Autor Wątek: jak oszczędzić na... wódce ;)  (Przeczytany 64720 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zos12
  • nowicjusz
  • *
Odp: jak oszczędzić na... wódce ;)
« Odpowiedź #60 dnia: 23 Kwietnia 2015, 15:30 »
Dobre metody i sposoby:-) ja mam jeszcze jeden, a mianowicie: zainwestować w dobrą orkiestrę lub DJ, takiego, który będzie robił tylko 10-15 minutowe przerwy miedzy graniem:-) I to graniem dobrym, porywającym! Goście nie będą mieli szansy najmniejszej, żeby napić się wódki oraz coś zjeść, tylko beda tańcowali! Nam tak zostało z wesela 1/2 zapasów alkoholu.  Polecam ta metodę:-)

Offline czarnabarbie

• forumowicz
  • data ślubu: 02.06.2017
  • Ślub w: Bydgoszcz
« Odpowiedź #61 dnia: 18 Grudnia 2015, 16:59 »
Napisać na zaproszeniach ślubnych, że przewidziana ilość alkoholu to 0,5 l wódki na parę :) To wystarczy, kto będzie chciał pić więcej to sobie sam dokupi :)

Offline krystyna88
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #62 dnia: 18 Stycznia 2016, 17:22 »
Dobre metody i sposoby:-) ja mam jeszcze jeden, a mianowicie: zainwestować w dobrą orkiestrę lub DJ, takiego, który będzie robił tylko 10-15 minutowe przerwy miedzy graniem:-) I to graniem dobrym, porywającym! Goście nie będą mieli szansy najmniejszej, żeby napić się wódki oraz coś zjeść, tylko beda tańcowali! Nam tak zostało z wesela 1/2 zapasów alkoholu.  Polecam ta metodę:-)

ja nie zamierzam na alkoholu oszczędzac, dla mnie to głupota, jedni jedza wiecej drudzy mniej, jedni piją a drudzy w cale. Bez przesady! po co robić wesele i wyliczać ile kto znadł i wypił?

Offline MartaAdi

• forumowicz
  • data ślubu: 23.09.2016
  • Ślub w: Sianożęty
« Odpowiedź #63 dnia: 22 Stycznia 2016, 20:54 »
Ile wyda się na wódkę to zależy od tego jaką wódkę planujecie kupić i ile na osobę ;) Nasi rodzice uparli się na Bolsa, a my wolelibyśmy kupić coś trochę tańszego, jaką wódkę polecacie na wesele? :) No i liczymy po 1l na osobę, bo jest u nas taka tradycja, że daję się też na "odchodne" i lepiej żeby nie zabrakło  ;)

Offline marta91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 5.08.2017
« Odpowiedź #64 dnia: 29 Stycznia 2016, 23:13 »
Z wódką to jest tak, że zależy na jaką się trafi. W ubiegłym roku na jednym weselu, na którym byłam zaserwowali żubrówkę(białą) a na drugim finladię. Różnica cenowa jest naprawdę spora, a niestety ja też finladii nie mogłam przełknąć, za to żubrówka była świetna, więc warto próbować partię, która bierzemy. Co do bolsa, to w ostatnich latach jest już mnóstwo podróbek tego alkoholu i ciężko jest trafić na dobrą partię. Na pewno odradzić mogę krupnik, rany był na jednym weselu i naprawdę więcej wódki nie dotknę! Wyjątkowo ciężka do przełknięcia. Najlepiej jak sobie kupicie parę małych butelek różnych wódek, popróbujecie i sami wybierzecie co Wam pasuje :)

Offline moniczkaDe
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #65 dnia: 24 Kwietnia 2016, 22:49 »
co jak co ale na wódce to się nie zaoszczędzi, my nawet nie chcieliśmy i kupiliśmy grawerstwo polanina :) Na pewno będzie zaskoczenie wśród gości zawsze to jakaś nowość :)

Offline Kubkowa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 24.04.2012
  • Ślub w: Sopot
« Odpowiedź #66 dnia: 13 Maja 2016, 14:19 »
W tamtym roku byłam na weselu, gdzie na głowę przypadało 0,7l wódki. Jak komuś brakło to mógł sam dokupić w lokalu. Jak dla mnie była to oznaka obciachu i tyle, nie wyobrażam sobie, by mogło zabraknąć wódki na weselu. Z drugiej strony tak to jest, jak się wszystko pakuje w nie to co trzeba i oszczędza na wszystkim. Ta rodzina chyba oszczędności miała we krwi, bo przy ślubie siostry Panny Młodej goście nocowali...pod namiotami, po 6 osób w jednym namiocie.

Offline TimeWarner
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #67 dnia: 20 Maja 2016, 14:26 »
Nie jest to głupi sposób przyznam szczerze. Przeraża mnie jakie ilości alkoholu znikają na weselu czasem...

Offline Radosna
  • bywalec
  • data ślubu: 07.07.2017
« Odpowiedź #68 dnia: 20 Maja 2016, 14:49 »
Ja planuje 0,5l na glowe i wcale nie bedzie to skapstwo. Polowa gosci pochodzic bedzie z kraju, w ktorym na weselach bardzo malo sie pije (kazdy dostaje np. po jednym piwie) i narzeczony wrecz sam mnie prosi, zeby nie bylo tego zbyt wiele.  Uwazamy wiec, ze 0,5l bedzie idealnie. Zwlaszcza, ze chcemy kupic jeszcze wino (bo wiadomo, ze panie raczej chetniej siegna po nie niz po wodke).

Offline Klaudi
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #69 dnia: 8 Czerwca 2016, 13:21 »
Generalnie nie wyobrażam sobie oszczędzania na wódce - mimo, że w moich okolicach też się za dużo nie pije. Sytuacja, gdy czegoś zabraknie na weselnym stole jest wręcz niemożliwe. Nawet jeśli coś zostaje to zawsze szykuje się paczki dla gości.
Oryginalne zaproszenia ślubne tylko na http://forum.e-wesele.pl

Offline Dagon
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #70 dnia: 17 Czerwca 2016, 00:52 »
To zależy ile weselników jest pijących, nie wszyscy preferują wódkę. Moim zdaniem lepiej nie oszczędzać, kupić sporo dobrej wódki o cenie stosownej do jakości. Skąpienie na wódce może się zemścić a kupienie berbeluchy dla weselników to grzech.

Offline ajfon10s
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 01.10.1990
  • Ślub w: Poznań
« Odpowiedź #71 dnia: 5 Lipca 2016, 14:17 »
Również uważam, że co jak co ale na wódce lepiej nie oszczędzać. lepiej poszukać czegoś innego z czego da się trochę wycisnąć.

Offline Andi
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #72 dnia: 19 Listopada 2016, 20:18 »
Po co oszczędzać na wódce jak i tak mało jej idzie na weselu. Kiepską wódkę można kupić na bramy dla postronnych wyrywaczy - tu jak najbardziej oszczędzać trzeba.

Offline wariuszka
  • nowicjusz
  • *
  • Ślub w: Katowice
« Odpowiedź #73 dnia: 21 Listopada 2016, 18:25 »
U nas bylo mało wódki, za to dominowało wino i udało nam sie w na prawde dobrej cenie kupić taki zestaw weselny przeznaczony na konkretną ilośc osób na LINK USUNIETY :) Myslę że warto zamawiać takie zestawy bo taniej a my mieliśmy na prawde dobre te wina i różne rodzaje tak aby każdy mógł wybrać co lubi
« Ostatnia zmiana: 1 Grudnia 2016, 20:08 wysłana przez zibi »

Offline meduza

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 07.08.2008
  • Ślub w: Starogard Szczeciński
« Odpowiedź #74 dnia: 24 Listopada 2016, 15:54 »
Właśnie - po co oszczędzać na wódce :D Dużo ludzi tylko ten trunek pije na weselach.

Offline HighIT
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #75 dnia: 7 Grudnia 2016, 14:07 »
Na wódce sie nie oszczędza :D Jak jest dobra to lepiej dołożyć parę groszy i mieć pewność jakości. Na alkohol nie powinno się żałować grosze ;)

Offline GosiaLondyn
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #76 dnia: 8 Grudnia 2016, 10:52 »
Na wódce sie nie oszczędza :D Jak jest dobra to lepiej dołożyć parę groszy i mieć pewność jakości. Na alkohol nie powinno się żałować grosze ;)

Dokładnie, nie powinno się oszczędzać na tym, lepiej żeby zostało niż zabrakło. Nie wyobrażam sobie sytuacji, że goście podchodzą do nas i mówią o tym, że wódka się skończyła :/
A sposób na oszczędzenie? Kupić więcej wódki, a ta co zostanie może zostać użyta np. na chrzciny, oczywiście jeśli ktoś planuje później potomstwo :)

Offline Andi
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #77 dnia: 28 Grudnia 2016, 23:24 »
Jestem tego samego zdania. Dobra wódka to podstawa. Nie ma co oszczędzać lepiej zamówić o 1 danie mniej do talerzyka.

Ludzie nie szczędzą na fotografie, kamerzyście, wynajęciu auta , a żałują kilku zł do butelki.
To zależy ile weselników jest pijących, nie wszyscy preferują wódkę ;). Moim zdaniem lepiej nie oszczędzać, kupić sporo dobrej wódki o cenie stosownej do jakości. Skąpienie na wódce może się zemścić a kupienie berbeluchy dla weselników to grzech.

Obecnie ludzie mało piją na weselach i nie ma co oszczędzać. Oprócz wódki mile widziany jest stolik z winami i piwem.
U nas bylo mało wódki, za to dominowało wino i udało nam sie w na prawde dobrej cenie kupić taki zestaw weselny przeznaczony na konkretną ilośc osób) Myslę że warto zamawiać takie zestawy bo taniej a my mieliśmy na prawde dobre te wina i różne rodzaje tak aby każdy mógł wybrać co lubi

Offline Slu_elle
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #78 dnia: 11 Stycznia 2017, 10:07 »
Tutaj mogę się zgodzić, oprócz samej wódki wystarczy utworzyć kącik, stół z innymi gatunkami alkoholi : winem, piwem czy Whisky dzięki czemu goście będą mieli też alternatywę, a samej wódki licz około 0,5L na głowę. To co zostanie zawsze możesz po prostu zwrócić.

Offline Luba
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #79 dnia: 3 Sierpnia 2018, 12:08 »
To prawda, ludzie piją coraz mniej, wydawałoby się, że sporo wąsatych pijących wujków, a tu połowa wódki zostaje... za to wina ledwie starczyło!

Offline BeataRandom
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23.12.2018
  • Ślub w: Żętoszewo
« Odpowiedź #80 dnia: 26 Października 2018, 12:38 »
Ja wolę kupić jedną butelkę na parę (licząc +1 jako pary) niż jedną na gościa.

Offline SkupionaJola
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16.11.2019
  • Ślub w: Waliły
« Odpowiedź #81 dnia: 4 Grudnia 2018, 13:15 »
Źle wam? :D

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
« Odpowiedź #82 dnia: 5 Grudnia 2018, 13:40 »
w jakim sensie źle?

Offline Marek543
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #83 dnia: 20 Sierpnia 2023, 06:55 »
Zdecydowanie warto oszczędzać. Tym bardziej jeśli chodzi o kosztowne wesele. Teraz ceny niektórych produktów są calkowicie absurdalne, ale warto zajrzeć w gazetki promocyjne i poszukać promocji na np. wódkę, czy inne trunki w  różnych sklepach. Ja tak zrobiłem i na samej wódce zaoszczędziłem 1500zł
« Ostatnia zmiana: 20 Sierpnia 2023, 15:48 wysłana przez zibi »

Offline kasiawu
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.09.2026
  • Ślub w: krosno
« Odpowiedź #84 dnia: 26 Lutego 2024, 23:47 »
Zgodzę się, że to już nie dawne czasy i goście na weselach nie piją bez umiaru  ;D ale nie wyobrażam sobie też by mogło czegoś zabraknąć, lepiej niech zostanie :) Obecnie to bez promocji nic nie oszczędzisz, także jedynie polować na dobre obniżki  :P Ostatnio planując dużą imprezę urodzinową miałam dość ograniczony budżet i musiałam dobrze zaplanować zakupy w jak najkorzystniejszych cenach. Przeglądając różne portale oszczędnościowe, wyszukałam wszystkie potrzebne mi produkty w gazetkach na portalu https://rabatico.com/pl/. Super promocje zebrane w jednym miejscu  8) bardzo polecam, zapadło mi w pamięć dlatego chcę się podzielić  ;)