Autor Wątek: Co zamiast kwiatów przy składaniu życzeń????  (Przeczytany 7707 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
Odp: Co zamiast kwiatów przy składaniu życzeń????
« Odpowiedź #30 dnia: 20 Listopada 2008, 14:21 »
ja również na swoim weselu nie chciałam kwiatów ale mój mąż stwierdził że dwa razy w życiu dostaje się kwiaty na ślubie i na pogrzebie a tylko jedno pamiętamy więc postanowiłam ze no niech mu będzie ale żaluje tego zewzgledu że wytrzymały góra dwa tygodnie i poszły do smieci a kilka prezentów które otrzymaliśmy mamy i zawsze będziemy je mieli to super pamiatka,ja myślalam zeby dostać pluszaki no ale coż za to są piekne zdjecia w tle pieknych kwiatów hehe

Offline kasienka83
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18.07.2009
« Odpowiedź #31 dnia: 6 Kwietnia 2009, 15:51 »
Ja z moim narzeczonym chcemy zamiast kwiatów dostać właśnie art. szkolne żeby przekazać je do szpitala dziecięcego albo domu dziecka. Moja siostra brała ślub w zeszłym roku i oni dostali maskotki i zawieźli je do szpitala dziecięcego w sosnowcu.

Offline mesitini

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 08.05.2010
« Odpowiedź #32 dnia: 6 Kwietnia 2009, 20:42 »
Ja ostatnio spotkalam sie z prosba o datki. Lecialo to jakos tak: zamiast kwiatow prosimy o datki, ktore przekazemy do (i tu wymioniona instytucja). Po chwilowym namysle, zrozumialam, ze te datki maja byc pewnie wplacane do skarbonki, ktora znajdzie sie przy mlodych. Zastanawialam sie jak napisac to tak, aby bylo bardziej oczywiste i nie zastanawialo gosci, ze chodzi wlasnie o pieniadze do skarbonki. Ma ktos jakies pomysly??

Offline hugolina1983

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #33 dnia: 14 Kwietnia 2009, 12:39 »
My chcielismy maskotki i wszelkiego rodzaju zabawki dla dzieciaczkow z domu dziecka.Jaka byla ich radosc jak dostaly te zabawki nie da sie opisac bo kwiatki i tak zwiedna i trzeba je wywalic a tu tylle radosci mozna komus sprawic
:

Offline hugolina1983

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #34 dnia: 14 Kwietnia 2009, 12:39 »
AHA I KUPONY TOTOLOTKA NIESTETY NA 20 NC NIE TRAFILISMY
:

Offline mk.mika
  • maniak
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
« Odpowiedź #35 dnia: 14 Kwietnia 2009, 13:37 »
A my prosimy o książki dla dzieci z domu dziecka, myśleliśmy o słodyczach albo maskotkach, ale siostra zakonna prowadząca dom poprosiła o książki, że tego akurat im brakuje.
Więc będą książki. :D

Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA

Offline Betti

• uzależniony
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #36 dnia: 14 Kwietnia 2009, 13:38 »
Jak rozumiem goście nie mieli nic przeciwko?

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #37 dnia: 14 Kwietnia 2009, 17:16 »
a dlaczego mieliby mieć? to chyba lepiej jak ktoś skorzysta z tych rzeczy, niż jak kwiatki zwiędną i pójdą zaraz do kosza;
ja dając zaproszenie włożyłam dodatkowe karteczki, w których piszę że proszę o pieniądze jako prezenty oraz że kwiatków nie chcę - tylko dla mojego synka jakiś prezencik, i już;
mały będzie miał na naszym ślubie chrzciny więc jednocześnie będzie miał maaasę prezentów;
a napisałam to tak:
..............................................

Pragnąc  przełamać  tradycje  stare,
by  nie  mieć  na  przykład   żelazek  parę
i  zaoszczędzić  przemiłym  gościom
łamania  głów  nad  prezentów  mnogością
podpowiadamy:  mile  widziany  i  bardzo  wygodny
będzie  bilecik  ze  znakiem  wodnym
          NARZECZENI

Jednocześnie, mamy zaszczyt zaprosić na chrzciny Patryczka, które odbędą się podczas uroczystości zaślubin.
W tym szczególnym dla nas dniu, bardzo prosimy, abyście zamiast obdarowywać nas kwiatami, obdarowali naszego synka drobnym prezentem.

..............................................

i już :-)

mnie kwiatki nie ruszają w ogóle, i tak na pewno kilka osób przyjdzie z kwiatkami więc od razu pójdą one na cmentarze, taka prawda, i podstawowe pytanie: gdzie ja miałabym to postawić????
więc problem został rozwiązany...

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #38 dnia: 14 Kwietnia 2009, 17:47 »
Tylko żeby ten blankiecik ze znakiem wodnym nie został potraktowany jako .... bilety miesięczne  ;D ;D ;D ;D
żartuję oczywiście  ;)
Bardzo fajny pomysł , my poprosiliśmy o gryzaki, smoczki , zabawki dla dzieci do 5 roku życia dla Domu Małego Dziecka  ;)

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #39 dnia: 14 Kwietnia 2009, 21:44 »
hehe no myślę że nieeee, bo trzeba będzie autko sprzedać i na komunikację miejską do 2020 się przerzucić :-)

Offline agcza65
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #40 dnia: 17 Kwietnia 2009, 12:40 »
JA MAM INNE ZDANIE NA TEN TEMAT. . . .  NIE MA CO CUDOWAĆ. . .  JAK ŚWIAT ŚWIATY kwiaty były i będą. . . .  a  narzucanie komuś co maja wam podarowac jest nie na miejscu i moze byc nie mile widziana . Miałam wesele w czerwcu 2008

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #41 dnia: 17 Kwietnia 2009, 15:23 »
a tam nie na miejscu;
poprosiłam też żeby kaskę mi dawali goście i zanim doczytali karteczkę, to 90% osób się pytało co chcemy i mówiłam wprost że pieniądze;
takie czasy - a kwiatów nie lubię; w domu też nie mam zielonych łodyg żadnych :-)

Offline mk.mika
  • maniak
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
« Odpowiedź #42 dnia: 20 Kwietnia 2009, 15:15 »
Nie na miejscu mówienie, że nie chcemy kwiatów, wybacz ale na wszystkich weselach od 3 lat młodzi proszą a to o słodycze dla dzieci z domu dziecka a to o książki albo maskotki, albo o książki dla nich samych.
Wszyscy popierają to, tym bardziej powiedz co za radość z kwiatów, których nie zobaczysz bo zaraz po ślubie wyjeżdżasz np w podróż.
A tak dzieciaki np są zadowolona, i trochę słońca wnosi się w ich życie dzięki tak błahej sprawie.
Moim goście, których zapraszałam twierdzili, że fantastyczny pomysł książki dla maluchów zamiast kwiatów, nikt nie powiedział, że nasze życzenie jest nie na miejscu.

Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA