Autor Wątek: Polonia Palace, pod Retmanem  (Przeczytany 5109 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aga1
  • nowicjusz
  • *
Polonia Palace, pod Retmanem
« dnia: 28 Marca 2007, 09:47 »
Czy ktoś był na weselu w hotelu Polonia Palace lub w restauracji pod Retmanem w Warszawie? Jak tam jest bo mam rezerwację. Jak jedzenie? Dobre i dużo? Proszę pomocy!!!!!!!!!

Offline Deyna
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Kwietnia 2007, 15:04 »
Byłam w Palace na weselu. Hotel robi wrażenie. Sala bardzo ładna.Zdobienia złote, lustra, bardzo ladne aranżacje kwiatowe, bufety owocowe. Co do wygłądu sali nie mam żadnych zastrzeżeń. Minusy : sala na max 70 osób parkiet bardzo malutki. Jedzenie okropne i bardzo ale  to bardzo małe porcje jak dla dietetyków. Jeszcze nigdy nie wyszłam z wesela głona jak wilk. A co mówic o facetach...Podjadałam bułeczki z masłem.!!!Na stołach przystawki mikroskopijne. Same pasztety, wysuszone do tego, troche schabu z morelą ,kilka kombinacji galretki np. z kalafiorem w środku albo  z brokółą tragedia żapomnij o jakimś kawałeczku mięsa. Na półmiskach salami i baleron. Dwie sałatki jażynowa i grecka. Do tego były jeszcze jakieś rolady z ryb ale tego nie jadłam. Zupa serwowana -rosół- sam bulion z koski- na drugie była polendwiczka owijana ciastem francuskim porcja jak dla dziecka z jedną brkółą polane sosem. Po północy zaserwowano indyka -cieniuśki plasterek z młodą kapustą. Tort weselny piękny i pyszny. Ogólnie kuchnia strasznie oszukuje. Oszczędza na maxa.Sala 10 jedzenie 2.

Offline KRZYSZTOF

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 2 Maja 2007, 15:49 »
Ciekawe ile liczą sobie od osoby?
TRZYMASZ FASON- TO TRZYMAJ GO DO KOŃCA

Offline aga1
  • nowicjusz
  • *
Polonia Palace
« Odpowiedź #3 dnia: 7 Maja 2007, 07:50 »
Ja chyba się zdecyduję na Polonię. Jest kilka propozycji menu. Koszt od ok 100 aż do 260 PLN od osoby plus 59 PLN za alkohol - wódka i wino bez ograniczeń na 8 godzin. Co do jedzenia chyba zaryzykuję. Mam dosyć późne wesele, to może nie będzie trzeba tyle jedzenia. Choć nie ukrywam, że zmartwiłam się że jest mało i niedobre.

Offline KRZYSZTOF

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 7 Maja 2007, 09:19 »
aga1,
A czy nie lepiej coś jeszcze poszukać?  Ceny wydaje mi się trochę za wysokie, no i ta marża za alkohol.Nie wiem,na jaki termin planujesz wesele,ale może warto spróbować jeszcze wybadać teren.
TRZYMASZ FASON- TO TRZYMAJ GO DO KOŃCA

Offline aga1
  • nowicjusz
  • *
Polonia Palace
« Odpowiedź #5 dnia: 7 Maja 2007, 15:33 »
Ślub planujemy na październik i prawie wszystko mamy zaklepane (co prawda jeszcze bez umów). Praktycznie zwiedziłam większość lokali nadających się na wesele w Warszawie. Polonia bardzo mi odpowiada. Wesele nie będzie duże. Tylko z tym jedzeniem niezbyt fajnie......... Niestety już prawie nigdzie nie ma miejsc na ten rok, a nie chcę odkładać.

Offline agulera
  • nowicjusz
  • *
Odp: Polonia Palace, pod Retmanem
« Odpowiedź #6 dnia: 16 Grudnia 2008, 15:55 »
Byłam tam w tym roku na weselu i zgadzam sie z poprzednia wypowiedzia.  Wnetrze hotelu bardzo ładne, eleganckie + centralna lokalizacja i za to sie płaci.
Natomiast sporo minusów:
- kiepsciutkie menu tzn.  mało i niekoniecznie wykwintnie (1 pełne danie serwowane, a potem bufet), slyszałam tez taki komentarz "siedzielismy przy duzym pustym stole"
- mała i przechodnia (do WC, lobby hotelowego) sala do tanczenia

za to bardzo dobre ciasta.