Autor Wątek: OSP Czeladź proszę o info??  (Przeczytany 14494 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline martin77
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.04.2008
Odp: OSP Czeladź proszę o info??
« Odpowiedź #30 dnia: 10 Lutego 2009, 00:02 »
ale pojechaliście faktycznie z tą opinią-a właściwie to pojechała jedna osoba Dzydzy -nie wiem do tej pory czy to kobieta czy mężczyzna. raz pisze tak raz tak-szok.  ale najważniejsze jest to że sala załatwiona:) a propos z tego co wiem to Zagłębiacy zostali ostatnio rozwiązani-czy moze się mylę. .

Offline tyska83
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 28.08.2010
« Odpowiedź #31 dnia: 10 Lutego 2009, 11:18 »
nic mi na ten temat nie wiadomo, ale raczej nie, bo proponował nam kolo z zespołu swoje usługi...

Offline Benuary
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: juz po
« Odpowiedź #32 dnia: 16 Marca 2009, 08:52 »
Odszedł od nich klawiszowiec czyli J. K.  na to miejsce gra syn gitarzysty, nota bene nie ma tam gitary basowej jak ktos wczesniej napisal.  A i z graniem na żywo jest problem, wiekszosc pyszczane z dyskow.  Co do kucharki to niestety prawda, bylismy niedawno z żoną na zabawie andrzejkowej w OSP.  Lepiej zdecydowanie kogoś z zewnątrz

Offline Doradca_śląsk

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 17 Marca 2009, 14:34 »
Witam.
Niestety ,ale nie ma tam klimatyzacji jak to niektórzy pisali i raczej nie bedzie . Warto by zainwestować w nią i w wyposażenie kucgni w sprzet do pieczenia choćby i odpowiednie chłodnie reszta ok.  Na temat tamtejszych kucharek sie nie wypowiadam ,bo widze ze poprzednicy zrobili podsumowanie. Pozdrawiam.

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #34 dnia: 17 Marca 2009, 14:45 »
nie ma klimatyzacji - to sala OSP za 1200zł, a nie restauracja :)
sprzęt jest ok - mają wymieniać piecyki w tym roku;
kuchnia jest za mała aby tam zrobić chłodnię;

Offline Doradca_śląsk

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 17 Marca 2009, 14:53 »
Po pierwsze nie 1200 a 1400 zł a po drugie wiele sal OSP ma klimatyzację choćby sala w Grodzcu nie trzeba daleko szukać nie odbiega niczym specjalnym od sali w czeladzi sprzet na 200 osób .  Jeżeli chodzi o wymiany to najwyższy czas tylko ciekawe czy nie skonczy sie jak zawsze na słowach a nie czynach . Obrusy mieli wymienić podobno od tego roku.
« Ostatnia zmiana: 17 Marca 2009, 19:38 wysłana przez liliann »

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #36 dnia: 17 Marca 2009, 15:59 »
Po pierwsze 1400 od przyszłego roku, więc teraz 1200 zł;
no nie wiem czy Grodziec nie dobiega - moim zdaniem sala nie najlepsza [i otoczenie też]; ale to rzecz gustu;
co do sprzętu to się okaże - no cóż, na to wpływu nie mamy;
a obrusy - to ciekawe, bo jak ja oglądałam w styczniu to były ok; ale w takim razie to też muszę na miejscu jeszcze na 100% sprawdzić;
znajomi się tam bawili ostatnio [2 pary] na 2 różnych imprezach i nic takiego nie mówili;
poza tym trzeba też mieć tiule, kartony itp, bo przecież samych obrusów gładko nie rozłożę [jak w domu, na imieninach,hehe]
to jak zrobisz tam wesele - to daj proszę znać co i jak; ja tam się będę krzątać w maju więc wszelkie informacje mile widziane;

Offline Doradca_śląsk

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 17 Marca 2009, 19:24 »
Ja tam organizuje wesele w świeta wielkanocne i wiem ze mieli w styczniu wymienić obrusy także może wymienili a jeżeli chodzi o grodziec to sala jest fajna bo po remoncie możliwe ze dlugo nie bylaś 2 potężne klimatyzatory i otoczenie zamkniete w lato super nie ma obskurnych widoków starego budynku jak w czeladzi. A jeżeli chodzi o koszty 500 zł więcej ,ale jeżeli chodzi o miejsce to 100 % więcej.
« Ostatnia zmiana: 17 Marca 2009, 19:37 wysłana przez liliann »

Offline tyska83
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #38 dnia: 18 Marca 2009, 11:31 »
sala w grodźcu duża i nawet ładna rzeczywiście, ale jeśli chodzi o klimatyzacje to nie wiem  bo byłam w sierpniu ubr i trzeba było okna otwierac bo było duszno!! ale nie wnikam moze jest....
Ja mam wesele w OSP w Czeladzi i myśle, że to dobry wybór :)) przynajmniej nie ma baru w poblizu  tak jak w grodźcu.
Zresztą na temat grodźca rozpisałam sie w temacie o "sali grodziec".
pozdrawiam

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #39 dnia: 18 Marca 2009, 11:58 »
niop, czytałam ;D
jest za to park - zawsze parę fotek można strzelić ;D
a będziesz jakoś przystrajać ogródek? bo wiadomo, że tam połowa luda będzie siedziała [zawsze tak jest :D, jak w domu-najlepsza imprezka zawsze się w kuchni zawsze się jakoś robi ;D]
myślałam nad balonami-ale kto to będzie dmuchał to nie wiem - może rozmawiałaś już z Panią co tam stoi i miała jakieś pomysły?

Offline Doradca_śląsk

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #40 dnia: 18 Marca 2009, 12:05 »
No  jedno sprostowanie o grodzcu. W lutym robiłem tam wesele i było super nie ma tam baru żadnego i wejście jest od tyłu nowe a nie od ulicy i goście którzy wychodzili na dymek nie wchodzili na ulice tylko na taras . Widocznie dawno ci enie było na tej sali ale wiele sie zmieniło jednak na lepsze . Może zarząd czeladzkiej straży powinien sie troszke nauczyć od kolegów dysponowaniem pieniędzy.

Offline tyska83
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #41 dnia: 18 Marca 2009, 12:16 »
Do madzi :
nad oogródkiem się jeszcze nie zastanawiałam ale na pewno do przystrojenia sali weze firme. Nie chce meczyć znajomych siedzeniem do późna i dekorowania. Widziałam jak babka od nich stroi i nawet mi się podobało. Podobno jest niedroga, ale jest teraz tyle firm dekoratorskich ze watro podzwonic i ponegocjować ceny :))

Offline tyska83
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #42 dnia: 18 Marca 2009, 12:37 »
kurcze kazdy ma swoje zdanie  nie bede sie sprzeczac słownie kto mam racje. Pan uważa, ze tam jest lepiej ja nie i tyle !!! i zdania nie zmienie. Każdy ma prawo do wyrażenia swojej opinii!!!!!
(PS. Moze mówimy o dwóch róznych salach po tam gdzie byłam na weselu w grodźcu jest obok Polonia!!!)

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #43 dnia: 18 Marca 2009, 12:58 »
i dalej jest bar Polonia - choć może bar to za dużo powiedziane,hehe :-) W Grodźcu jest tylko 1 sala więc mówicie o tej samej:-)
jest 2 wejście, to fakt - ale nie najlepsze też [babcie musiałabym chyba na barana wrzucić, żeby tam weszła ;D] ale...nie ważne, nie o to tu chodzi;
rozmawiałam z kobitką co tam stroi - zaoferowała 400zł [dobra cena wg mnie, choć jeszcze nie wiem dokładnie co będzie]; jakbyś miała namiary na inne dekoratorki to wrzuć proszę na priv ;D

a co do sal - to 2 rzecz: różnica za samą salą to 800zł [na dzień dzisiejszy] więc też jest różnica w sprzęcie [chociaż nie uważam że bardzo duża]; 
ale dobry kucharz sobie poradzi w każdych warunkach ;D ;D ;D

Offline Doradca_śląsk

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: 18 Marca 2009, 14:06 »
No dokłądnie jest tam Polonia ale zamknięta od dłuższego czasu i przejeli ją spowroptem starżaki i jest spokój.Ja nie twierdze ze sala w czeladzi jest zła bo fajnie mi sie tam robi wesela.Na 2010 rok mam promocje ze daję dekoracji sali w czeladzi za darmo także młodzi wybierają sobie kolorystyke i inne tam takie.Sala jest łądna i nie trzeba specjalnie jej jakoś dekorować a jeżeli chodzi o balony na sali w czeladzi to chyba nieporozumienie ,materiały tam prezentują się ślicznie.Pozdrawiam serdecznie.

Offline tyska83
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #45 dnia: 18 Marca 2009, 14:15 »
tez słyszałam ze bierze ok 400 zł. Poki co nie mam na razie innych namiarów na dekoratorów sprawdzonych  ale jak bedę coś miała to wyśle na priv:)

Wiesz ja mam jeszcze troche czasu na szukanie dekoratora (ten się znajdzie nawet w oststniej chwili) obecnie szukam dobrego zespołu i kucharki:)to dla mnie ważniejsze:) więc jesli masz jakies namiary to bede wdzięczna.

Offline tyska83
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #46 dnia: 18 Marca 2009, 14:18 »
tak zdecydowanie jestem za tym, aby balonów nie wieszać  To już przeżytek :)

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #47 dnia: 18 Marca 2009, 15:53 »
no tak - ale zajmą dużo miejsca  ;D
myślałam żeby tam choinę powiesić i balony - ale to się jeszcze zobaczy; bo tanio i szybko się by to zrobiło w miarę :-)