Autor Wątek: sukienka model caprice-prosze o opinie:)  (Przeczytany 7381 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline agneska21

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24.07.2010
sukienka model caprice-prosze o opinie:)
« dnia: 7 Lutego 2009, 22:17 »
Witam, od dawna mam juz upatrzona sukienke mimo , ze slub dopiero 2010.
ALE nie mam mozliwosci pojscia do salonu i jej przymierzenia.Dodam , ze jestem niska(160cm) i drobna, czyli ogolnie rzecz biorąc figura "filigranowa" i teraz nie wiem czy ta sukienka jeszcze bardziej mnie nie skroci, bo
 :arrow: ma gorset
 :arrow: ma falbany

Wiem, wiem ze nie dowiem sie dopoki nie przymierze, ale mimo wszystko prosze o opinie:)

Oto ona (Emmi mariage, caprice)

« Ostatnia zmiana: 7 Lutego 2009, 23:45 wysłana przez ela »

Offline kobietka
  • maniak
Odp: sukienka model caprice-prosze o opinie:)
« Odpowiedź #1 dnia: 7 Lutego 2009, 23:14 »
Sukienka oryginalna- napewno będziesz się wyrózniac wśród Panien młodych:)
mnie się podoba, jednak tak, jak napisałas- musisz sama zmierzyć, może uda sie zrobic zdjecie przy przymiarce??
bez samodzielnego "obmacania" trudno jest cos wiecej napisac:)
 pozdrawiam

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #2 dnia: 7 Lutego 2009, 23:39 »
Cięzko powiedziec .,..jak sam nie przymiezysz nie będziesz wiedziła jak wyglądasz .
Wydaje mi się ze jednak będzie ok :)
Mi sie bardzo sukienka podoba :)
Taka lekka i zwiewna :)

« Ostatnia zmiana: 7 Lutego 2009, 23:44 wysłana przez ela »
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline agneska21

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 7 Lutego 2009, 23:57 »
dziekuje za powiekszenie zdjecia Elu:) Tez mi sie wydaje taka troche"inna" niz wszystkie, ale to pewnie dlatego, ze mi sie podoba.I prawdopodobnie kazda przyszla panna mloda mysli tak o swojej kiecce :P :P
I wlasnie zauwazylam blad w pisowni.Napisalam Caprice, zamiast Caprise. Wiekszy obrazek, wieksze literki i od razu czlowiek wiecej widzi ;D Sorki:)

Offline Sara86

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 8 Lutego 2009, 21:14 »
mi sie osobiście nie podoba ze wzgledu na duza ilosc falbanek, ale to ty masz sie w niej dobrze czuc i dla ciebie ma byc najpiekniejsza :)

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #5 dnia: 8 Lutego 2009, 21:16 »
agneska21 Twoja upatrzona sukienka jest baaardzo ładna, ogólnie mogę powiedzieć, że sukienki Emmi Mariage są na wysokim poziomie i bardzo mi się podobają. jednak najażniejsze jest to że musisz ją przymierzyć i dopiero wtedy poczujesz że to jest napewno ta albo powiesz że jednak nie ta... na modelce sukienka zawsze ładnie wygląda...

Offline izabela99
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #6 dnia: 8 Lutego 2009, 22:03 »
Mi osobiście bardzo się podoba a co do falbanek to bez nich ta suknia byłaby po prostu smutna.    pozdrawiam :)

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #7 dnia: 8 Lutego 2009, 22:19 »
Agniesiu przepiękna i napewno będziesz się w niej wyglądać jak księżniczka i tak się czuć a o to chodzi!!! Ja miałam skromną ale ta jest piękna. Ale szczerze mówiąc to trzeba być chyba do niej dość szczupłym bo falbany itp są niekorzystne dla puszystrzych bo poszerzają. Ale tak wygląda pięknie!!

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline olenka83
  • bywalec
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #8 dnia: 9 Lutego 2009, 19:11 »
Piekna ta sukienka! Tyle, ze prawie na pewno optycznie cie skroci- jest linia pozioma dzielaca gorset i spodnice- takie linie zawsze skracaja. Ale co ty sie martwisz- 160cm to normalny wzrost dla kobiety, obcasy i bedzie ok!

Offline martusia83

• uzależniony
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #9 dnia: 12 Lutego 2009, 15:46 »
Ja dodam, ze tez mam 160cm wzrostu do tego nie jestem filigranowa a też miałam suknie z gorsetem i nie uważam żeby bardzo mnie skróciła. Jeśli jesteś nizsza i masz gorset dużo zależy od tego jaki jest dół sukni. Wydaje mi sie, że powinno byc ok i bedziesz w niej dobrze wygladac dlatego, ze dól nie jest bardzo duży fakt faktem falbanki go troche optycznie powiekszaja ale przykuwaja głowna uwage oczu wiec nikt nie bedzie patrzyl na pozioma linie dzielaca i nie ma też wygladu princeski, oprocz falban jest stonowany.  
« Ostatnia zmiana: 20 Marca 2009, 09:41 wysłana przez Maja »

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #10 dnia: 14 Lutego 2009, 22:11 »
witam!

Ja na tą suknie chorowałam od samego początku mi się podobała i chciałam ją ae niestety nie było jej w żadnym ze sklepów w krakowie jedynie na zamówienie z tym że musialabym za nią zapłacic mimo wszystko bez wczesniejszego mierzenia wiec zrezygnowałam. Ale nie żaluje bo mialam równie pięknął jak dla mnie i bardzo wygodną suknie.
pozdrawiam

Offline agneska21

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 14 Lutego 2009, 22:48 »
 :o nie strasz mnie:) Czytalam na stronie emmi mariage, ze maja salon wspolpracujacy z nimi w szczecinie, wiec mam nadzieje, ze beda mieli.A jak nie to pojade nawet do Radomia(glowna siedziba) zeby ja zmierzyc:)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #12 dnia: 14 Lutego 2009, 22:58 »
nie no na spokojnie sie przejdz z ciekawosci zobaczyc czy mają bo to model z 2007 bodajże więc w salonie go mogą nie miec a na zamówienie zapewne tak.

Offline asia555

• forumowicz
  • data ślubu: 18.07.09
« Odpowiedź #13 dnia: 20 Marca 2009, 08:43 »
mi osobiscie sukienka bardzo sie podoba. jest kobieca i dodaje uroku. I inna niz wszystkie :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #14 dnia: 20 Marca 2009, 09:43 »
Sukienka bardzo ciekawa ale kompletnie nie w moim stylu - dla mnie za dużo sie dzieje ale ja w drugą stronę jestem zboczona więc wybaczcie ;D

Jednak wracając do meritum - zastanowiłabym się nad jedną maleńką ale ważną sprawą - praktyczność; chodzi mi o końcówki falban i drapowania na biodrze, na moje oko to to będzie wsio pourywane :-\
Jak będziesz kiecę kupować to oki - potem się naprawi i po sprawie - o ile uszkodzenia nie będą za duże ale jak chcesz kieckę wypożyczać to może być problem ::)

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #15 dnia: 21 Marca 2009, 20:11 »
Sukienka nie jest w moim stylu.. jak dla mnie za bogata. Jeżeli się na nią zdecydujesz to musisz uważać na dodatki/ Ale to Ty masz sie w nij dobzre czuć i dla Ciebie ma byc najpiękniejsza.. resztą myślę że na Tobie ta sukienka będzie wyglądać jeszcze inaczej...

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #16 dnia: 25 Marca 2009, 12:07 »
Witam,
Niestety muszę zgodzić się z Mają i Cię zmartwić, że te falbanki po weselichu mogą być poszarpane :(
Miałam kiedyś na weselu koleżanki sukienkę wieczorową w takim stylu i po nim, moja kiecka wyglądała jak rozszarpana przez psy! ;)
Sama przydeptywałam falbany, ale to co zrobiły mi ciotki swoimi obcasami to zgroza!! :'(  ;)

Ale nie przejmuj się, na Ciebie będą uważać. Poza tym sukienka bardzo ciekawa i oryginalna:)

Pozdrawiam serdecznie:)

Offline agneska21

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 31 Marca 2009, 09:11 »
hmmm no tak o tym nie pomyslalam:)Zreszta zaczynaja mi sie trez juz inne podobac, wiec jest szansa, ze nie bede po nia jechac gdzies w Polske ;D Ale narazie przestalam mysles o sukience, bo pojawily sie inne problemy...
zespol zrezygnowal, bo ida na urlop w tym czasie i trzeba szukac nowego.. takze sukienka poki co odchodzi na plan dalszy.Ale dzieki za podpowiedzi

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #18 dnia: 31 Marca 2009, 09:58 »
No więc, życzę powodzenia! :)

Ps.
Agnieska21 zapraszam do wątku Lipcowe Panny Młode - 2010! ;D

https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=15624.0

Pozdrawiam:)