Autor Wątek: LIPCOWE Panny Młode - 2010!  (Przeczytany 82999 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline asiul
  • zapaleniec
  • data ślubu: 17.07.2010
Odp: LIPCOWE Panny Młode - 2010!
« Odpowiedź #960 dnia: 25 Sierpnia 2001, 03:41 »
oj dziewczyny ja naprawdę tak liczę na ładną pogodę, że chyba zacznę się modlić o nią codziennie już teraz... Bo ślub jak ślub, przecież będziemy w kościele, potem w samochodzie, a na koniec na sali - nawet jak będzie chłodno i chmurzaście, to ledwo to wszystkie zauważymy... Mnie martwi plener, bo już mamy wymyślone wszystko, a tu się okaże, że nici z łądnych zdjęć, bo będzie 18lipca padać, a 19 jak będziemy jechać na miodowy miesiąc (jak to brzmi:D ) i będziemy mieć fotografa, żeby zrobić sesję nad morzem, to w ogóle będzie najlepiej śnieg sypał z nieba :D ale brat-fotograf obiecał, że najwyżej wklei słonko i usunie chmury w programach do obróbki hihihi ;) no nic, liczmy na ładną pogodę. Musimy myśleć pozytywnie :)
pe es - kiedy lipcówki rozdajecie zaproszenia? Bo my jeszcze nie zaczęliśmy produkcji, zaczniemy w marcu i tak myślę, że w kwietniu-maju można rozdawać...

Offline madziatko

• Chuck Norris
  • data ślubu: 03.07.2010/31.07.2010
« Odpowiedź #961 dnia: 25 Sierpnia 2001, 03:50 »
Też bym wolała taką umiarkowaną pogodę... Żeby mi a gorąco nie było, bo marudna się robię wtedy...

asiul My zaproszenia już w połowie rozdaliśmy... Teraz przerwa, bo auta nie mamy.. Resztę będziemy musieli pocztą wysłać ;(

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #962 dnia: 25 Sierpnia 2001, 04:00 »
my rozdaliśmy parę sztuk, bo akurat była okazja, resztą rozdamy jakos w kwietniu i wyślemy pocztą, a rodzinie, która wpada do nas w maju na 18stke mojej siostry damy wtedy zaproszenia, bo i tak wiedzą, że są zaproszeni, a osobiście zawsze jest fajniej wręczyć :) ale nie ma co się stresoać, jeszcze dużo czasu, ja też nie mam zrobionych zaproszeń jeszcze :)

Offline szargiel

• użytkownik
  • **
  • niewiedza jest błogosławieństwem
« Odpowiedź #963 dnia: 25 Sierpnia 2001, 04:04 »
Słońce będzie w lipcu na pewno.  :skacza: W końcu lipcówką musi świecić całe życie słońce a nie żadne tam chmury  :okularnik: :okularnik: :okularnik:. A poza tym ja mam w planie mnóstwo zdjęć na plaży w Świnoujściu przez całe wakacje, więc nie wyobrażam robienia ich sobie w brzydką pogodę. A i gości wolałabym uraczyć fajną pogodą nad morzem a nie taką standardową.

PS: ja nie rozdałam jeszcze żadnego zaproszenia  :hopsa: :hopsa: :hopsa:. Wszyscy wiedzą już telefonicznie, a pisemne zaproszenia tak na miesiąc, półtora przed dostaną. Dopiero w lutym idę sukienkę wybierać  :skacza:

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #964 dnia: 25 Sierpnia 2001, 04:20 »
Ja rónież nie chciałabym, aby było gorąco! wolę takie fajne 24-25 stopni ;D
Co do zaproszeń, to tak jak asiul planujemy rozdawać/wysyłać w kwietniu...
Wolę jednak troszkę wcześniej, bo jak ktoś nam odmówi, to zdążymy jeszcze kogoś doprosić ;)
Pozdrawiam! :-*

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #965 dnia: 24 Stycznia 2010, 18:26 »
za gorąco nie dobrze za zimno też nie, ma być w sam raz :)
my w lutym zaczniemy wysyłać, część już rozdaliśmy
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline Agii_87

• użytkownik
  • **
  • Otworzyłeś moje serce i uratowałeś moją duszę :*
« Odpowiedź #966 dnia: 24 Stycznia 2010, 18:41 »
My planujemy rozdać najbliższym w Wielkanoc, reszte wysłać również w kwietniu, natomiast te osoby,ktore mieszkają zagranicą w sumie już wiedzą i w najbliższym czasie chcemy im wysłać oficjalne zaproszenia,gdyz teraz są bilety lotnicze tańsze i zeby mogli sobie zabukować bilety

Offline Izabela82

• zapaleniec
  • data ślubu: 03.07.2010
« Odpowiedź #967 dnia: 24 Stycznia 2010, 22:21 »
My już powysyłaliśmy prawie wszytskie zaproszenia. Domawiałam jeszcze 4 zaproszenia i 6 zawiadomień, a tu........ dzisiaj się okazuje, że muszę zamówić kolejne :mdleje: :nerwus:

Offline cherry

• zapaleniec
  • data ślubu: 31.07.2010
« Odpowiedź #968 dnia: 25 Stycznia 2010, 09:56 »
Ja dopiero dałam jedno zaproszenie, mojej przyjaciółce ;) Oj chciałabym już rozdawać, ale mój mnie stopuje i mówi że mamy czas ;) Planujemy zacząć rozdawać po Walentynkach i pewnie tak skończymy w połowie marca. Bo wiadomo trzeba do każdego jechać, trochę posiedzieć, pogadac ;)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #969 dnia: 25 Stycznia 2010, 12:25 »
Izabela, szybko Wam poszło  :o Niby jeszcze tyle czasu, ale trzeba pamiętać, że ślubujemy w wakacje. Chyba po sesji zaraz zabiorę się do roboty żeby powysyłać przynajmniej do osób co do których nie ma pewności, że przyjadą. Zawsze potem można wziąć kogoś z listy "rezerwowej" ;)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #970 dnia: 25 Stycznia 2010, 18:19 »
Stokrotka dobrze gada!! :piwo_2: ;D ;)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #971 dnia: 25 Stycznia 2010, 18:36 »
okładki do zaproszeń gotowe :D stwierdziłam, że zrobię tylko dla najbliższej rodziny i przyjaciół, reszte kupię, bo i tak nie każdy doceni moje wysiłki :P  już wypatrzyłam ładne i niedrogie i w środę jadę na zakupy :) kupię od razu nalepki na wódkę, rożek do wiązanki slubnej, woreczki z organzy na prezenciki dla gości, koperty no i oczywiście zaproszenia :)

Offline madziatko

• Chuck Norris
  • data ślubu: 03.07.2010/31.07.2010
« Odpowiedź #972 dnia: 25 Stycznia 2010, 18:44 »
To się szykują poważne zakupy. Tylko nam efekty pokaż.

Dziewczyny będziecie mieć prezenty dla gości? Co to będzie?

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #973 dnia: 25 Stycznia 2010, 19:35 »
też się zastanawiam nad prezentami ale chyba tylko w konkursach
Dziękujemy

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #974 dnia: 25 Stycznia 2010, 20:01 »
u mnie prezenty wymyśliła mama. Ja bym nie robiła czegoś takiego, bo koszty znowu idą w górę, ale niestety mama z niektórymi rzeczami wywiera na mnie presję. Tak więc skoro chce to płaci za te prezenty, a będzie to jakaś czekoladka w takim woreczku z organzy właśnie, ja tylko dodrukuje małe podziękowania żeby je doczepić. Konkursów u nas raczej nie będzie w trakcie wesela, tylko oczepiny, więc nad nagrodami muszę jeszcze pomyśleć. No przynajmniej ja mam taki plan...  ;)

Offline cherry

• zapaleniec
« Odpowiedź #975 dnia: 25 Stycznia 2010, 20:44 »
My już mamy prezenty dla gości w części kupione, białe woreczki z organzy z różyczką również białą i potem w czerwcu kupimy jeszcze do każdego 5 błękitnych migdałków.

Offline szargiel

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #976 dnia: 25 Stycznia 2010, 20:49 »
wg mnie, prezenty dla gości typu czekoladki w papierku to żenujący i beznadziejny pomysł. Jak to wygląda, jak się gościom wręcza albo układa przy talerzach zapakowaną czekoladkę albo migdał ??? I niby co później Ci gości mają zrobić - wziąść to na pamiątkę, zjeść i zostawić sobie papierek ku pamięci  ;D?, który jeszcze wytrze się i wyblaknie po paru miesiącach :). W ogóle nie rozumiem dlaczego ja mam dawać gościom jeszcze prezenty na własnym weselu. U mnie jest taki zwyczaj, że gościom już po weselu dziękuję się za obecność w tym dniu, dobrą zabawę w ten sposób, iż jedzie się do każdego i w podziękowaniu wręcza zdjęcie ślubne z jakąś piękną sentencją, tudzież wysyła się to pocztą jak ktoś mieszka bardzo daleko. I myślę, ze to jest fajne.
pozdrawiam

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #977 dnia: 25 Stycznia 2010, 21:26 »
a według mnie to wcale nie jest głupie, żenujące i beznadziejne. to nie ma być pamiątka na całe życie tylko drobiazg w podziękowaniu za przybycie, coś na osłodę, a nie po to żeby goście mogli zbierać papierki.. jest to popularne, zarówno migdały jak i czekoladki i inne drobiazki typu aniołki z gipsu czy coś takiego (zalezy ile chce się na to wydać). osobiście podobają mi się ślubne czekoladki z wizerunkiem młodej pary czy inne takie. raz spotkałam się z rafaello i tez nie uważam żeby to było głupie, zwłaszcza, że jest ładnie zapakowane w jakiś materiał, woreczek czy pudełeczko. a ponad to uważam, że goście mogą być mile zaskoczeni takim drobnym gestem, bo na pewno nie jest to wręczanie prezentów, bez przesady.
nadal jednak uważam, że gdyby taki koszt miał spaść na mnie to bym to olała ;]

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #978 dnia: 25 Stycznia 2010, 21:27 »
a poza tym każdy robi jak chce. nie chcesz nie dajesz i ot cała filozofia.

pozdrawiam

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #979 dnia: 25 Stycznia 2010, 21:36 »
zgadzam się ze stokrotką
Dziękujemy

Offline szargiel

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #980 dnia: 25 Stycznia 2010, 22:59 »
cóż, ja tylko wyraziłam swoje zdanie, jak każdy na tym forum, tylko, że było inne od Waszego. I nie napisałam, że to jest "głupie", tylko, że żenujące i beznadziejne. Uważam, że wręczanie gościom na weselu, które kosztuje średnio około 20.000 zł, po jednej czekoladce na pamiątkę, albo migdale zapakowanym w ładny papierek jest kompletnie nie na miejscu, delikatnie rzecz ujmując. A na słodko przyjemność na weselu to są ciasta domowej roboty, tort i słodycze.
Ale w sumie każdy robi, co chce :).

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #981 dnia: 26 Stycznia 2010, 08:19 »
gdyby to było żenujące i beznadziejne to ludzie by tego nie robili, a skoro robią i jest masa takich osób, no to chyba jednak nie do końca masz rację. poza tym nie chodzi o to, że masz inne zdanie od nas, każdy ma prawo do wyrażania opinii. chodzi o sposób w jaki to napisałaś. równie dobrze mogłaś napisać, że my jesteśmy żenujące, bo mamy takie pomysły ;] i nie na miejscu to jest według mnie naśmiewanie się z innych i pisanie o "papierkach ku pamięci". ale przecież każdy wyraża swoje zdanie tak jak potrafi, no nie ;)

Offline kinia8900

• forumowicz
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #982 dnia: 26 Stycznia 2010, 08:30 »
Witam kobietki. Nie mam czasu na forum ostatnio bo sesjaaaaa........nienawidzę, na nic nie mam czasu, a jeszcze teraz kończe praktyki w przedszkolu, więc tym bardziej.

Zaproszeń jeszcze nie rozdaliśmy, jeszcze nawet nie kupiliśmy ::) myślimy rozdawać tak w kwietniu, myślę że wystarczy

Asiul przecudne bolerko :o cudeńko normalnie, chyba też sobie takie strzele, bo strasznie mi się podoba :D

Stokrotka ja też wolę taką ciut chłodniejszą temperaturkę, ale to dobrze bo obie wychodzimy za mąż 24 lipca to sobie wywróżymy. Byle bez deszczu ;D Każdy dziękuje swoim gościom na swój sposób, i jeżeli uważacie że tak będzie dobrze to dlaczego tego nie zrobić? ;) masz rację, goście na pewno będą mile zaskoczeni
Szargiel u nas też jest taki zwyczaj że po weselu dziękuje się gościom za wspólną zabawę. U nas wozi się paczki z ciastem, albo przed weselem kilka dni, albo tuż po weselu.

<a href="https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=20601.msg1233972#msg1233972" target="_blank"> Odliczanie do wielkiego dnia [/url]

Offline asiul
  • zapaleniec
« Odpowiedź #983 dnia: 26 Stycznia 2010, 11:23 »
cześć dziewuszki, przyszłam się wyżalić. Wpadłam ostatnio na pomysł, żeby mieć dwa welony - jeden 80/60, a drugi 2,5m. Początkowo miał być tylko do sesji zdjęciowej użyty, ale oglądałam zdjęcia z długaśnymi welonami i jestem zachwycona. A jak powiedziałam wczoraj mojej mamie, to się popukała w czoło :) i może dobrze zrobiła, bo ja zawsze chciałam mieć we włosach kwiaty... Więc nawet jak będzie to jeden storczyk, to do tego dwa welony - i będę wyglądała jak choinka????
ja nie wiem, może ja mam faktycznie głupie te pomysły ;) proszę wyrazić opinię :) jak mi pomożecie, to w nagrodę pokażę Wam zdjęcia bukietów, w których się zakochałam ;D

Offline Agii_87

• użytkownik
  • **
  • Otworzyłeś moje serce i uratowałeś moją duszę :*
« Odpowiedź #984 dnia: 26 Stycznia 2010, 12:21 »
nie przejmuj się moja mama powiedziała mi ostatnio to samo,
ja w długim chce iść do ślubu i wykorzystać go na sesji plenerowej,a krótki chce założyć na wesele i będę nim rzucała w trakcie oczepin...

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #985 dnia: 26 Stycznia 2010, 12:31 »
heh moja mama z kolei namawia mnie właśnie na długi :P na początku mi sie ten pomysł średnio podobał, ale pooglądałam zdjęcia i stwierdziłam, że super to wygląda, zwłaszcza w plenerze.
powiem Wam dziewczyny, że pani z salonu, w którym kupiłam suknię ma rozwiązanie na długi i krótki welon. otóż jest to jeden welon, który długą wasrtwę ma po prostu odczepianą, tak, że po ślubie można się jej łatwo pozbyć (a nie podpinać bo pewnie to jest nie wygodne z tego co czytałam na innych forach) i zostaje krótki. A kwiatek niczemu nie przeszkadza, zwłaszcza tak delikatny i piękny jak storczyk :) Dlatego polecam dowiedzieć się, bo to rozwiązanie wydaje mi się najlepsze, ma się na głowie jeden grzebyk zamiast dwóch :D
i wydaje mi się, że w takim wypadku dobrze jest wybrać delikatną mgiełkę, oczywiście to też zalezy od sukni, bo można tez wybrać z koronką, chociaz mi osobiście nie bardzo się takie widzą :)

ja później wkleję zdj. zaproszeń jakie znalazłam w sklepie z artykułami ślubnymi w pobliżu mojego osiedla ;)

Offline cherry

• zapaleniec
« Odpowiedź #986 dnia: 26 Stycznia 2010, 13:33 »
asiul prostota jest najbardziej elegancka ;) Jeśli chcesz mieć kwiat we włosach, to wg mnie powinnaś postawić na bardzo delikatny welon, żeby nie przyćmił piękna kwiatu :) Tak teraz myślę, że najlepiej jak się udasz do salonu i weźniesz ze sobą jakiegos sztucznego kwiatka i po przymierzasz do różnych welonów ;) Wiem że to nie to samo, ale będziesz miała obraz jak to wygląda, bo nasza wyobraźnia czasem nie radzi za dobrze ;) Ja będe miała welon taki mniej więcej do pasa, więc należący do krótkich chyba ;)

Offline asiul
  • zapaleniec
« Odpowiedź #987 dnia: 26 Stycznia 2010, 16:50 »
asiul  Tak teraz myślę, że najlepiej jak się udasz do salonu i weźniesz ze sobą jakiegos sztucznego kwiatka i po przymierzasz do różnych welonów ;) Wiem że to nie to samo, ale będziesz miała obraz jak to wygląda, bo nasza wyobraźnia czasem nie radzi za dobrze ;)
ogłaszam, że cherry ma genialne pomysły :) że też nie wpadłam sama na zabranie jakiegoś wiechetka sztucznego... zawsze to będzie jakikolwiek ogląd i będę wiedziała czy zamawiać w ogóle żywy kwiatek :)
powiem Wam dziewczyny, że pani z salonu, w którym kupiłam suknię ma rozwiązanie na długi i krótki welon. otóż jest to jeden welon, który długą wasrtwę ma po prostu odczepianą, tak, że po ślubie można się jej łatwo pozbyć (a nie podpinać bo pewnie to jest nie wygodne z tego co czytałam na innych forach) i zostaje krótki.
poważnie można odczepiać warstwę? Bo ja chciałam taki właśnie z odczepianą częścią 2,5m, ale była pewna, że po prostu będą dwa grzebienie - na jednym mgiełka 80/60, a drugi dodatkowo na osobnym grzebieniu ten długi i potem się go wyjmuje...
A jak oni przypinają tę długą część do tego samego grzebyka? No i czy jest to czynność możliwa do wielokrotnego wykonania ;) ;) np odczepiania i przyczepiania na plenerze :) w zależności od nastroju :)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #988 dnia: 26 Stycznia 2010, 17:08 »
kurcze szczerze mówiąc to nie wiem jak oni to robią, nie widziałam tego wynalazku. a z grzebieniem to też nie wiem ale założyłam, że skoro robią welon z odczepianą wasrtwą to robią go z jednym grzebieniem bo równie dobrze można założyć po prostu dwa welony :P a na pewno można wielokrotnie przypinać i odpinać warstwę, czytałam gdzieś o tym. niedługo będę szła w tej sprawie więc jak się dowiem to od razu dam znać. Was proszę o to samo gdybyście dowiedziały się wcześniej :)

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #989 dnia: 26 Stycznia 2010, 17:52 »
ja będę miała jeden welon max do pasa :)
Dziękujemy