Autor Wątek: Nietypowa szafa  (Przeczytany 4125 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline M.Bogusia
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.06.2010
Nietypowa szafa
« dnia: 14 Sierpnia 2009, 13:46 »
Witam,
liczę na Waszą pomoc, ponieważ na kilku innych forach miałam problem z uzyskaniem odpowiedzi. . .  Temat dotyczy szaf pod zabudowę wnęki o nietypowym kształcie. 
Ale od początku.  Jestem w trakcie urządzania swojego pierwszego mieszkania.  Znajduje się ono na poddaszu.  W sypialni na ścianie ze skosem jest wnęka o szerokości 160 i głębokości 50cm.  I tu pojawia się moje pytanie: czy znacie producenta, który byłby w stanie zapewnić mi naprawdę dobrą szafę pod zabudowę takiej przestrzeni pod skosem? Jeśli macie jakieś doświadczenia w tym temacie, widziałyście gdzieś/u kogoś coś takiego, znacie godnych polecenia producentów, ciekawe aranżacje, cokolwiek. . .  Odpowiedzcie na ten post, będę wdzięczna,
Bogusia

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Odp: Nietypowa szafa
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Sierpnia 2009, 14:37 »
Pytanie tylko w którą stronę ten skos idzie ;D

Ja mam garderobę na poddaszu i właśnie pod skosem robiona, nikt ze znanych na rynku producentów szaf nie chciał się podjąć min. dlatego że mam drewniany strop, a jak już to cena była z kosmosu

Wklejam więc plan mojej - tak mniej więcej bo potem były modyfikacje  ;) a to jest wersja pierwotna, z tym, że moja wnęka ma ponad 2m ;)

« Ostatnia zmiana: 14 Sierpnia 2009, 15:59 wysłana przez Maja »

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Sierpnia 2009, 15:56 »
Nie napisałaś skąd jesteś.

Najprościej będzie podzwonić do producentów czy stolarzy i się popytać o to.

Offline M.Bogusia
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Sierpnia 2009, 10:13 »
Mieszkam w Warszawie, wiec mam duży wybór - duży problem.  Tu małych firm, stolarzy jest za dużo, ciężko trafić na tego dobrego.  Dlatego chyba lepszym (mniej ryzykownym) rozwiązaniem będzie zatrudnić jakiegoś dużego producenta.  Ale z tym też mam problem, bo nigdy nie korzystałam z usług tych firm, a chciałabym wybrać kogoś naprawdę dobrego. 
Skos idzie po boku z prawej strony. . .  mam nadzieje, że da się taką szafę zamontować u mnie. 

Offline Anjuschka

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #4 dnia: 22 Sierpnia 2009, 21:40 »
Ja nie wiem, czy to dokładnie o to chodzi, ale moja koleżanka ma skos i zrobiła w tym miejscu szafę Komandora - trochę mieli kombinowania z drzwiami, aby otwierały się (suwały), ale wszystko wyszło fajnie.

Offline M.Bogusia
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 25 Sierpnia 2009, 10:45 »
A koleżanka była zadowolona z tego Komandora czy tylko z końcowego efektu? Na stronie mają kilka przykładów takich szaf - fajnie wyglądają.  Tak się też zastanawiałam jak te drzwi mają się przesuwać po tym skosie ale w galerii tej firmy widać wszystko. 

Offline Anjuschka

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #6 dnia: 26 Sierpnia 2009, 18:50 »
Chyba jest zadowolona - trochę walczyli z Komandorem, bo na początku źle zrobili te drzwi, ale w końcu wszystko się udało i drzwi działają ponoć bez zarzutu. Niestety jakoś nigdy się im dokładnie nie przyjrzałam, więc nic więcej nie mogę napisać.

Offline M.Bogusia
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 27 Sierpnia 2009, 10:46 »
Bo szafy mają bardzo ładne, i robią takie ze skosem.  To nie wiem czy decydować się na nich?
Wczoraj po pracy pojechałam do nich do salonu, ale tylko pooglądać, o nic nie pytałam. .