Autor Wątek: ocena kamerzysty  (Przeczytany 107247 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Odp: ocena kamerzysty
« Odpowiedź #240 dnia: 4 Kwietnia 2011, 13:07 »
Ten Pan nie ma strony internetowej.Trzeba sie z nim skontaktowac i zaprasza do siebie do domu.Tam wlacza pare filmow , zeby para mloda zobaczyla jak kameruje.Mieszka na wyzynach.
Jak chcesz moge wyslac na priv namiar na Roberta.

Offline moniat
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #241 dnia: 4 Kwietnia 2011, 14:52 »
 a czy ktoś wie jak robi kamerzysta też z fordonu p. Stanisław (nie posiada strony) , podobno filmiki są fajno zmontowane -wywiady z goścmi i inne , posiada swoje światła efektowe no i ceny przystępne . Jeżeli ktoś słyszał proszę o jakąś odpowiedź ,ocenę

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #242 dnia: 4 Kwietnia 2011, 18:09 »
a ja rowniez polecam Pana Roberta ;D...mam nadzieje, ze bedziemy z naszego filmu rownie zadowoleni jak agulla i Nemezis ;)...jesli ma ktos troszke czasu na odzwiedziny (ok. 3h) to smialo niech sie wybiera i sam oceni - bo jak wiadomo gusta sa rozne :P...

Offline Mapetka.my

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4.06.2011
« Odpowiedź #243 dnia: 4 Kwietnia 2011, 20:44 »
Hmm... nie posiada strony internetowej? czy to jakiś niedzielny kamerzysta? mamy profesjonalnego dj'a, fotografa, który ma swoje studio i albo będziemy mieć profesjonalnego kamerzystę, albo nie będziemy mieć filmu wogóle. Może i tacy kamerzyści co dorabiają sobie do swojej pracy mają talent i wogóle, ale czeka się na film bardzo długo, a poza tym po co wspierac szara strefę. To już chyba wolę wybulić na WojWita albo Aimarta, niz z jakimś panem z kamerą współpracować. Przykro mi, ale tak twierdzę i jest to moje zdanie nie od dziś wygłaszane...

Offline ulanowski

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #244 dnia: 4 Kwietnia 2011, 22:18 »
Hmm... nie posiada strony internetowej? czy to jakiś niedzielny kamerzysta? mamy profesjonalnego dj'a, fotografa, który ma swoje studio i albo będziemy mieć profesjonalnego kamerzystę, albo nie będziemy mieć filmu w ogóle. Może i tacy kamerzyści co dorabiają sobie do swojej pracy mają talent i w ogóle, ale czeka się na film bardzo długo, a poza tym po co wspierac szara strefę. To już chyba wolę wybulić na WojWita albo Aimarta, niz z jakimś panem z kamerą współpracować. Przykro mi, ale tak twierdzę i jest to moje zdanie nie od dziś wygłaszane...

+1

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #245 dnia: 5 Kwietnia 2011, 10:06 »
Jezeli ktos nie posiada strony internetowej nie znaczy to ze jest kamerzysta niedzielnym ::).
Duzo fotografow i kamerzystow nie maja stron internetowych.Po co maja sie z kims dzielic swoja praca ??Po co ma dzielic sie swoimi pomyslami na zmontowanie filmu ??

Ja juz wolala bym nie miec fotografa niz kamerzysty!
Ja w czasie slubu i wesela duzo rzeczy nie pamietalam.Gdy ogladalam film bylam zdziwiona ze cos takiego bylo.Film jest bardzo fajny,a ja co jakis czas ogladam swoj.Nie bede skromna  :P.Moj film bardzo mi sie podoba i calej rodzinie ktora ogladala go.
Nawet uslyszalam od kuznki ktora na weselach jest nawet pare razy w roku,ze taki fajny i ciekawy film widziala tylko raz.Ze tez chce takiego kamerzyste bo zawsze gdy ogldala film slubny zasypiala z nudow.

Offline ulanowski

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #246 dnia: 5 Kwietnia 2011, 10:28 »
Jezeli ktos nie posiada strony internetowej nie znaczy to ze jest kamerzysta niedzielnym ::).
Duzo fotografow i kamerzystow nie maja stron internetowych.Po co maja sie z kims dzielic swoja praca ??Po co ma dzielic sie swoimi pomyslami na zmontowanie filmu ??

To znaczy, że:
a)źle prowadzą swój biznes. Nie ma Ciebie w necie to nie istniejesz jako firma. I kropka.
Możesz być najlepsza, ale co z tego, jeśli nie można do Ciebie trafić?

b) Na co dzień taka osoba jeździ np. koparką (wiem z autopsji- zespół 2 panów, jeden pracuje na koparce, drugi na spychaczu. próbowali mi na weselu sprzedać gruz :D ), a w weekendy chałturzy. Bo inaczej tego nie można nazwać.

"Po co maja sie z kims dzielic swoja praca ??Po co ma dzielic sie swoimi pomyslami na zmontowanie filmu ??"

Bardzo naciągana teoria. Wszyscy najlepsi w branży filmowcy i fotografowie pokazują swój warsztat.

Piotr Ulanowski

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #247 dnia: 5 Kwietnia 2011, 10:40 »
jak kameruje wesela to jest raczej SOBOTNIM KAMERZYSTĄ;-))) rany no wychodzi na to,że facet jest amatorem,pasjonatem,ale to nie znaczy ,ze jest gorszy od profesjonalisty,który często idzie schematami jakimiś,a ten o którym mowa bawi się filmem,bo to pewnie jego hobby;-))) prawdopodobnie nie ma parcia na kasę i nie traktuje tej profesji jako zarobku na utrzymanie rodziny ,dlatego w necie go nie ma;-)))) ale z drugiej strony ktoś właśnie znalazł wzmiankę o nim na stronach www;-))))także kurde nie krytykujcie też chłopa, skoro ani go nie znacie,ani nie widzieliście jego filmów......

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #248 dnia: 5 Kwietnia 2011, 14:53 »
Moj kamerzysta nie ma strony www , a trafilam do Niego przez Nemezis ;).I jakos te filmy ktore widzialam u Niego byly jendym slowem cude ;).

Offline Mapetka.my

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #249 dnia: 5 Kwietnia 2011, 18:11 »
i tak mnie nikt nie przekona, fotograf czy kamerzysta to też zawód, a jeśli ktoś sobie w ten sposób dorabia, nie mając strony ani firmy to chałturzy, jak to pięknie ujął pan Ulanowski (podziwiałam prace, rewelacja, choć od razu przyznam że nie na nasza kieszeń:), to ma się do każdej profesji, jak chcę kupić komputer to idę do firmy, która się tym zajmuje, a nie do pana, który pokątnie sklada sprzęt i nawet rachunku na to nie moze wypisać.

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #250 dnia: 5 Kwietnia 2011, 20:13 »
 :mdleje: a rób se co chcesz......

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #251 dnia: 5 Kwietnia 2011, 21:14 »
ja nie mam nic przeciwko temu kamerzyście bo prawdopodobnie rzeczywiście robi dobre filmy skoro ma dobre opinie ale zgadzam się z p. Ulanowskim
jak kogoś nie ma w internecie to nie istnieje
dla mnie Internet to jest pierwsze źródło informacji, nie musi to być wypasiona witryna, wystarczy strona- wizytówka

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #252 dnia: 5 Kwietnia 2011, 21:57 »
a ja powiem tak...bylam na wielu spotkaniach z roznymi firmami zajmujacymi sie filmowaniem, posrod nich wybralismy 2 osoby, moj faworyt poczatkowo byl inny niz ten ostateczny ale zmienilam zdanie nie tylko ze wzgledu na cene ale takze, jak juz ktos wspomnial wczesniej, na schematyczny sposob krecenia (na stronie inetrnetowej wiekszosc par mialo baaardzo podobne filmy) - bardzo duzo kasy wydajemy na zespol, bo akurat to dla nas jest zdecydowanie najwazniejsze (nawet najlepszy kamerzysta czy fotorgaf nawet jakby stawal na rzesach to i tak nie zrobi super ujec gdy ludzie nie maja sie do czego bawic)...
a podsumowujac te wszystkie odwiedziny to faktycznie nie widzialam w zadnej innej firmie takich filmow, najbardziej ciekawe byly ujecia z pleneru, takie oryginalne, facet ma niesamowita ilosc pomyslow i potrafi wyjsc z najwiekszych opalow...przyklad: w kosciele nie bylo slychac slow mlodych ze wzgledu na poglos to ostatecznie przerobil tak film, ze wyszedl rewelacyjnie nakladajac slowa i obraz przysiegi skladanej pozniej w przepieknej scenerii...mielismy dokladnie taki sam przyklad w innej firmie, ze poglos uniemozliwil rejestracje dzwieku i co na to tamten kamerzysta - "przykro, ze tak wyszlo, no trudno", film zmontowal bez slow przysiegi...
nie namawiam nikogo, nie lubie tylko krytyki bez znajomosci czlowieka i jego prac...
przyznam tylko, choc czesciowo, ze jakas informacja w necie byc powinna (w sumie jak sie wie czego szukac to jest taka jego wizytowka) ale nie wiem czy bym umieszczala te filmy na stronie, konkurencyjne firmy maja stonki a na nich filmy praktycznie wszystkie takie same, po co podsuwac im pomysly na ciekawe rozwiazywanie problemow ;)...

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #253 dnia: 5 Kwietnia 2011, 22:30 »
po co podsuwac im pomysly na ciekawe rozwiazywanie problemow ...
I wlasnie o to mi chodzilo  ;).

Ja tez nie lubie gdy ktos cos nie tak pisze , zwlaszcza gdy nie widzial sie z dana osoba  :-\.
Ten kamerzysta rewelacyjne filmy robi.Dodatkowy plus jest taki ze wszytskie filmy Roberta ktore widzialam duzo ich bylo) , to kazdy byl inny.Nie byly do siebie podobne,kazdy cos innego,przedewszytskim nie byly nudne!
Nawet moj maz ktorego nie ineresowalo szukanie kamerzysty,siedzial u Pana Roberta z wielkimi oczami i podziwial Jego prace ;).

Moze i lepiej gdy ktos ma strone www , bo teraz wszyscy bazuja na necie , ale tak jak zaba napisala , po co ma umieszczac swoje rewelacyjne filmy skoro ktos inny moze sciagac pomysly  ?

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #254 dnia: 5 Kwietnia 2011, 22:56 »
ale wcale nie potrzeba umieszczać tam filmów, prezentacji itp. wystarczy sam kontakt, kilka słów "o sobie" i wsio  ;) moim zdaniem to działa pozytywnie na potencjalnych klientów :)

Offline katepolak

• bywalec
  • data ślubu: 11.06.11.
« Odpowiedź #255 dnia: 6 Kwietnia 2011, 11:37 »
Nie chciałabym być złym prorokiem, ale to wszystko jest do czasu...do pierwszego niezadowolonego klienta, który nie będzie mógł dochodzić swoich praw ponieważ Pan Foto czy Pan kamera traktuje filmowanie jako hobby i nie działa profesjonalnie...
Z tego co widzę, popularność Pana Roberta wzrasta, więc nie jest to już taka sporadyczna chałtura, więc dla swojego i klientów dobra powinien to zalegalizować...

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #256 dnia: 6 Kwietnia 2011, 13:00 »
A co Wy sie tak czepiacie Pana Roberta ??Nie znacie Go , wiec jakim prawem tak piszecie  :-\?

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #257 dnia: 6 Kwietnia 2011, 13:36 »
a ja mam takie pytanie dygresję od waszej dyskusji...

poszukuję człowieka, który nakręci tylko ceremonię w kościele. Nie musi to być firma, może byc ktoś z polecenia, nawet zajmujuący się nagrywaniem amatorsko. Znacie kogoś takiego?

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #258 dnia: 6 Kwietnia 2011, 13:43 »
Nie chciałabym być złym prorokiem, ale to wszystko jest do czasu...do pierwszego niezadowolonego klienta, który nie będzie mógł dochodzić swoich praw ponieważ Pan Foto czy Pan kamera traktuje filmowanie jako hobby i nie działa profesjonalnie...

Jezeli chodzi o Pana Roberta , to nie mozna czegos takiego powiedziec.
Ja nie mieszkam w Polsce, spotkal sie z nami wtedy kiedy nam odpowiadalo.Pewnie to normalne gdy ktos chce kaske zarobic,no ok.
Do tego nie mialam problemow z odebraniem filmu slubnego.Sam Zaproponowal ze film wysle nam , bo po co mamy czekac tyle miesiecy na niego (chcialam przyleciec po 4 miesiacach do kraju).
Paczka przyszla bardzo szybko do tego nic za nia nie placilam-az sie zdziwilam.
Nie ma go w necie , ale co z tego ?Jezeli ktos bedzie chcial to trafi do niego ::).
Przy podpisywaniu umowy pytal sie czy chcemy fakture.My nie chcelismy.

Chociaz tego wszytskiego nie moge powiedziec o fotografie, ktory ma strone www na necie ::).Wiec nie ma znaczenia.

Zalezy to od czlowieka i tyle ...

Offline wojwit
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #259 dnia: 7 Kwietnia 2011, 00:47 »
Nie do końca zgodzę się z ww opiniami. 
Zajmuję się filmowaniem także uroczystości ślubnych, robię to jako firma, która współpracuję z TVP i mam witrynę internetową, na której można kilka filmików zobaczyć, czasem pomagam kolegom z branży weselnej wybrnąć z różnych sytuacji i w doborze sprzętu, nie traktuję tego jako zdradzanie wiedzy tajemnej.  Ciesze się, że poziom prac się podnosi i może kiedyś nie będziemy traktowani jako kamerzyści weselni a jako operatorzy kamer/DSLR i montażyści.  Nagranie przysięgi bez dźwięku lub z jakimś pogłosem, który dyskwalifikuje go traktuję jako wielkie nieporozumienie, błąd, niekompetencję.  Trzeba to nazywać po imieniu.  Myślę, że po takich wpadkach można wyłowić firmy, które zawodowo podchodzą do tematu.  Artyzm, poczucie estetyki itd nie podlega ocenie ale zasady kadrowania i montażu już tak, jest to często pomijany aspekt, bo niby to tylko wesele i można robić to niechlujnie i byle jak, chyba że spowodowane jest to niewiedzą.
Pozdrawiam
Witkowski Wojciech

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #260 dnia: 8 Kwietnia 2011, 01:54 »
Przyznam, że nie rozumiem sensu tej dyskusji... Przecież to, co odpowiada jednemu, nie musi przekonywać drugiego. Są osoby (tak jak ja i mąż), którym zależy, żeby mieć film INNY niż wszystkie i takie osoby będą szukać pasjonaty (lub "niedzielnego kamerzysty" - skoro wolicie takie określenie), który nie odwala masówki i do każdego filmu podchodzi indywidualnie (nawet jeśli traktuje to tylko jak hobby). Z kolei dla innych ważne jest poczucie bezpieczeństwa, umowa, formalności, no i PEWNOŚĆ czego mogą się po filmie spodziewać. Takie osoby wybiorą sprawdzone, zarejestrowane studio, którego filmy można obejrzeć w internecie.

Ja trafiłam do Roberta z polecenia - czy jestem zadowolona? TAK! Ale czy poleciłabym go każdemu? NIE! Bo widziałam jego filmy i wiem, że są bardzo odważne, nieschematyczne, momentami wręcz kontrowersyjne i zdaję sobie sprawę, że nie każdemu to odpowiada. Sam Robert mówił, że kilka par po obejrzeniu jego filmów stwierdzało: "Sorry, to nie dla nas, my ten film chcemy babciom i ciotkom pokazywać, wolimy coś tradycyjnego..." Ale były też osoby, którym szczęki opadały i stwierdzały: "To jest TO!!! Nareszcie coś innego!" ;D Właśnie takim osobom mogę polecić Roberta. Ale jeśli komuś bardziej zależy na stronie internetowej i na marce kamerzysty niż na oryginalnym filmie ze ślubu - to absolutnie nie polecam :p

Offline Mapetka.my

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #261 dnia: 8 Kwietnia 2011, 17:13 »
To może ja skończę, bo zaczęłam:) nie chodzi mi o żadnego konkretnego kamerzystę. Słowa z ust wyjął mi użytkownik "katepolak", jeśli kolesie mają zarejestrowaną firmę i nie jest to tylko hobby to jestesmy poniekąd chronieni, bo jest umowa, można poprosić o rachunek i jakby co, dociekać swoich praw. Moze "sobotni kamerzysta" zrobi super film, ale jak nie zrobi i odda wam jeden wielki szajs, to co możecie zrobić-nic, a od pana usłyszycie - no tylko tyle wyszło. To jest dzień jedyny w życiu, więc moze dlatego jestem taka przewrażliwiona.

Myślę, że mozemy ten temat zakończyć :)

Offline moniat
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #262 dnia: 29 Kwietnia 2011, 12:16 »
a co zmienia papierek o działalności jeżeli jest film lub foto nieudane ,to są chwile niepowtarzalne !!! Oglądałam film z takich "firm-studio video"to wstęp owszem fajny ,wypasiony a reszta to nuuuda bez pomysłu , a biorą pieniądze niemałe!!I musi się podobac bo nie ma wyjścia.   A z drugiej strony znam kamerzystę z Fordonu który nie ma "firmy"i zajmuje się videofilmowaniem sporo lat i robi bardzo fajne filmiki z pomysłem.   

Offline stona_r

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 19.05.2012
« Odpowiedź #263 dnia: 4 Maja 2011, 20:20 »
Nie wiem czy mowa tu o "tym samym Panie Robercie z Wyżyn", z którym ja podpisałam umowę na 2012 rok, z Waszych wypowiedzi sądzę, że tak, bardzo fajny człowiek, i widać, że lubi to co robi, a każdy film dopieszcza w każdym szczególe.  Znalazłam jeden jego filmik w internecie i po spotkaniu od razu się zdecydowałam, bez szukania i oglądania innych. 
Ale ma on już stronę internetową, jeżeli mowa o tym samym.
Cena na 2012 to 1200zł

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #264 dnia: 4 Maja 2011, 22:37 »
1200zl ale za co? bo za komplet od przygotowan do oczepin plus plener to na pewno nie ten sam pan Robert ;)...o ile pamietam to mial brac juz 2tysiaki...

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #265 dnia: 4 Maja 2011, 22:39 »
z reszta ma on firme zarejestrowana od 2004r...stona_r jesli znasz stronke to przeslij mi prosze na priva :)...

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #266 dnia: 5 Maja 2011, 20:56 »
to nie jest ten pan Robert, az sie przestraszylam - ze na przyszly rok mialby nizsze ceny niz w tym roku :P...

Offline katarina25

• forumowicz
  • data ślubu: 30.06.2012
« Odpowiedź #267 dnia: 15 Maja 2011, 21:04 »
Przyznam, że nie rozumiem sensu tej dyskusji... Przecież to, co odpowiada jednemu, nie musi przekonywać drugiego. Są osoby (tak jak ja i mąż), którym zależy, żeby mieć film INNY niż wszystkie i takie osoby będą szukać pasjonaty (lub "niedzielnego kamerzysty" - skoro wolicie takie określenie), który nie odwala masówki i do każdego filmu podchodzi indywidualnie (nawet jeśli traktuje to tylko jak hobby). Z kolei dla innych ważne jest poczucie bezpieczeństwa, umowa, formalności, no i PEWNOŚĆ czego mogą się po filmie spodziewać. Takie osoby wybiorą sprawdzone, zarejestrowane studio, którego filmy można obejrzeć w internecie.

Ja trafiłam do Roberta z polecenia - czy jestem zadowolona? TAK! Ale czy poleciłabym go każdemu? NIE! Bo widziałam jego filmy i wiem, że są bardzo odważne, nieschematyczne, momentami wręcz kontrowersyjne i zdaję sobie sprawę, że nie każdemu to odpowiada. Sam Robert mówił, że kilka par po obejrzeniu jego filmów stwierdzało: "Sorry, to nie dla nas, my ten film chcemy babciom i ciotkom pokazywać, wolimy coś tradycyjnego..." Ale były też osoby, którym szczęki opadały i stwierdzały: "To jest TO!!! Nareszcie coś innego!" ;D Właśnie takim osobom mogę polecić Roberta. Ale jeśli komuś bardziej zależy na stronie internetowej i na marce kamerzysty niż na oryginalnym filmie ze ślubu - to absolutnie nie polecam :p

Poproszę o kontakt do tego kamerzysty, o którym piszesz bo sądzę, że ja jestem właśnie osobą, której możesz go polecić. Mój mail: kaskao2@op.pl. Dzięki
:) :) ;) ;)

Offline dogma23

• forumowicz
  • data ślubu: 11.06.2011
« Odpowiedź #268 dnia: 23 Maja 2011, 18:31 »
dziewczyny, na ostatni gwizdek poszukuję kamerzysty - zostaliśmy zmuszeni hihi, możecie mi kogoś polecić na 11.06 plisssik:-)

Offline aska25

• to my
  • użytkownik
  • **
  • ;))))
  • data ślubu: 4 WRZESIEŃ 2010
« Odpowiedź #269 dnia: 23 Maja 2011, 23:04 »
ja mam bardzo dobrego i moze jest wolny jak cos nr przesle na priv nazywa sie wideomag