która będzie zapewniała w cenie talerzyka (niewygórowanej zresztą) tort, ciasta, owoce, dekorację stołów i część napoi. Zwykle są to dodatkowo płatne opcje.

Muszę jeszcze pochwalić Panie z kuchni, które uratowały z opresji moją świadkową, która poplamiła sobie sukienkę- nie dość, że wyczyściły kreację to jeszcze ją wyprasowały :) Zastanawiające są również opinie opisujące Panią Małgorzatę jako osobę opryskliwą czy też wyniosłą. Ciekawe, ponieważ nie mieliśmy żadnych negatywnych doświadczeń na tej płaszczyźnie. Na wszystkie pytania zawsze dostawałam odpowiedź- czy to mailowo czy telefonicznie. Być może niektórzy mają zbyt wysokie wymagania na zasadzie "JA płacę, JA wymagam"?

Podsumowując- jeśli ktoś zastanawia się nad zorganizowaniem wesela czy też innej uroczystości w Finezji- szczerze polecam. Na wszelkie pytania chętnie odpowiem, tym bardziej, że jesteśmy świeżo po weselu.

Pozdrawiam :)

Offline DARIA_P
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.09.2012
« Odpowiedź #171 dnia: 18 Września 2012, 12:16 »
Dzień dobry,
miałam przyjemność być gościem weselnym w dniu 15 sierpnia i zapewniam, ze nie było tam osoby o nazwisku Anna Lewandowska, tym samym komentarz tej Pani uważam za nieprawdziwy i oburzający!
Sala "Finezja" jest przestronna, jasna, gustownie urządzona.  Dekoracje piękne i klasyczne.  Potrawy wyśmienite i atrakcyjnie podane.  Herbata i kawa serwowana na życzenie gości w każdej formie.  Dania ciepłe pyszne, a szczególnie owy udziec z zasmażaną kapustą - mięso kruche i delikatne, kapusta znakomicie przygotowana i doprawiona - wszystko razem bardzo smaczne.  Obsługa doskonała, napoje oraz jedzenie uzupełniane systematycznie, kelnerzy uprzejmi i pomocni.  Toalety nowoczesne, czyste oraz zadbane.
Szczerze polecam powyższą salę.  Organizacja wesela sprawna i bez uchybień.
Pozdrawiam,
Daria