Autor Wątek: Kto prowadzi w orszaku weselnym  (Przeczytany 7921 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tabaq

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.08.2009
Kto prowadzi w orszaku weselnym
« dnia: 28 Maja 2008, 18:45 »
Mam pytanie takie troche dziwne pytanie ;) Jak juz jest po calej ceremoni slubnej to w ktorym miejscu powinien jechac samochod z mlodymi jako 1 czy jako ostatni?? bo jak czytalem o SV na weselu to mlodzi powinni przyjechac jako ostatni na sale weselna a wszyscy goscie powinni ich witac. . . Czy wypadaloby pojechac zaraz po kosciele zrobic sobie jakies zdjecia a goscie w tym czasie jada na sale a my dojezdzamy np dopiero po 30 min ?? dzieki za odp

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
Odp: Kto prowadzi w orszaku weselnym
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Maja 2008, 19:06 »
A co wg Ciebie mieliby robić goście przez ten czas :?:

Offline tabaq

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Maja 2008, 19:20 »
fakt o tym nie pomyslalem to zdjecia odpadaja :P a ktore miejsce na poczatku czy na koncu??

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Maja 2008, 19:25 »
Ja uważam że....

- młodzi przyjeżdzają ostatni na sale
- goście jadą z kościoła SAMI, bez orszaku
- parkują, wchodzą na sale zapraszani przez świadków - no dostają kieliszek szampana, znajdują swoje miejsca i czekają na młodych
- młodzi wchodzą, toast itd....

albo
- jeśli jest ogród to goście czekająw ogrodzie na młodych i widzą jak w restauracji witają młodych chlebem itd.

Na zdjęcia można pojechać po ok 15-20 minutach kiedy goście jedzą obiad.

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Maja 2008, 19:30 »
fakt o tym nie pomyslalem to zdjecia odpadaja :P a ktore miejsce na poczatku czy na koncu??

Młodzi do kościoła jadą ostatni "prowadzeni przez gości", natomiast na wesele to młodzi zaczynają orszak weselny, czekają chwilę w aucie, aż goście zbiorą się przed, albo na sali, zależy gdzie jest przywitanie młodych. Przynajmniej tak było na każdym weselu, na jakim byłam.

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
  • data ślubu: [size=
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Maja 2008, 19:35 »
Dokładnie tak jak mówi Kasia.
My prowadziliśmy swój orszak, zajechaliśmy pod Pensjonat i tak długo wychodziliśmy z tego auta, że ostatecznie i tak wszyscy na nas czekali :D

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Maja 2008, 19:37 »
Młodzi do kościoła jadą ostatni "prowadzeni przez gości", natomiast na wesele to młodzi zaczynają orszak weselny, czekają chwilę w aucie, aż goście zbiorą się przed, albo na sali, zależy gdzie jest przywitanie młodych. Przynajmniej tak było na każdym weselu, na jakim byłam.
U nas i na wszystkich weselach jakich byłam  było dokładnie tak.

Offline stadi

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 28 Maja 2008, 21:26 »
no ja tez tak mysle:)

wszystko zalezy od warunkow na sali w kolo niej...

no i oczywiscie od samych gosci:)

ale fajnie jest jak goscie jada z kosciola za mlodymi, potem sie wszyscy zbieraja i czekaja az sie wszyscy zjada
no i najpierw powitanie mlodych a potem mlodzi wchodza na sale a za nimi goscie

chyba ze... tak jak u nas bedzie.. sama sala jest gdzies "za labiryntem" albo jest wiecej sal... albo maly parking.. nie ma ogrodu itp itd

wtedy mysle ze goscie moga wejsc na sale i tam przywitac mlodych:)

warto zapytac w restauracji jak samo przywitanie sie u nich odbywa:)

a ja tez mam pytanko.... lepiej jak chlebem i sola witaja rodzice czy ktos z restauracji (obsluga, wlasciciel..)?

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 28 Maja 2008, 22:17 »
Ja na żadnym ślubie nie spotkałam się z żadnycm orszakiem. Pod kościół każdy przyjeżdzał sam (ewentualnie busami z jakiegoś miejsca umówionego) a na wesele to samo. Zadnych orszaków.

A młodzi zawsze docierali jako ostatni, już widze jak siedza w aucie kiedy 150 osób wypakowywuje się z aut......

Z chelebem to nie wiem bo nas nikt nie wital.

Offline Ewulka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 07.09.07
« Odpowiedź #9 dnia: 1 Czerwca 2008, 20:33 »
Ja tez uwazam tak jak Kasia.  Prowadzilismy orszak podczas przejazdu na sale, ale kiedy wszyscy juz dotarli weszli szybko do srodka a my zanim sie wypakowalismy z samochodu - wchodzilismy ostatni a tam juz na miejscu chlebem i solą witali nas rodzice.  Czasami wita obsługa.   Czesto tez po drodze jest jakas "brama".

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #10 dnia: 1 Czerwca 2008, 21:59 »
A młodzi zawsze docierali jako ostatni, już widze jak siedza w aucie kiedy 150 osób wypakowywuje się z aut......

A ja widziałam nie raz.

Offline kaasieek

• zapaleniec
  • data ślubu: 06.06.2007
« Odpowiedź #11 dnia: 20 Czerwca 2008, 13:50 »
U nas każdy jechał jak mu pasowało, bez orszaku i innych wymuszeń :) ... My po podjechaniu pod salę i stwierdzeniu tak na oko że jeszcze wszystkich nie ma zrobiliśmy jedną rundkę sąsiednimi ulicami ... Ponieważ mieliśmy jedną butelczynę w środku a wiedzieliśmy że już żadnej bramy nie będzie to świadek otworzył i tak na dobrą zabawę po "malutkim" sobie zapodaliśmy :)... Na salę weszliśmy jak goście mieli szampana w łapkach a nie biegali nerwowo w poszukiwaniu kieliszków i miejsca dla siebie:)

Offline ska
  • forumowicz
  • data ślubu: 25-04-2009
« Odpowiedź #12 dnia: 27 Lutego 2009, 14:51 »
Ja jedynie jako gość nie cierpiałam, jak młoda para jechała na zdjęcia po ślubie, czekaliśmy jak durnie w tej sali, potem każdy nie mógł się przełamać, bo cisza, każdy we własnej rodzinie przebywał, nie wiadomo kiedy młodzi przyjdą i każdy był po godzinie zniecierpliwiony. Więc mnie wszystko jedno jak dojadą i kiedy, ważne, że:
1. mają być w kościele i na sali przed nami :)
2.  bez zdjęć między kośiołem a weselem, tak jak mówi moja przedmówczyni, jakiś "lans" (b.modne słowo <hahaha>) na ulicach i wracamy.