Autor Wątek: wrozby  (Przeczytany 4644 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
wrozby
« dnia: 27 Stycznia 2005, 16:46 »
zobaczcie czy Wam sie sprawdza/sprawdzilo ......

http://www.wrozby.pl/lmalzenstwo.php

Offline Magda Sz.
  • entuzjasta
wrozby
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Stycznia 2005, 20:20 »
Mamy prawie identyczne, zwyczajne proste, krotkie linie, to chyba dobrze, nie?? :lol:

Offline davyjohn
  • entuzjasta
wrozby
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Stycznia 2005, 02:23 »
kurde, jakieś dziwne te linie... ja tych krótkich w ogóle nie widze u siebie... tylko dwie od jednej do drugiej krawędzi  :?

Offline pioteras

• uzależniony
  • Już jest KUBUŚ... i JULIA też :-)
  • data ślubu: 15.07.2006
Porady i przesądy
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Marca 2005, 10:25 »
Znalazłem to całkiem przypadkowo, mam nadzieję że tego jeszcze nie było ;)

Porady dla obojga Narzeczonych:
• Najlepsze terminy zaślubin to: Boże Narodzenie, karnawał, Wielkanoc i wszystkie miesiące roku które mają w nazwie literę r. Najlepszy dzień tygodnia to sobota. Najlepiej przysięgać sobie o każdej pełnej godzinie.
• Nie należy brać ślubu w czasie adwentu i wielkiego postu. Unikamy również pierwszego kwietnia oraz całego maja i listopada.
• Dobrze wróży na przyszłość odbycie ślubu w kościele w którym chrzczono Pannę Młodą.
• Próg kościoła należy przekraczamy prawą nogą, uwaga potknięcie źle wróży.
• Jaka droga do ołtarza takie przyszłe życie, idziemy spokojnie z uśmiechem na twarzy.
• Jeśli podczas ceremonii obrączka upadnie, nie podnoście jej sami, poczekajcie aż ją podnieśie udzielający ślubu ksiądz lub ministrant.
• Kto kogo okręci naokoło siebie przy odchodzeniu od ołtarza, bedzie kierował małżeństwem.
• Pierwsze życzenia Młodej Parze powinien składać mężczyzna
• Obsypanie Was ryżem i pieniędzmi to symbol udanego i bogatego małżeństwa. Uwaga: kto zbierze więcej pieniędzy, trzyma potem kasę w małzeństwie.
• Po toaście powitalnym rzućcie kieliszki za siebie, koniecznie powinny się stłuc. To wróżba długiego, szczęśliwego i dostatniego życia.
• Im więcej szkła stłucze się w dniu ślubu, tym szczęśliwsze będzie Wasze małżeństwo.

Porady dla Panny Młodej
• Nie szyj sama sukni ślubnej.
• Nie pozwalaj siostrom na przymierzanie Twojej sukni przed ślubem, grozi im wtedy staropanieństwo.
• Nie pokazuj się Narzeczonemu przed dniem ślubu w sukni, to wróży niesnaski w małżeństwie.
• W dniu ślubu włóż na siebie:
1. coś niebieskiego - najlepiej podwiązkę, zapewnia dzieci i wierność małżonka
2. coś używanego - najprościej coś z biżuterii, zapewnia lojalność osób najbliższych i wsparcie na wypadek trudnych chwil
3. coś pożyczonego - najlepiej od szczęśliwej mężatki, zapewnia sympatię i dobre stosunki z nową rodziną
4. coś nowego, zapewnia dostatek w przyszłości
• Poproś Narzeczonego o włożenie grosika do Twojego buta, to wróży dostatnie życie.
• Welon zakłada druhna, najlepiej panna.
• Nie bój się płakać przed ślubem (uwaga na makijaż), to bardzo dobra wróżba.
• Nie pozwól włożyć sobie obrączki do samego końca palca, niechybnie bedziesz wtedy grała drugie skrzypce w małżeństwie.
• Jeżeli Ci się uda przykryć but Narzeczonego brzegiem sukni podczas ceremonii, to jest on już "pod pantoflem"

Porady dla Pana Młodego
• Przeczytaj powyższy tekst będziesz wiedział czego unikać.
• Włóż do kieszeni garnituru trochę pieniędzy, to gwarancja przyszłego dostatku.
• Ucałuj gorąco Żonę tuż po ceremonii.
• Pamiętaj o przeniesieniu Żony przez próg przyszłego domu, wskazane również w sali balowej.

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
wrozby
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Marca 2005, 10:53 »
Najlepsze jest to :
-> Jeżeli Ci się uda przykryć but Narzeczonego brzegiem sukni podczas ceremonii, to jest on już "pod pantoflem"
  :hahaha:  :hahaha:  :hahaha:

Już widzę tą sceną przed ołtarzem kiedy Panna Młoda próbuje przykryć suknią but Pana Młodego a on ucieka  :twisted:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
wrozby
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Marca 2005, 20:20 »
Jeżeli chodzi o te przesądy to ostatnio dowiedziałam się jakiego zdjęcia nie powinna pozwolić sobie zrobić panna młoda... Chodzi o ujęcie:
            samotna panna młoda klęczy przed ołtarzem.
Zabobon ale warto wiedzieć  :D

Offline Wiktoria
  • nowicjusz
  • *
Przesądy
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Maja 2005, 10:52 »
Witam wszystkich!
Ze swoim chłopakiem zamierzamy polączyć nasz ślub ze ślubem mojej siostry. Słyszałam jednak, że jest jakiś przesąd z tym związany. Ogólnie nie jestem przesądna, ale ślub to za poważna sprawa. Trzeba uważać. Jeżeli ktoś może mi wytłumaczyć co to za przesąd, to proszę o pomoc.
Wiktoria

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
wrozby
« Odpowiedź #7 dnia: 17 Maja 2005, 11:20 »
DAJ SPOKÓJ Z PRZESĄDAMI...

MOJE KUZYNKI CZEKAJĄ NA POWRÓT OJCA I TEZ BEDZIE ZBIORÓWKA ZROBIONA :)

A TERAZ...

KIEDY , GDZIE ITD.....  :D
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
wrozby
« Odpowiedź #8 dnia: 17 Maja 2005, 12:13 »
tutaj chyba bardziej chodzi o to, że każda Panna Młoda chce w tym dniu być najważniejsza. A tutaj niestety trzeba się dzielić.Ja osobiście chyba bym tak nie chciała...
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline didi

• entuzjasta
wrozby
« Odpowiedź #9 dnia: 17 Maja 2005, 12:31 »
Moja przyjaciółka miała wspólne wesel z siostrą niestety nie była to jej suwerenna decyzja (zdecydiwali siostra na doczepkę i rodzice)
Efekt dziwczyna nie za bardzo chce nawet wspominać i slubie i weselu a my nie poruszamy tematu  bo wiemy ze jest jej smutno. :cry:
Ale co do przesadów to nie wiem :roll:  znam kilka par co wzięło slub zbiorowy (takie kiedyś były, np 5 par) i jakość nic się nie wydazyło w związku z tym faktem :!:

Jesli jest to wspólna decyzja oby dwóch par to nie widzę żadnego problemu :P
Bezwarunkowo kocham tylko zwierzeta bo ludzie czasami mnie wkurzają !!!!

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
wrozby
« Odpowiedź #10 dnia: 17 Maja 2005, 15:01 »
Cytat: "Mariolka"
tutaj chyba bardziej chodzi o to, że każda Panna Młoda chce w tym dniu być najważniejsza. A tutaj niestety trzeba się dzielić.Ja osobiście chyba bym tak nie chciała...

Też mi się wydaje, że o to tutaj chodzi!
Ja też bym tak nie chciała!

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
wrozby
« Odpowiedź #11 dnia: 17 Maja 2005, 15:22 »
w końcu wesele ma się raz w życiu i chce się ten dzień zapamiętać jak najlepiej. No i oczywiście być w centrum uwagi. A nie,żeby rodzina porównywała suknie ślubne, welony itp. Chcemy być wtedy najważniejsze i wyjątkowo.Każda w głebi serca o tym marzy...
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
wrozby
« Odpowiedź #12 dnia: 17 Maja 2005, 23:08 »
Moj brat się zenił w maju - i mój tat sobie zażartował, że można by było połączyć wesela i zrobić jedno. Zobaczył moją minę  :twisted: i..... wiecej nie było na ten temat rozmowy....  :wink:
Ja nie chciałabym tak mieć ale może być i ciekawie na takim ślubie. Hmmm....kto wie...?

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
wrozby
« Odpowiedź #13 dnia: 21 Maja 2005, 22:13 »
Przesąd chyba mówi o tym,że któraś z par jest nieszczęśliwa.Ale nie daję głowy uciąć.
Jednak pomijając przesądy (jakiekolwiek) ja również przychylam się do opinii dziewczyn - nie chciałabym mieć wspólnego wesela i ślubu. Wolałabym nawet odczekać dłużej, ale mieć tylko sama z moim mężem.  :D

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
wrozby
« Odpowiedź #14 dnia: 19 Listopada 2005, 20:14 »
My z Tomkeim mamy jedną, długą linię - to oznacza długie, szczęśliwe życie  :D
Tylko, że ta jego linia pod koniec rozchodzi się w dwie strony.....hmmmm - muszę go chyba pilnować  :wink:

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
wrozby
« Odpowiedź #15 dnia: 26 Listopada 2005, 13:35 »
Kurka ja nie mam tych linii które są tam narysowane... :( Niepotrzebnie sprawdzałam  :shock:

Offline Molunia

• entuzjasta
wrozby
« Odpowiedź #16 dnia: 29 Listopada 2005, 19:42 »
No ja też tych lini nie mam ......  :?

Offline Mariozz

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 23 wrzesień 2006
wrozby
« Odpowiedź #17 dnia: 29 Listopada 2005, 20:13 »
nie martw się Ja też ich nie ujrzałem..... :hmmm: