to ja moze tez napisze co nieco o Kruku i Aparcie. Pierscionek zareczynowy mam z aparta, sprawuje sie rewelacyjnie... Obraczki natomiast zamowilismy z narzeczonym z Kruka. Dlaczego? otoz dlatego, ze apart nie jest elastyczny... tzn. załóżmy, że dany wzór obrączek na ekspozycji posiada szerokość 5mm i brylancik (damska wersja). Pytam obsluge, czy istnieje opcja tego wzoru w mniejszej szerokosci (4mm) i bez brylantu. "Nie ma takiej opcji". Wszystko, co jest pokazane na ekspozycji, czy w katalogu jest sztywne. Nie można wybierać sobie szerokości danego wzoru, czy też rezygnować lub dodać brylanciki. I to przeważyło moją i narzeczonego szalę na nie... Bo niestety nic nam idealnie w aparcie nie wpadło w oczy... przy mierzeniu nic nie zachęciło do zakupu...a to coś z kształtem nie tak, zbyt okrągłe, zbyt wypukłe...a kiedy chcieliśmy coś pozmieniać, to się okazało, że nie można... Kruk za to daje duże pole manewru, od szerokości (nawet różnice 0,5mm, czego nie ma w Aparcie!), po wybór indywidualny danego wzoru (na wzorniku jest z brylantem, może być zamówiony bez, szerszy/cienszy - wg indwyidualnych preferencji). Co do cen, sa podobne...naprawde, różnice niewielkie. Nasze zlecenie w Kruku zrealizowano w 4 dni. Wyszliśmy bardzo zadowoleni, z kartą rabatową na przyszłe zakupy i 20% zniżką do vistuli. Aaaa... i co jeszcze nam się bardzo nie spodobało w Aparcie. Mieliśmy kartę rabatową 5%, więc przy przymiarkach obrączek informujemy Panią, że posiadamy takową kartę i wówczas rozumiemy, że odejmujemy te 5%. A ona nam na to, że nie, że te obrączki są właśnie po obniżce 5% i że to jest jakby już w tym uwzględnione

no to ja przepraszam, tą kartą to ja sobie mogę d** podetrzeć? Niestety na to wychodzi. I naszych 5% nie uwzględnią. Karty rabatowe NIE DZIAŁAJĄ, jeśli coś jest po obniżce.. czyli praktycznie wszystko... to jest ich niezła taktyka. Pytaliśmy, jak to wygląda jak jest karta rabatowa 10%. No to się okazuje, że wtedy 5% odejmują (bo 5% z obniżki sklepowej + 5% z karty). Wybaczcie, ale to jest dla mnie chamstwo. Tak więc apart bardzo stracił w naszych oczach... ale oczywiscie to kazdego wybor indywidualny...