Autor Wątek: Butki ślubne  (Przeczytany 5566 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Goha

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.09.2009
Butki ślubne
« dnia: 19 Lutego 2009, 11:47 »
Czy ktoś może doradzic w którym mieście regionu Zagłębia jest najwięcej sklepów z obuwiem ślubnym? Muszę w jak najszybszym czasie zakupic buty do sukni i najchętniej nie jeździłabym z miasta do miasta tylko za jednym wyjazdem to załatwiała. Proszę o pomoc. A może macie namiary na sklepy, gdzie butki są ładne i nie za drogie- bo to tylko i tak na jedną okazję:)

Offline ajka85

• entuzjasta
  • Miłość, miłości jakże pięne bramy
  • data ślubu: 21.08.2010
Odp: Butki ślubne
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Lutego 2009, 12:45 »
silesa w katowicach albo pleajda w sosnowcu, tam w sklepach maja zawsze biale buty, niezaleznie od pory roku:) ale to tez zalezy jaka kwote chcesz wydać na buty, jezeli mniej niz ok 200 zl to raczej szukaj na allegro, bo teraz w sklepach raczej taniej nie kupisz

Offline ineeze

• entuzjasta
  • Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest....
  • data ślubu: 2o.o6.2oo9[
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Lutego 2009, 18:08 »
Goha, jeśli zależy Ci na typowo ślubnych butkach,np. z atłasu lub koronki tudzież z tworzywa przypominającego cekiny i koraliki, tzw. kawior, możesz pojechać na Dańdówkę do Sosnowca, salon Maja, są tam i suknie, ale nie o nich mowa. Wybór butków jest duży i ceny przystępne. Jeśli natomiast chcesz skórzane, w centrum jest kilka sklepów, min. na ul. Kościelnej, i na Modrzejewskiej.

Offline evelaz

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Lutego 2009, 20:09 »
ja swoje kupiłam ostatnio w Plejadzie w sklepie "Sandra". Mają tam dość duży wybór butków, ale to też zależy, czy zależy Ci na wysokości obcasa. Ja szukałam niskich butków i wcześniej zrobiłam sobie rozeznanie w centrum Sosnowca, gdzie są jakie i w jakiej cenie. Za swoje butki dałam 140zł ,także uważam,że cena była jak najbardziej ok.

Słyszałam też, że duży wybór butów jest w salonie na Dańdówce, o którym napisała Ineeze.

Offline agnieszka_zar
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04.09.2010
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Lutego 2009, 14:05 »
Ja również polecam salon na Dańdówce.  Mają bardzo duży wybór butów.  Wszystkie możesz obejrzeć na ich stronie internetowej.  NA stronie są także zamieszczone ceny butków. 

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5 dnia: 23 Lutego 2009, 20:44 »
a ja kupiłam w Daichmanie  ;D

Offline ineeze

• entuzjasta
« Odpowiedź #6 dnia: 23 Lutego 2009, 21:02 »
Mnie bardzo spodobały się butki z Ryłka, ale jest 0to nowa kolekcja ślubna na 2009 i nie ma ich jeszcze u nas w Sosnowcu. Widziałam ten model w Katowicach, ale nie ten kolor i rozmiar (ja potrzebuję białe), dlatego poluję na nie  :)

Offline Aneza
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.2009
« Odpowiedź #7 dnia: 4 Marca 2009, 12:36 »
A co sadzicie o odkrytych butach, bez piet i bez palcy?
Bo ja wlasnie rozpatruje taka mozliwosc ale nie wiem czy wypada, podobno to przynosi pecha wiecie cos moze o tym?

Offline anetka1232

• forumowicz
« Odpowiedź #8 dnia: 4 Marca 2009, 17:01 »
przesądu takiego nie znam, a każada z nas wybierze takie buty które sie jest spodobają. wg nie chyba rzecz gustu i tego jak sie beda butkki komponowały z sukienką.
Nie wiecie może, albo nie widziałyście gdzies w sklepie utków na średnim obcasie i zamiast paseczka żeby była wstążka biała. ostatnio takie butki mi sie spodobały z takim rodzajem wiązania ale jeszcze nie widziałąm nigdzie w sklepie. (a może za mało si rozglądałam)

Offline ajka85

• entuzjasta
« Odpowiedź #9 dnia: 4 Marca 2009, 20:40 »
ja uslyszalam niedawno o tym przesadzie, sama chcialam buty odkryte ze wzgledu na moja waska stope mam problem z innymi nawet z dobrych marek butami...poza tym rte buty z odkrytymi palcami sa duzo mniej eleganckie od tych zakrytych, oczywiscie i tak wybor nalezy do Ciebie, ja sie obecnie zastanawiam nad 2 parami butow ( jedne do kosciola 2 do tancow) wtedy moj problem bedzie prawie rzwiazany...:)

Offline sunflowerka83

• forumowicz
« Odpowiedź #10 dnia: 5 Marca 2009, 08:33 »
Zakryte czubki butow i pięty powinny być podczas spotkań formalnych, urzędowych
Slub i wesele to inna sprawa, choc do kosciola oczywiscie nie wypada isc w sandalkach.
Na calym swiecie kobiety zakladają odkryte buty do wieczorowych sukienke, tylko w Polsce jest z tym problem, bo "nie wypada" "bo nie elegancko" "bo szczęście ucieka" Jak zawsze jestesmy sto lat za murzynami.

Offline ajka85

• entuzjasta
« Odpowiedź #11 dnia: 5 Marca 2009, 08:42 »
Nie uwazam, zebysmy byli 100 lat za murzynami, kto jakie buty ubierze to jest indywidualna sprawa. Poza tym na zadnej wielkiej gali nie widzialam aby kobiety chodzily w butach z odkrytymi pietami i placami jednoczesnie, a jedynie z odkrytymi pietami :)

Offline sunflowerka83

• forumowicz
« Odpowiedź #12 dnia: 5 Marca 2009, 10:54 »
To nie chodzi o to kto jakie sobie buty wybiera bo to faktycznie indywidualna sprawa
Chodzi o opinie i poglądy, nie masz szans zalozyc butow z odkrytymi palacami zeby cie nie zjechali, bo zawsze sie takie osoby chętne do krytyki znajdą
Ja mam teraz przeprawę z moją swiadkową, ktora za nic w swiecie nie da sobie przetlumaczyć, że odkryte palce pasują do dlugiej sukni.
Polki wciaz najechetniej zakladaja na swoj slub buty pensjonarki jak do 1 komunii.

Nie wiem jakie ty gale ogladalas, zakladam ze na zdjeciach. Poparz na kreacje oskarowe, co druga babka ma odkryte palce. Nie mowię tu o sandalach i calkowitym neglizu. No juz bez przesady!
anetka1232 takie cos?
« Ostatnia zmiana: 3 Maja 2009, 17:10 wysłana przez ela »

Offline Yukari-chan

• uzależniony
  • z perspektywy podłogi wszystko jest metafizyką..
  • data ślubu: 26.09.2009
« Odpowiedź #13 dnia: 5 Marca 2009, 11:19 »
Ostatnio to mój ulubiony temat - Sama chciałabym mieć odkryte palce, bo jakoś bardziej mo się to podoba, niz takie zakryte bo tak jak tu piszecie - to faktycznie wyglada jak but komunijny... ale znów teściowa - że nie to nie wypada, bo to bo tamto...i bądz tu człowieku mądry!
Chociaż te butki co sunflowerka83 wkleiła są niezłe :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #14 dnia: 5 Marca 2009, 11:55 »
Ja kupiłam butki w daichmanie  ;) nie typowo ślubne  ;) Bo takie typowo ślubne to wogóle mi się nie podobają, na dodatek w więksozści sa zapinane na kostkę a ja takich miec nie moge bo mam za szeroką stope  :-\
To moje butki, które spokojnie moge póxniej założyc :

Offline monijane

• maniak
  • data ślubu: 29.08.2009
« Odpowiedź #15 dnia: 5 Marca 2009, 14:30 »
Justyś851 śliczne masz te buciki ;D
Ja niestety muszę szukać czegoś z paseczkiem- bo czółenka zawsze mi spadają ze stopy i nie jest to wynik niedopasowanego rozmiaru...
Moje Szczęścia :-)
On 2011
Ona 2015
On 2017

Offline anetka1232

• forumowicz
« Odpowiedź #16 dnia: 5 Marca 2009, 16:08 »
sunflowerka83  no własnie o coś takiego mi chodzi, tyle że może inny wzór ale wstążka jak najbardziej. tylko se zastanawiam na ile bedzie mi wygodnie. a widzialas moze gdzies takie butki w sklepie??

Offline szatina

• forumowicz
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #17 dnia: 5 Marca 2009, 18:23 »
Justyś też przymierzałam te buciki, równiez mi sie podobały ale dla mnie były nie wygodne.

Offline ajka85

• entuzjasta
« Odpowiedź #18 dnia: 5 Marca 2009, 18:36 »
no wlasnie nie mialy sandalow, tylko albo albo... a kazdym kraju sa jakies zabobony, czy chcemy tego czy nie. A czy bedziesz sie do danej rzeczy stosowac to od Ciebbie zalezy. Zreszta czesto jeden przesad kloci sie zinnym, najwazniejszy zdrowy rozsadek i wlasna opinia:) a buciki na zdjeciu na mnie napewno by nie pasowaly :-[ w ogole ciagle mam problem z butami :-\

Offline sunflowerka83

• forumowicz
« Odpowiedź #19 dnia: 5 Marca 2009, 19:28 »
Justys851 śliczne buty! To tegoroczna kolekcja?

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #20 dnia: 5 Marca 2009, 22:15 »
Ja musiałam kupić pełne butki bo wszystkie inne sa dla mnie za wąskie i wystaje mi stopa spoza buta :-\ i tak ciesze się ogromnie że trafiłam na takie że mi pasują  :D
sunflowerka83  wiesz co ja je kupowałam jakoś w styczniu w plejadzie , ale babeczka wynosila mi je z magazynu bo na sklepie były tylko czarne - pewnie ze względu na to ze sezon zimowy  ;)
Sprawdzilam na pudełku jest data produkcji 02.2008 - więc zeszłoroczna, ale co tam najważniejsze że pasuja , są wygodne dla mnie i kosztowały całe 69 zł  ;D

Offline beatrisss

• użytkownik
  • **
  • Oddaję Ci mą duszę a wraz z nią miłość bez granic
  • data ślubu: 08.08.2009
« Odpowiedź #21 dnia: 6 Marca 2009, 13:49 »
Justys851 prześliczne masz te buciki :) a ile cm ma obcas ?

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #22 dnia: 6 Marca 2009, 14:39 »
7 cm  ;D ale wogóle tego nie czuć - bo but jest dobrze wyprofilowany  ;)

Offline beatrisss

• użytkownik
  • **
  • Oddaję Ci mą duszę a wraz z nią miłość bez granic
  • data ślubu: 08.08.2009
« Odpowiedź #23 dnia: 7 Marca 2009, 09:33 »
7 cm  :szczeka: najważniejsze, że nie czuć. Też chciałabym trafić na takie butki w których obcas nie będzie dla mnie problemem, chociaż raz ;)

Offline ineeze

• entuzjasta
« Odpowiedź #24 dnia: 9 Marca 2009, 13:02 »
Moje buty ślubne mają obcas 8,5 cm ale są bardzo wygodne a obcas jest stabilny. Już się przechadzałam w nich po domu i co jakiś czas je zakładam, żeby je "rozchodzić". Ja zresztą jestem przyzwyczajona do wysokich obcasów, więc nie jest to żaden problem- najważniejsze żeby buty były wygodne i nie uciskały stopy.

Offline Mayaa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 09.05.2009
« Odpowiedź #25 dnia: 11 Marca 2009, 01:22 »
Dziewczyny - ja zawsze mam problem z kupnem butów: za szerokie, bez paska, nie wygodne, fason nie w moim stylu.. zawsze mam jakieś 'ale'.
Byłam dziś w Ksymenie w Tąpkowicach - może nie mają ogromnego wyboru butów, ale w całej gablotce jest na prawdę różnorodna oferta. Nawet ja cos dla siebie wybrałam - i muszę Wam powiedzieć, że wybrałam 2 modele, co w moim przypadku nie zdarza się.
 Jak będę miała gotową sukienkę to na 99% kupię któreś butki (1% zostawiam w razie gdybym przypadkiem spotkała jakieś inne fajne trzewiki- w co szczerze wątpię;) )

Offline ineeze

• entuzjasta
« Odpowiedź #26 dnia: 11 Marca 2009, 12:23 »
Mayaa spróbuj móże poszukać w ofercie butów ślubnych Ryłko. Ja tam znalazłam swoje. Nie są to typowe buty do ślubu z jakimiś pierdółkami typu koronki, czy koraliki, ale klasyczne pantofelki na obcasie.