Autor Wątek: nowe suknie ślubne za 400zł  (Przeczytany 3711 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MagdaMa

• zapaleniec
nowe suknie ślubne za 400zł
« dnia: 3 Lutego 2009, 22:48 »
witam;
właśnie dziś kupiłam nową sukienkę za 400zł :-)
W Częstochowie dziewczyna zlikwidowała salon sukien ślubnych i sprzedaje je za 400zł,
są to sukienki nowe;
dziś byłam  i zakupiłam; jeśli ktoś jest na etapie kupowania to warto jechać (ja jechałam 80km) bo ma - jeszcze - duży wybór;
przemiła dziewczyna; bardzo dobrze doradza; sukienki świetne, bdb uszyte;
polecam serdecznie, bo się bardzo opłaca;
mi dorzuciła jeszcze gratis bolerko i welon :-)
jeśli ktoś jest zainteresowany to na allegro wpiszcie jako sprzedającą kate753;
i jeszcze jedno - jak którejś się coś spodoba to radzę szybko jechać, bo szybko schodzą jej sukienki Smile

założyłam nowy wątek, bo nie każdą stać /lub nie każda ma ochotę wydać 2000-2500zł za suknię;

jeśli byście miały jakieś pytania to z chęcią odpowiem

ja zakupiłam tę suknię                     http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=546943412

pozdr

Offline MagdaMa

• zapaleniec
Odp: nowe suknie ślubne za 400zł
« Odpowiedź #1 dnia: 3 Lutego 2009, 22:56 »
acha - i jeszcze (bo akurat dzisiaj byłam) - co do tanich sukni;

1. byłam na modrzejowskiej - słaba wyprzedaż, tylko 2 suknie po 990zł :-( (chyba reszta się już sprzedała)
2. salon koło fontanny (przeniesiony z modrzejowskiej) - są suknie na wyprzedaży w cenach 300-500 zł ale same małe rozmiary. Suknie bardzo ładne, ale rozmiary 34, 36 i małe 38 :-)
3. salon na mireckiego - bardzo ładne suknie na wyprzedaży, jeszcze zostało chyba 6, po ok.900-1000zł; ale tu jest fajny myk, w tym salonie - każdą suknie jaką mają można wypożyczyć za "pół ceny". Czyli jak kosztuje 1800zł to wypożyczenie za 900, przy czym sukienkę dopasowują do kobiety (skracają, zwężają czy też poszerzają); sukienkę się oddaje po ślubie, w takim stanie jakim jest (bez prania); pani nie liczy sobie za straty, bo wiadomo że suknia się popruje czy pobrudzi - to jest w cenie:-)
4. a tak to ceny niestety kosmiczneeee :-)

pozdr

Offline żania
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24.01.2009
« Odpowiedź #2 dnia: 4 Lutego 2009, 09:09 »
witam;)zasadnicza rzecz jak przyjrzysz sie tym zdjęciom to można zauwazyc ze są to modelki a suknie mocno się róznią od tych na modelkach ,jest kilka zdjęc manekinów na których widać że są to ich kopie ,niekoniecznie dopracowane ja byłabym ostrożna jesli o zakup takiej sukni.Co   do wypożyczenia to też niekoniecznie,nie wyobrazam sobie myślec w dniu ślubu  że musze uważac na suknie bo  nie jets  moja!! koleżanka wypozyczyła i po weselu musiala dopłacac ,pani twierdziła ze suknia jest zniszczona,poplamiona,brudna dołem,(wiec po pszeliczeniu kosztów czyszczenia,renowacji wyszło tyle ze mogłaby miec nową.Teraz jest taki wybor suknie nową szytą na miare można juz kupic za 1000zł.byłysmy na mireckeigo ostatnioa ale wypozyczyc i kupic suknie ponizej tysiąca można tylko z poprzedniej kolekcji,co juz widac ze suknie są wysłużone;)poszukiwania trwają dalej...

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #3 dnia: 4 Lutego 2009, 09:16 »
śliczne te sukienki - no i ta cena  :o gdybym tylko bliżej mieszkała to pewnie skusiłabym się na wycieczkę
a model, który wybrała MagdaMa jest po prostu boski - zupełnie w moim stylu (podobną zamówiłam już sobie w salonie ale niestety za dużo wyższą cenę)

Offline tyska83
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 28.08.2010
« Odpowiedź #4 dnia: 4 Lutego 2009, 09:29 »
sliczna ta suknia madziu :)))

Offline epata

• forumowicz
  • data ślubu: 03.07.2010
« Odpowiedź #5 dnia: 4 Lutego 2009, 09:39 »
kurcze gdybym nawet w II polowie tego roku brała slub pewno pojechalabym po jedna z nich( ta mi sie bardzo podoba hxxp: aukcja. onet. pl/show_item. php?item=541774009 ), ale 1,5 roku wczesniej kupować sukienkę - lekka przesada, poza tym wiecie jak to jest, mam nadzieję że troszke będę mniej ważyć  ;D

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #6 dnia: 4 Lutego 2009, 10:12 »
witam;)zasadnicza rzecz jak przyjrzysz sie tym zdjęciom to można zauwazyc ze są to modelki a suknie mocno się róznią od tych na modelkach ,jest kilka zdjęc manekinów na których widać że są to ich kopie ,niekoniecznie dopracowane ja byłabym ostrożna jesli o zakup takiej sukni.Co   do wypożyczenia to też niekoniecznie,nie wyobrazam sobie myślec w dniu ślubu  że musze uważac na suknie bo  nie jets  moja!! koleżanka wypozyczyła i po weselu musiala dopłacac ,pani twierdziła ze suknia jest zniszczona,poplamiona,brudna dołem,(wiec po pszeliczeniu kosztów czyszczenia,renowacji wyszło tyle ze mogłaby miec nową.Teraz jest taki wybor suknie nową szytą na miare można juz kupic za 1000zł.byłysmy na mireckeigo ostatnioa ale wypozyczyc i kupic suknie ponizej tysiąca można tylko z poprzedniej kolekcji,co juz widac ze suknie są wysłużone;)poszukiwania trwają dalej...

wiadomo zdjęcia zdjęciami, ale ja je wczoraj "na żywo" widziałam i  przymierzałam, i są naprawdę bardzo dobrze uszyte i wykończone;
przymierzyłam chyba z 8 sukienek i były takie jak na zdjęciu (sukienki, nie ja :-);wiadomo że na zdjęciach to cuda można zrobić;
dziewczyna po prostu wyprzedaje się, bo zamknęła salon:-)

ja tylko informuje i daje namiary, bo może jeszcze ktoś skorzysta - tym bardziej że można sobie podjechać i poprzymierzać, i wtedy ewentualnie się zdecydować lub nie :-) Może nie tylko mi szkoda jest wydać 2000 czy 2500zł na suknię, której nigdy więcej nie włożę, a też nie każdego stać na taki wydatek (ja po prostu nie jestem sentymentalna i tę suknię raz dwa sprzedam,bo po co ma zalegać w szafie :-) )

co do wypożyczenia - to też sprawdzone, bo z kolei moja koleżanka oddała poszarpaną (trochę popruta) i brudną (na dole to czarna wręcz hehe) i nie było problemu;

na mireckiego - można wypożyczyć każdą suknię; byłam w piątek i nie było problemu (zresztą tak jest od początku istnienia salonu);

na mireckiego z tzw poprzedniej kolekcji są sukienki piękne - mnie osobiście się bardzo podobały i nie miały żadnych mankamentów, tzn nie były wysłużone ani brudne. Co jakiś czas Pani oddaje je do czyszczenia, nawet jak byłam przymierzać to jedna wróciła z czyszczenia;

no i ostatnia rzecz - kolekcja stara, kolekcja nowa...; Mam na to inne spojrzenie, bo całkowicie mi obojętne, z którego roku ma być suknia ślubna i z jakiej kolekcji:-) Suknia ma mi pasować, mam się w niej dobrze czuć i dobrze wyglądać, a tak zwany model z którego roku jest - to nieistotne (moje zdjęcia nie obiegną tabloidów żeby mnie ktoś oceniał:-) );

mam nadzieję, że znajdziesz suknię o jakiej marzysz. Wbrew pozorom nie jest to takie łatwe, bo niby duży wybór, a jak przychodzi do wybierania to nie bardzo jest co :-)

jak znajdę jakiś nowy salon to dam znać :-)

pozdrawiam

Offline amika

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12 kwiecień 2009
« Odpowiedź #7 dnia: 4 Lutego 2009, 22:31 »
widziałam jakis nowy salon naprzeciwko szpitala 2.Ale tylko przejezdałam autkiem ,nie dałam rady wejść.

A jak z rozmiarami tych sukienek po 400 zł?

Offline żania
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 5 Lutego 2009, 08:07 »
Byłam w tym salonie na przeciwko szpitala,jak narazie najlepszy wybór i ceny przystępne jesli chodzi o Sosnowiec,siostra ma tam kilka  upatrzonych sukien ale poszukiwania stoją w miejscu choroba dała sie we znaki;((

Offline aga8207

• bywalec
  • data ślubu: 06.06. 2009 Catamaran :)
« Odpowiedź #9 dnia: 5 Lutego 2009, 09:32 »
żania piszesz o tym salonie naprzeciw szpitala w Centrum Sosnowca?? Jeszcze tam nie byłam ale musze się wybrać skoro mają wybór. ;D
Ja noszę maly rozmiar więc muszę zajrzeć też do tego salonu koło fontanny. Dziewczynki gdzie dokładnie ten sklep??
A we wtorek byłam w Salonie Only you jedna sukienka mi się spodobała po mierzeniu i była bardzo wygodna a cena taka sobie ponad 1900 zł. więc nie jakaś rewelacja  :(

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #10 dnia: 5 Lutego 2009, 09:45 »
żania piszesz o tym salonie naprzeciw szpitala w Centrum Sosnowca?? Jeszcze tam nie byłam ale musze się wybrać skoro mają wybór. ;D
Ja noszę maly rozmiar więc muszę zajrzeć też do tego salonu koło fontanny. Dziewczynki gdzie dokładnie ten sklep??
A we wtorek byłam w Salonie Only you jedna sukienka mi się spodobała po mierzeniu i była bardzo wygodna a cena taka sobie ponad 1900 zł. więc nie jakaś rewelacja  :(

zajrzyj tam koło fontanny - to przeniesiony z Modrzejowskiej. W poniedziałek byłam i z tych sukienek z wyprzedaży jest wybór:-) Może akurat coś wybierzesz, bo same małe rozmiary:-)

widziałam jakis nowy salon naprzeciwko szpitala 2.Ale tylko przejezdałam autkiem ,nie dałam rady wejść.

A jak z rozmiarami tych sukienek po 400 zł?

rozmiary różne;
ja jestem niewymiarowa i o dziwo też się dal mnie coś znalazło, i to miałam kilka to wyboru;
trzeba patrzeć na allegro (tam wymiary są podane), a najlepiej samemu się skontaktować :-)

Offline żania
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 5 Lutego 2009, 18:07 »
Tak to ten salon w centrum sosnowca przed dworcem jadąc od Dąbrowy,na przeciwko szpitala nr 2 chyba.myśle ze cos Ci sie spodoba przy wczesniejszej rezewracji podobno mają dodatki w cenie suknii,my szukamy czegos na sierpień dla siostry,jak  narazie tam mamy upatrzoną;))powodzonka

Offline aga8207

• bywalec
  • data ślubu: 06.06. 2009 Catamaran :)
« Odpowiedź #12 dnia: 6 Lutego 2009, 12:57 »
dziewczynki dzisiaj po południu tam jedę więc wieczorkiem lub jutro dam znać co  i jak  ;D