Autor Wątek: LIPCOWE Panny Młode - 2010!  (Przeczytany 83491 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Odp: LIPCOWE Panny Młode - 2010!
« Odpowiedź #510 dnia: 16 Października 2009, 10:21 »
Daisy dzięki jeszcze raz :-*
Na pewno zdam relacyję z moich odczuć ;)
Pozdrawiam :)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #511 dnia: 16 Października 2009, 12:22 »
a nie ma za co ;) ja tam poszlam glownie z ciekawosci :P wiedzialam, ze bedzie dla mnie za drogo, bo nie jestem taka szalona, ale poogladac zawsze mozna  ;D

dziewczynki to ja tez zapraszam do naszego tematu o zaproszeniach, co by sie nie powtarzac w dwoch tematach :)

Offline asiul
  • zapaleniec
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #512 dnia: 16 Października 2009, 15:44 »
brrrr ale zimno, nie? tragedia!!
dziewczyny, weekend mam na zastanowienie się nad suknią. mam zarezerwowane i tylko pozostaje decyzja, która z nich. na szczęście okazało się, wbrew moim pomysłom, że można znaleźć suknię na siebie, w dodatku taką, jak się wymarzyło :) pochwalę się w poniedziałek zdjęciem, co wybrałam.
co do zaproszeń robionych, to jak mówiłam, my też będziemy produkować osobiście. koszt wyjdzie znacznie mniejszy a i satysakcja ogromna, poza tym chcę, zeby zaproszenia, winietki, pudełeczka na prezenty dla gości i podziękowania dla rodziców były w podobnej tonacji, a to się uda, jeśli wszystko zrobimy sami z podobnych materiałów. projekty każdego z przedmiotów mam gotowe, wszystko wymierzona, teraz pora szukać papieru. kupimy perłowy, zaproszenie będzie formatu A4, a zawiadomienie 1/3 A4. na allegro są do kupienia boskie dziurkacze ozdobne (narożne, krawędziowe, przeróżne), ozdobimy nimi zaproszenia i resztę wyrobów. jak liczyłąm tak pi razy drzwi, to naprawdę kasy wychodzi znacznie mniej niż na gotowe...
buziaki zimowe można powiedzieć :) mówcie, jak tam dzień mija :) ;D

Offline madziatko

• Chuck Norris
  • data ślubu: 03.07.2010/31.07.2010
« Odpowiedź #513 dnia: 16 Października 2009, 20:28 »
dziewczyny nie mam za bardzo dziś czasu  (w ogóle ostatnio go nie mam), ale chciałam tylko powiedzieć, że jutro Wielkie Polowanie na Tę Wyśnioną.

Przemiłego weeendu.

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #514 dnia: 16 Października 2009, 22:09 »
Madziątko powodzonka!!
Trzymam kciuki :)

Jutro jedziemy do znajomych do Warszawy i nie wiem czy nie wstąpie znowu do salonu Madonny przymierzyć moją suknię? ;D
Zobaczymy! Pozdrawiam i życzę miłego weekendu! :-*

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #515 dnia: 17 Października 2009, 21:30 »
Załamka. Na całe miasto (nie takie małe znowu) pasowały na mnie tylko trzy sukienki. W pozostałych po prostu źle wyglądałam. I masakra. Ogólnie to doszłam do wniosku, że jestem za niska, mam za mały biust itp. A sukienki, które na mnie pasowały są wg mnie za drogie i nie wiem czy dam aż tyle pieniędzy na sukienkę bądź co bądź na jeden raz.
Później jeszcze pokazałam sukienkę, która na mnie pasowała przyszłej teściowej i ona powiedziała, że mało ślubna i "strojna" jest i że może jeszcze czegoś ładniejszego poszukam. I już w ogóle dół maksymalny.

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #516 dnia: 17 Października 2009, 22:39 »
nie martw sie na pewno cos jeszcze sie znajdzie. a nie da sie wypozyczyc tej sukni, ktora ci sie podobala, a jest droga? wtedy to jakies 60% ceny jest. a co do tesciowej to moja z kolei ma zdanie w druga strone, wszystko jest dla niej zbyt strojne. dlatego ja jej zdaniem w ogole sie nie sugeruje. moze Twoja tesciowa ma po prostu "zbyt strojny" gust? ;) teraz wlasnie modne sa suknie klasyczne i skromne (no procz bez oczywiscie). moze poszukaj w katowicach?

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #517 dnia: 18 Października 2009, 19:01 »
Pojadę jeszcze do Katowic, Sosnowca i może Tarnowskich Gór. Małe kobietki nie mają się dobrze, jeśli chodzi o wybór sukni ślubnej ;( Myślę czy nie szyć...

Dzisiaj widzieliśmy się z kamerzystą. Bierze 1700zł za cały dzień i naprawdę ładny filmik. Myślimy, czy się zdecydować. Facet naprawdę miły i wydaje się, że wie co robi. Także marta_b21 możesz się z Nim umawiać. da się dogadać myślę.

Dziś drugie nauki przed ślubem. Zdecydowanie lepsze. Nudne, ale spokojne i bez nerwów.

A poza tym pochwalę się, że nasz pies dziś na wystawie zdobył złoty medal, ocenę doskonała i wniosek na Championa Polski :) a My wymarzliśmy ... :)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #518 dnia: 18 Października 2009, 19:11 »
madziatko a co to za rasowiec?? :)
w ogole to ja tez jestem mala a jednak udalo mi sie znalezc suknie. okazalo sie nawet, ze mam rozmiar 36, a nie 34 tak jak sie spodziewalam. suknie na manekinach zazwyczaj maja takie wlasnie rozmiary wiec moze zwroc na takowe szczegolna uwage. mam 165cm wzrostu i waze 52 kilo, wszyscy mi gadaja, ze jestem chuda, tzn nie wszyscy.... baby :P glownie moje ciotki no i tesciowa ;) takze tez bylam pewna, ze bede miala problem ze znalezieniem rozmiaru. na pewno Ty tez coz znajdziesz :)

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #519 dnia: 18 Października 2009, 19:14 »
Rasa gończy polski. mało popularne w Polsce, mimo że rodzime pieski. W necie można zdjęcia znaleźć, bo ja wklejać nie umiem :P

daisy86 to ja jeszcze niższa jestem, tak koło 10cm... I znalazłam trzy sukienki (wszystkie na literę A), ale za drogie, bo cena rzędu 2500. ;(

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #520 dnia: 18 Października 2009, 19:20 »
faktycznie po nazwie nie skojarzylam, ale jak zobaczylam sobie zdjecie to juz wiem co to za psiaki:) slodkie, a zwlaszcza szczeniako  ;D
mozesz wziac buty na wyzszym obcasie, o ile nosisz takie na codzien. ja nie nosze wiec biore takie 5-7cm co bym potem ich nie wyklinala ;) a cena faktycznie powalajaca. no coz moja jedyna rada jest taka, ze chyba musisz sie wybrac na kolejne poszukiwania jak najszybciej bo chyba zostaje co raz mniej sukien przez te wyprzedaze. ale to juz pewnie wiesz. powodzenia.

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #521 dnia: 18 Października 2009, 20:31 »
Buty na wysokim obcasie odpadają. Takie właśnie 5-6 cm maksymalnie :)
Właśnie wiem, że powinnam jak najszybciej szukać, ale kurcze od pon do piątku pracuje tak, że jak wychodzę to już wszystko zamknięte. Rozważam, żeby wolne w pracy wziąć (powiedzmy dwa dni) i pozałatwiać wszystko. Tylko czy dostanę urlop?

Offline asiul
  • zapaleniec
« Odpowiedź #522 dnia: 18 Października 2009, 22:57 »
e tam, dziewczyny, ja też myślałam, że będzie dramat i z rozmiarem i z fasonem i z podobaniem mi się wszystkiego ;) a tak naprawdę nie ma tragedii. mnie skutecznie wytłumaczyła babeczka w salonie, z którego prawdopodobnie kupię kiecunię - nie zdarza się, żeby przyszłą suknię wybierać dziewczyna tak rozmiarowa, jak suknia. suknia ślubna jest po to, żeby pasować idealnie. więc po to jest milion przeróbek, żeby tak było. a dzięki przymiarkom i poprawką można dopasować suknię na każdy z możliwych kształtów ciała. i ma rację, kobita, powiedziała, że mam się nie martwić - nie wypuści mnie z salonu z suknią w 'futerale' dopóki nie będzie absolutnie zachwycona tym, jak sukni leży. głowy zatem do góry, znajdźcie odpowiednich doradców, otwórzcie się na to, że może czasem sprzedawczyni z racji doświadczenia coś widzi dokłądniej niż wy i wszystko będzie bosko :) TA wymarzona gdzieś czeka ;)

Offline sezorg
  • bywalec
  • data ślubu: 03.07.2010:)
« Odpowiedź #523 dnia: 18 Października 2009, 23:04 »
Witam dziewczynki po przerwie :-*
M. przyjechał na tygodniowy urlop po miesiącu nieobecności i w ogóle odcięta od świata byłam.. Wczoraj pojechał znowu :beczy:
Ale za to mamy już kamerzyste i fotografa:) I mamy już załawione- sala, kościół, orkiestra, kamera, fotograf, ciasto, torty, zaproszenia i osobę do przystrojenia kościoła, domu i samochodu ;D
A więc teraz na spokojnie rozglądam się za sukienką..
Jejku, jeszcze tydzień i 250 dni do ślubu :Tuptup:

A co do podziękowań to my też mamy ciężką sytuację- mój teściu zmarł tragicznie rok temu, ja wiem jak M to przeżywał i jak jest jemu i całej jego rodzinie trudno dlatego wolałabym podziękowania zrobić przed albo zaraz po błogosławieństwie, gdy nie będzie wielu osób.. ale z drugiej strony nie wiem jak na to będą patrzeć moi rodzice.. Podobało mi się na weselu kuzyna M, panna młoda nie miała mamy, podziękowania odbyły się normalnie ale na płycie z wesela w rogu pokazane było zdjęcie jej mamy..

Idę spać, jutro znowu szkoła:/   :-* :-* na nowy tydzień Wam zostawiam

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #524 dnia: 19 Października 2009, 09:36 »
nie zdarza się, żeby przyszłą suknię wybierać dziewczyna tak rozmiarowa, jak suknia.
no coz, ja mialam tyle szczescia, ze znalazlam suknie lezaca na mnie idealnie i przerobek nie bedzie zadnych  ;D
ale zgodze sie co do tego, ze suknie bardzo czesto przerabia sie i dopasowuje do figury panny mlodej. czesto sie tak robi nawet przy wypozyczanych sukniach wiec na pewno znajdziesz suknie. najwyzej troche ja skroca i zweza ;) a najlepiej wybieraj takie, ktore sa z tylu sznurowane bo takie mozna lepiej dopasowac. a z tym urlopem to sprobuj koniecznie jesli nie masz czasu, bo jesli nie teraz to kiedy  ??? trzymam kciuki.

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #525 dnia: 19 Października 2009, 11:31 »
No to rzeczywiście znalazłaś Daisy dla siebie suknię idealną! :)
Asiul bądź dobrej myśli! ja również jestem załamana po pierwszych wizytach w salonach, ale myślę, że jest gdzieś ta moja JEDYNA! ;)
więc trzymam kciuki! ;)
Sezorg no to ładnie ruszyliście z przygotowaniami! pogratulować! :)
Ślę poniedziałkowe buziaki! :-*

Offline marta_b21

• zapaleniec
  • "...Bo bez Ciebie życie traci sens jakikolwiek..."
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #526 dnia: 19 Października 2009, 12:50 »
witam wtorkowo:)

madziatko dzięki za informacje, będziemy się zastanawiać chyba dopiero gdzieś za tydzień konkretnie, bo teraz mam zawrót głowy i w pracy i w szkole muszę wszystko podopinac na ostatni guzik a zresztą mój M ma na popołudnie...
suknią się nie martw na pewno znajdzie się ta idealna:)

daisy86 ale jesteś szczęściara:)

dzisiaj jadę do Katowic i jak wracam z uczelni zawsze mijam taki salon z sukniami ślubnymi (niedaleko banku śląskiego na sokolskiej) i zawsze kusi mnie, żeby tam wejść - teraz piszę tam wyprzedaż -30%. 40%... więc może dzisiaj się połaszę:) tylko sama i tak za dużo nie zdziałam, ale w razie czego przyciągnę tam mamę:)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #527 dnia: 19 Października 2009, 13:04 »
Marta no to trzymamy kciuki!! ;)

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #528 dnia: 19 Października 2009, 13:08 »
spokojnie z tymi kiecami.. jeszcze wam sie pomysł po kilka razy zmieni ;)

moja propozycja -  wybrac   fason w którym się najlepiej czujecie - jeśli juz tak fruwacie  za kiecami ;) - ale decyzję  zakupu odłózcie  na styczeń/luty 2010.. wtedy przychodzą nowe kolekcje  zaś  2009 bedzie sporo przeceniona..  ;D

alternatywa - komisy, allegro itp.. podoba wam sie jakas kieca i jestescie 100% pewne , ze to ta jedyna? ok.. popatrzcie czy ktos nie sprzedaje  jej w waszym rozmiarze. .. zazwyczaj ida razem z welonem i reszta gadżetów ;) bedzie wasza za kwotę wypozyczenia ( czyli  zazwyczaj połowa ceny) i  mozecie po  slubie iśc na sesyjkę w plener nie bojąc się,ze  bedzie plama czy cos się naderwie (  za co salon , który wypozyczy  suknię nie odda kaucji ) ;) a potem.. odsprzedacie  albo bedzie wisiała.. jak bedzie  wisiała,bo nie znajdzie chetnej - nie bedzie wam szkoda kasy, bo i tak zapłąciłyście połowę a nie kole 4 koła za kiecę  na  1 noc + 2h sesji  ;D
odnośnie zaproszeń.. super pomysł z samodzielnym wykonaniem.. my kupiliśmy  niewypisane  , czyste , niepowiązane i sami drukowaliśmy na  zwykłej  drukarce.. potem tylko  jedno z drugim połaczyć  +  wstążeczka i jest cacy ;)

w necie ( strony dla dekoratorów,  allegro, czy rękodzieła)  znajdziecie  wytłaczarki, dziurkacze, kalki, dodatki 3d, papiery, wstążki , rafie itd itd.. do wyboru - do koloru czyli wszystko by stworzyć  własne  jedyne w swoim rodzaju  zaproszenia :)
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline asiul
  • zapaleniec
« Odpowiedź #529 dnia: 19 Października 2009, 19:29 »
hehe przeczytałam moją ostatnią wypowiedź i się kładę ze śmiechu, bo nie umiem języka polskiego używać :D ale musiałam się spieszyć, bo była kolejka do komputera i stąd ta moja łamana gramatyka...cieszę się, że się mimo wszystko doczytałyście ;)
dziś oficjalnie moja suknia stała się MOJĄ. przedpłata poszła, suknia w pokrowiec,  grudnia pierwsza przymiarka :)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #530 dnia: 19 Października 2009, 19:50 »
hehe asiul no ja chwile sie zastanawialam o co chodzi  ;D ale spoko dalo rade :P
to czekamy na fotke sukni jesli taka posiadasz? :) a jesli nie no to dopiero w grudniu. gratulacje.

co do propozycji moni to sie zgadzam, mozna szukac na allegro np w swoim wojewodztwie. ja tak robilam jak znalazlam ladny fason na stronie jakiegos salonu to sprawdzalam czy jest na allegro. o i tu mam dla Was taka rade jesli szukacie sukien na stronach gdzie ubrane sa w nie modelki to sprawdzcie czy sa na allegro realne zdjecia normalnych panien mlodych, mozna sobie zaoszczedzis czasu z wyprawa po taka suknie do salonu oraz nadziei, bo jak wiemy jedno drugiemu czesto sie nie rowna ;)

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #531 dnia: 19 Października 2009, 21:11 »
no ba.. zawsze można poprosić allegrowicza o podesłanie fotek z ich wesela żeby ocenić jak wygląda na pannie ;)

fotki katologowe przeszły niesamowity retusz PS.. wygłaskane fałdki, modelki ( az plastikowe),, podrasowane kolory, detale przesadnie wręcz  podkreślone..  popatrzcie jak TO wygląda w realu :)

mnie w jednym z salonó na deptaku  bogusława  jedna   damesa kazała wybrać sobie kiecę z katalogu, kupić w ciemno i powiedziałą,ze przymierzę jak przyjedzie  ;D ktos się  z chomikiem  na  rozumy pozamieniał  ;D

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #532 dnia: 19 Października 2009, 21:55 »
nie no chora kobieta  ;D co ona mysli, ze dziewczyny sa glupie czy co. dobrze, ze tam nie poszlam ;) chociaz na deptaku to akurat nie kojarze salonu, moze juz go nie ma. za to na boguslawa to sa chyba conajmniej dwa o ile pamietam.

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #533 dnia: 19 Października 2009, 21:59 »
eeee.. deptak, kochanie a nie boguusława.. kiedy  szykowałam się do śluby TYCH salonó na bogusława jeszcze nie było..

salonik o którym mówię  był, lub jeszcze jest , praktycznie  vis a vis włoskliej restauracji  .. tak po schodkach..  ;D

dziewczyny.. mam prosbe..  potrzebuje  świezych info o astorii.. przedszkolanka mojej  zu  zarezerwowała tam termin na sierpień i teraz  ma łzy w oczach, bo dowiedziała się o  machlojach  obsługi..  czy to sa sporadyczne przypadki czy nalezy już  do "klasyki lokalu" :(  ciocia madzia jest super babką i nie chciałabym zeby jej slub i wesele okazało się  niewypałem :(

Offline marta_b21

• zapaleniec
« Odpowiedź #534 dnia: 20 Października 2009, 00:23 »
monia pani miała genialny pomysł z kupnem sukni w ciemno, ale się uśmiałam  :mrgreen:

asiul  może pokażesz nam tą jedyną?? czy to jest ta sukienka z obliczanka?

więc weszłam do tego salonu, postanowiłam jednak, że wejdę tak się rozejrzę i spytam co i jak, nie będę sama przymierzała, a zresztą były tam dwie panie ekspedientki i ja sama więc tak mierząc czułabym się tak trochę niekomfortowo, a zresztą panie też powiedziały, żeby lepiej zadzwonić i się na termin umówić i wtedy one będą miały czas tylko dla mnie  ;D spytałam o cenę sukienki z wystawy, bo bardzo mi się spodobała i tak orientacyjnie chciałam się dowiedzieć:) ogólnie okazało się, że jeśli dana sukienka co byśmy chciały ją kupić a znajdowałaby się na salonie w naszym rozmiarze (nie trzeba by było jej zamawiać) do końca roku są rabaty, ta co mi się spodobała to kosztowała akurat 2500 - 20% czyli 500 zł oszczędności, ale jak ja bym w niej wyglądała....o to jest pytanie, muszę w końcu się zmobilizować i ruszyć na salony:)

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #535 dnia: 20 Października 2009, 18:36 »
marta_b21 też wejdę tam w piątek. Jadę odebrać dyplom, a przy okazji rozejrzę się po Katowicach i Sosnowcu. Może akurat.

Dziś za to w drodze w pracy weszłam jeszcze raz do jednego z salonów w moim mieście (pani dzwoniła, że mi suknie sprowadziła) i muszę Wam powiedzieć, że śliczna jest i mi chyba pasuje. Spodobała mi się i zrobiła na mnie wrażenie, ale nie zdecydowałam się. I cena mniejsza, co też się liczy.

Offline marta_b21

• zapaleniec
« Odpowiedź #536 dnia: 20 Października 2009, 23:00 »
madziatko o to może znalazłaś ta jedyną:)

ja dzisiaj przechodziłam znowu obok tego salonu i dziś mnie ta suknia z wystawy nie zachwyciła...nie wiem czemu:( może dlatego, że dowiedziałam się, ze m,am obronę 3 listopada....i już się boję normalnie, ale wreszcie będzie z głowy:)

a co do tanich sukni to słyszeliście o salonie sukni ślubnych maja?  (w Sosnowcu jet na bank i chyba w Krakowie)
wszystkie suknie są za 900zł tylko opnie o tych salonach bardzo skrajne...ale mam koleżankę, która chciała suknie wypożyczyć i powiedziałam jej o tym salonie i jest zachwycona miała tam jechać, zobaczymy co powie:)

buziaki wieczorne:)

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #537 dnia: 21 Października 2009, 21:05 »
hej dziewczyny
nie było mnie kilka dni i teraz mam mnóstwo nadrabiania że szok
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #538 dnia: 21 Października 2009, 23:20 »
marta_b21 obrona to naprawdę pikuś. Też se stresowałam i bałam, jak się okazało zupełnie niepotrzebnie. Będzie dobrze, zobaczysz. A później będziesz się śmiać z tego :)))
A gdzie ten salon Maja? W piątek w Sosnowcu będę....
Czy Ta jedyna nie wiem... Wiem, że mi się podoba, ale zdecydowana nie jestem. W sobotę biorę obie mamy. Zobaczymy ich opinie. Choć oczywiście nie one decydują.
A tu zdjęcie tego "cuda" (trochę małe, ale tylko takie znalazłam)... Jak się podoba?

Offline asiul
  • zapaleniec
« Odpowiedź #539 dnia: 21 Października 2009, 23:26 »
no dziewczyny ja bym naprawdę chętnie pokazała suknię, ale nie mogłam robić teraz zdjęć, dopiero na pierwszej przymiarce, czyli 2 grudnia zrobię, to wkleję się oraz tę jedyną :) jakbyście mocno chciały, to w googlach można znaleźć agnes model 1916 :) buziaki, lecę, bo jestem po masakrycznym uczelniano - pracowym dniu. a jeszcze jutro idę składać do pracy takiej dorywczej, trzymacie kciuki, bo naprawdę mi się kasiorka przyda ;) przecież jeszcze welony i bielizny i inne piękności :D