Autor Wątek: weloniki  (Przeczytany 28429 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline evellina

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 07-07-07
Odp: weloniki
« Odpowiedź #60 dnia: 22 Sierpnia 2007, 16:55 »
nie delikana mgiełka nie wydaje mi sie przesada- sama taki miałam i wszyscy sie zachwycali
PRZEŻYJCIE TO Z NAMI JESZCZE RAZ...07-07-07
https://e-wesele.pl/forum//index.php?topic=7811.0

Offline izabell26

• kolorowe życie
  • entuzjasta
  • data ślubu: 09.08.2008
« Odpowiedź #61 dnia: 14 Czerwca 2008, 12:22 »
MAm pyatnie:-(

Kupoiłam welon, w domu sie przyjzałam i mam wrazenie ze rzebyk jest przyszyty na okreske i bez wzgledu jak go upne widać rant grzebyka..czy moze ja cos robię nie tak:-(?

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #62 dnia: 15 Lipca 2008, 15:03 »
Czy ktos może polecic jakąś stronkę z łádnymi welonami do zamówienia?

Offline Karola_kasia
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18 04 2009
« Odpowiedź #63 dnia: 19 Listopada 2008, 15:47 »
Dziewczyny a co sadzicie o toczkach z woalka albo paryzankach? ja wlasnie myslalam zeby cos takiego miec!
jak mi sie uda to wkleje fotke

[/URL]

Tylko jedno zdjecie udało mi sie wkelic bo tak namotałaś z adresem , ze nie wiem o co chodzi  ;)
« Ostatnia zmiana: 19 Listopada 2008, 18:59 wysłana przez ela »

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #64 dnia: 19 Listopada 2008, 16:25 »
Pewnie to zależy od sukni jaką masz. trzeba by zobaczyc suknie i taki toczek razem

A tu odpowiedź na moje przedslubne pytanko

Proszę nie podawać stron www

Firmę polecam, welony przyszły bardzo szybko, zamawiałam dwa i zapłaciłam za nie razem z przesyłką 59 zł.

Wygladały dokładnie tak jak chciałam i nie rózniły się niczym od tych z salonów.
« Ostatnia zmiana: 19 Listopada 2008, 18:55 wysłana przez ela »

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #65 dnia: 31 Marca 2009, 14:19 »
dziewczyny mam do was pytanie a propo welonu wlasnie. ja chcialabym miec welon prosty, moze z taka zylka ktora faluje lekko welon na dole no i najdluzszy to chyba tak do polowy plecow biore pod uwage. ma byc prosty i skromny. i tutaj pada pytanie, bo sukni jeszcze nie mam (slub dopiero za ponad rok), ale staramy sie ciac troche koszty. pomyslalam sobie, ze welon moznaby kupic np. na allegro bo widzialam ladne i nie drogie. ale nie mam pewnosci czy na pewno bedzie pasowal do sukni (choc niby to taka prosta rzecz i powinien teoretycznie pasowac). mozna tak zaryzykowac czy lepiej wydac 5 razy wiecej i kupic go w salonie razem z suknia?
moja mama twierdzi ze powinno sie kupic w salonie bo "glupio tak" kupic suknie a welon  gdzie indziej, ale wg mnie to nie argument, bo niektore panny mlode w ogole nie maja welonu ;]
mam nadzieje, ze jasno wyrazilam swoj problem :P
pozdrawiam :)

caril
  • Gość
« Odpowiedź #66 dnia: 31 Marca 2009, 14:28 »
ja zachowałam kolejność:
suknia (zamówiona 4 miesiące temu)
welon - nadal brak :D

nie chciałam kupować w tym samym salonie, bo wcześniej zorientowałam się w cenach i nie w smak mi było przepłacanie ;)
także nie ma nic niestosownego w kupieniu dodatków w innym miejscu!

Offline olenka83
  • bywalec
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #67 dnia: 31 Marca 2009, 15:53 »
Może coś takiego, jak coś podam namiary na priv:

1.

2.

3.

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #68 dnia: 31 Marca 2009, 20:16 »
olenka, ten pierwszy bardzo mi sie podoba, poprosze namiary jesli dotycza Szczecina :)
dzieki za pomoc dziewczyny ;)

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #69 dnia: 15 Kwietnia 2009, 16:18 »
pomyslalam sobie, ze welon moznaby kupic np. na allegro bo widzialam ladne i nie drogie. ale nie mam pewnosci czy na pewno bedzie pasowal do sukni (choc niby to taka prosta rzecz i powinien teoretycznie pasowac). mozna tak zaryzykowac czy lepiej wydac 5 razy wiecej i kupic go w salonie razem z suknia?

Sukni jeszcze nie mam, ale welon zamówiłam na allegro. Właśnie dziś odebrałam z poczty. Nie chciałam długiego, ani obszytego jakimiś koronkami. Ostatecznie znalazłam prosty, dwuwarstwowy o dł. 70/50cm i lekko żyłkowany na dole. Oczywiście jest na przezroczystym grzebyku. Podobny do tego z pierwszego zdjęcia, które wkleiła olenka83. Koszt 22zł plus przesyłka. W życiu nie dałabym za welon więcej niż 50zł  ;)

Aha, uważam, że to nic niestosownego kupować dodatki gdzie indziej.
« Ostatnia zmiana: 15 Kwietnia 2009, 16:21 wysłana przez malgosiask »

Offline edyta9915
  • zapaleniec
  • data ślubu: 25 lipiec 2009
« Odpowiedź #70 dnia: 16 Kwietnia 2009, 16:00 »
malgosiask tez szukam welonu na all i mam pytanie czy prześlesz mi linka z all... na priva ?

Offline malgosiask

• Chuck Norris
« Odpowiedź #71 dnia: 16 Kwietnia 2009, 16:16 »
Już  ;D

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #72 dnia: 16 Kwietnia 2009, 16:33 »
w takim razie jakie sa ceny welonow w salonach? Malgosiask za taki co ty zaplacilas 22zl na Allegro ile by trzeba bylo zaplacic w salonie?

Monia pisalas ze mialas welon z przodu na wejscie do kosciola, szukalam Twoich zdjec ale nie udalo mi sie nic znalezc, czy mozesz wkleic swoje zdjecie? jaka mialas fryzure?

Ja chcialabym miec welon z przodu na wejscie ale obawiam sie ze wowcas wlosy trzeba miec nisko upiete  ??? aby nie wytworzyla sie dziwna kulka na czubku glowy (fryzua + welon wysoko upiety).  Co myslicie?

Offline malgosiask

• Chuck Norris
« Odpowiedź #73 dnia: 16 Kwietnia 2009, 16:43 »
Oleandro przy mierzeniu sukni w salonie przymierzałam różne welony w cenie 100-220zł (ale to były obszyte, z koronkami, itp.) Jednak muszę stwierdzić, że na stronie salonu ślubnego "N...l", żyłkowany welon bez dodatków kosztuje 80zł, Więc ceny są różne.

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #74 dnia: 16 Kwietnia 2009, 16:50 »
wow 80zl a 22zl to duza roznica... prawie cztery razy tyle  >:(

hmm w takim razie jak sie wie co sie chce   :D warto poszukac na Allegro! ja mam jeszcze duzo czasu i najpierw musze wybrac suknie ale na pewno welonu poszukam na All

Offline b@by

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2009
« Odpowiedź #75 dnia: 19 Kwietnia 2009, 01:40 »
malgosiask czy moglabys mi dac namiary na ten welon prosze.

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #76 dnia: 23 Kwietnia 2009, 18:21 »
wszystkie te welony sa piekne, ale suknie sa proste, a jaki welon najlepiej pasowalby do sukni bardzo szerokiej?

Offline b@by

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2009
« Odpowiedź #77 dnia: 2 Maja 2009, 13:50 »
dzieki malgosiask za namiary

Offline Mayaa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 09.05.2009
« Odpowiedź #78 dnia: 3 Maja 2009, 23:23 »
Hej dziewczyny!
przepraszam, jeśli powtarzam czyjeś pytanie, ale nigdzie tego nie znalazłam. Chciałam sie dowiedzieć czy któraś z Was miała dłłuugii (np. ok.3m) welon, jak się z nim poruszała - np. w kościele, czy ktoś Wam go trzymał, pilnował - czy też radziłyście sobie same??

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #79 dnia: 4 Maja 2009, 08:06 »
majcia.. jest problem z tak długim  welonem.. w kościele  da rade świadkowa.. o kościół nie martw się . 3m to jeszcze nie jest  strasznie duzo ale.. na sale  musisz miec  cos  mniejsze metraże, bo zaliczyć   upadek albo beda  stapac  ci na niego i w końcu wyrwa z włosów z częścią  fryzurki ;)
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Mayaa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #80 dnia: 5 Maja 2009, 08:16 »
Monia, ogromniaste dzięki  :Daje_kwiatka:
Na sale mam krótszy welonik:) Myślałam też że później mogę być bez, tylko... jakoś tak mi będzie pusto - no i co z oczepinami;)
Dziś robię z przyjaciółkami przymiarkę poruszania sie w tym wszystkim - jak wyjdzie nieźle to przestanę mieć stresik, a jeśli nie do końca będzie oki - to welonik obcinamy;)

Offline ineeze

• entuzjasta
  • Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest....
  • data ślubu: 2o.o6.2oo9[
« Odpowiedź #81 dnia: 5 Maja 2009, 19:05 »
Ja będę miała welon do ziemi, 2-warstwowy, przy czym wierzchnia warstwa jest do pasa. Welon endlowany na obrzeżach. Jeśli chodzi o ceny wahają się od 220-320 za długi welon +/- 2 metry,

Offline Mayaa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #82 dnia: 7 Maja 2009, 23:48 »
a jednak troszkę skróciłam ten mój welonik... nadal jest długi, ale był zbyt długi i nie ukladał się tak ładnie jak się w nim poruszałam.
w kościele podobno będziemy w jednym miejscu - nie będziemy nigdzie chodzili tylko ksiądz do nas będzie podchodził - także świadkowa będzie miała mniej pracy z układaniem welonu i trenu ;)
Pozdrawiam!!

Offline filaretka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 8.08.09
« Odpowiedź #83 dnia: 8 Maja 2009, 08:39 »
Ja też w końcu wybrałam - po przymiarce kilkunastu welonów :)

Wybrałam sobie delikatnie obszytą ecru mgielkę do pasa, którą mam zamiar zamocowac na czubku glowy i do kościoła zasłonić nim twarz. 

Cena była chora - bo zaplaciłam ponad 200zł - ale głupio było mi po godzinnej przymiarce oznajmić że zamówię sobie na allegro. . .  choć byłoby to duzo mądrzejsze ;)

Przymierzałam welon 3m - ale nawet w 2m nie bylam w stanie swobodnie się poruszać.  Przy duzych sukniach nie wygląda to za dobrze - bo wszystkiego robi się bardzo bardzo dużo. .  Chyba takie 3m welony będą najlepsze dla szczupłych dziewczyn w obcisłych i prostych sukniach.

Offline ineeze

• entuzjasta
« Odpowiedź #84 dnia: 11 Maja 2009, 09:00 »
Każda powinna wybrać taki, w którym będzie się czuła swobodnie i subiektywnie czuć się w nim pięknie :) Pozdrawiam.

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #85 dnia: 11 Maja 2009, 13:31 »
filaretka bardzo zainteresowala mnie Twoja uwaga
Przymierzałam welon 3m - ale nawet w 2m nie bylam w stanie swobodnie się poruszać.  Przy duzych sukniach nie wygląda to za dobrze - bo wszystkiego robi się bardzo bardzo dużo. .  Chyba takie 3m welony będą najlepsze dla szczupłych dziewczyn w obcisłych i prostych sukniach.

ja mysle o duzej suknie (tzn nie o wielkiej bezie)  i dlugim welonie  ;) - a nie pomyslalam ze to moze wygladac kosmicznie  ::) ::)

Offline filaretka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 8.08.09
« Odpowiedź #86 dnia: 11 Maja 2009, 23:11 »
myślę że prosta suknia będzie pięknie wyglądać z długim welonem - i że to będzie dobry wybór.
przykładowo w takiej aranżacji:

tutaj sukienka jest tak kobieca, subtelna i mało pstrokata - ze długi welon pięknie się komponuje.

Myślę że taka panna młoda wygląda pięknie i z klasą.

Oczywiście o gustach się nie dyskutuje - ale niektóre panny mlode chcą na siłę zainstalować sobie na głowie wszystko - a na wielkim koku gnieździ się kwiatek, wsuwki różyczki, wielki długi welon plus diadem - a to wszystko przy wielkiej kwiecistej bezie.
Dlatego mam takie zdanie, ze welonik na prawdę powinien być tym skromniejszy im odwazniejsza jest suknia. To panna młoda musi być gwiazdą - a nie ubranie i dodatki, które powinny ją upięknić a nie przyćmić.

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #87 dnia: 11 Maja 2009, 23:21 »
a wlasnie ze ja sie nie zgadzam, ze nie ladnie wyglada na duzej sukni dlugi welon, bo nie jedno zdjecie widzialam wlasnie z dlugim welonem, popatrz chociazby na suknie ineeze,  piekna suknia, szeroka i przepeikny dlugi welon, slicznie wyglada, i wcale nie jest powiedziane, ze jak dlugi welon, to skromna waska suknia. takie jest mojue zdanie

Offline ineeze

• entuzjasta
« Odpowiedź #88 dnia: 12 Maja 2009, 11:17 »
Dzięki Pamela :)
Też tak uważam, ale wtedy welon musi być gładki, bez koronek,itp. Buziaki.

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #89 dnia: 17 Grudnia 2009, 20:45 »
A ja całkiem zmieniłam zdanie co do welonu. Suknię już mam więc teraz mogę powybierać w welonach. Chciałam długość max do pasa, ale mama namawia mnie na welon do ziemi. Suknia jest w miarę prosta, na kształt litery A, bez trenu, więc długi welon mógłby ładnie wyglądać tylko ja nie mogę się zdecydować nadal :| w każdym razie welon jaki zaproponowano mi w salonie to 3 warstwowy, z czego tylko jedna warstwa jest do ziemi, reszta taka jak chciałam na początku, a dodatkowo ta długaśna warstwa jest odpinana dzięki czemu po ślubie można szybko go zdjąć bez kombinowania z podpinaniem czy z dwoma welonami. Ale waham się, bo cena to ok. 400 zł :/ ( z kryształkami Swarowskiego, z których jednak zrezygnuję)... lekka przesada. A kupując przez internet można dostać kota w worku.

Dziewczyny, które miały welony do ziemi lub dłuższe, byłyście zadowolone ze swojego wyboru??

Może ktoś z okolic Szczecina ma do sprzedania podobny do opisanego welon w kolorze kości słoniowej, bez żadnych ozdób?  ;D