Autor Wątek: Profesjonalne zdjęcia reportażowe  (Przeczytany 5298 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
Odp: Profesjonalne zdjęcia reportażowe
« Odpowiedź #30 dnia: 17 Marca 2009, 15:44 »
Swietny reportaz robi Rafal Oglaza! Na jego stronie mozna obejrzec dobre zdjecia.

Z tego co sie orientuje dziala glownie w Szczecinie, ale wspominal nam ze chetnie bierze zlecenia na cala Polske.

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
« Odpowiedź #31 dnia: 17 Marca 2009, 15:57 »
Tez rozważaliśmy Rafała Ogłazę. Ma niesamowite zdjęcia :) i tez myślę, że to świetny przykład dobrego reportazysty ślubnego.

Offline ka-milka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 24.05.2010
« Odpowiedź #32 dnia: 18 Sierpnia 2009, 11:18 »
A ja znalazłam świetnego fotografa na zamieszczanie tego typu informacji jest sprzeczne z Regulaminem!  i jest tam kilkunastu fotografów, którzy robią piękne zdjęcia reportażowe
« Ostatnia zmiana: 18 Sierpnia 2009, 11:31 wysłana przez Maja »

Offline Siasia

• forumowicz
  • data ślubu: 26.12.2009
« Odpowiedź #33 dnia: 16 Września 2009, 07:46 »
A ja mogę polecić rewelacyjnego Fotografa z Sosnowca "FOTOKOPECKI" znajdziecie bez problemu w wyszukiwarce a jeśli jakieś pytania to piszcie na priv. Ja już nie mogę się doczekać swojego ślubu i tych fotografii.  ;)

Offline BiA190909
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 19.09.09
« Odpowiedź #34 dnia: 10 Listopada 2009, 21:51 »
Rafał Ogłaza
Ale potrafię powiedzieć tylko tyle, co widziałam na jesgo stronie.  Zdjęcia wydają mi się godne uwagi dla osób z wyszukanym gustem.

Offline MajaKrz
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04.09.2010
« Odpowiedź #35 dnia: 30 Listopada 2009, 18:32 »
Witam.  Ja biorę ślub we wrześniu 2010.  Bedziemy korzystac z usług "foto-baltica"  ze szczecina.  bardzo fajne reportaze i niedrogo.  Z tym fotografem zetknelam sie osobiscie na 2 weselach w tym roku i musze przyznac, ze zdjecia bardzo przypadły mi do gustu.

Offline asiako1
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 7 Grudnia 2009, 15:45 »
Proponuje toMash studio, jest naprawdę świetny.  Myślę, że zaspokoi Twoje potrzeby, gość bardzo długo był w Stanach i tam się uczył fotografii.  Naprawdę warto!!!ZADOWOLONA

Offline przemekb
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 07.06.2008
« Odpowiedź #37 dnia: 26 Grudnia 2009, 19:46 »
jedynie co mi przychodzi na mysl, patrzac na pierwszy post to w Polsce ten poziom moze jedynie zapewnic Adam Trzcionka, ale on raczej kosztuje wiecej niz tu sie wymienialo, moze warto wpisac w googlowskim

"ranking fotografow slubnych i tam sprawdzic, ale napewno ceny za uslugi nie beda niskie, wiadomo ze za styl i forme sie placi, druga najwazniejzsa rzecz jest taka czy wasz slub bedzie podobnego standardu jakie prezentuje Jeff na stronie, bo szczeze to nawet najlepszy fotograf nie poradzi jak warunki reportazu beda poprostu standardowe, bedzie to napewno dobra praca, ale otoczenie i klimat sa bardzo duza sila.

Offline Siasia

• forumowicz
  • data ślubu: 26.12.2009
« Odpowiedź #38 dnia: 2 Stycznia 2010, 14:31 »
Witajcie wszystkie przyszłe Panny Młode!!!
Jako świeżo upieczona Małżonka mogę z całego serca polecić mojego fotografa i kamerzystę.
Podam wszystkie informacje na priv, a co do kontaktu, to wystarczy wpisać w wyszukiwarce: "kamerzysta MENTEL sosnowiec"  ;)

Offline izabelle13

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.09.2007
« Odpowiedź #39 dnia: 2 Stycznia 2010, 23:51 »
Nam reportaż robił Rafał Ogłaza i zrobił go naprawdę świetnie...

Offline przemekb
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #40 dnia: 3 Stycznia 2010, 12:35 »
Cytat: izabelle13 link=topic=5319. msg1124482#msg1124482 date=1262472672
Nam reportaż robił Rafał Ogłaza i zrobił go naprawdę świetnie. . .

wlasnie widze w twoim avatarze jego kolorowa obrobke:).

No Rafal to spoko kandydatura, ale gosc z wczesniejszego posta, to lekko mowiac cofniecie sie mocno w stecz.

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #41 dnia: 3 Stycznia 2010, 21:53 »
z tego co wiem  najlepsi  foto już nie biora udziału w konkursach  forum fotografów ślubnych lub , jeśli już biorą udział, to robią to wybitnie rzadko... spotkałam sięz  opinią ,ze obecnie FFŚ zeszło na psy i najlepsi nie mają ochoty i czasu na pierdoły..  najlepsi robią sobie  coś w rodzaju weekendowych spotkań -  warsztatów na które zapraszaja wybrane jednostki...

czyli

ranking FFŚ jest nieadekwatny do tego co kiedyś było...
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline przemekb
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #42 dnia: 3 Stycznia 2010, 23:09 »
Cytat: monia link=topic=5319. msg1125183#msg1125183 date=1262552027
z tego co wiem  najlepsi  foto już nie biora udziału w konkursach  forum fotografów ślubnych lub , jeśli już biorą udział, to robią to wybitnie rzadko. . .  spotkałam sięz  opinią ,ze obecnie FFŚ zeszło na psy i najlepsi nie mają ochoty i czasu na pierdoły. .   najlepsi robią sobie  coś w rodzaju weekendowych spotkań -  warsztatów na które zapraszaja wybrane jednostki. . .  

czyli

ranking FFŚ jest nieadekwatny do tego co kiedyś było. . .  

z tego co wiesz to nie wiesz calej prawdy.  Najlepsi obecnie nie biora udzialu w konkursach bo znalezli inny sposob na promowanie siebie, czyli warsztaty.  Daja im one nie dosc ze prestiz to jeszcze potezny zarobek.
Kilka osob z tzw gornej polki odeszlo z FFS wlasnie przez temat tych warsztatow i spinki z adminami i osobami ktorym sie to nie podobalo.  Dlatego tez Wlasnie ci nahlepsi zalozyli obecnie PSFS Polskie Stowarzyszenie Fotografow Slubnych, oczywiscie jest tam tez wiele nazwisk wlasnie z FFS i ludzie ci dalej sa w rankingu.
Co do rankingu, kiedys zalozylem temat na FFS jak wygladal by ranking kiedy klienci oddawali by glosy na zdjecia a nie uczestnicy:)

Generalnie rzec biorac ranking jest dalej silny poniewaz na zdjecia glosuja osoby, ktore ciezej zadowolic niz klientow.  Osoby ktore sa ciete na wszelkiego typu niedociagniecia i np ze zdjec prezentowanych przez uzytkownikow tego forum moge powiedziec wprost, ze to co widzialem nie mialo by szans dostac zadnych punktow.  Chyba ze nie widzialem wszytkiego.
Ale tak jak mowie, ranking jest dla fotgrafow, zdjecia wybierane i oceniane sa przez osoby profesjonalne, dlatego uwazam ze jest to silniejsza forma udowodnienia swojej pozycji.
Pozatym FFS wielu osobom dalo pozadnego kopa w dupe.

nie z czasownikami piszemy osobno
« Ostatnia zmiana: 4 Stycznia 2010, 00:08 wysłana przez liliann »

Offline przemekb
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #43 dnia: 3 Stycznia 2010, 23:12 »
wisz Monie tez mozesz byc ta wybrana jednostka wystarczy ze zaplacisz 1600zł i juz ja jestes. Tak wiec to nie sa spotkania tylko typowa forma zarabiania. Dlatego lepiej sie dowiedziec dobrze a potem dzielic sie wiedza z innymi. Po co potem maja byc z tego powodu jakies niesnaski:)

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #44 dnia: 3 Stycznia 2010, 23:44 »
wiesz, przemku.. mam informacje z pierwszej reki .. nie zmienia to faktu iż  ci , który byli kiedyś typowani jako najlepsi nie biora udziału w tych konkursach.. wykazuje się "młodzież", która chce zaistniec na fotorynku..  tym , którzy się  naprawdę liczą  szkoda czsu i energii na  konkursy i rankingi.. nie zależy im na tym.. bardziej interesują  ich konkursy AGWPJA

a odnośnie zdjęć z forum.. tu przyznam rację..  ochy i achy sa nad parą , jak pieknie wyglądała na zdjęciach ale sama jakośc  zdjęć pozostawia  duuuuuuuuzo do zyczenia..
« Ostatnia zmiana: 3 Stycznia 2010, 23:56 wysłana przez monia »

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #45 dnia: 4 Stycznia 2010, 00:09 »
monia tu się wielokrotnie acha nad tandetą z podstawowymi błędami kadrowania...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #46 dnia: 4 Stycznia 2010, 00:19 »
bo to FOŚ (forum onanistów ślubnych ;) )

Offline przemekb
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #47 dnia: 4 Stycznia 2010, 00:24 »
wiesz, przemku.. mam informacje z pierwszej reki .. nie zmienia to faktu iż  ci , który byli kiedyś typowani jako najlepsi nie biora udziału w tych konkursach.. wykazuje się "młodzież", która chce zaistniec na fotorynku..  tym , którzy się  naprawdę liczą  szkoda czsu i energii na  konkursy i rankingi.. nie zależy im na tym.. bardziej interesują  ich konkursy AGWPJA

a odnośnie zdjęć z forum.. tu przyznam rację..  ochy i achy sa nad parą , jak pieknie wyglądała na zdjęciach ale sama jakośc  zdjęć pozostawia  duuuuuuuuzo do zyczenia..

Dokladnie tak ja piszesz,  moze nie mlodziez ale osoby, ktore kiedys by mogly pomazyc zo tym zeby za slub brac od 3 tys w gore. Jeszcze 2 lata wczesniej ci najlpesi przechodzili taka sama droge jak teraz my "mlodzi".
Ale nie zmienia to faktu ze jeszcze rok temu brali preznie udzial w konkursach i szlifowali swoje punkty w rankingach. Widac ten rok duzo zmienil:)

Jesli chodzi o AGWJA to jak sie nie ma kaski to nie beda poklaski:) wstawienie jednej fotki do konkursu kosztuje 10$. Ale pretiz jest

Mozna np pogratulowac Rafalowi Oglazie zajecia I miejsca w kategori Trash The Dress - za *cenzura* zdjecie w podartej sumience Czaddd!! wlasnie w AGWPJA

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #48 dnia: 4 Stycznia 2010, 01:00 »
10 dolków za fotę to niedużo.. myślałam, że  kwoty ida w minimum 3 zera za fotę ;) a to ze wyslesz im foty nie znacz, ze  bedzie ona  wysoko  oceniona.. ale wklejka na stronie AGWPJA cieszy oko.. moze sama powinnam kilka branzowych wklejek wrzucić  na swoją stronę żeby było na wypasie ;)

wygrana  w takim konkursie to nielada wyczyn.. brawa dla rafała.. sama fota - rzecz  gustu.. widac ja go nie mam ;D

Offline przemekb
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #49 dnia: 4 Stycznia 2010, 01:37 »
10 dolków za fotę to niedużo.. myślałam, że  kwoty ida w minimum 3 zera za fotę ;) a to ze wyslesz im foty nie znacz, ze  bedzie ona  wysoko  oceniona.. ale wklejka na stronie AGWPJA cieszy oko.. moze sama powinnam kilka branzowych wklejek wrzucić  na swoją stronę żeby było na wypasie ;)

wygrana  w takim konkursie to nielada wyczyn.. brawa dla rafała.. sama fota - rzecz  gustu.. widac ja go nie mam ;D

Widzisz i znow jest troche tak nie do konca, AGWPJA stalo sie mniej wymagajace do FFS, na FFS decydujemy kto ma wejsc a kto nie. AGWPJA od pewnego czasu zaczelo przyjmowac doslownie wszystkich, wystarczy ze chcieli zaplacic.
Sam sie niesamowicie podniecalem kiedy dostalem sie do AGWPJA, bo byl to nielada wyczyn, ale po tem od Adama Trzcionki uslyszlaem takie slowa.

Wysłany: 2009-05-29, 09:46          
Przemku - szczerze doceniam Twoje prace, z entuzjazmem dot. AGWPJA bym nie przesadzał, jesteś lepszy niż masa ludzi tam obecna. przyjmują niemal każdego, kto chce zapłacić, niestety - podobnie na wpja.

jakie korzyści, realne? na razie nie widzę żadnych, odwiedzin niewiele, bezpośrednich zleceń brak. zapisałem sie tam przede wszystkim, żeby brać udział w konkursach - a tych nie rozumiem, dziwne zdjęcia są w czołówkach.
Ostatnio zmieniony przez Adam Trzcionka 2009-05-29, 09:51, w całości zmieniany 1 raz

tak wiec nie jest tak jak pisza na stronach:) oczywiscie najpierw trzeba przejzec portfolio i szczeze odpowiedziec sobie, ktory fotograf zasluguje na to stowarzyszenie.

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #50 dnia: 4 Stycznia 2010, 11:58 »
znam regulamin  FFŚ..  o AGWPJA też niejedno słyszałam ;) ale ważne ,ze  niektórych  klientów to działa.. jak to było?? chłyt małketingowy ;) ja tam mam swoich ulubionych  foto z ffś... ceny  ich prac powalają na kolana  ale warto :D

« Ostatnia zmiana: 4 Stycznia 2010, 12:02 wysłana przez monia »