Autor Wątek: VIVALDI - super wesele  (Przeczytany 5793 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
VIVALDI - super wesele
« dnia: 20 Września 2005, 12:46 »
Jak wiecie jestem juz po weselu.. Mimo tych całych nerwów, mimo tych problemów z umową, Łukaszem itp. wiem, ze było warto  :lol:
 JEdzonko przepyszna- zwłaszcza szynka na ciepło- obsługa pierwsza klasa... zawsze pomocni, o co się poprosi to jest..
 Także nie mogę powiedziec złego słowa..
 Jak wspomniałam rozwiązanie z salą taneczno-jadalną i drugą do odpoczynku, dla palaczy itp. świetne- ludzie nie musze wychodzic na dwór by zapalić...  :wink: siedza przy stolikach, palą, rozmawiają,, jednocześnie widząć co dzieje się na sali.. a ze jest tam klimatyzacja, na głównej sali nie było w ogóle czuć papierosków..
  Jestem zadowolona i polecam zainteresowanym...  :mrgreen:

Offline inesita
  • nowicjusz
  • *
VIVALDI - super wesele
« Odpowiedź #1 dnia: 8 Maja 2006, 08:57 »
Witam! Mamy zarezerwowaną salę na październik właśnie w Vivaldim. Może mogłabyś podać jakieś szczegóły, jak odbyło się Twoje? Interesuje mnie dosłownie wszystko. Jeśli gdzieś na forum jest dokładniejszy opis, to ja go nie znalazłam dlatego pytam. Będę zobowiązana za każdą opinię i radę. Pozdrawiam

Offline Madzialena

• maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
VIVALDI - super wesele
« Odpowiedź #2 dnia: 8 Maja 2006, 14:56 »
jest wątek w "Relacje i gratulacje" założony przeze mnie... wejdz na główną stronę forum, w Relacje i gratulacje właśnie..

coś wspominałam..
a co mogę powiedziec? hmm
Mieliśmy środkowe menu za 110zł, jedzenie dobre, a szyneczka pieczona na gorąco palce lizac, pychotki  :lol: (a ja wybredna strasznie jestem)
 Jedzenia było sporo ,zostało mi baaaardzo duzo, potem kelnerzy wszysko zapakowali mi do jednorazowych opakować (mialam zapchaną w całości jedną wielką lodówkę!!)

obsługa ok, nie wiem ilu masz gości ja miałam 3 kelnerów na 47 osób, gdy masz więcej domagaj się przynajmniej 4,jesli nie na całą noc to przynajmniej na roznoszenie obiadu..bo inaczej długo to będzie trwało  :?

Sala bardzo dobra do tańczenia, podłoga nie jest śliska, poza tym można tańczyc na środku, robić "pociagi" pod oknami, za siedzeniami gości, przechodzic do małej salki, potrem koło akwarium i korytarzykiem koło wc...  W ogóle rozłożenie sal super, w ogóle nie czuc było dymu papierosowego na sali do jedzenia i tańca  :)
 Nikt też nie wpadał na zespól, który ma swoje miejsce..
 Jeśli chodzi o podawanie ciepłych napojów, to wystarczy poprosic o kawę czy herbatę, zaraz przyniosą..
 Bez przypominania uzupełniają napoje zimne, kostki lodu, alkohol itp.. :D  

Co do tortu, to ja w ostatniej chwili poprosiłam o zgaszenie świateł oraz o postawienie stolika na środku sali (bo stoi z boku), ale wykonali wszystko błyskawicznie  :)

Ja sama ustawialam stoły, tzn wiele nie zmieniałam, ale okresliłam dokładnie jak długi ma byc konkretny rząd, ustawiłam skrzydła, odpowiednią liczbę miejsc..
 Potem oni to udekorowali.. a wieczorem ja wpadłam i stawialismy wizytówki..

nie wiem co mogę Ci powiedziec..

pytanie zasadnicze.. masz umowę??
ps.mozesz pisac na priv

Offline inesita
  • nowicjusz
  • *
VIVALDI - super wesele
« Odpowiedź #3 dnia: 8 Maja 2006, 15:26 »
Dziękuję bardzo ;-) Jedziemy podpisać umowę w środę. Wiem, że to konieczne, a pan, który obecnie organizuje wesela w Vivaldim, nie robił w związku z tym żadnych problemów. Ciekawi mnie bardzo co należy w takiej umowie określić. A może masz gdzieś spisaną (chociażby hasłowo) taką umowę? Martwię się troszkę, bo przeczytałam na forum, że jakaś para miała w związku z Vivaldim kłopoty i dlatego biegniemy sppisać wszystko, żeby nie było nieporozumień w ostatniej chwili. Dopiero zarejestrowałam się na forum, więc nie bardzo wiem, jak można na priv, ale jeśli mogłabyś dać wskazówki to proszę, byłabym ogromnie zobowiązana.  Pozdrawiam serdecznie i gratuluję udanego wesela.
Agnieszka

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
VIVALDI - super wesele
« Odpowiedź #4 dnia: 8 Maja 2006, 16:38 »
ja bawiłam sie jako gość na weselu w Vivaldim - było ok, młodzi też byli zadowoleni z wyboru lokalu.

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
VIVALDI - super wesele
« Odpowiedź #5 dnia: 8 Maja 2006, 18:12 »
Cytat: "inesita"
więc nie bardzo wiem, jak można na priv,

na dole każdego postu masz opcję PW - klikasz w ta ikonkę i juz piszesz do kogoś na priva :D pamiętaj tylko, żeby to PW było pod postem osoby, do której będziesz pisała
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Madzialena

• maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
VIVALDI - super wesele
« Odpowiedź #6 dnia: 8 Maja 2006, 23:43 »
Agnieszko dostałaś na priv wiadomośc ode mnie,, odnośnie tamtej sytuacji, naszej umowy, zabawy itp  :)

Offline eemilkaa

• nowicjusz
  • *
VIVALDI - super wesele
« Odpowiedź #7 dnia: 10 Marca 2007, 21:57 »
Możecie powiedzieć gdzie miesci sie ten lokal Vivaldi?może jakies namiary?

Offline MELODYJKA

• bywalec
  • data ślubu: oj dawnoo;)
VIVALDI - super wesele
« Odpowiedź #8 dnia: 10 Marca 2007, 22:16 »
fajnie ze wszystko sie udalo....no wlasnie gdzie ten lokal?

duzy jest?
prawdziwy przyjeciel wie o Tobie wszystko ...a mimo to nadal Cię lubi...

Offline Madzialena

• maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
VIVALDI - super wesele
« Odpowiedź #9 dnia: 11 Marca 2007, 11:45 »
to jest na Deptaku Bogusława... dokładnie nad B52

lokal nie jest specjalnie duży,, składa się  z dwóch sal
1) w której goście mogą sobie porozmawiać, zapalić papieroska itp.. (z niej jest widok na drugą salę
2) w której znajdują się stoły, parkiet do tańczenia, miejsce dla zespołu
 :skacza:

ja miałam wesele łącznie dla 47 osób.. chociaż właściciele uważają, że lokal pomieści więcej osób, ja  myślę, że to  jest idealne miejsce na wesele 40- 55 osobowe... no chyba, że ktoś będzie miał wiele gości, którzy nie mają zamiaru tańczyć, lub będzie miał zespół do bani...

u mnie prawie cały czas parkiet był pełen  :skacza:

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
VIVALDI - super wesele
« Odpowiedź #10 dnia: 12 Marca 2007, 11:31 »
Ja będę miała w Vivaldim wesele 8 września :) już mi ślinka cieknie na tą pyszną szyneczkę :) a wcześniej 18 sierpnia nasi znajomi będą mieć tam wesele więc również zobaczymy co i jak. U nas będzie mniej więcj 60-70 osób.

Offline Madzialena

• maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
VIVALDI - super wesele
« Odpowiedź #11 dnia: 12 Marca 2007, 15:06 »
o tak kochana..szyneczka palce lizać... przepyszna...

60-70? sporo jak na tę salę? jak sobie ustawiacie stoły? bo ja w sumie sama decydowałam co i jak, po której stronie ile osób ma siedzieć itp :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
VIVALDI - super wesele
« Odpowiedź #12 dnia: 12 Marca 2007, 19:22 »
Cytat: "Madzialena"
o tak kochana..szyneczka palce lizać... przepyszna...

60-70? sporo jak na tę salę? jak sobie ustawiacie stoły? bo ja w sumie sama decydowałam co i jak, po której stronie ile osób ma siedzieć itp :)

Jeszcze dokładnie nie wiem jak te stoły będą poustawiane i ile osób się dokłądnie zmieści, ale widziałam zdjęcia i nawet całkiem, całkiem to wygląda jak oprócz tej podkowy jeszcze pośrodku są stoły więc coś tam się wymyśli. Nawet bymw olała żeby była sama podkowa, no ale niestety gości nie wyrzucę na zewnątrz :)

Offline Madzialena

• maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
VIVALDI - super wesele
« Odpowiedź #13 dnia: 15 Marca 2007, 17:38 »
u mnie  na środku nie było zadnych stołów...  jak się wchodzi do sali, to na przeciwko była najdłuższa część (my tam siedzieliśmy), po prawej stronie krótszy odcinek stoły, a po lewej dłuższy w ten sposób wygodnie było gościom siedzieć, nikt się nie przeciskał, no i był duży parkiet ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
VIVALDI - super wesele
« Odpowiedź #14 dnia: 15 Marca 2007, 18:39 »
No wiem własnie, ale na większą ilość osob dostawiają właśne na środek. Raczej nie będzie nikt się przeciskał bo tam jest dużo miejsca, a w sumie te stoły i tam są ustawione na panelach, a parkiet jest kafelkowy :) tak więc mam nadzieje że będzie super :) Minimalnie musi być 60 osób na weselu bo jak będzie mniej to trzeba dokupić wtedy jakąś część alkoholu, a tak to mamy wszystko swoje ;)

Offline Madzialena

• maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
VIVALDI - super wesele
« Odpowiedź #15 dnia: 17 Marca 2007, 12:55 »
Cytat: "ricardo"
Minimalnie musi być 60 osób na weselu bo jak będzie mniej to trzeba dokupić wtedy jakąś część alkoholu, a tak to mamy wszystko swoje

????? o co chodzi? jak  to "dokupić? ? nie mam pojęcia o czym mówisz..

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
VIVALDI - super wesele
« Odpowiedź #16 dnia: 17 Marca 2007, 13:57 »
Jak jest mniej niż 60 osób to część alkoholu trzeba kupić u nich, a resztę możemy sami. Ale u nas będzie więcej więc o to nie musimy sie przejmować.

Offline monia1611

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23.03.2008
Odp: VIVALDI - super wesele
« Odpowiedź #17 dnia: 10 Sierpnia 2007, 10:54 »
Ja również będę miała wesele w Vivaldim jestem ciekawa jak wypadnie Twoje Ricardo mam nadzieję że podzielisz się opinią.

Pozdrawiam
Monia

(tak na marginesie mam problem ze wstawieniem suwaczka pomożesz??)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #18 dnia: 10 Sierpnia 2007, 13:04 »
monia1611 oczywiście że podzielę się opinią, wszystko opiszę co i jak żeby nie było :)

monia ja nie wiem jak to wkleic ten suwaczek, bo mi to R. robił, ale jak masz spis wszystkich działów, to na samym dole masz dział technikalia. Tam poszukaj napewno będzie napisane :)

Offline monia1611

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23.03.2008
« Odpowiedź #19 dnia: 10 Sierpnia 2007, 13:09 »
Dzięki serdeczne za pomoc jestem tutaj od jakiegoś czasu i jakoś nie wszędzie jeszcze dotarłam.  poprawię się i czekam na wieści odnośnie Vivaldiego.

Pozdrawiam  :)