Autor Wątek: Jak umówiać się z zespołem?  (Przeczytany 3912 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Klara131
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05-07-2008
Jak umówiać się z zespołem?
« dnia: 28 Lutego 2008, 14:26 »
Dziewczyny, a czy ze swoimi zespołami które będą grały u Was na weselu umawiacie się jakoś ile mają grać i ile ma trwać przerwa? Bo wiecie, żeby nie wyszło, żę jest więcej przerw niż grania, a już na weselu nikt nie będzie miał głowy do tego. Czy w ogóle są jakieś standardy, że pominno się robić przerwy co tyle i mają trwać tyle czasu?

Offline joannaM
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
On 2011
Ona 2013

Offline Klara131
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05-07-2008
Odp: Jak umówiać się z zespołem?
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Lutego 2008, 08:13 »
Przejrzałam te linki, ale tam nic nie ma na temat ile zespół powinien grać, a ile powinny trwać przerwy.

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Lutego 2008, 13:35 »
hmm To zależy od Ciebie myślę... ale jeśli masz jakieś obawy, co do tego, że zespól może częściej i dłużej siedzieć niż grać, wystarczy taki podpunkt dodać do umowy..., że np. zespół robi przerwy nie częściej niż co  20-25 minut (no nie wiem, ile tam chcesz), albo nie wcześniej niż po 6  piosenkach (zastanów się, jak Ty to widzisz).. oraz, że przerwy w graniu nie są dłuższe niż np. 10 minut, za wyjątkiem tej, przeznaczonej na obiad..

Myślę, że musisz sama się zastanowić,jak Ty widzisz swoją imprezę... czy masz ludzi młodych, którzy mogą więcej i dłużej tańczyć czy ludzi starszych, którzy potrzebują przerw częściej..

Offline miumiu

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 16maja2009
« Odpowiedź #4 dnia: 4 Lutego 2009, 16:27 »
To druga najważniejsza umowa (pierwsza z restauracją,ośrodkiem itp), więc zwracajcie uwagę na wszelkie szczegóły.  Zwłaszcza na:
- bloki grane na żywo, a te puszczane z płyty ( w przypadku zespołu na żywo)- zdarza się,że zespół sobie popije i "zapomina" ok 2:00 o śpiewaniu, to,że ktoś znajomy był zadowolony z danego zespołu nie znaczy,że ty będziesz, dlatego my mamy 35min na żywo/20min z płyty na zmianę
- płatność - nigdy 100% przed weselem! bo gdy coś nie pójdzie, nie macie karty przetargowej

Poza tym napiszcie swoje ulubione piosenki i te znienawidzone, ułatwicie zespołowi pracę a sobie zagwarantujecie lepszą zabawę.

Offline Mod
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16-05-2009
« Odpowiedź #5 dnia: 19 Czerwca 2009, 10:23 »
Witam,
Ja nie miałem takich ustaleń w umowie.  Jedynie w mailach podczas korespondencji z zespołem.  Zawierzyłem dla menagera i nie załujemy.
U mnie grał zespół GajewskiBand. pl z Olsztyna - grali po ok 40 min a przerwy był właściwie dostosowane do sytuacji na Sali.  Goście i tak byli mocno pomęczeni i co ważne nikt nie wyszedł pijany po 4 nad ranem, ponieważ kapela nie dała im odpocząć, za co jestem zespołowi wdzięczny i na każdym kroku ich polecę - każdemu.